Mozi, filmek

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
h3x0r
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Mozi, filmek

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2025. január 10., péntek 10:04

Remy írta: FELÁLDOZHATÓK 2: Anno, mikor gyerekként nézted a Kommandót, Die Hardot, Rambót, esetleg nyomtál pár fekvőtámaszt a Kickboxerre és ütöttél néhányat a levegőbe a Rocky 4 alatt, majd becsuktad a szemed és elképzelted, hogy vajon milyen lenne az a film, amiben benne van az "összes" nagyágyú, akkor ott valami ilyesminek kellett megjelennie...
Aha, persze.. "gyerekként" :mrgreen: Most őszintén, tegnap hányat ütöttél a levegőbe? :lol:

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2025. január 10., péntek 6:11

h3x0r írta:

Viszont van egy eleg nagy hianyerzetem, magarol a polgarhaborurol, hogy miert tort ki, miert igy alakultak az eroviszonyok, mikor mit tett (vagy nem tett) az elnok, ezekrol az egvilagon semmit nem tudtunk meg. 1 ora 40 perc a film, 15-20 perccel siman lehetett volna hosszabb, legalabb az egyik oldal allaspontjat bemutathattak volna. Kar erte, mert engem a filmnek pont ez a resze erdekelt volna.
Talán igen, egy kicsit kaphatott volna nagyobb hangsúlyt ez a része is, legalább pár mondat erejéig, bár én azért örültem annak, hogy nem akartak mindent is lenyomni a néző torkán. Néha a kevesebb, több. És a főszereplők oldaláról nézve, ez most nem volt fontos.

Mert itt a fotót kellett elkéeszíteni, akkor is, ha ott épp egy ember esik össze és hal meg.

FELÁLDOZHATÓK 2: Anno, mikor gyerekként nézted a Kommandót, Die Hardot, Rambót, esetleg nyomtál pár fekvőtámaszt a Kickboxerre és ütöttél néhányat a levegőbe a Rocky 4 alatt, majd becsuktad a szemed és elképzelted, hogy vajon milyen lenne az a film, amiben benne van az "összes" nagyágyú, akkor ott valami ilyesminek kellett megjelennie...

Simon West folytatása nem csak, hogy nagyobb, jobb, nosztalgikusabb és tesztoszterontól duzzadóbb lett, mint az amúgy brutál jó első felvonás, de megtalálta az egyensúlyt a karakterek, sztori, poénok és vérgőz terén is. Olyan szinten csúcsra lett húzva az egész, hogy mindamellett, hogy a GTA VC-t megszégyenítő módón repülnek le a fejek a testekről és robban fel még a robbanás is, hogy mikor elrepül 1-2 egysoros a nagyoktól, vagy összeáll a Sly-Arnold-Willis hármas, akkor ott hirtelen egy egész évtizednyi tömény nosztalgiabomba robban az arcodba. És mindemellé sikerült Chuck Norrist is tökéletesen illeszteni képbe, jött egy zseniális gonoszt alakító Jean-Claude Van Damme, valamint ott voltak még Stathamék és Lundgrenék is a teljesség kedvéért.

Ez a film egyszerűen úgy tökéletes ahogy van, minden hibájával és egyszerűségével együtt. Nagy kár, hogy a későbbiekben nem tudták ezt, vagy ehhez hasonlóan továbbvinni a szériát... mert ugye lett volna még kit látni a kamerák előtt...

...

Snipes, Seagal, Don The Dragon, Dudikoff, Lambert, Lamas, Dacascos, Mr. T, Mario Van Peebles, Michael J. White, Trejo, Weathers, Chan, Bolo Yeung, Richard Dean Anderson, Chow Yun-fat, Kurt Russell, Tony Jaa, Iko Uwais, Cary-Hiroyuki Tagawa, Sonny Chiba, Sasha Mitchell,

Van Damme-ot nem is írom... nyugodtan vissza lehetett volna hozni a jó oldalra, mint utalás a Dupla Dinamitra.

Minden adott volt...
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

halamadrid
Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2025. január 10., péntek 1:44

h3x0r írta:
Remy írta: POLGÁRHÁBORÚ: Rendben volt ez. Valószínűleg sokan nem gondolunk bele komolyabban abba, hogy milyen lehet a haditudósítók/fotóriporterek munkája, mennyi szart kell kibírniuk, látniuk, TÚLÉLNIÜK! Garland ezt ügyesen bemutatta egy relatíve könnyen fogyasztható film keretén belül. Hatásos, olykor kifejezetten feszültséggel teli.

Kirsten Dunst elég jó volt a sokat látott fotós szerepében.
Civil War
Szamomra csalodas volt. Pedig az alapotlet erdekes, amerikai polgarhaboru nehany haditudosito szemen keresztul.

Az utjuk kicsit talan sablonos volt, legalabbis a legtobb szituaciora mar az elejen szamitottam, hogy meg fog torteni, nagyjabol be is jottek; inkabb csak a mikor es a hogyan volt a kerdes, de ennek ellenere nem mondanam rossznak. A filmnek ez a resze rendben is volt.

Viszont van egy eleg nagy hianyerzetem, magarol a polgarhaborurol, hogy miert tort ki, miert igy alakultak az eroviszonyok, mikor mit tett (vagy nem tett) az elnok, ezekrol az egvilagon semmit nem tudtunk meg. 1 ora 40 perc a film, 15-20 perccel siman lehetett volna hosszabb, legalabb az egyik oldal allaspontjat bemutathattak volna. Kar erte, mert engem a filmnek pont ez a resze erdekelt volna.
Nekem a térkép és az erőviszonyok kialakulása sem volt teljesen világos, a vége is túl abszurd lett. Sokkal több volt benne, de nekem még így is újranézős.

A nadrág is jó volt :mrgreen:
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”
:salute:

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2025. január 9., csütörtök 23:32

Remy írta: POLGÁRHÁBORÚ: Rendben volt ez. Valószínűleg sokan nem gondolunk bele komolyabban abba, hogy milyen lehet a haditudósítók/fotóriporterek munkája, mennyi szart kell kibírniuk, látniuk, TÚLÉLNIÜK! Garland ezt ügyesen bemutatta egy relatíve könnyen fogyasztható film keretén belül. Hatásos, olykor kifejezetten feszültséggel teli.

Kirsten Dunst elég jó volt a sokat látott fotós szerepében.
Civil War
Szamomra csalodas volt. Pedig az alapotlet erdekes, amerikai polgarhaboru nehany haditudosito szemen keresztul.

Az utjuk kicsit talan sablonos volt, legalabbis a legtobb szituaciora mar az elejen szamitottam, hogy meg fog torteni, nagyjabol be is jottek; inkabb csak a mikor es a hogyan volt a kerdes, de ennek ellenere nem mondanam rossznak. A filmnek ez a resze rendben is volt.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. január 8., szerda 18:51

géza írta: En kb. havonta nezek meg egy filmet, valamiert parommal erre esett a valasztas, nagyon buta volt az egesz, tipikus amerikai zs kategorias sablonokkal. A vegen mar csak az hianyzott, ahogy a fohos es a csaja smarolnak, hogy a hatterbe a julius 4-i paradebol pont akkor lovik az usa flages tuzijatekot fel, mikozben eppen rakjak be a fogecit a hullazsakba. :lol:
2/10 nagyjabol, es akkor joszivu voltam. :mrgreen:
De lehet inkabb a Bad Boys a ketto, ez meg 1.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2025. január 8., szerda 18:50

En kb. havonta nezek meg egy filmet, valamiert parommal erre esett a valasztas, nagyon buta volt az egesz, tipikus amerikai zs kategorias sablonokkal. A vegen mar csak az hianyzott, ahogy a fohos es a csaja smarolnak, hogy a hatterbe a julius 4-i paradebol pont akkor lovik az usa flages tuzijatekot fel, mikozben eppen rakjak be a fogecit a hullazsakba. :lol:

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2025. január 8., szerda 17:51

Remy írta: KÉZIPOGGYÁSZ: Fúúúú! Na ez! Ez kurvajó cucc! Pedig önmagában semmi extra, egy Die Hard ripoff, de annak extra. Működik, Taron Egerton karizmatikus főhős, Jason Bateman pedig itt is egy ütnivaló fasz, de épp ezért jó főgecinek.

Minden a helyén van itt! Év egyik meglepetése nálam. :agree:

Netflixen nézhető.
Carry On
Mármint Temus Die Hard-ra gondoltál? :kalapos:

Kissé túlzó Remy lelkesedése, a "kurvajó cucc"-tól azért messze van, az "önmagában semmi extra" már jobban leírja a filmet. Van benne 1-2 logikai bukfenc, de ha nem úgy állsz hozzá, hogy ezeket keresd, nem zavaró. Nekem tetszett, teljesen jó esti program. 6-7 pont közé raknám, a 6.5-ös imdb pontszáma teljesen helytálló.

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2025. január 7., kedd 22:51

ÜTKÖZETBEN ELTŰNT: Lehet azt is mondani, hogy Chuck Norris egyik, ha nem a legjobb filmje vagy azt, hogy Jean-Claude Van Damme egyik korai munkája. Bár való igaz, utóbbit leginkább csak a stáblistán lehet kiszúrni.

Kőkemény vietnámi háborús, túszmentős akciózás a mindig sérthetetlen Chuck Norrisszal. Pont annyit tud, mint a többi 80-as évekbeli akcióhősös mókák. De azt ki is maxolja. Felrobban minden, a létező összes lőszert eldurrantják, a hős pedig megoldja a küldetését. Örökzöld.

ÜTKÖZETBEN ELTŰNT 2: Nem mondom, hogy nem érte meg folytatni az első részt, de talán nem ez volt a helyes út... túl sok dráma, kevés akció, Joseph Zito hiánya pedig érződött a filmen. Hangulatilag sem igazán sikerült megisméteni azt, amit első próbálkozásra összehoztak.

Norris pedig bármennyire is jó, túl kevés időt kapott arra, hogy elkattanjon.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. január 7., kedd 18:44

Remy írta:
Realista24 írta: Bad Boys akarmennyi...hat ez is szekunder szegyenerzet kategoria. :fpalm:
Axel Foleyt nezz inkabb. Ha azon se tudsz szorakozni, neked tenyleg mar csak a Transformers es tarsaik maradnak. :kalapos:
Meg véletlen se. De egek szerint neked tetszett. Meglepodtem :kalapos:
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Remy
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2025. január 7., kedd 18:27

Realista24 írta: Bad Boys akarmennyi...hat ez is szekunder szegyenerzet kategoria. :fpalm:
Axel Foleyt nezz inkabb. Ha azon se tudsz szorakozni, neked tenyleg mar csak a Transformers es tarsaik maradnak. :kalapos:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. január 7., kedd 18:24

Az egeszben az a masfel perc, amikor reggie rendet rak otthon, az er vmit, a tobbi gatya
thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2025. január 7., kedd 18:14

Bad Boys akarmennyi...hat ez is szekunder szegyenerzet kategoria. :fpalm:
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2025. január 7., kedd 18:05

most jutottam el az alien romulushoz.
sikerült egy félfeminista/woke gyerek/tinimesefilmet csinálni belőle, grat hozzá.
egyszerűen gagyi, sokkal sötétebb, komolyabb, keményebb irányt vártam volna az első 2 rész után....
4/10
thereisonly1ronaldo

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2025. január 6., hétfő 10:05

Golden Globe nyertesek
Kép

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2025. január 5., vasárnap 22:17

nmate írta: HP filmek valóban jók, de igen, könyv menjen először minden gyereknek aki teheti.

Lotr filmeket egyszer szenvedtem végig, többször nem, köszi :mrgreen:
Te sose változol meg basszameg. :mrgreen:

Karácsonykor nyilván ezeket daráltam én is, HP fullos felnövéstörténet, pláne hogy korban a legtöbben azért stimmelünk a szériával, na de a LotR, hát az az art direction, csatajelenetek, zene, cgi, elképesztően megelőzte a korát. Hobbit mekkora szar ahhoz képest a több fps-es játékdemo kinézetével együtt.
Nem illik.

realbeckham
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: realbeckham » 2025. január 5., vasárnap 16:13

Mot***cking snakes, on this mot***cking plane. Zseni. :lol:
Nemrég néztem újra én is. :coffee: :(
https://youtu.be/3yR5B8viTWQ
but we had possession, we dominated Real Madrid
Lord Xavi

Remy
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2025. január 5., vasárnap 15:42

AZ ERŐSZAK UTCÁI: Precíz, technikailag szinte tökéletes, fényképezés szempontjából csúcs (azok az éjszakai képek) neo-noir heist-mozi Mann-tól. Érzésre pedig mintha a Szemtől szemben nagyapja lenne ez a film.

Bár a történetvezetésbe bele lehetne kötni, némileg túl nyers és kevésbé kiforrott, mint a későbbi Mann-filmek, James Caan, valamint az extrém jól megrendezett rablós jelenetek, igencsak felpontozzák a végeredményt. A Tangerine Dream aláfestőzenéi pedig a hangulatot is megadják az egészhez. Jó cucc!

KÍGYÓK A FEDÉLZETEN: Die Hard ripoffokat kerestem... ez is szembe jött... állatos B-trash, pont mint az Anakonda és társaik. Bár a szórakoztatóbb fajtából... Tipikus idegesítő, sztereotip karaktereket vonultat fel, az élükön pedig a mindig cool Samuel L. Jackson.

Itt van még: Kenan Thompson, Elsa Pataky, David Koechner, Taylor Kitsch, Bobby Cannavale is...

Ki szereti a narancs szódát??? Aki érti, érti...
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

ELSiete
Kedvenc játékosaid: Benzema

HozzászólásSzerző: ELSiete » 2025. január 5., vasárnap 0:23

nzooli93 írta: Jah, Hp témára visszatérve, érdemes néha megnézni a 2-3(?) éves találkozói dokufilmet is ,mikor a legfőbb színészek összetalálkoznak a forgatás helyszínén, és sok akkori forgatási videót is benyomnak, meg hogy milyen őrület volt,mikor jöttek a hírek, hogy készül az első film, vágtak be casting videókat is a 3 főszereplőről. Meg leülnek a színészek nosztalgiázni egymással. 3 főszereplő kb sírva beszélgetnek. Nagyon hidegrázós az is. Főleg mikor a Robbie Coltrane mondja benne, hogy ő már nem lesz itt 50 év múlva, de Hagrid igen :'(
Na, ezt is megnéztem, megkönnyeztem a végét. Nincs bajom az életemmel, a magam módján különlegesnek tartom magam, de amit ezek a kölykök átéltek, hogy egy ekkora projektbe bekerülhettek, ez valami.... Csodálatos élmény lehet. Ezt már senki nem veszi el tőlük, gyakorlatilag 9-10 évesen bebiztosították az egész életüket. Nem tudom, hogy ezt gyerek fejjel hogyan lehet feldolgozni, ennek a hátterére nem tértek ki, de örülök, hogy nem rogytak meg és köztünk vannak. És hát igen, mindhárman olyanok, mint a karaktereik... Dan egy vezetőbb, élénkebb típus, Rupert a csendes, lelkis, vicces srác és hát Emma Watson maga Hermione Granger, okos, erőteljes, sugárzó de mégis szelíd.

Robbie Coltrane és Helena Bohem Carter azért többször megragadta a film lényegét és erejét. Annyira sajnalom, hogy sok színész már nem élhette meg a viszontlátást.
Kroos: "But at the end... We are Real Madrid."

Carvajal: “When it's time for real competitions, we will go above Barcelona, I'm sure.”

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2025. január 3., péntek 21:24

Red One

Nem voltak nagy elvarasaim, de kellemesen csalodtam. Egy jo hangulatu karacsonyi akcio-vigjatek. Nem volt tultolva se a poenkodas, se Rock. Baratokkal neztem, egyikuk fia 9 eves, neki nagyon bejott. Nem valtja meg a vilagot, de egy esti filmezesnek teljesen megfelel.

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2025. január 3., péntek 10:53

ha már HP, David Fincher Says He Met With Warner Bros. to Direct ‘Harry Potter’ and Told the Studio ‘I Want It to Be Kind of Creepy’
Kép

Vissza: