A 38 millio a piacierteke, ezzel azt akartam neked prezentalni, hogy nem ugy van, ahogy te elgondolod. Piacierteke csokken ilyen esetben egy jatekosnak, raadasul a ~felere, ezt mas is figyelembe veszi, ugy tesznek erte ajanlatot.realfan írta:ez így nem igaz, amit a végén írsz. még kell nekik szezon végéig 40 milla bevétel (vagy arányosan fizut csökkenteni), hogy ne legyen bajuk a PSR-ral(az FFP, amit írsz, nem érinti őket, azzal rendben vannak/lesznek). erre a bl nincs hatással, mert idei szezont nézik, nem azt, hogy jövőre mekkora bevételük leszrealmadrid95 írta:
Igen, de ez a cikk meg a 7 meccse tarto gyozelmi szeria elott volt. Akkor szo sem lehetett a blrol sem. Nem veletlenul szakadt be a piaci erteke 60 millio eurorol 38 milliora, ez egyertelmu. Ha valaki elete formajaban eligazol(tehat az erteke is a csucson van) egy masik csapathoz, ahol kozel kihagy egy teljes szezont, akkor annak az erteke csokkenni fog, ez ilyen egyszeru.
Viszont igy, hogy 7 meccses streakben vannak, raadasul a csapata kb legjobbja Isakkal, termeszetesen mar nem opcio az eladas. Ugye az ffp miatt a Newcastle van a leginkabb szorongatva minden evben, ha a bl indulas nem lenne meg, 2-3 nagyobb huzonevet is el kene passzolniuk. A piac raadasul olyan, hogy ha tudod, hogy raszorul a Newcastle az eladasara, a jatekos piaci erteke kozel a felere csokken, akkor nyilvanvaloan nem tudnak tobb penzt elkerni, mint amennyiert vettek. A szerencseje a Castlenek, hogy bombaformaban fociznak es nem kell mar(!) ezen agyalniuk, hogy a szezon vegeig az ffp miatt kit kell bealdozniuk.Tonalit meg 38-ért, de még 70-ért sem adnák/adták volna el, mert van piacképesebb játékosuk. végig Bruno eladása volt csak képben, Tonali komolyan szóba sem került, csak a dailynél, amit gondolom átvettek a megbízható olaszok is
![]()
Ezzel nem azt mondtam, hogy ennyiert oda is adjak, csak ecseteltem, hogy emiatt sem tudnak tobbert eladni, mint amennyiert vettek. A vilag futball tortenelmeben hanyszor esett meg, hogy egy adott jatekost olcsobban adnak el, mint amennyiert vettek? Az ffps reszt a legutobbi Arsenal elleni meccsen mondta a kommentator, kitert a PSRra is, de azt mondta, hogy az elmult 3 ev miatt az FFPvel is harcolnak.