Anthony írta:
Miért sörhasú hájpacni az összes dartsos? A Littler gyerek is úgy néz ki 16 évesen mint egy 40 éves alkoholista fater.
Aki olyan, mint én és a PDC-n felbuzdulva egy-két alkalommal elmegy dartsozni egy évben, az már tapasztalhatta magán, hogy egy 2-3 órás session milyen izomlázat tud okozni a tricepszben és az alkar izmaiban.
Érthető, hiszen egy viszonylag explozív mozdulat ismétlődik rengetegszer egy alkalom alatt. Na, ha ezt megpróbáljuk átszámítani a profi darts-ozókra, a napi átlag dobások száma rengeteg lesz. (Pontos adatom nincsen, de a közvetítésekben biztosan beszéltek róla)
Hogy jön mindez ide? Jól látható, hogy a könyök izület és a környéki kötőszövetek hosszútávú óvása érdekében csökkenteni kell az azokra jutó erőhatás mértékét egy dobáson belül. Ahogy említettem, a dobás maga egy robbanásszerű, explozív mozdulat, amelyet főként a tricepsz indít és az alkar izmai (főként a brachialis) tompítják. Mi lenne azonban ha az indítást meg tudná támogatni egy katapult-szerű rugós szövet?
Igen, a kar összecsukott állapotában egymásnak feszülő zsírszövetekre gondolok. Amint a játékosok a dobásnál vállhoz húzzák a nyilaikat, a zsírszövetek egymásnak feszülnek, és csak a triggerre várnak, amely elindítja a katapultáló, dobó mozdulatot. Az, hogy a dobás kapott egy ilyen support-mechanizmust azt eredményezi, hogy a tricepsznek sokkal kevesebb munkája van a mozdulatban, ezzel kímélve a dobó karját.
Ahogy lokálisan fogyni, úgy hízni sem lehet, ezért szükséges az egész test tudatos hízlalása a szükséges könyök-környéki zsírpárna mennyiség eléréséhez. A fentiekben olvasottak a képzeletem szüleményei, boldog karácsonyt mindenkinek.
.