Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

Re: Politika

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2025. január 9., csütörtök 14:34

Itt sokan gondoljak azt hogy a vilag egy globalis katasztrofa felé halad? Ami sztem kozelebb van mint gondolnank.

Eddig probáltam optimista maradni a dolgokban, de egyre inkabb azt olvasom/erzem hogy nagyon csúnya idők jönnek nem csak Magyarországon hanem ugy az egész világon.
most tegyuk felre a multkori feher ember vs nem feherember temat, de alapvetoen ez a tulnepesedes szerintem kegyetlen szar vilagot hoz a kovetkezo generacioknak.

vagy beepitenek minden egyes zoldteruletet, vagy fold alatti varosok lesznek, vagy nem tudom hogy a francba fognak 10+ milliard embert elszallasolni. :mrgreen:

BLevi96
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Fede Valverde
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: BLevi96 » 2025. január 9., csütörtök 14:30

swfan írta:
swfan írta: "azonnal le fogok mondani, ha valaki súlyos sérülést szenved vagy meghal egy vasúti balesetben Magyarországon." - Lázár János, tegnap

Mai MÁVINFORM:

Tartsd a szavad, János :coffee:

(Igen, nyilván tudom, hogy arra gondolt ha a MÁV hibájából történik a baleset, ettől függetlenül a(z amúgy elég ízléstelen) kijelentés a fenti formában hangzott el, és az ilyen szavaknak súlya van)
Mi szörnyűt mondtam itt, hogy meg kellett sorozni 8 downvote-tal? Komolyan kérdezem. Lázár kijelentése a fenti formában pontosan akkora gyökérség, mint amikor Orbán a covid járvány alatt kijelentette, hogy "mindenkit meg fogunk gyógyítani". Ja, hát mindenkit meggyógyítottak, kivéve azt a 40 ezret, akit nem... Egy politikus figyeljen a szavaira
Ezek a kijelentések a saját szavazoiknak szólnak csak, nem kell komolyan venni, nekik csak az marad meg hogy ő egy felelősség teljes politikus. Orbán is mindig mondja hogy család barát kormány, pedig amugy nem, de a szavazoik elhiszik. Ennyi a lényeg a szavaiknak.
És én nem downvote-oltam :kalapos:

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. január 9., csütörtök 14:24

ikarus93 írta: Itt sokan gondoljak azt hogy a vilag egy globalis katasztrofa felé halad? Ami sztem kozelebb van mint gondolnank.

Eddig probáltam optimista maradni a dolgokban, de egyre inkabb azt olvasom/erzem hogy nagyon csúnya idők jönnek nem csak Magyarországon hanem ugy az egész világon.
Az egyetlen katasztrófa, ami felé robogunk, az a globális klímakatasztrófa

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. január 9., csütörtök 14:23

gutihaz14 írta:
swfan írta:

Mi szörnyűt mondtam itt, hogy meg kellett sorozni 8 downvote-tal? Komolyan kérdezem. Lázár kijelentése a fenti formában pontosan akkora gyökérség, mint amikor Orbán a covid járvány alatt kijelentette, hogy "mindenkit meg fogunk gyógyítani". Ja, hát mindenkit meggyógyítottak, kivéve azt a 40 ezret, akit nem... Egy politikus figyeljen a szavaira
fidesznel figyeljenek a szavaikra? :lol:
amugy nyilvan mav altali balesetre gondolt es nem az ongyilkos jelöltekre meg az atkelokben ragadtakra, ha lesz ilyen baleset ugy is szamon lesz kerve es utana nagyot rohog majd
Igen, bele is írtam, hogy nyilván arra gondolt. Ettől függetlenül rendkívül gyökér dolog így fogalmazni egy olyan országban, ahol havonta 2-3 gázolás vagy átjárós baleset történik, sőt tán több is

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. január 9., csütörtök 14:20

swfan írta:
swfan írta: "azonnal le fogok mondani, ha valaki súlyos sérülést szenved vagy meghal egy vasúti balesetben Magyarországon." - Lázár János, tegnap

Mai MÁVINFORM:

(Igen, nyilván tudom, hogy arra gondolt ha a MÁV hibájából történik a baleset, ettől függetlenül a(z amúgy elég ízléstelen) kijelentés a fenti formában hangzott el, és az ilyen szavaknak súlya van)
fidesznel figyeljenek a szavaikra? :lol:
amugy nyilvan mav altali balesetre gondolt es nem az ongyilkos jelöltekre meg az atkelokben ragadtakra, ha lesz ilyen baleset ugy is szamon lesz kerve es utana nagyot rohog majd
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. január 9., csütörtök 14:18

Mai MÁVINFORM:
❗Frissítés: 10:30-kor egy vágányon megindult a vonatforgalom Mezőtúr és Nagylapos között, így nem közlekednek pótlóbuszok. A helyszínelés ideje alatt 10-20, esetenként 20-30 perccel hosszabb menetidőkre lehet számítani a békéscsabai vonalon.

Előzmény:
❗Mezőtúrnál egy tehervonat elgázolt egy embert, emiatt átmenetileg mindkét vágányon szünetel a forgalom Mezőtúr és Nagylapos közötti szakaszon a baleseti helyszínelés miatt. Az egyvágányú forgalom indulásáig a Békéscsabáról 9:28-kor elindult Békés InterCity (7407) Gyoma állomáson, a Keletiből Békéscsabára tartó, Szolnokról 9:37-kor továbbindult Békés InterCity (7402) Mezőtúron várakozik. 🚌Az utasokat pótlóbusz szállítja Mezőtúr és Gyoma között. Az eljutási idő várhatóan 20-40 perccel megnövekszik.
❗Amennyiben egy vágányon megindulhat a forgalom várhatóan 10-20 perces késésekkel közlekednek majd a vonatok a Budapest-Békéscsaba-Lőkösháza vonalon a helyszínelés végéig.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. január 9., csütörtök 12:39

ikarus93 írta: Itt sokan gondoljak azt hogy a vilag egy globalis katasztrofa felé halad? Ami sztem kozelebb van mint gondolnank.

kb 100 evente ki kell eressze a gőzt az emberiség valahogy, hol itt a baj? :lol: :coffee:
thereisonly1ronaldo

ikarus93

HozzászólásSzerző: ikarus93 » 2025. január 9., csütörtök 12:36

Itt sokan gondoljak azt hogy a vilag egy globalis katasztrofa felé halad? Ami sztem kozelebb van mint gondolnank.

"Régen szegények fociztak és a gazdagok nézték
Most a gazdagok fociznak és a szegények nézik"
Puskás Ferenc

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. január 9., csütörtök 11:45

"azonnal le fogok mondani, ha valaki súlyos sérülést szenved vagy meghal egy vasúti balesetben Magyarországon." - Lázár János, tegnap

Mai MÁVINFORM:
❗Frissítés: 10:30-kor egy vágányon megindult a vonatforgalom Mezőtúr és Nagylapos között, így nem közlekednek pótlóbuszok. A helyszínelés ideje alatt 10-20, esetenként 20-30 perccel hosszabb menetidőkre lehet számítani a békéscsabai vonalon.

Előzmény:
❗Mezőtúrnál egy tehervonat elgázolt egy embert, emiatt átmenetileg mindkét vágányon szünetel a forgalom Mezőtúr és Nagylapos közötti szakaszon a baleseti helyszínelés miatt. Az egyvágányú forgalom indulásáig a Békéscsabáról 9:28-kor elindult Békés InterCity (7407) Gyoma állomáson, a Keletiből Békéscsabára tartó, Szolnokról 9:37-kor továbbindult Békés InterCity (7402) Mezőtúron várakozik. 🚌Az utasokat pótlóbusz szállítja Mezőtúr és Gyoma között. Az eljutási idő várhatóan 20-40 perccel megnövekszik.
❗Amennyiben egy vágányon megindulhat a forgalom várhatóan 10-20 perces késésekkel közlekednek majd a vonatok a Budapest-Békéscsaba-Lőkösháza vonalon a helyszínelés végéig.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. január 8., szerda 18:49

Az a baj az online motyoval, hogy ott nehez csalni meg lopni.
Maradjon inkabb a papir alapu, jovanazugy.
Euro se kell, majd lesz rubel :kalapos:
Azt viszont elhiszem a 10 pontos akciotervbol, hogy megujitjak az osszes palyaudvarnak a mosdojat 2026-ig, mivel ahol en szoktam neha kozlekedni, ott mar kb 2 honapja elkezdtek a felujitast, meg is lepodtem rajta.
akkor minden oke, mehet a 2/3 :kalapos:
thereisonly1ronaldo

Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

HozzászólásSzerző: Caraway » 2025. január 8., szerda 18:48

Remy írta:
gutihaz14 írta:
2 tanu, egy szelfi a vonaton, egy szelfi a leszallasnal a megalloban idobelyegzovel ahol latszik a mozdony rendszama is es ha ez megvan akkor 1 masfel even belul utalvany formajaban megkapod melyet barmelyik utasellatoban lefogyaszthatsz a teljes aru termekekbol szigoruan.
Amugy ezt valami MÁV appon beluli penztarca ful segitsegevel lehetne megoldani. Vagy legalabb lenne ilyen opcio. Azon keresztul ugyis nyomon lehetne kovetni, hogy volt e tenyleges keses es mennyi. Igy kerhetned kartyara visszateritve, vagy appon keresztul egy virtualis penztarcaba.
Az online vasarolt jegyeknel pontosan ez lesz. Jon a MAV+ applikacio, amiben lesz lehetoseg kipipalni, ha kesett 20 percet a vonatod, es miutan leellenoriztek, visszakapod a bankszamladra a jegy aranak a felet. Legalabbis ez van leirva, aztan meglatjuk, mi valosul meg belole.

Azt viszont elhiszem a 10 pontos akciotervbol, hogy megujitjak az osszes palyaudvarnak a mosdojat 2026-ig, mivel ahol en szoktam neha kozlekedni, ott mar kb 2 honapja elkezdtek a felujitast, meg is lepodtem rajta.

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. január 8., szerda 18:23

amugy tervezik az onlinet is megoldani de hat ugye fidesz... hazudnak folyamatosan, penzt biztos nem fogsz ugy latni mint azt gondolnad

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2025. január 8., szerda 18:22

gutihaz14 írta:
Remy írta:

Azert a 20 perces kesesek utani kedvezmenynel kivancsi vagyok mi lesz a kisbetus resz. :kalapos:
2 tanu, egy szelfi a vonaton, egy szelfi a leszallasnal a megalloban idobelyegzovel ahol latszik a mozdony rendszama is es ha ez megvan akkor 1 masfel even belul utalvany formajaban megkapod melyet barmelyik utasellatoban lefogyaszthatsz a teljes aru termekekbol szigoruan.
Amugy ezt valami MÁV appon beluli penztarca ful segitsegevel lehetne megoldani. Vagy legalabb lenne ilyen opcio. Azon keresztul ugyis nyomon lehetne kovetni, hogy volt e tenyleges keses es mennyi. Igy kerhetned kartyara visszateritve, vagy appon keresztul egy virtualis penztarcaba.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. január 8., szerda 18:18

Es ez meg mindig lofasz.
Ekozben trump es cuki egymasba borultak, mint vilagi nagy haverok, a meta uj iranyelvei visszaternek a gyokerekhez ( :mrgreen: ) nincs tobbe fact checkelt szar, hanem free speech es szabadsag :kalapos:
thereisonly1ronaldo

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2025. január 8., szerda 18:16

Remy írta:
hehetheoriginal írta: Ez lofasz, ez nem hir.
De hogy jano bejelentette a MÁV megujitasanak 10 pontjat, egybol garantalt az ujabb 2/3ad :kalapos:
Azert a 20 perces kesesek utani kedvezmenynel kivancsi vagyok mi lesz a kisbetus resz. :kalapos:

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2025. január 8., szerda 17:49

hehetheoriginal írta: Ez lofasz, ez nem hir.
De hogy jano bejelentette a MÁV megujitasanak 10 pontjat, egybol garantalt az ujabb 2/3ad :kalapos:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. január 8., szerda 17:44

Ez lofasz, ez nem hir.
thereisonly1ronaldo

Bencze
Kedvenc játékosaid: Benzema, Valverde
Kedvenc csapatod: Tippelj :)

HozzászólásSzerző: Bencze » 2025. január 8., szerda 17:41

hehetheoriginal írta: Hogy vki nyiltan csinalja, vagy hosszu evek ota cegeken, gazdasagon, javakon, eroforrasokon, infrastrukturan keresztul, melyik a jobb, melyik a rosszabb?
Ezeknek nincs pozitiv hatasa az adott orszagokban? Vagy szarni bele aztan vegyuk el erovel? Valoban egyenerteku a ketto

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. január 8., szerda 17:40

Mi valosult meg ezekbol?
Es mi nem?
Embert a tettei minősítik, nem a borszine :kalapos:
Lapozzunk pls
thereisonly1ronaldo

Bencze
Kedvenc játékosaid: Benzema, Valverde
Kedvenc csapatod: Tippelj :)

HozzászólásSzerző: Bencze » 2025. január 8., szerda 17:37

hehetheoriginal írta:
Bencze írta:

https://www.pbs.org/newshour/amp/politi ... if-elected

:coffee:

Former President Donald Trump said if reelected he would end the war in Ukraine before his inauguration because he is respected by Ukraine and Russia's leaders.

"That is a war that's dying to be settled. I will get it settled before I even become president," the Republican said during his debate with Vice President Kamala Harris on Tuesday. If I win, when I'm president-elect and what I'll do is I'll speak to one, I'll speak to the other, I'll get them together."
De most akkor dontsuk mar el :lol:
Ha ebbol nem lesz semmi, akkor a gronlandi bulit miert vennem komolyan? :coffee:
Nem ellentmondasos kicsit, hogy az ukran haborut azonnal lezaratna, de kozben 3 orszagot is le akar rohanni? Mexikot is hivta mar az 52. allamnak, szoval legyen 4 orszag ahol katonai beavatkozas lehetoseget is felvetette, a beke erdekeben. Harrisnek felrottad, hogy nincsenek elvei. Akkor mit lehet errol a majomrol mondani? Vagy mint amikor a legalis bevandorlast is limitalta volna egeszen addig, amig musk ki nem allt az H1B vizum mellett amivel folytatjak az amerikaiak ellehetleniteset es hirtelen jo otletnek tartja a rendszer kiboviteset es buszken vallalja, hogy sok ilyen vizummal rendelkezo alkalmazottja van. Ezeket az embereket kisebb fizetessel is ide lehet csabitani es a munkaltato sokkal jobban tudja kontrolalni oket. Tulorazz, vagy kirugunk aztan mehetsz haza. Termszetesen az indiai IT-s inkabb behuzza fulet farkat minthogy hazamenjen. Legalabb a multimilliardos cegek megsporoljak az amerikai allampolgarok es az H1B-s vizummal rendelkezok kozotti kulonbseget fizetesben.

Vissza: