Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

nuevo_ericco

Re: Politika

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. január 4., szombat 18:55

1madridista írta: akik lassan 3 eve hitegetik oket hogy megnyerik a haborut
Szerintem pont az ukránok bizakodóak ezzel kapcsolatban, fegyvert pedig azért nem kapnak eleget, mert az eszkaláció veszélye mindig fennáll.
1madridista írta: akik a majdan ota hergelik oket es most felaldoznak egy egesz nepet a sajat (nagy?)hatalmi erdekeik oltaran
Ez már annyiszor téma volt, annyiszor le lett írva, hogy erre azóta sincs semmi bizonyíték, én belefáradtam.
Ha Putyin lennék, pont azt szeretném, hogy az európaiak így gondolkodjanak, mint te.
1madridista írta: az ukranok valoban a szabadsagukert kuzdenek de az usa/nyugat nem emiatt tamogatja oket hanem mert ok eppen az aktualis "hasznos hulyek" akiket fel lehet aldozni az oroszok ellen
Pont kapóra jött nekik, ezt már több szenátor is elmondta. Putyinnak a karanténban elment az esze, de ez nem jelenti, hogy a nyugat generálta a konfliktust. Ukrajnának senki más nem tud segíteni, csak a NATO egyes tagállamai. Erre azt ráhúzni, hogy ők Amerika áldozati bárányai, feláldozzák őket, merész következtetés. Semmi alapja sincs.

1madridista
Kedvenc játékosaid: Casemiro, Modric, Ramos, Militao, Carvajal, Vini, Valverde
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2025. január 4., szombat 18:16

Az vagyok, de valahogy az ukránok trükközései nem tűnnek akkora bűnnek, mikor lassan három éve támadják őket (plusz nem ellenségesek már 10 éve az EU-val szemben, mint Moszkva). Meg ahogy most nézem a frissebb Nógrádi nyilatkozatokat, 10 Zelenszkijt kritizáló cikkre, véleményre jut 0 Putyin kritika. A legdurvábbat 2022-ből találtam, hogy mellényúlt. Finoman szólva is gyenge kifejezés egy rablógyilkos háború kirobbantására.
de itt ne feltetlen az ukranokra gondolj, hanem a mogottuk allo nyugatra. akik lassan 3 eve hitegetik oket hogy megnyerik a haborut, de mindig csak annyi fegyvert adnak h eppen ne omoljon ossze a frontvonal, akik a majdan ota hergelik oket es most felaldoznak egy egesz nepet a sajat (nagy?)hatalmi erdekeik oltaran

az ukranok valoban a szabadsagukert kuzdenek de az usa/nyugat nem emiatt tamogatja oket hanem mert ok eppen az aktualis "hasznos hulyek" akiket fel lehet aldozni az oroszok ellen, de azert vigyaznak hogy az o (usa) erdekeiket ne sertse a haboru (kereskednek az oroszokkal mert hat ugye megtehetik), nekik nehogy fajjon...

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. január 4., szombat 18:04

kiserik írta:Nekem ez valahogy zavaros.
Nem csak a moszkvai út miatt tüntettek, a felszólalók más dolgokat is kritizáltak, ráadásul ott van amit írtam, a kontextus, hogy az egyéb, narratívába nem beilleszthető tüntetésekről nem írtak, számoltak be, pedig volt pár 2024-ben. Talán mert sérülne a narratíva, hogy az illibsi politika mindenhol maradéktalanul arat.
kiserik írta: Miért ne lehetne egy konteós bullshit címet adni egy beszélgetésnek? Figyelemfelkeltő és kész.
Ez már szerintem túlment a figyelemfelkeltés határain. Bűncselekményről van szó, így nem ártana a hatóságok által közöl információkból kiindulni.
kiserik írta:Nógrádi, ahogy elég sokan
Általában azok, akik azóta is inkább az orosz narratívát tolják. Mindenki más tudta már egy ideje, csak remélte hogy téved, hogy az orosz invázió be fog következni. Hogy egy klasszikust idézzek: "Még a hülye is tudja."
kiserik írta: Szóval akkor ezek a dolgok sem ""magyarellenesek"" vagy nem így történtek, ahogy a cikkben le van írva:
Az nem magyarellenesség, hogy valaki több pénzt akar. Amúgy a ma7 full és nyíltan fideszes portál. Azt fogják írni, ami a Fidesznek megfelel, ami jelenleg MP besározása.
kiserik írta:hogy annyira büszke lenne a magyar gyökereire:
Rögtön egy galántai esemény van a profilján, ami egy magyarok által sűrűn lakott kisváros.
Nagyon sokat tesz azért hogy a jelenleg legnépszerűbb pártban legyen magyar platform, és foglalkozzanak a magyar kisebbség dolgaival. Majd egy esetleges kormányzáskor elválik, de addig nálam él a benefit of doubt.

Itt is az van, hogy a Fidesz által kitartott felvidéki portálok Fico (akinél magyarellenesebb szlovák politikus nem nagyon volt a tettek alapján) ellenfeleit mocskolják. Aki ugye Orbán szövetségese, oroszbarát politikájuk is nagyon hasonlít.

Ha azok lennének a magyarság feltételei, amelyeket az általad linket portálok támasztanak, a felvidéki magyarság több, mint feléről kb. ki lehetne jelenteni, hogy nem magyarok.
kiserik írta: de szerintem ilyennek kellene lenned a másik oldallal kapcsolatban is
Az vagyok, de valahogy az ukránok trükközései nem tűnnek akkora bűnnek, mikor lassan három éve támadják őket (plusz nem ellenségesek már 10 éve az EU-val szemben, mint Moszkva). Meg ahogy most nézem a frissebb Nógrádi nyilatkozatokat, 10 Zelenszkijt kritizáló cikkre, véleményre jut 0 Putyin kritika. A legdurvábbat 2022-ből találtam, hogy mellényúlt. Finoman szólva is gyenge kifejezés egy rablógyilkos háború kirobbantására.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. január 4., szombat 16:54

nuevo_ericco írta:
kiserik írta:vagy elég volt a cím, hogy ítéletet mondj?
Ugye nem kell ecsetelnem a jelenséget, mikor a címben ferdítenek, mert sokan meg sem nézik a videót? Erre utaltam. Meg azt is leírtam, hogy ez volt az egyik oka, de a tüntetésen sok más is elhangzott. Az okok miatt, amiket leírtam, rendszeresek a tüntetések az elmúlt bő egy évben, arról mégsem számoltak be az ultrahangon, mert az rossz fényt vetne Ficora és balfallosz kormányzására. Aztán most találtam ezt:
a Robert Fico elleni merénylettel üzent a mélyállam Európa vezetőinek?
Mi ez a konteós bullshit cím? Ficot egy magányos farkas lőtte meg (fél évvel a gyomrot ért lövés után fekvőzik a facebookon, ezt emésztgessük picit), ők maguk sem tudták ezt cáfolni, bizonyítékokat is ígértek, egy sem került elő azóta sem. Fico első fél évben sokaknál kihúzta a gyufát, elsősorban az említett amnesztiákkal, egyvalakinél elgurultak a gyógyszerek. Ennyi történt.

https://vasarnap.hu/2022/02/16/nogradi- ... s-amerika/

Majd a háború elején is az orosz narratívát tolta, h csak idő kérdése Kijev bevétele, az ukránoknak esélyük sincs feltartani az orosz haderőt, stb.

https://hirado.hu/kulfold/cikk/2022/02/ ... ajna-miatt
az oroszok néhány óra vagy nap alatt elérik a stratégiai céljukat, azaz megszüntetik annak a veszélyét, hogy Ukrajna katonailag veszélyes legyen Oroszországra nézve.
kiserik írta: Egyébként, ha már Szlovákia, ha lesz időd, erről pár mondatot légyszi. Ebben ha jól rémlik, Te vagy otthon.
A Matica Slovenská egy sima kulturális intézmény. A történelemben valóban voltak magyarellenes dolgaik, főleg a viharos 20. sz.-ban, de a modern Szlovákiában ez már nem jellemző. Olyan, mint amilyet a Fidesz is kb. fél tucatnyit tart kifizetőhelyként, pl. Demeter körének. Vagy mint a felvidéki Csemadok. Falunapok, támogatások, kiadók, stb.
A magyarellenes egy nagyon túlzó és már rég nem aktuális jelző.
Mint ahogy Ódorral kapocsolatos dolgok sem igazak ugyanebben a cikkben.
Na akkor pontról pontra:
Szóval 1 nappal a Putyin-Fico találkozó után szervezett tüntetésen (amit a Békét Ukrajnának szervezett, akik az orosz kapcsolatok ellen vannak) egyik oka (talán fő oka?) a találkozó és ott elhangoztak más dolgok is, ezért nettó hazugság, hogy Fico ellen azért tüntettek, mert találkozott Putyinal. Nekem ez valahogy zavaros.

Miért ne lehetne egy konteós bullshit címet adni egy beszélgetésnek? Figyelemfelkeltő és kész. Egyébként abban teljesen egyet tudok érteni, hogy sokszor vannak bajok a címekkel, mint ahogy a ""rendes médiában"" is előfordul. Címek alapján megítélni a tartalmakat tényleg nem méltó dolog.

Nógrádi, ahogy elég sokan, mellé lőtt azzal, hogy lesz e háború, vagy sem. Ezt azóta rengetegszer elismerte. Ez nem újdonság. Egyébként igen, mint minden ember, sokszor téved, de általában (általában, nem mindig) bejönnek a dolgok, amiket mond. A következő nagy bemondása az volt, hogy ha Trump nyer, akkor így vagy úgy, de vége lehet a háborúnak. Kíváncsian várom, hogy bejön e?

Szóval akkor ezek a dolgok sem ""magyarellenesek"" vagy nem így történtek, ahogy a cikkben le van írva: https://ma7.sk/aktualis/nekiment-a-mati ... k-mint-a-0 https://ma7.sk/kavezo/bszlovak-kurucokn ... -slovenska

Ódor urat nem ismerem és a történetét sem, de mondjuk a Facebook oldala nem arra következtet, hogy annyira büszke lenne a magyar gyökereire: https://www.facebook.com/LudoOdorOfficial/ Bár akkor lehet, hogy ez sem igaz :hmmm:

Na mindegy, azért köszi, hogy elmondtad a Te meglátásaidat.

ui.: ja, és egy személyes meglátás: az a része dícséretes, hogy szkeptikus vagy az egyik oldallal kapcsolatban, de szerintem ilyennek kellene lenned a másik oldallal kapcsolatban is. Az örök érvényű Nógrádi ( :mrgreen: ) mondat: mindkettő hazudik! :kacsint:
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. január 4., szombat 15:10

kiserik írta:vagy elég volt a cím, hogy ítéletet mondj?
Ugye nem kell ecsetelnem a jelenséget, mikor a címben ferdítenek, mert sokan meg sem nézik a videót? Erre utaltam. Meg azt is leírtam, hogy ez volt az egyik oka, de a tüntetésen sok más is elhangzott. Az okok miatt, amiket leírtam, rendszeresek a tüntetések az elmúlt bő egy évben, arról mégsem számoltak be az ultrahangon, mert az rossz fényt vetne Ficora és balfallosz kormányzására. Aztán most találtam ezt:
a Robert Fico elleni merénylettel üzent a mélyállam Európa vezetőinek?
Mi ez a konteós bullshit cím? Ficot egy magányos farkas lőtte meg (fél évvel a gyomrot ért lövés után fekvőzik a facebookon, ezt emésztgessük picit), ők maguk sem tudták ezt cáfolni, bizonyítékokat is ígértek, egy sem került elő azóta sem. Fico első fél évben sokaknál kihúzta a gyufát, elsősorban az említett amnesztiákkal, egyvalakinél elgurultak a gyógyszerek. Ennyi történt.

https://vasarnap.hu/2022/02/16/nogradi- ... s-amerika/

Majd a háború elején is az orosz narratívát tolta, h csak idő kérdése Kijev bevétele, az ukránoknak esélyük sincs feltartani az orosz haderőt, stb.

https://hirado.hu/kulfold/cikk/2022/02/ ... ajna-miatt
az oroszok néhány óra vagy nap alatt elérik a stratégiai céljukat, azaz megszüntetik annak a veszélyét, hogy Ukrajna katonailag veszélyes legyen Oroszországra nézve.
kiserik írta: Egyébként, ha már Szlovákia, ha lesz időd, erről pár mondatot légyszi. Ebben ha jól rémlik, Te vagy otthon.
A Matica Slovenská egy sima kulturális intézmény. A történelemben valóban voltak magyarellenes dolgaik, főleg a viharos 20. sz.-ban, de a modern Szlovákiában ez már nem jellemző. Olyan, mint amilyet a Fidesz is kb. fél tucatnyit tart kifizetőhelyként, pl. Demeter körének. Vagy mint a felvidéki Csemadok. Falunapok, támogatások, kiadók, stb.
A magyarellenes egy nagyon túlzó és már rég nem aktuális jelző.
Mint ahogy Ódorral kapocsolatos dolgok sem igazak ugyanebben a cikkben.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. január 4., szombat 14:57

kiserik írta:
halamadrid írta:

*nyálam

Egyébként MP ma először látogat határon túli, nagy-magyarországi politikai rendezvényre, Révkomáromban beszélgetnek Ódor Lajossal, a szlovákiai EP-választást megnyerő liberális PS párt MAGYAR(!) listavezetőjével, a 2020-ban Ficot leváltó 4 tagú kormánykoalíció későbbi, ideiglenes, volt miniszterelnökével.
Ha jól tudom, hívták nyáron a felvidéki gombaszögi nyári táborba (egyfajta kistusványos), de végül a felsőbb körök nemet mondtak rá. Ezt talán egy klubrádiós interjúban mondta el.

https://napunk.dennikn.sk/hu/4300844/ma ... omaromban/
Van még 3 jegy, ha esetleg valakit érdekelne, Budapestről is csak 70 perc.
Erre ráfűznék egy Magyar Jelen cikket. https://magyarjelen.hu/magyarellenes-sz ... yar-peter/

Azt kérdezném a szlovákiai magyar társainktól, hogy ők hogy látják ezt? Mi az igaz, mi az esetleges ferdítés?
Egyébként, ha már Szlovákia, ha lesz időd, erről pár mondatot légyszi. Ebben ha jól rémlik, Te vagy otthon.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. január 4., szombat 14:51

nuevo_ericco írta:
kiserik írta: Az írásom nem is neked szólt. Annak szólt, akit picit is érdekel az úgynevezett mainstream medián és véleményen kívül más IS. Azt tudjuk, hogy Te nem ilyen vagy.
Nem kell mainstream médián lógni sem ahhoz, hogy bárki két perc gondolkodás után lássa, mi fán is terem a két "szakértő".
Amúgy mi ez a nonstop meainstreamezés? Ez nálad alapszabály, hogy ami nem mainstream, azaz rendes szerkesztőségen és újságírás szabályain alapuló média, az a hiteles? Elég érdekes világlátás.
Halványlila fingod sincs a médiafogyasztási szokásaimról. Olvasok én mindent, csak aztán gondolkodom is, és mindig ott lyukadok ki, hogy a klasszikus média bár nem tökéletes, de ami az ún. nem mainstream, az egyenesen hülyítés. Pl. ott a Ultrahang hírek között láttam, már a címben hazudnak, mert a Fico ellenes tüntetések okai közül csak egy volt a moszkvai útja, sokkal inkább zavarja az embereket, hogy amnesztiát adott a korrupciós eljárások alatt lévő haverjainak (akik korrupt tevékenységüket korábbi kormányzásai alatt végezték), a kormányzása káosz, hazudik, hergel, vagdalódzik, uszít folyamatosan, árak az egekben, most emelt Áfát, mindenki herótot kap tőle, aki csak picit emlékszik a komcsi időkre. Nem hiába, ő maga is az volt, nem is kicsi. Pofátlanul behazudta magát a hatalomba, most ez éri őt utol. De a narratívába jobban beleillik, hogy a libsik tüntetnek, mert elment Moszkvába békét teremteni ( :lol: ). Miközben csak hasznos idiótája Putyinnak.
Nógrádi pedig már annyi hülyeséget mondott a háború kezdete óta, aminek a tizede is elég kellene legyen ahhoz, hogy komoly helyre sose hívják be. Mondjuk nem is hívják, ez igaz.
Csak pár kérdés, hogy tisztábban lássunk: hallgattad is az ominózus híreket, vagy elég volt a cím, hogy ítéletet mondj? Véletlen, hogy a dec 22-i Putyin-Fico találkozó után szervezték a tüntetést 23-ára? Van annak valami alapja, hogy a tüntetést Pozsonyban a Békét Ukrajnának kezdeményezés szervezte, mivel elutasítják az Oroszországgal való együttműködést? Igaz, hogy tegnap is rendeztek egy hasonló tüntetést, ahol légvédelmi szirénák hangjával kötötték össze Oroszországot és kifejezetten az Oroszországgal való kapcsolatok ellen tüntettek?

Nógrádi hülyeségeire pedig várnám a példákat, mert tanulni sosem késő, ha már annyira sok volt belőlük.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. január 4., szombat 14:24

kiserik írta: Az írásom nem is neked szólt. Annak szólt, akit picit is érdekel az úgynevezett mainstream medián és véleményen kívül más IS. Azt tudjuk, hogy Te nem ilyen vagy.
Nem kell mainstream médián lógni sem ahhoz, hogy bárki két perc gondolkodás után lássa, mi fán is terem a két "szakértő".
Amúgy mi ez a nonstop meainstreamezés? Ez nálad alapszabály, hogy ami nem mainstream, azaz rendes szerkesztőségen és újságírás szabályain alapuló média, az a hiteles? Elég érdekes világlátás.
Halványlila fingod sincs a médiafogyasztási szokásaimról. Olvasok én mindent, csak aztán gondolkodom is, és mindig ott lyukadok ki, hogy a klasszikus média bár nem tökéletes, de ami az ún. nem mainstream, az egyenesen hülyítés. Pl. ott a Ultrahang hírek között láttam, már a címben hazudnak, mert a Fico ellenes tüntetések okai közül csak egy volt a moszkvai útja, sokkal inkább zavarja az embereket, hogy amnesztiát adott a korrupciós eljárások alatt lévő haverjainak (akik korrupt tevékenységüket korábbi kormányzásai alatt végezték), a kormányzása káosz, hazudik, hergel, vagdalódzik, uszít folyamatosan, árak az egekben, most emelt Áfát, mindenki herótot kap tőle, aki csak picit emlékszik a komcsi időkre. Nem hiába, ő maga is az volt, nem is kicsi. Pofátlanul behazudta magát a hatalomba, most ez éri őt utol. De a narratívába jobban beleillik, hogy a libsik tüntetnek, mert elment Moszkvába békét teremteni ( :lol: ). Miközben csak hasznos idiótája Putyinnak.
Nógrádi pedig már annyi hülyeséget mondott a háború kezdete óta, aminek a tizede is elég kellene legyen ahhoz, hogy komoly helyre sose hívják be. Mondjuk nem is hívják, ez igaz.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. január 4., szombat 12:57

'shutterisland írta:
swfan írta: Közben a Fidesz másik szatellitpártja és hasznos hülyéje, a DK mindent megtesz, hogy MP-t összegyurcsányozzák: https://telex.hu/belfold/2025/01/04/dk- ... nyujtottak

A propagandában persze már arról beszélnek, hogy Magyar egy követ fúj Gyurcsánnyal :lol:
a vicces az, hogy mivel a dk tamogatottsaga is kb naprol napra akad, nekik tenyleg sokat jelenthetne az 5 szazalekos kuszob szempontjabol az a +/- 1 ev. :D
Ez nem vicces, hanem tény. Persze mindenkit összefideszesezni sokkal jobb móka, megtanultuk már a Fidesztől.

Amúgy a Telex és a DK kapcsolata is remek: https://index.hu/belfold/2025/01/04/gyu ... zes-telex/ :lol:

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2025. január 4., szombat 12:30

swfan írta: Közben a Fidesz másik szatellitpártja és hasznos hülyéje, a DK mindent megtesz, hogy MP-t összegyurcsányozzák: https://telex.hu/belfold/2025/01/04/dk- ... nyujtottak

A propagandában persze már arról beszélnek, hogy Magyar egy követ fúj Gyurcsánnyal :lol:
a vicces az, hogy mivel a dk tamogatottsaga is kb naprol napra akad, nekik tenyleg sokat jelenthetne az 5 szazalekos kuszob szempontjabol az a +/- 1 ev. :D

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. január 4., szombat 12:27

Közben a Fidesz másik szatellitpártja és hasznos hülyéje, a DK mindent megtesz, hogy MP-t összegyurcsányozzák: https://telex.hu/belfold/2025/01/04/dk- ... nyujtottak

halamadrid
Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2025. január 4., szombat 12:05

nuevo_ericco írta: Én ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy ahol Nógrádi és Spöttle visszatérő szakértő, az számomra nem a leghitelesebb forrás.
Utóbbi "2018 óta a Nézőpont Intézet munkatársa".
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”
:salute:

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. január 4., szombat 11:55

Ha már ultrahang... egy kis tényfeltárás, kik is állnak mögötte: https://www.lakmusz.hu/az-ultrahang-sik ... nformacio/

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. január 4., szombat 11:12

nuevo_ericco írta: Én ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy ahol Nógrádi és Spöttle visszatérő szakértő, az számomra nem a leghitelesebb forrás.
Az írásom nem is neked szólt. Annak szólt, akit picit is érdekel az úgynevezett mainstream medián és véleményen kívül más IS. Azt tudjuk, hogy Te nem ilyen vagy.

Természetesen ez nem egy szentírás oldal. Én pl Nógrádit nagyon bírom, hatalmas tudása van és sokszor ülnek a következtetései, valamint nála tapasztaltam azt például, hogy az orosz-ukrán háborúba mikor arról van szó, hogy mennyi halott van az oroszok szerint meg mennyi az ukránok szerint, hogy mindkettő hazudik.

Spöttlét viszont soha nem hallgatom. Egyszer elkezdtem, majd 10 perc után ki is nyomtam.

Ja és még egy dolog: milyen fura a világ, az a Kéri László, aki most a Tisza TV elemzője és milyen remek ember, az mielőtt a Tisza leszerződtette volna, pont az Ultrahang plusz csatornán volt rendszeres beszélgető partnere Király Tominak. Persze ha jól tudom azt ingyen vállalta annó, most nem tudom van e szerződése. Milyen fura :hmmm: :lol:
géza írta:
kiserik írta: Nem azokkal van bajuk, akik beilleszkednek, alkalmazkodnak és hasznos tagjai lesznek a társadalomnak.
Aha.

https://www.theguardian.com/world/2024/ ... -explained
Mondjad Gézám, mi a baj? Egyrészt, ahogy mondtam, az Afd egy nagy párt, ahol vannak szélsőségesek is. Másrészt, ahogy írja is, vannak, akik már nem is Afd-sek ezen emberek közül. Harmadrészt pedig a második mondatig kell csak olvasni, ahol leírja, hogy olyan emberek kitoloncolásáról volt szó, akik nem tudtak (nem akartak) beilleszkedni a német társadalomba.

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2025. január 4., szombat 10:52

kiserik írta: Nem azokkal van bajuk, akik beilleszkednek, alkalmazkodnak és hasznos tagjai lesznek a társadalomnak.
Aha.

https://www.theguardian.com/world/2024/ ... -explained

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. január 4., szombat 10:45

Amikor azt mondja kormánypropaganda helyett inkább ajánlok mást... És linkel egy másik kormánypropagandát. Besz*rás :lol:

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. január 4., szombat 10:34

Én ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy ahol Nógrádi és Spöttle visszatérő szakértő, az számomra nem a leghitelesebb forrás.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. január 4., szombat 10:12

halamadrid írta:
kiserik írta:
Ha jól emlékszem Te voltál, aki nemrég kezdte a politika iránti érdeklődést. Akkor annó sokan ajánlottak sokféle forrást (én azt, hogy minden oldalból érdeklődj), de szerintem Te azoknak fogadtad meg a tanácsát, akik kizárólag a Telex, Partizán, 444 háromszöget ajánlották és óva intettek más forrásoktól. Talán érdemesebb lett volna másra hallgatni, akkor tisztában lennél például az Afd-vel és nem írnál ilyen - hogy is mondjam, hogy ne legyen bántó - butaságokat már nem először velük kapcsolatban.
A 2. bekezdésem szimpla tényekből áll, az utolsóban meg érdeklődöm. Ha pedig butaságot írtam, az a német lakosság szelleme iránti tévedésem, de épp ezzel kapcsolatban érdeklődtem. Viszont ha ennyire elfogadják a melegeket, nem okoz kognitív disszonanciát a srí lankai szál? Melyik kontinensig számít migránsnak a migráns?

Folyamatosan hallgatom a kormányközeli/propagandista TV-csatornákat, egyszerűen nem jött át onnan korábban az ezzel kapcsolatos infó. Olvasni nem szoktam a Magyar Nemzetet/Jelent, Kurucinfót stb., mert nehéz nem belefáradni abba, hogy minden cikk után tényellenőröznöm kell.
Nem érdemes egy kommentem alapján effajta következtetéseket levonni.
Jajj, ebben a tegnapi nagy kavalkádban el is felejtettem. A kormány/propaganda TV helyett amit én ajánlok az Király Tamás YouTube csatornája. Csak külpolitika: Ultrahang , csak belpolitika: Ultrahang plusz

Nagyon sok érdekes és hasznos beszélgetés van fönt.

halamadrid
Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2025. január 4., szombat 2:16

A Rákosi-beszédek is azok, persze ironikusan.
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”
:salute:

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. január 4., szombat 1:11

Vitya gondolatok 2006ból, imádom ahogy minden mondata aktuális.

Vissza: