Politika
Re: Politika
Azt látom, hogy az iskola területén a tanárokra is kiterjesztett erőszak-monopólium egy fáradtságos és időigényes társadalmi fejlődésnek a populista (egyszerű válasz egy nagyon összetett kérdésre) megfejtése. Hiszen a tanárokkal szembeni erőszak (egyébként minden társadalmon belüli civil erőszak is) abból áll, hogy kilátástalan környezetből érkező diákok zsarnokságot éreznek az iskolában, de annyi tekintélye nincs a tanároknak, hogy ennek elejébe tudjanak menni.
Ami hosszútávon megtudná szüntetni a problémát pedig kb a tanári fizetések felemelése a társadalmi feladatuk méretének megfelelő szintre, a társadalom alsó kvartilisének életszínvonalát az elégséges szintre emelni, az iskola épületek felújítása, az oktatási segédeszközök (kémia szertár, okos tábla stb) biztosítása és legalább a mást gondoló személy és annak véleményének tiszteletben tartása (nem egyenlő a másik tiszteletével). Ha ezek közül minden megvalósulna vagy legalább több mint a fele, a társadalom alsó negyede látna értelmet az iskolai kooperációra. Így viszont azt tapasztalja, hogy neki nem ad semmi pluszt az életéhez a suli, de legalább sok kudarcot átélhet benne.
Ezek az ötletek viszont kb 10-15 év múlva tudnának változás hozni. A tanári erőszak visszaállítása ezt a folyamatot évekkel vetné vissza. Kb olyan, mintha a mai korban pennával tanítanák írni a gyerekeket.
Ami hosszútávon megtudná szüntetni a problémát pedig kb a tanári fizetések felemelése a társadalmi feladatuk méretének megfelelő szintre, a társadalom alsó kvartilisének életszínvonalát az elégséges szintre emelni, az iskola épületek felújítása, az oktatási segédeszközök (kémia szertár, okos tábla stb) biztosítása és legalább a mást gondoló személy és annak véleményének tiszteletben tartása (nem egyenlő a másik tiszteletével). Ha ezek közül minden megvalósulna vagy legalább több mint a fele, a társadalom alsó negyede látna értelmet az iskolai kooperációra. Így viszont azt tapasztalja, hogy neki nem ad semmi pluszt az életéhez a suli, de legalább sok kudarcot átélhet benne.
Ezek az ötletek viszont kb 10-15 év múlva tudnának változás hozni. A tanári erőszak visszaállítása ezt a folyamatot évekkel vetné vissza. Kb olyan, mintha a mai korban pennával tanítanák írni a gyerekeket.
Az ukrán titkosszolgálatok voltak, vállaltákhehetheoriginal írta: közben kinyiffantották az orosz nukleáris védelmi erők vezetőjét moszkvában, gondolom nem értett egyet a piros gomb megnyomásával kapcsolatos protokollal![]()
![]()
-
- Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Newcastle United,SS Lazio
kiserik írta:És gondolom ütöttek és vertek minden nap az iskolában a tanárok, mert akkor még lehetett nekik. Szerintem nem, de lehet, hogy tévedek.Realista24 írta:
Mar megint ez a felsobbrendu stilus. Miert gondolod tobbnek magad olyanokkal szemben, akikrol fogalmad sincs, hogy hol eltek vagy elnek, milyen korulmenyek kozott, stb. Ki vagy te?
Borsodban eltem, jartam oviba, suliba egy darabig. De gyere, meselj meg a kis vilagomrol.![]()
Semmivel sem gondolom magam többnek, csak azt gondolom, hogy az ország több annál, mint amit sokan látnak.
Még egy gondolat: megint az a válasz mindenre, hogy jól kisarkítjuk, elferdítjük a dolgokat. Olyan ez, mint ha azt mondanám, hogy a rendőröknek vissza kellene adni jogokat a fizikai beavatkozáshoz és könnyíteni az eszköz/fegyverhasználatot, erre jönne az ellenérv, hogy persze, majd ha nincs nálam a jogsi akkor lőjjön fejbe, mi?
Én úgy tudom elképzelni, hogy a jogot visszakapják, de ha panasz érkezik, akkor azt az iskolán belüli vizsgáló bizottság megvizsgálja és dönt a továbbiakról. Nevetséges, hogy lassan hangosan rá se lehet szólni a gyerekre, nemhogy megfogni mondjuk a 2 karját és felültetni a székre, mert egész órán a pad alatt kúszkál másodikban.
Az, ha joga van fizikailag fegyelmezni nem azt jelenti, hogy agyon kell verni a gyereket, hanem egyfajta visszatartó erő is lehet. Én a 90-es években voltam általános iskolás. Akkor még lehetett fizikai fenyítest alkalmazni. Soha nem kaptam, de nem is emlékszem, hogy mást össze vissza vertek volna a tanáraim. Viszont tudtuk, hogy kaphatunk, így megpróbáltunk viselkedni.
igen, szerintem is tök jó, hogy egész nap azon kell retegni a gyereknek, hogy vajon mi lesz az, amit egy tanár úgy gondol, hogy elég ok, hogy megüsse, több gondot okoz a fejlődésükben, mintha a földön fetrengene a pad alatt....
lehet országos társadalmi problémákat kéne megoldani, erőszak nélkül és akkor megoldódnának ezek a problémák is, csak az már több energia meg erőfeszítés, minthogy hárítsuk szerencsétlen tanárra, hogy majd ő fegyelmezze meg a gyereket. abba belegondoltál, hogy a tanárokra milyen terhet róna ez?meg a hatalmukkal való visszaélés?vagy lenyeled, hogy többeket ok nélkül is bántanak majd?alapból nem lehet semmir megoldás az erőszak, még tüneti kezelésnek is gyenge, mondjuk egy apátitól meg ő hazájuktól az lepne meg, ha vmit nem erőszakkal akarnának megoldani, hanem odafigyeléssel és annál picit komolyabb gondolkodással és munkával....
-
kiserik, nagy számok törvénye alapján sajnos előfordul mindenféle eset, hetente akár több is, egymástól elszigetelve. Ezekből elég szép kis csokrot össze lehet gyűjteni, és könnyű úgy beállitani a helyzetet, mintha az általános vagy tendencia lenne.
Ettől még a probléma létezik, de mint a legtöbb problémát, egyéni szinten, az adott körülményeket figyelembe véve, a helyzetet legjobban ismerő szakembereknek kell megoldani azt. Mert általános szigorítás ritkán szokott eredményt hozni. Bárhol. Erre számtalan példa van. Vagy megkerülik azt, vagy ügyesebben, szemtanúk nélkül fogják azt elkövetni, és csak nehezebb lesz azt megoldani.
Ettől még a probléma létezik, de mint a legtöbb problémát, egyéni szinten, az adott körülményeket figyelembe véve, a helyzetet legjobban ismerő szakembereknek kell megoldani azt. Mert általános szigorítás ritkán szokott eredményt hozni. Bárhol. Erre számtalan példa van. Vagy megkerülik azt, vagy ügyesebben, szemtanúk nélkül fogják azt elkövetni, és csak nehezebb lesz azt megoldani.
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
Ahhoz, hogy tanarok altali eroszakot lassak, nem borsodban kellett lennem, hanem Szekesfehervaron.És gondolom ütöttek és vertek minden nap az iskolában a tanárok, mert akkor még lehetett nekik. Szerintem nem, de lehet, hogy tévedek.
Semmivel sem gondolom magam többnek, csak azt gondolom, hogy az ország több annál, mint amit sokan látnak.
Egy kiemelten elen jart a gyerekeken alkalmazott testi fenyitesekben, szoval igen, tevedsz. Megint.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
És gondolom ütöttek és vertek minden nap az iskolában a tanárok, mert akkor még lehetett nekik. Szerintem nem, de lehet, hogy tévedek.Realista24 írta:Mar megint ez a felsobbrendu stilus. Miert gondolod tobbnek magad olyanokkal szemben, akikrol fogalmad sincs, hogy hol eltek vagy elnek, milyen korulmenyek kozott, stb. Ki vagy te?Tudod az a félelmetes, hogy az ország egy részének ezek extrém példák, egy másik részének meg szinte mindennaposak. És ezt kellene elfogadni és felismerni.
Hogy világos legyen, a Ti kis világotokban semmi szükség egy tanárnak a fizikai fegyelmezésre.
Borsodban eltem, jartam oviba, suliba egy darabig. De gyere, meselj meg a kis vilagomrol.![]()
Még egy gondolat: megint az a válasz mindenre, hogy jól kisarkítjuk, elferdítjük a dolgokat. Olyan ez, mint ha azt mondanám, hogy a rendőröknek vissza kellene adni jogokat a fizikai beavatkozáshoz és könnyíteni az eszköz/fegyverhasználatot, erre jönne az ellenérv, hogy persze, majd ha nincs nálam a jogsi akkor lőjjön fejbe, mi?
Én úgy tudom elképzelni, hogy a jogot visszakapják, de ha panasz érkezik, akkor azt az iskolán belüli vizsgáló bizottság megvizsgálja és dönt a továbbiakról. Nevetséges, hogy lassan hangosan rá se lehet szólni a gyerekre, nemhogy megfogni mondjuk a 2 karját és felültetni a székre, mert egész órán a pad alatt kúszkál másodikban.
Az, ha joga van fizikailag fegyelmezni nem azt jelenti, hogy agyon kell verni a gyereket, hanem egyfajta visszatartó erő is lehet. Én a 90-es években voltam általános iskolás. Akkor még lehetett fizikai fenyítest alkalmazni. Soha nem kaptam, de nem is emlékszem, hogy mást össze vissza vertek volna a tanáraim. Viszont tudtuk, hogy kaphatunk, így megpróbáltunk viselkedni.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
-
Az is lehet, hogy az ukránok voltak, mivel a tag nevéhez köti több ország titkosszolgálata is a frontot bevetett vegyi fegyvereket.hehetheoriginal írta: közben kinyiffantották az orosz nukleáris védelmi erők vezetőjét moszkvában, gondolom nem értett egyet a piros gomb megnyomásával kapcsolatos protokollal![]()
![]()
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
közben kinyiffantották az orosz nukleáris védelmi erők vezetőjét moszkvában, gondolom nem értett egyet a piros gomb megnyomásával kapcsolatos protokollal

thereisonly1ronaldo
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
a tanarnak pont ugyanannyi joga van es kell legyen, mint barmilyen mas embernek.
rendes orszagban lennenek megoldasok a tanar kezeben, ha nyomorult gyoker a gyerek viselkedese, oda kell eljutni, elore, es nem hatra.
buntetlenul ne alkalmazhasson mar fizikai eroszakot senki sehol pls.....
bar a propaganda most egy jo ideje ezt nyomja mar, lehet hogy a mihazank felszolalasa is befogado fulekre talal emiatt.
rendes orszagban lennenek megoldasok a tanar kezeben, ha nyomorult gyoker a gyerek viselkedese, oda kell eljutni, elore, es nem hatra.
buntetlenul ne alkalmazhasson mar fizikai eroszakot senki sehol pls.....
bar a propaganda most egy jo ideje ezt nyomja mar, lehet hogy a mihazank felszolalasa is befogado fulekre talal emiatt.
thereisonly1ronaldo
Ó akkor lekéstem róla, a csudába."Az, hogy egy időben mindennapos volt, hogy a szülők (több esetben a diákok) pedagógusokat bántalmaztak." Ma már Btk alá esik.
Azt gondolod, hogy a tanárok alacsony megbecsülését az tudná visszaállítani, hogy primitív barom módjára odacsaphassanak a diákoknak? Ez nem fog segíteni. Egyfelől az alacsony bérezésük, nekik nem emelik 1 millió 200 ezerről 2 millió 400 ezerre, másfelől pedig a 100 években mérhető politikai segédcsapatnak állás miatt nem becsülik őket. Szerintem az igazgató is nyugodtan adhasson 3 barackot a tanároknak, a miniszter a minisztériumon dolgozóknak. Végül is elég magas fokra jutott a társadalom, van bőven hely és idő visszacsúszni a sötétségbe.kiserik írta:
Teljesen mindegy. A legnagyobb probléma, hogy míg régen egy pedagógus (igen egy általános iskolai tanító is) megbecsült, köztiszteletnek örvendő ember volt, mára már mindenki lenézi őket. És ez nem csak a pedagógusokra igaz. Sok közfeladatot ellátó munkakörben hasonló a helyzet.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Mar megint ez a felsobbrendu stilus. Miert gondolod tobbnek magad olyanokkal szemben, akikrol fogalmad sincs, hogy hol eltek vagy elnek, milyen korulmenyek kozott, stb. Ki vagy te?Tudod az a félelmetes, hogy az ország egy részének ezek extrém példák, egy másik részének meg szinte mindennaposak. És ezt kellene elfogadni és felismerni.
Hogy világos legyen, a Ti kis világotokban semmi szükség egy tanárnak a fizikai fegyelmezésre.
Borsodban eltem, jartam oviba, suliba egy darabig. De gyere, meselj meg a kis vilagomrol.

Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
"Az, hogy egy időben mindennapos volt, hogy a szülők (több esetben a diákok) pedagógusokat bántalmaztak." Ma már Btk alá esik.Halfkey írta: Eddig nem jutott eszembe hogy szűlőként verhetem a pedagógust, de most hogy mondta kiserik hogy ez mindennapos, lehet bemegyek felpozom az ovónőt, idegesít mostanában. Ott még úgysincs rendőr, sima ügy.
Tudod az a félelmetes, hogy az ország egy részének ezek extrém példák, egy másik részének meg szinte mindennaposak. És ezt kellene elfogadni és felismerni.Realista24 írta:Ha azt gondolod, hogy erre a megoldas az iskolaor, vagy az, hogy ilyenkor a tanar lever ket egyformat a gyereknek megoldas, akkor tevuton vagy.A tanárnak nagyon sok eszköze van a nevelésre, de ez főként akkor működik, ha a gyerekek valamilyen szinten tanulni is akarnak. Nagyon sok hely van az országban, ahol csak azért járnak a 15-16 évesek általános iskolába, mert kötelező. Ott kicsit másabb a helyzet. Senki nem azt mondja, hogy verni kell a gyerekeket. Pont ezt mondta Apáti is, hogy nem kell kiforgatni a szavait. De kíváncsi lennék, hogy szakmailag hogy oldanád meg, hogy meg ne sértsd a kis lelküket, ha mondjuk egy fiatal pályakezdő lány lennél egy általános iskolában és a 15-16 év közötti kan gyerekek eléd állnának, leköpnének, meg esetleg elővennék a nemi szervüket és azzal fenyegetnének.
Olyan extrem peldakat hozol, hogy valami felelmetes. Hany es hany millio dollart kolt az USA is arra, hogy ne legyen fegyver az iskolaban, aztan megis hetente olvasni legalabb egy esetrol.
Tanarveres volt regen is, meg lesz is, teljesen mindegy, hogy mit csinalsz vagy mit csinal a tanar. Amelyik reteghez az ilyen dolgok kothetoek mindig is a tarsadalom reszei voltak es lesznek.
A szulok es tanarok dolga az, hogy ne ez a viselkedes legyen az altalanos, es ha szetnezel az orsazgban, akkor elmondhato, hogy nem ez az altalanos viselkedes.
Hogy világos legyen, a Ti kis világotokban semmi szükség egy tanárnak a fizikai fegyelmezésre. Apáti is mit mondott? "Egy tanárnak a szóbeli és ha kell a fizikai fegyelmezés jogát vissza kell adni". Általánosságban elmondható, hogy nincs szükség fizikai fegyelmezésre (egyébként a poén, hogy én nem hiszek a fizikai erőszakban a gyerekneveléssel kapcsolatban, mert szerintem az erőszak erőszakot szül), viszont van az a helyzet. Jelenleg lassan ott tartunk, hogy a pedagógus fel sem emelheti a hangját, mert akkor visszamarad Gazsika meg Romejó a fejlődésben.
Teljesen mindegy. A legnagyobb probléma, hogy míg régen egy pedagógus (igen egy általános iskolai tanító is) megbecsült, köztiszteletnek örvendő ember volt, mára már mindenki lenézi őket. És ez nem csak a pedagógusokra igaz. Sok közfeladatot ellátó munkakörben hasonló a helyzet.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
Pontosan milyen formában képzeljük el azt, hogy idegen jogilag felnőtt emberek megverhetik a tőlük erősen függő kiskorúakat? Deresre húzás ne legyen a szülő felé, ha a gyereknek nincsen váltócipője?
Eszem megáll, lassan a társadalom egy része ott tart, hogy a poroszos tekintély (
) alapú oktatás egy modern felfogás lesz újra. Ezek a zsúr fasisztoid pártok egyre szánalmasabbak. Legközelebb mi lesz?
Eszem megáll, lassan a társadalom egy része ott tart, hogy a poroszos tekintély (

- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Ha azt gondolod, hogy erre a megoldas az iskolaor, vagy az, hogy ilyenkor a tanar lever ket egyformat a gyereknek megoldas, akkor tevuton vagy.A tanárnak nagyon sok eszköze van a nevelésre, de ez főként akkor működik, ha a gyerekek valamilyen szinten tanulni is akarnak. Nagyon sok hely van az országban, ahol csak azért járnak a 15-16 évesek általános iskolába, mert kötelező. Ott kicsit másabb a helyzet. Senki nem azt mondja, hogy verni kell a gyerekeket. Pont ezt mondta Apáti is, hogy nem kell kiforgatni a szavait. De kíváncsi lennék, hogy szakmailag hogy oldanád meg, hogy meg ne sértsd a kis lelküket, ha mondjuk egy fiatal pályakezdő lány lennél egy általános iskolában és a 15-16 év közötti kan gyerekek eléd állnának, leköpnének, meg esetleg elővennék a nemi szervüket és azzal fenyegetnének.
Olyan extrem peldakat hozol, hogy valami felelmetes. Hany es hany millio dollart kolt az USA is arra, hogy ne legyen fegyver az iskolaban, aztan megis hetente olvasni legalabb egy esetrol.
Tanarveres volt regen is, meg lesz is, teljesen mindegy, hogy mit csinalsz vagy mit csinal a tanar. Amelyik reteghez az ilyen dolgok kothetoek mindig is a tarsadalom reszei voltak es lesznek.
A szulok es tanarok dolga az, hogy ne ez a viselkedes legyen az altalanos, es ha szetnezel az orsazgban, akkor elmondhato, hogy nem ez az altalanos viselkedes.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Eddig nem jutott eszembe hogy szűlőként verhetem a pedagógust, de most hogy mondta kiserik hogy ez mindennapos, lehet bemegyek felpozom az ovónőt, idegesít mostanában. Ott még úgysincs rendőr, sima ügy.
- M1Ö
- Kedvenc játékosaid: Zidane; Modric, Isco, Ramos; Nagy Ádám; Özil, Xabi
fókuszcsoport, 28:15-től
Itt a középút. Valahogy ezt kéne rendszerszintre emelni, aztán pár évtized múlva lenne javulás. De hát nem érdeke a kormánynak, mert így nem lenne több "kaptam tízezer forint,karácsonyi ajándék, Orbán az nagyon jó"...
Itt a középút. Valahogy ezt kéne rendszerszintre emelni, aztán pár évtized múlva lenne javulás. De hát nem érdeke a kormánynak, mert így nem lenne több "kaptam tízezer forint,karácsonyi ajándék, Orbán az nagyon jó"...

De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero
- ___Samy___
Az a helyzet, hogy nagyon sokszor van az a helyzet, hogy az ember olyat le birna verni egy-egy gyereknek neha napjan, hogy arrol koldul, de ez nem megoldas, ez csak feluleti kezeles. Az egesz onnan indul, hogy a gyerekkel egyaltalan nem foglalkoznak a szulei, raadasul meg rossz mintakat is tanulnak el. Ennek okan utheted te oket orrverzesig, amint kimegy a kapun, mindent elfelejt, minden megy tovabb. A gyokeretol kellene kiirtani ezt a problemat, megpedig azzal, hogy ne a pedagogusokon vagy az intezmenyeken csattanjon az ostor, hanem a gyereken meg a szulon. Ha megvonnak ilyen esetekben toluk a penzeket meg a segelyeket, ne felj, otthon majd vernek ok orrverzesig, hogy ne haljanak ehen.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"
- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
Hát akkor hurrá, meg van oldvakiserik írta:
Jelenleg kb 700-800 iskolában van iskolaőr. Ezek az őrök a rendőrség kötelékében dolgoznak, fegyvert nem hordanak. Azért vannak ott, mert az iskola vezetése kérte őket, hogy biztosítsák a rendet az intézményekben és nem azért, hogy átkísérjék a gyerkeket az úttesten. Utána lehet nézni, hogy milyen településeken vannak többnyire ezek a "nem rendőr" iskolaőrök gumibottal, gázspay-vel meg bilinccsel jelen, rendőrség feliratú egyenruhában.

De ez nem rendőri jelenlét, persze hívhatod annak ha akarod, vagy a bankban lévő biztonsági őrt kicsit megkopaszodva, pocakoteresztve is hívhatod Navy Seal-es kommandósnak.
Írod a tankötelezettséget. Vigyék lejjebb.
Azért se mindennapos a 15-16 évesek ált sulis padokban ücsörgése, mert nem nagyon buktatnak már az ált sulisok. EGyszerűbb egy problémás gyereket végigrúgni gyorsan, aztán menjen el, mint buktatni, szenvedni vele. (rendszer)
Erre biztos nem az a válasz, hogy nekiállok verekedni, mivel lennék annyira értelmes, hogy felmérjem az erőviszonyokat.kiserik írta:De kíváncsi lennék, hogy szakmailag hogy oldanád meg, hogy meg ne sértsd a kis lelküket, ha mondjuk egy fiatal pályakezdő lány lennél egy általános iskolában és a 15-16 év közötti kan gyerekek eléd állnának, leköpnének, meg esetleg elővennék a nemi szervüket és azzal fenyegetnének.
Egyébként nem tudom miért kell kimozdulni a középsulis tanári létből, szerintem a középiskolákban sokkal nagyobb veszélyben van a tanár, pl nővérem egy budai szakgimiben tanított, ott tényleg mindennapos volt, hogy a gyerek be volt tépve, vagy még rosszabb, többször volt az a suli a hírekben is a folyamatos botrányok miatt.
Sajnos a középiskolákban sem rózsás a helyzet.
De mondom mégegyszer, itt amíg egy "eset" után az iskolát cseszteti a tankerület, a tankerületet klik, a kliket az oktatási hivatal, és veszik el az egész a bürokrácia tengerében, nincs miről beszélni.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
- halamadrid
- Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede
Egy pillanatra a sz*r is megfagyott bennem, hogy Ibolya Csenge után újabb influencer került komoly politikai pozícióba, vagyis Apáti Bence parlamenti képviselőkiserik írta: Dr Apáti ismét remekül beszélt. Volt itt szó a kárpátaljai magyarokról, választási csalásokról, szegregációról és drog kérdéről. Igaz, nem a tiktokon vagy a facebookon, hanem a Parlamentben az ombudsmanhoz: https://www.youtube.com/watch?v=78LsoEVv6Sc

Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”