HozzászólásSzerző: ELSiete » 2025. január 2., csütörtök 21:55
Harry Potter 1-8.
Gondoltam így a karácsonyi szezonban újranézem ezt a franchiset, és a mai nappal sikerült a végére jutnom. Gyerekkoromban egyszer olvastam a könyveket, illetve a megjelenésük évében a filmeket is láttam a moziba, de emlékeim szerint a részek nem voltak rám akkora hatással. Tetszettek, de nem néztem újra vissza őket, vagy nem vettem meg egyik részt sem dvdn, pedig sok kedvenc filmemmel régebben így tettem.
Sokat... Rengeteget felejtettem a történetből, az alapsztorin kívül sem a könyv, sem a film nem volt már előttem. Nos azt kell, hogy mondjam így 30+os fejjel, hogy ez borzasztóan szórakoztató volt. Voltak persze gyengébb részek, vontatott jelenetek, de összességében ez egy nagyszerű franchise, most már egészen értem az okait.
A sztori, a látvány, a zenék, a szereplők egészen fenomenálisak. A felnőtt szinészeknél azért elszorult párszor a szívem, sokan már nincsenek közöttünk. A gyerek színészek nagyon jók. Nem rémlett, hogy a film ennyire Harry és Hermione központú, így a végére a filmekben erőltetettnek is gondoltam a Ron Hermione és Ginny Harry párost, sokkal inkább akkor Harry és Hermione, mintha Lily és James Pottert láttam volna bennük. Persze tudom, hogy a könyvben sokkal jobban ki lettek bontva a végső párosok kapcsolatai, és azt is megértem, hogy a film 100%ig lekövette a főbb történésekben a könyvet, de azért a filmben messze Harry es Hermione között volt a legjobb a kémia. Aztán volt nekünk egy Pitonunk, Dumbledorunk, Hagridunk, Mcgalagonyunk, Siriusunk, Dobbynk, Lupinunk egy nagyon félelmetes Voldemortunk és Bellatrixunk...Milyen jó karakterek!
Szóval szerettem. Még több ilyen film kéne a mozikba, hasonló színészekkel és hasonló üzenettel.
Kroos: "But at the end... We are Real Madrid."
Carvajal: “When it's time for real competitions, we will go above Barcelona, I'm sure.”