de a kisebbseg hibaztatasa meg a valos problema megnevezese kozott eleg nagy kulonbseg van mint ahogy a zsidok es a nyugaton elo arab kisebbsegek tevekenysege kozott is.nuevo_ericco írta:Finkelstein zsidóként és melegként is tudott erősen zsidó- és melegellenes kampányokat kitalálni.1madridista írta: az meg se fordult a fejedben h esetleg nem szelsojobbosak csak ilyen sw fele arcok irjak a nyugati ujsagokat?
Szélsőjobbos pedig nem attól lesz valaki, mert karlendít, meg a vánkusa alatt ott a Mein Kampf, hanem olyan politikát támogat, amely számol a járulékos veszteséggel. Pl. egy kisebbség által gyakrabban, vagy akár specifikusan is elkövetett bűntény miatt az egész kisebbséget hibáztatja, így a többség szemében azok az egyének is céltáblává válnak, akik ártatlanok.
Arról volt szó, hogy az EU-ban túl sok a Mohamed. Ez nem a 2015 óta idejött muszlimok miatt van így, hanem akik már évtizedek óta folyamatosan jönnek. Most először olvasom, hogy valakivel baj van.1madridista írta: mi nem volt felfoghato abbol h nem a 20. szazad masodik feleben bejottekkel van a baj?
Egy szóval sem mondtam, hogy nem lehet szigorítani, mint ahogy azt sem, hogy cáfolhatatlanok az írásaim, de te meg sem próbáltad.1madridista írta: boven lenne ezen mit szigoritani, de ezek a tenyek szokas szerint kimaradtak cafolhatatlan irasodbol
https://index.hu/kulfold/2024/12/12/zsi ... tamadasok/
az index cikkeben olvastam egy adag osszeszedett velemenyt a hollandiai zsidovadaszatrol, egy random marokkoi egyetemista velemenye diohejban "kiszallok a tarsadalomjobbitasbol mert tul sok a rasszista es a marokkoiakat hibaztatjak, ram is ferden neztek mert hijabban szalltam fel a buszra" - elnezest kivanok de atlag holland emberkent honnan tudjam hogy nem fogsz keselni robbantani, zsidokra vadaszni, noket eroszakolni? mert a tendencia azt mutatja, hogy a bevandorlok sajnos eleg sokszor csinalnak ilyeneket, nyilvan akkor az atlagember felni fog toluk. es ilyenkor artatlan emberek is rossz megiteles ala esnek, mert a kozosseguk egy meghatarozo resze vallahatatlanul viselkedik. nem a rasszista hollandok aldozata a lany hanem az eroszakos marokkoi kisebbsege.Négyből 3 holland rasszista, ennek a megváltoztatásához én kevés vagyok, ezért őszintén szólva én kezdek kicsekkolni a társadalomjobbításból. Az én generációm holland-marokkóinak tartja magát, de a fiatalabbak egyre inkább kizárólag marokkóinak. Annak ellenére, hogy gyakran nem beszélik a nyelvet, keveset tudnak a kultúráról. De egy meghatározó életérzés számukra, hogy marokkóiak. Amszterdam egy gazdag zsidó kultúrával rendelkező város, de egyre inkább egy muszlim város is.
igen baj van azokkal akik az elmult 10-20 evben erkeztek. es hidd el hogy hatassal vannak azokra is akik mondjuk mar 1-2 generacio ota ott elnek, es eleg jol belleszkedtek.