h3x0r írta:
Viszont van egy eleg nagy hianyerzetem, magarol a polgarhaborurol, hogy miert tort ki, miert igy alakultak az eroviszonyok, mikor mit tett (vagy nem tett) az elnok, ezekrol az egvilagon semmit nem tudtunk meg. 1 ora 40 perc a film, 15-20 perccel siman lehetett volna hosszabb, legalabb az egyik oldal allaspontjat bemutathattak volna. Kar erte, mert engem a filmnek pont ez a resze erdekelt volna.
Talán igen, egy kicsit kaphatott volna nagyobb hangsúlyt ez a része is, legalább pár mondat erejéig, bár én azért örültem annak, hogy nem akartak mindent is lenyomni a néző torkán. Néha a kevesebb, több. És a főszereplők oldaláról nézve, ez most nem volt fontos.
Mert itt a fotót kellett elkéeszíteni, akkor is, ha ott épp egy ember esik össze és hal meg.
FELÁLDOZHATÓK 2: Anno, mikor gyerekként nézted a Kommandót, Die Hardot, Rambót, esetleg nyomtál pár fekvőtámaszt a Kickboxerre és ütöttél néhányat a levegőbe a Rocky 4 alatt, majd becsuktad a szemed és elképzelted, hogy vajon milyen lenne az a film, amiben benne van az "összes" nagyágyú, akkor ott valami ilyesminek kellett megjelennie...
Simon West folytatása nem csak, hogy nagyobb, jobb, nosztalgikusabb és tesztoszterontól duzzadóbb lett, mint az amúgy brutál jó első felvonás, de megtalálta az egyensúlyt a karakterek, sztori, poénok és vérgőz terén is. Olyan szinten csúcsra lett húzva az egész, hogy mindamellett, hogy a GTA VC-t megszégyenítő módón repülnek le a fejek a testekről és robban fel még a robbanás is, hogy mikor elrepül 1-2 egysoros a nagyoktól, vagy összeáll a Sly-Arnold-Willis hármas, akkor ott hirtelen egy egész évtizednyi tömény nosztalgiabomba robban az arcodba. És mindemellé sikerült Chuck Norrist is tökéletesen illeszteni képbe, jött egy zseniális gonoszt alakító Jean-Claude Van Damme, valamint ott voltak még Stathamék és Lundgrenék is a teljesség kedvéért.
Ez a film egyszerűen úgy tökéletes ahogy van, minden hibájával és egyszerűségével együtt. Nagy kár, hogy a későbbiekben nem tudták ezt, vagy ehhez hasonlóan továbbvinni a szériát... mert ugye lett volna még kit látni a kamerák előtt...
...
Snipes, Seagal, Don The Dragon, Dudikoff, Lambert, Lamas, Dacascos, Mr. T, Mario Van Peebles, Michael J. White, Trejo, Weathers, Chan, Bolo Yeung, Richard Dean Anderson, Chow Yun-fat, Kurt Russell, Tony Jaa, Iko Uwais, Cary-Hiroyuki Tagawa, Sonny Chiba, Sasha Mitchell,
Van Damme-ot nem is írom... nyugodtan vissza lehetett volna hozni a jó oldalra, mint utalás a Dupla Dinamitra.
Minden adott volt...