Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

Re: Politika

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2025. január 4., szombat 12:30

swfan írta: Közben a Fidesz másik szatellitpártja és hasznos hülyéje, a DK mindent megtesz, hogy MP-t összegyurcsányozzák: https://telex.hu/belfold/2025/01/04/dk- ... nyujtottak

A propagandában persze már arról beszélnek, hogy Magyar egy követ fúj Gyurcsánnyal :lol:
a vicces az, hogy mivel a dk tamogatottsaga is kb naprol napra akad, nekik tenyleg sokat jelenthetne az 5 szazalekos kuszob szempontjabol az a +/- 1 ev. :D

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. január 4., szombat 12:27

Közben a Fidesz másik szatellitpártja és hasznos hülyéje, a DK mindent megtesz, hogy MP-t összegyurcsányozzák: https://telex.hu/belfold/2025/01/04/dk- ... nyujtottak

A propagandában persze már arról beszélnek, hogy Magyar egy követ fúj Gyurcsánnyal :lol:

halamadrid
Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2025. január 4., szombat 12:05

nuevo_ericco írta: Én ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy ahol Nógrádi és Spöttle visszatérő szakértő, az számomra nem a leghitelesebb forrás.
Utóbbi "2018 óta a Nézőpont Intézet munkatársa".
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”
:salute:

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. január 4., szombat 11:55

Ha már ultrahang... egy kis tényfeltárás, kik is állnak mögötte: https://www.lakmusz.hu/az-ultrahang-sik ... nformacio/

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. január 4., szombat 11:12

nuevo_ericco írta: Én ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy ahol Nógrádi és Spöttle visszatérő szakértő, az számomra nem a leghitelesebb forrás.
Az írásom nem is neked szólt. Annak szólt, akit picit is érdekel az úgynevezett mainstream medián és véleményen kívül más IS. Azt tudjuk, hogy Te nem ilyen vagy.

Természetesen ez nem egy szentírás oldal. Én pl Nógrádit nagyon bírom, hatalmas tudása van és sokszor ülnek a következtetései, valamint nála tapasztaltam azt például, hogy az orosz-ukrán háborúba mikor arról van szó, hogy mennyi halott van az oroszok szerint meg mennyi az ukránok szerint, hogy mindkettő hazudik.

Spöttlét viszont soha nem hallgatom. Egyszer elkezdtem, majd 10 perc után ki is nyomtam.

Ja és még egy dolog: milyen fura a világ, az a Kéri László, aki most a Tisza TV elemzője és milyen remek ember, az mielőtt a Tisza leszerződtette volna, pont az Ultrahang plusz csatornán volt rendszeres beszélgető partnere Király Tominak. Persze ha jól tudom azt ingyen vállalta annó, most nem tudom van e szerződése. Milyen fura :hmmm: :lol:
géza írta:
kiserik írta: Nem azokkal van bajuk, akik beilleszkednek, alkalmazkodnak és hasznos tagjai lesznek a társadalomnak.
Aha.

https://www.theguardian.com/world/2024/ ... -explained
Mondjad Gézám, mi a baj? Egyrészt, ahogy mondtam, az Afd egy nagy párt, ahol vannak szélsőségesek is. Másrészt, ahogy írja is, vannak, akik már nem is Afd-sek ezen emberek közül. Harmadrészt pedig a második mondatig kell csak olvasni, ahol leírja, hogy olyan emberek kitoloncolásáról volt szó, akik nem tudtak (nem akartak) beilleszkedni a német társadalomba.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2025. január 4., szombat 10:52

kiserik írta: Nem azokkal van bajuk, akik beilleszkednek, alkalmazkodnak és hasznos tagjai lesznek a társadalomnak.
Aha.

https://www.theguardian.com/world/2024/ ... -explained

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2025. január 4., szombat 10:45

Amikor azt mondja kormánypropaganda helyett inkább ajánlok mást... És linkel egy másik kormánypropagandát. Besz*rás :lol:

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2025. január 4., szombat 10:34

Én ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy ahol Nógrádi és Spöttle visszatérő szakértő, az számomra nem a leghitelesebb forrás.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. január 4., szombat 10:12

halamadrid írta:
kiserik írta:
Ha jól emlékszem Te voltál, aki nemrég kezdte a politika iránti érdeklődést. Akkor annó sokan ajánlottak sokféle forrást (én azt, hogy minden oldalból érdeklődj), de szerintem Te azoknak fogadtad meg a tanácsát, akik kizárólag a Telex, Partizán, 444 háromszöget ajánlották és óva intettek más forrásoktól. Talán érdemesebb lett volna másra hallgatni, akkor tisztában lennél például az Afd-vel és nem írnál ilyen - hogy is mondjam, hogy ne legyen bántó - butaságokat már nem először velük kapcsolatban.
A 2. bekezdésem szimpla tényekből áll, az utolsóban meg érdeklődöm. Ha pedig butaságot írtam, az a német lakosság szelleme iránti tévedésem, de épp ezzel kapcsolatban érdeklődtem. Viszont ha ennyire elfogadják a melegeket, nem okoz kognitív disszonanciát a srí lankai szál? Melyik kontinensig számít migránsnak a migráns?

Folyamatosan hallgatom a kormányközeli/propagandista TV-csatornákat, egyszerűen nem jött át onnan korábban az ezzel kapcsolatos infó. Olvasni nem szoktam a Magyar Nemzetet/Jelent, Kurucinfót stb., mert nehéz nem belefáradni abba, hogy minden cikk után tényellenőröznöm kell.
Nem érdemes egy kommentem alapján effajta következtetéseket levonni.
Jajj, ebben a tegnapi nagy kavalkádban el is felejtettem. A kormány/propaganda TV helyett amit én ajánlok az Király Tamás YouTube csatornája. Csak külpolitika: Ultrahang , csak belpolitika: Ultrahang plusz

Nagyon sok érdekes és hasznos beszélgetés van fönt.

halamadrid
Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2025. január 4., szombat 2:16

A Rákosi-beszédek is azok, persze ironikusan.
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2025. január 4., szombat 1:11

Vitya gondolatok 2006ból, imádom ahogy minden mondata aktuális.

kettonull

HozzászólásSzerző: kettonull » 2025. január 3., péntek 23:25

kiserik írta: Az Afd egy nagy párt. Vannak benne szélsőségesebb és kevésbé szélsőséges politikusok. Ha érdekel a párt, akkor muszály lesz Magyar Jelent olvasnod, vagy Youtube-on nézned, mert a magyar testvérpártja nem a Fidesz, hanem a Mi hazánk. Pont ezért nem fogsz tudni/hallani róluk a kormányközeli/propagandista TV-csatornákból. Legutóbbi kimutatás, hogy mennyit szerepelnek a híradókban. Szatelitpárthoz képest nem túl sok :lol:
NER híradóba került már be úgy magyar párt ami nem Fidesz, hogy nem mocskolva volt?
Ez lenne az ellenérv, hogy őket kihagyják és nem mocskolják?

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2025. január 3., péntek 22:09

halamadrid írta:
kiserik írta:
Nem először hozod kapcsolatba a Fidessszel az Afd-t, közben meg olyan messze vannak egymástól, mint Makó Jeruzsálemtől. Természetesen itt is él a skatulyázás. Afd = szélsőjobboldali = náci = antiszemita = lmbtq ellenes = orosz csicskapárt = stb, stb, stb. Látjuk ezt máshol is.

Az Afd egy nagy párt. Vannak benne szélsőségesebb és kevésbé szélsőséges politikusok. Ha érdekel a párt, akkor muszály lesz Magyar Jelent olvasnod, vagy Youtube-on nézned, mert a magyar testvérpártja nem a Fidesz, hanem a Mi hazánk. Pont ezért nem fogsz tudni/hallani róluk a kormányközeli/propagandista TV-csatornákból. Legutóbbi kimutatás, hogy mennyit szerepelnek a híradókban. Szatelitpárthoz képest nem túl sok :lol:
Az ellentmondásaik nyomán kapcsoltam össze őket.
Ha német lennék, talán rájuk is szavaznék, amennyiben nem lennének ilyen radikálisan EU-kritikusak, klímatagadók és a többi alufólia sapkás baromság, mert legalább ráb*sznának az asztalra a migránsok kérdésében. Jelenleg viszont ott tartanak, hogy kb. nincs potenciális koalíciós partnerük.
Azért valljuk be, nem olyan durva az effajta általánosítás a szélsőjobb esetén. És ahogy már korábban írtam, az elnökasszony bizonyos szinten védi a hagyományos családmodellt.

Továbbra is érdeklődöm, hogy miért nyelik le a szavazóik a srí lankai szálat.
Miért ne nyelné le? Itt van Wiedel beszédéből egy részlet Magdeburg után: https://www.youtube.com/watch?v=RwRqtRwW-jY Nem azokkal van bajuk, akik beilleszkednek, alkalmazkodnak és hasznos tagjai lesznek a társadalomnak. Tökéletes példa Svájc, ahogy meg volt ma már említve (mint megtudtuk az okos szerint ez orosz propaganda :lol: ). Ha Svájcba méssz, akkor elfogadod a szabályaikat, alkalmazkodsz, dolgozol, vagy kivágnak, mint macskát. Nem nyalják a fenekedet, meg életed végéig tartanak jómódban segélyen.

Ha már Svájc. Sógórom kb 7 éve kint van. Idén is meglátogattuk karácsony előtt. Zürichi karácsonyi vásárban még egy kósza rendőrt sem láttam. Átmentünk Franciaországba, Colmarba. Minden sarkon rendőrök párosával, és egyszer a vásár közepén átmasírozott 10 katona full harci felszerelésben kettes sorban. Érdekes tapasztalás volt.

1madridista
Kedvenc játékosaid: Casemiro, Modric, Ramos, Militao, Carvajal, Vini, Valverde

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2025. január 3., péntek 21:52

EU-kritikusak, klímatagadók és a többi alufólia sapkás baromság
az eu kritikajuk sajna jogos, mind a bevandorlast, mind a kozos katonai es gazdasagi egyuttmukodest nagyon elcseszte az eu. a klimatagadas alatt mit ertesz? mert a jelenleg klimamegmentonek beharangozott megoldasok kozul nagyjabol egyik sem visz kozelebb a megoldashoz, ha erdekel tudok rola rendesen kifejtett kommentet irni.

halamadrid

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2025. január 3., péntek 21:42

kiserik írta:
halamadrid írta:

A 2. bekezdésem szimpla tényekből áll, az utolsóban meg érdeklődöm. Ha pedig butaságot írtam, az a német lakosság szelleme iránti tévedésem, de épp ezzel kapcsolatban érdeklődtem. Viszont ha ennyire elfogadják a melegeket, nem okoz kognitív disszonanciát a srí lankai szál? Melyik kontinensig számít migránsnak a migráns?

Folyamatosan hallgatom a kormányközeli/propagandista TV-csatornákat, egyszerűen nem jött át onnan korábban az ezzel kapcsolatos infó. Olvasni nem szoktam a Magyar Nemzetet/Jelent, Kurucinfót stb., mert nehéz nem belefáradni abba, hogy minden cikk után tényellenőröznöm kell.
Nem érdemes egy kommentem alapján effajta következtetéseket levonni.
Nem először hozod kapcsolatba a Fidessszel az Afd-t, közben meg olyan messze vannak egymástól, mint Makó Jeruzsálemtől. Természetesen itt is él a skatulyázás. Afd = szélsőjobboldali = náci = antiszemita = lmbtq ellenes = orosz csicskapárt = stb, stb, stb. Látjuk ezt máshol is.

Az Afd egy nagy párt. Vannak benne szélsőségesebb és kevésbé szélsőséges politikusok. Ha érdekel a párt, akkor muszály lesz Magyar Jelent olvasnod, vagy Youtube-on nézned, mert a magyar testvérpártja nem a Fidesz, hanem a Mi hazánk. Pont ezért nem fogsz tudni/hallani róluk a kormányközeli/propagandista TV-csatornákból. Legutóbbi kimutatás, hogy mennyit szerepelnek a híradókban. Szatelitpárthoz képest nem túl sok :lol:
Az ellentmondásaik nyomán kapcsoltam össze őket.
Ha német lennék, talán rájuk is szavaznék, amennyiben nem lennének ilyen radikálisan EU-kritikusak, klímatagadók és a többi alufólia sapkás baromság, mert legalább ráb*sznának az asztalra a migránsok kérdésében. Jelenleg viszont ott tartanak, hogy kb. nincs potenciális koalíciós partnerük.
Azért valljuk be, nem olyan durva az effajta általánosítás a szélsőjobb esetén. És ahogy már korábban írtam, az elnökasszony bizonyos szinten védi a hagyományos családmodellt.

Továbbra is érdeklődöm, hogy miért nyelik le a szavazóik a srí lankai szálat.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. január 3., péntek 21:39

filatáska írta: Tahóságért háromszor. Humorérzékért viszont te nem álltáll be ahogy látom, hópihe. :lol:
Elég.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

filatáska

HozzászólásSzerző: filatáska » 2025. január 3., péntek 21:37

Tahóságért háromszor. Humorérzékért viszont te nem álltáll be ahogy látom, hópihe. :lol:

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2025. január 3., péntek 21:22

filatáska írta:
BlancoMark írta: Amugy meg honnan tudod, hogy felrefogalmazas tortent? :-* :lol:
A kommentjeid alapján olyan 5 vagy 6 általánost végezhettél el. Evidens volt. :mrgreen:
Latom a tahosagert ketszer alltal sorba, humorerzekert egyszer sem sikerult. :kivagyhe:

1madridista
Kedvenc játékosaid: Casemiro, Modric, Ramos, Militao, Carvajal, Vini, Valverde

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2025. január 3., péntek 21:20

szélsőjobboldali, ruszkibérenc
ohh yess. kedvenc szavak, mindent uto ervek

https://a.te.ervelesi.hibad.hu/naci-kom ... lis-kartya
Van jó migráns, meg rossz migráns
ez mocsok egyszeru, aki biciklivel kajat fuvaroz az jo migrans aki meg csoportosan vadaszik a zsidokra az rossz

nem kell tulgondolni

filatáska

HozzászólásSzerző: filatáska » 2025. január 3., péntek 21:11

BlancoMark írta: Amugy meg honnan tudod, hogy felrefogalmazas tortent? :-* :lol:
A kommentjeid alapján olyan 5 vagy 6 általánost végezhettél el. Evidens volt. :mrgreen:

Vissza: