Realista24 írta:
Tudod az a félelmetes, hogy az ország egy részének ezek extrém példák, egy másik részének meg szinte mindennaposak. És ezt kellene elfogadni és felismerni.
Hogy világos legyen, a Ti kis világotokban semmi szükség egy tanárnak a fizikai fegyelmezésre.
Mar megint ez a felsobbrendu stilus. Miert gondolod tobbnek magad olyanokkal szemben, akikrol fogalmad sincs, hogy hol eltek vagy elnek, milyen korulmenyek kozott, stb. Ki vagy te?
Borsodban eltem, jartam oviba, suliba egy darabig. De gyere, meselj meg a kis vilagomrol.
És gondolom ütöttek és vertek minden nap az iskolában a tanárok, mert akkor még lehetett nekik. Szerintem nem, de lehet, hogy tévedek.
Semmivel sem gondolom magam többnek, csak azt gondolom, hogy az ország több annál, mint amit sokan látnak.
Még egy gondolat: megint az a válasz mindenre, hogy jól kisarkítjuk, elferdítjük a dolgokat. Olyan ez, mint ha azt mondanám, hogy a rendőröknek vissza kellene adni jogokat a fizikai beavatkozáshoz és könnyíteni az eszköz/fegyverhasználatot, erre jönne az ellenérv, hogy persze, majd ha nincs nálam a jogsi akkor lőjjön fejbe, mi?
Én úgy tudom elképzelni, hogy a jogot visszakapják, de ha panasz érkezik, akkor azt az iskolán belüli vizsgáló bizottság megvizsgálja és dönt a továbbiakról. Nevetséges, hogy lassan hangosan rá se lehet szólni a gyerekre, nemhogy megfogni mondjuk a 2 karját és felültetni a székre, mert egész órán a pad alatt kúszkál másodikban.
Az, ha joga van fizikailag fegyelmezni nem azt jelenti, hogy agyon kell verni a gyereket, hanem egyfajta visszatartó erő is lehet. Én a 90-es években voltam általános iskolás. Akkor még lehetett fizikai fenyítest alkalmazni. Soha nem kaptam, de nem is emlékszem, hogy mást össze vissza vertek volna a tanáraim. Viszont tudtuk, hogy kaphatunk, így megpróbáltunk viselkedni.