Nalunk a gyerekek imádják, kívülről fujnak benne mindent. Nana, hogy irány a mozi. A story nincs tul bonyolitva, faék egyszerű, ami nekem egy picit csalodas is volt, mert ha van kiraly -a szó legnemesebb értelmében - akkor az Mufasa és tőle elneztem volna egy izgalmasabb tortenetet. De gyerek film. Nem szeretnek nagyon kotekedni ilyesmivel. A lelke az ilyen eredet történeteknek szvsz a fanservice. Volt dogivel es bevallom ferfiasan, csillogó szemekkel neztem én is sokszor emiatt, a végén pedig konnyes szemmel, a lanyaimmal fogtuk egymas kezet, hiszen ismerjuk a sorsokat. Sokat jelent ez a széria nekünk. Okosan, szépen tanit is a film kozben. Nem siet sehova. Gyakran megáll egy monológra, ami tök jó. Kell a ma generaciojanak az ilyen. A cgi rendben volt. Foleg a vizes/havas részeknél nagyon jol nez ki. A hossza pont jo . Szerintem a 2 óra az pont az az idő, mikor még nem fog elkezdeni feszkelodni senki, de hagy időt a filmnek es nem kell rohanni. A betetdalok gyönyörűek. Jelenleg 6.7 imdb most nézem. Ne torodjetek vele. Akik szeretik ezt a storyt, azt tökéletesen kiszolgalja és remekül szorakoztok rajta. Imádtuk.
Aki szimplan beül rá, vagy este elinditja a tvn, de nem nagyon kotodik erzelmileg ehhez a világhoz, annak valószínűleg lesz hiányérzete.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!csomoszor kapott el az a gondolat kozben, hogy a rendező imadhatja a Hobbitot/LOTR, mert elég sok jelenet hajaz rá, illetve a story. Konkrétan egy gandalf szerű (Rafiki) szellemi vezető a kis botjaval es az ő kis kompaniaja vandorol, pusztákon, hegyeken, havas csucsokon keresztül, miközben üldözi őket a sápadt fehér oroszlán(Azog) es szolgái. Ami nem gond. En imadtam.