Taktikai háború (Legyél Xabi)

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
realistahuni
Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric,
Kedvenc csapatod: Los negros

Re: Taktikai háború (Legyél Ancelotti)

HozzászólásSzerző: realistahuni » 2025. január 14., kedd 14:19

hehetheoriginal írta:
David Alaba will start to have minutes. He is the ‘signing’ for Ancelotti.
:lol: :lol: :lol: :lol:

kikapcsolom mára az internetet.
Legalább meg kell nézni hogy lesz-e még futballista belőle, még ha kevés is erre az esély. Rüdigert is lehetne pihentetni mert esik szét éppen.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. január 14., kedd 14:08

David Alaba will start to have minutes. He is the ‘signing’ for Ancelotti.
:lol: :lol: :lol: :lol:

kikapcsolom mára az internetet.
thereisonly1ronaldo

Pad'em
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Pad'em » 2025. január 14., kedd 14:07

@marca: An option for Real Madrid, would be to try Ferland Mendy at RB, with Fran or Camavinga at LB.

Regarding Ferland Mendy, he is seen on ‘low form’ but if he recovers his best form, that side will not be a problem.

David Alaba will start to have minutes. He is the ‘signing’ for Ancelotti. Next games are seen as a good period for Alaba to return and receive minutes to achieve his fitness.

Salzburg ellen LV eltiltott jövő héten, hát én beszarok ha Mendyt rakja át oda Fede, Lorenzo vagy Asencio helyett :lol:
"Down for Rodrygo... Éder Militao. Carvajal. It's Carvajal's cross... RODRYGOOO, oooh it's extraordinary!!! They prayed for miracles and miracles arrived! REAL MADRID, THE TEAM OF DREAMS. Where has that come from? How did that happen?!"

RealRaúl77
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2025. január 13., hétfő 16:53

realistahuni írta:
Rozsabimbo2019 írta: Az a szomorú tény, hogy Ceballos/Modric nélkül, esélyünk sincs kihozni a labdát,még középcsapatok ellen se. Főleg úgy, ha Mendy a balbunkó. :-(

Az még néha sikerül is jobb napjainkon, de az évek óta nem létező letámadással illetve a pontrúgásokkal a mai napig nem kezdtek semmit. Nem értem hogy a Real Madridban ez hogy lehet elfogadható.
Güler kifejezetten jókat rúg, de nem sokat játszik.
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

nzooli93

HozzászólásSzerző: nzooli93 » 2025. január 13., hétfő 16:33

Szerintem a nyomás miatt nem fog rotalni a kupában sem :kalapos: :smile:

Jim
Kedvenc játékosaid: Zidane, Nacho

HozzászólásSzerző: Jim » 2025. január 13., hétfő 16:31

Pad'em írta: Kupában vajon megint megy fel az LV Tchou Rüdi Mendy? Szerintem simán felteszi ugyanazt.
nem, a kupában pihentet azokkal, akiknek az alapkezdőben kéne lenniük :lol:

ez a fenti 4-es lesz majd a komolyabb meccseken, hál istennek :salute: :kalapos:

kodo

HozzászólásSzerző: kodo » 2025. január 13., hétfő 15:55

Pad'em írta: Kupában vajon megint megy fel az LV Tchou Rüdi Mendy? Szerintem simán felteszi ugyanazt.
Szerintem van ra eselyt, hogy Alabat beprobalja, akar cserekent. :mrgreen:

Yazid
Kedvenc játékosaid: Zidane

HozzászólásSzerző: Yazid » 2025. január 13., hétfő 15:01

Pad'em írta: Kupában vajon megint megy fel az LV Tchou Rüdi Mendy? Szerintem simán lehet felteszi ugyanazt.
Persze hogy felteszi de ez a celta lókuki úgyse kapunk ki.

Pad'em

HozzászólásSzerző: Pad'em » 2025. január 13., hétfő 15:00

Kupában vajon megint megy fel az LV Tchou Rüdi Mendy? Szerintem simán felteszi ugyanazt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Pad'em 2025. január 13., hétfő 15:02-kor.
"Down for Rodrygo... Éder Militao. Carvajal. It's Carvajal's cross... RODRYGOOO, oooh it's extraordinary!!! They prayed for miracles and miracles arrived! REAL MADRID, THE TEAM OF DREAMS. Where has that come from? How did that happen?!"

realistahuni
Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric,
Kedvenc csapatod: Los negros

HozzászólásSzerző: realistahuni » 2025. január 13., hétfő 14:08

Rozsabimbo2019 írta: Az a szomorú tény, hogy Ceballos/Modric nélkül, esélyünk sincs kihozni a labdát,még középcsapatok ellen se. Főleg úgy, ha Mendy a balbunkó. :-(

Az még néha sikerül is jobb napjainkon, de az évek óta nem létező letámadással illetve a pontrúgásokkal a mai napig nem kezdtek semmit. Nem értem hogy a Real Madridban ez hogy lehet elfogadható.

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2025. január 13., hétfő 13:34

kiserik írta:
Kerlon írta: Vini nélkül én abszolút egy ilyet erőltetnék:

LV Asencio Rudi Fran
Güler/Brahim Cama Fede Rodrygo
Belli Mbappe
Egyetértek, de valljuk be, ez azért nem volt egy nehéz fejtörő. Tutyit, Vinit meg Mendyt lecserélted az alternatíváikra, oszt jónapot, a többi ugyan az maradt, mint amiért Carlo ki van átkozva :)
Igazoljak vagy mit varsz?
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Rozsabimbo2019

HozzászólásSzerző: Rozsabimbo2019 » 2025. január 13., hétfő 12:52

Az a szomorú tény, hogy Ceballos/Modric nélkül, esélyünk sincs kihozni a labdát,még középcsapatok ellen se. Főleg úgy, ha Mendy a balbunkó. :-(

tubatibi

HozzászólásSzerző: tubatibi » 2025. január 13., hétfő 12:42

Azt nem tudja eldönteni az edzőnk ki rúgja a tizenegyest, nemhogy forgatni a csapatot és taktikát kitalálni. :lol:
"If you don't like your destiny, don't accept it."

gólvonal
Kedvenc játékosaid: James Rodríguez, Luka Modric, Sergio Ramos, Isco, Toni Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Újpest

HozzászólásSzerző: gólvonal » 2025. január 13., hétfő 12:35

Én nagy kritikusa vagyok ennek a csapatnak, BL győztes években se voltam teljesen elégedett a játék képe miatt. Ennek ellenére most nem látom annyira borúsnak helyzetet, de tény, hogy változtatásokra van szükség.
Ami az edzőt illeti, én Carlo‐t nem küldeném el, de csak azért mert rengeteget tett a klubért. Én az olasz helyében felállnék. Szükségünk van egy új edzőre, aki kicsit szorosabbra vonja a gyeplőt, és pályán is taktikai szempontból rendszerezettebb. Én Team Solari vagyok szezon végéig, utána jöjjön Xabi. Solari múltkor is nagyon jól használta, beépítette a fiatalokat. Jelenleg nagyon sok fiatal játékosunk van, akinek erre lenne szüksége. Aztan pedig jöhet egy képzettebb edző.
Ami keretet érinti, itt is szükség van átalakításokra. Egyértelmű, hogy kell RB és LB is, de... Én elfelejteném a Trent és Davies féle igazolasokat. Mindketten azért jönnének, mert jobban fizetünk és már full kiégtek az aktuális csapatukban. Kiegett, lusta játékosokból sajnos most van pár itt, nem kell több. Jöjjön akkor Hakimi, akinek van kötődése a klubhoz, vagy valami fiatal, akiben még él a bizonyítási vágy. Második számúnak mindenképpen Miguelt és Lorenzot/Forteat tartanám meg. Ja, és Asenciot meg kell nézni hosszabb távon, ha nem válik be, akkor oda is kell valaki.
Középpálya az egy nehéz ügy. Kellene egy új Kroos‐Modric, de ilyen jelenleg nincs a piacon. Ezért nagyon nem kavarnám meg a dolgokat. Tchou menjen, nálam ez a hozzáállás végleg kivagja a biztosítékot. Nem tudom, Zubimendit írogatjak oda, sose láttam játszani, nem hinném, hogy legszűkebb elit, de ha stabil jöjjön. Nico is jöhet vissza, ki kell próbálni őt is. Camavingat egyelőre nem adnám el, de szerintem soha nem fogja megugrani a kezdő szintet, szóval a scoutokat kiküldeném mindenképpen.
Ami a csatársort illeti, 3 balszélsőnk közül egynek menni kell, szívem szerint Vinit és Rodryt küldeném a faszba, de esélyesebb, hogy csak Rodrygo fog távozni. Helyette egy 9es kéne. Endricket küldeném kölcsönbe. Helyette vagy a Castillaból hoznék valakit, Gonzalo elvileg elég gólerős, vagy jöjjön egy veterán saját nevelés.
A taktikát mindenképpen Judera kell igazítani. Szerintem a gyémánt a legjobb kpn. Középen az új ember, Zubimendi, Ederson, Rodri, mindegy csak stabil legyen jó passzjátékkal. Mellette Fede, és egyelőre Cama, de próbálgatnám ott Nicot és Gülert is. A gyémánt csúcsán pedig Bellingham. Elöl Bappe és egy 9es.
Kevés esélyt látok rá, hogy a vezetőségben hasonlóan látják, de most nagyon fontos időszak jön. Ha jó döntéseket hoznak Perezék, akkor folytatódhat a jó sorozat. De benne van az is, hogy pár évre lecsúszunk.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. január 13., hétfő 12:14

LV Asencio Rudi Fran
Belli Mbappe
Egyetértek, de valljuk be, ez azért nem volt egy nehéz fejtörő. Tutyit, Vinit meg Mendyt lecserélted az alternatíváikra, oszt jónapot, a többi ugyan az maradt, mint amiért Carlo ki van átkozva :)
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2025. január 13., hétfő 10:20

Pad'em írta:

LV Asencio Rudi Fran
Belli Mbappe
Nálam Las Palmas ellen:

Lorenzo Asencio Rüdiger FranG
Valverde Camavinga Ceballos
Brahim Bellingham Mbappé
Ja, a fiatal jobbhatved mehet a reszemrol. A kp tul statikus ezzel a tamadoharmassal szerintem.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2025. január 13., hétfő 10:04

LV Asencio Rudi Fran
Belli Mbappe
Ceba középre, Cama a bal szélre és jó. De én Vinicius jelenlétében is ezt használnám, a brazil vagy hajlandó a kp szélén játszani és hajtani, vagy sétálgasson párizs felé, ott szeretik a hozzá hasonlókat. Belinek nem megy az amit játszatni akarnak vele, nem tud egyszerre támadó és kp-s is lenni, márpedig ha választanom kell hogy kire építek, rá vagy Viniciusra akkor nincs kérdés. Bappe meg már most a legjobb támadónknak tűnik, egy orbitális gödörből jött fel. Tegnap ha van elöl még 2 hasonló mentalitással játszó játékos akkor lehet teljesen más a meccs.

Pad'em

HozzászólásSzerző: Pad'em » 2025. január 13., hétfő 9:58

LV Asencio Rudi Fran
Belli Mbappe
Nálam Las Palmas ellen:

Lorenzo Asencio Rüdiger FranG
Valverde Camavinga Ceballos
Brahim Bellingham Mbappé

J. Dee
Kedvenc játékosaid: Guti

HozzászólásSzerző: J. Dee » 2025. január 13., hétfő 9:53

Én nem értem, hogy gondoljuk komolyan ezt a 4 támadós felállást, kb 4-2-4-et játszunk, aminek semmi értelme, a labdát se tudjuk megtartani meg eljuttatni a támadókhoz, védekezésben meg óriási területek vannak szabadon. Bellingham meg csak elhasználódik a 2 vonal között, semmire nem megyünk így vele. Olyan szinten amatőr az egész, pont Carlotol, akinek a stabilitás állítólag fontos.
Ami érthetetlen, hogy ugyanezt megfutottuk ám ősszel is, tök egyértelmű volt, hogy a kp-ra oda kell tenni legalább az egyik labdabiztos osztogató, ésszel is játszó embert (Modric, Güler, Ceba). És el is kezdtünk így játszani, rendre az egyik ott volt és valamelyest stabilabbnak nézett ki a kép, ezzel párhuzamosan meg nyertünk előre egy Bellinghamat, aki tudott jobban a kapu elé koncentrálni.
Erre most visszaléptünk megint ebbe a kilátástalan értelmetlen valamibe.
Tchou-t is el kéne már engedni a védelemben, nem védő. Asencio mehet be, elé mehet valamelyik francia, Valverde + a labdabiztos középpályás. Előre meg Beli, Vini, Mbappe (Brahim, Rodrigo). És sokkal bátrabban kellene forgatni az elejét és a közepét is. Persze, hogy Valverde is se kép se hangban van, az arc kb az összes meccsen kezdett, és hát nem sokat van lecserélve, nonszensz. Ahelyett, hogy formában tartanánk a padot és párhuzamosan pihentetnénk a kulcsjátékosokat, hogy amikor kell, akkor 100%-ot tudjanak adni. Folyamatosan tökön lőjük magunkat újra és újra, nekem ez a legidegesítőbb. Ezt a keretet sokkal de sokkal jobban kellene tudni használni.
De ebből Carlo semmit nem fog meglépni.
“Finding the hidden advantage in an unfortunate circumstance. Using pain to take you to the next level. Those are the things that turn players into kings.”

Whiteheart
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema, Endrick, Camavinga, Jude

HozzászólásSzerző: Whiteheart » 2025. január 13., hétfő 9:44

Szerintem a középpályán nincs AKKORA baj mint a támadó es védő szekcióban... Nehéz úgy szervezni kp-n ha Tchou, LV, Mendy hibàit kell korrigálni... ,(Szerencsétlen Cama is adogatna és tök jó volt az elmúlt meccseken, és tegnap is tűrhetően játszott (a 11esen kívül) és egyáltalán nem őt kellett volna lekapni hanem simán Tchouamenit és LV, (és hátra Fede meg behozni Asencio+Ceballos) de mondjuk 4-1nél már rohadt mindegy volt)

Viszont Vini zavarja Mabppet, a golt is szepen kiszolgálta a mi térfelünkről de aztán olyan hülyén szaladt és olyan helyeken kérte a labdát hogy ha nem "önzőzi el" mbappe akkor ez se lett volna gól, és amúgy tényleg szinte SEMMIT nem adott hozzá az egészhez, Rodrygo pedig szokásos csere minőséget adta hozzá (és ezért nem adnám el hanem padról harcoljon a helyéért meg ugorjon be kezdőnek ha vki sérült)

De erre az évre adott két kezdő, Mbappe és Brahim, és ehhez kéne egy csatár... És LENNE Endrick személyébe de esélyt se kap növekedni kis csapatok ellen se pedig sokkal több lenne benne, de egy 18 éves mit fog csinálni utolsó 10 percében a meccsnek; próbal bizonyítani, be van feszülve, és mint csatár nem csak passzolgatni meg pisszmogni jön be hanem vmi maradandót akar alkotni.. és aztán jön egy Minero meccs, ahol meg látszik mennyire nincs meccsben...

Csak kéne egy edző aki meg meri húzni.. meg hát az a baj hogy a neve miatt mindenki úgy védi Vinit mint egy Real ikont és nem lehet őt rotálni meg semmit mert aranylabdást kell csinálni belőle, mert ő a mi felfedezettünk... És Güler? Endrick? Gonzalo? A barca ad esélyt ezeknek a 15 éves fickóknak és van aki bejön mint Yamal vagy Cubarsi, van aki nem de nem lehet mostmár ezt a gála kezdőt nyomatni mert idegesítően impotens a csapat és ez a remontada szellem total eltűnt, mert nem olyanok játszanak
szuperliga.

Vissza: