Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

gutihaz14

Re: Politika

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2024. december 17., kedd 20:49

"Hivatalosan is a magyar lakosság a legszegényebb egész Európában, a legkevesebbet tudja fogyasztani. Ez a 14 év kleptokrata autokrácia logikus következménye, a legkorruptabb a legcsóróbb, így is kell lennie."

https://ec.europa.eu/eurostat/web/produ ... 20241217-2

mondjuk 2025 fantasztikus ev lesz, azt mondta dobrogi :wtf:
:lol:
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

Rozsabimbo2019

HozzászólásSzerző: Rozsabimbo2019 » 2024. december 17., kedd 18:21

Rozsabimbo2019 írta:

Mintapéldája a Mi hazánk teljes politizálására ez az ügy is. Meglévő problémákra adott ,legócskább, legundorítóbb, egy bites rossz válaszok, ami zsigeri gyűlöletet céloz szít az emberekben.Ugyanezt tolják vakcina, cigány, problemákkal kapcsolatban is. Mondhatnám, hogy magyart uszítanak magyar ellen, de ugye a romákat nem, hogy magyarnak, még emberszámba se veszik :shutup:
Te miről is beszélsz? Egyedül Te gyűlölködsz itt folyamatosan. De minek is reagálok egyáltalán?
[/quote]

Nem tudom mivel gyűlölködtem, ha hazudsz, akkor tényleg inkább ne reagálj. Igazából ez a téma is a párt lényegére vezethető vissza, amit ugye titkolunk(rasszizmus), de sajnos a zsigeri dolgokban hamar visszaköszön. Ugye a 2 példa név, ami eszedbe jutott a rossz viselkedésre (Rómejó és Gazsika) Megint csak összekacsintunk, úgyis tudja mindenki miről van szó :roll: gyenge játék ez, és láthatod az előző 2 oldal hozzászólásaiból, hogy ami neked remek beszéd, az másnak egy agyrém. Lehet el kéne gondolkodni rajta, hogy ki megy jó irányba, az autópályán... :kivagyhe:

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2024. december 17., kedd 18:13

swfan írta:
BlancoMark írta:
Ez az ember teljesen elvesztette a valóságérzetét, azt mondja, hogy a közszolgáltatások viszik a pénzt ezért nem fektetnek bele. Te jó ég, miért is várja a közszolgáltatásoktól, hogy profitábilisak legyenek? A neoliberális atyaúristenit. :ozil:
Egyébként vannak közszolgáltatások, amik profitábilisak, persze nem közvetlenül mérhető ez a profit. De például ha egy ország befektet az közoktatásba folyamatosan, hogy az naprakész, versenyképes tudással lássa el a benne tanulókat, akkor az onnan kikerülő pályakezdők hozzájárulnak a tudásukkal a gazdasághoz, GDP-hez. Tehát valahogy azért mégiscsak profitálna belőle az ország.

Dehát ki vagyok én, hogy bölcs vezérünket megkérdőjelezzem.

Aztán ki tudja, lehet még a vasút is képes lenne profitot termelni, ha minőségi lenne a szolgáltatás, és ezáltal több ember választaná az autója helyett
nem profitábilis az oktatás, mert ha tanulnak, akkor kezdenek gondolkozni és ha már gondolkozni tudnak akkor nem szavaznak rájuk, ergó ez a szemükben sosem lesz profitáblis.
a másik meg hogy ők pénzt akarnak látni a zsebükben és mihamarabb ezért sem profitábilis
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

Kera
Kedvenc játékosaid: CR7, SR4, M12, Xabi Alonso, Kroos, Modric, R9, ZZ, Roberto Carlos, Raúl, Hierro, Lampard, Terry, Maldini, Cubasza kapitány
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Kera » 2024. december 17., kedd 18:01

swfan írta:
BlancoMark írta:
Ez az ember teljesen elvesztette a valóságérzetét, azt mondja, hogy a közszolgáltatások viszik a pénzt ezért nem fektetnek bele. Te jó ég, miért is várja a közszolgáltatásoktól, hogy profitábilisak legyenek? A neoliberális atyaúristenit. :ozil:
Egyébként vannak közszolgáltatások, amik profitábilisak, persze nem közvetlenül mérhető ez a profit. De például ha egy ország befektet az közoktatásba folyamatosan, hogy az naprakész, versenyképes tudással lássa el a benne tanulókat, akkor az onnan kikerülő pályakezdők hozzájárulnak a tudásukkal a gazdasághoz, GDP-hez. Tehát valahogy azért mégiscsak profitálna belőle az ország.

Aztán ki tudja, lehet még a vasút is képes lenne profitot termelni, ha minőségi lenne a szolgáltatás, és ezáltal több ember választaná az autója helyett
Profitot a közvagyon elbugázása is hoz, ellenben az oktatásba való befektetés gondolkodó, kritikus embertömegeket állít elő, ami a szavazatok mégnagyobb csökkenését jelentené hosszútávon. :/

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. december 17., kedd 17:41

BlancoMark írta:
ferni írta: Vitya-Vitya....

14 év után is mindenki is hibás, hogy állítólag nincs pénz semmire, de hogy megint végignézzük bambán, hogy mekkora rablást követnek el a pályaudvarokkal is... Komédia.

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2024. december 17., kedd 16:00

Sokat segit a tanarok (es rendorok) megitelesen az, amit kivivtak maguknak (nem szemelyesen ok, hanem az elodeik akik az elozo generaciokat tanitottak). En utolag most mar tudom, miert vettetem meg a tanaraim felet altalanos- es kozepiskolaban. Nem azert mert vertek, en sem vertem oket, apam se verte oket, nem is kopott le senki senkit, sot, betepve es reszegen sem volt egyik fel sem iskolaban. Egyszeruen szar pedagogusok voltak, mert a biztos munkat valasztottak ahelyett, hogy azt valasztottak volna amihez ertenek vagy amit szeretnek. Igy olyan eszkozokhoz kellett nyulniuk a tiszetelet megszerzesenek erdekeben, mint a teljesen toxikus legkor letrehozasa, megalazas, kipecezes, stb. Motivalasrol egyik sem hallott sosem. Jol tanultal szeretunk ugyes vagy, ha nem akkor meg egy hulye segg es meg is van a celtabla. Ket veglet volt, ez volt a megoldas, mert aki jol tanult azzal nem kellett foglalkozni, aki meg nem tanult jol, azzal meg foglalkozzon aki akar = problema megoldva. Az ordibalas es megfelemlites volt a motivacio, fantasztikus. Nehez elkepzelnem, hogy sokat valtozott volna a helyzet, foleg annak fenyeben, mar mennyit keres ma egy tanar. Es meg mindig tisztelet a kivetelnek, mert ismerek sok olyat is, aki kurvajol vegzi a munkajat, es le a kalappal elottuk, imadom oket. Sajnos ok vannak kisebbsegben. Ezert IS nezi mindenki szarba a tanarokat.

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2024. december 17., kedd 15:43

ferni írta: Vitya-Vitya....

14 év után is mindenki is hibás, hogy állítólag nincs pénz semmire, de hogy megint végignézzük bambán, hogy mekkora rablást követnek el a pályaudvarokkal is... Komédia.

Nem azért hívják maffiakormánynak mert bűnözőkből áll. Ez is igaz rájuk, az összes fehérgalléros bűnöző, de másban rejlik a dolog.

A maffia úgy működik, hogy semmivel nem foglalkozik ami nem hoz neki közvetlen, rövid távú vagy azonnali hasznot. Az infrastruktúra, a közlekedés, az egészségügy, az oktatás mind hosszútávú társadalmi befektetés, ami évtizedek alatt térül csak meg egy diverzifikált, olajozottan működő társadalomban, ahol tanult, egészséges emberek dolgoznak különböző szférákban. Mivel a felsorolt dolgok nem termelnek azonnali, kimutyizható hasznot ezért fosnak is bele magasról. Ilyen egyszerű az egész, nem kell ezt túlgondolni.

Szóval nem az van, hogy alkalmatlanok, hanem nem is mutatnak semmiféle indíttatást arra, hogy alkalmasak legyenek bármi valóban konstruktív dologra, mert nem éri meg nekik.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. december 17., kedd 15:11

Vitya-Vitya....

Nem azért hívják maffiakormánynak mert bűnözőkből áll. Ez is igaz rájuk, az összes fehérgalléros bűnöző, de másban rejlik a dolog.

A maffia úgy működik, hogy semmivel nem foglalkozik ami nem hoz neki közvetlen, rövid távú vagy azonnali hasznot. Az infrastruktúra, a közlekedés, az egészségügy, az oktatás mind hosszútávú társadalmi befektetés, ami évtizedek alatt térül csak meg egy diverzifikált, olajozottan működő társadalomban, ahol tanult, egészséges emberek dolgoznak különböző szférákban. Mivel a felsorolt dolgok nem termelnek azonnali, kimutyizható hasznot ezért fosnak is bele magasról. Ilyen egyszerű az egész, nem kell ezt túlgondolni.

Szóval nem az van, hogy alkalmatlanok, hanem nem is mutatnak semmiféle indíttatást arra, hogy alkalmasak legyenek bármi valóban konstruktív dologra, mert nem éri meg nekik.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. december 17., kedd 11:05

swfan írta:
hehetheoriginal írta: közben kinyiffantották az orosz nukleáris védelmi erők vezetőjét moszkvában, gondolom nem értett egyet a piros gomb megnyomásával kapcsolatos protokollal :lol: :coffee:
Az ukrán titkosszolgálatok voltak, vállalták
Legalabbis ezt mondjak.
De ezek szerint be lehet jutni moszkvaba.
Tudjuk, mi a feladat.
Intezzetek.
thereisonly1ronaldo

Zack
Kedvenc játékosaid: Zidane

HozzászólásSzerző: Zack » 2024. december 17., kedd 10:57

Azt látom, hogy az iskola területén a tanárokra is kiterjesztett erőszak-monopólium egy fáradtságos és időigényes társadalmi fejlődésnek a populista (egyszerű válasz egy nagyon összetett kérdésre) megfejtése. Hiszen a tanárokkal szembeni erőszak (egyébként minden társadalmon belüli civil erőszak is) abból áll, hogy kilátástalan környezetből érkező diákok zsarnokságot éreznek az iskolában, de annyi tekintélye nincs a tanároknak, hogy ennek elejébe tudjanak menni.
Ami hosszútávon megtudná szüntetni a problémát pedig kb a tanári fizetések felemelése a társadalmi feladatuk méretének megfelelő szintre, a társadalom alsó kvartilisének életszínvonalát az elégséges szintre emelni, az iskola épületek felújítása, az oktatási segédeszközök (kémia szertár, okos tábla stb) biztosítása és legalább a mást gondoló személy és annak véleményének tiszteletben tartása (nem egyenlő a másik tiszteletével). Ha ezek közül minden megvalósulna vagy legalább több mint a fele, a társadalom alsó negyede látna értelmet az iskolai kooperációra. Így viszont azt tapasztalja, hogy neki nem ad semmi pluszt az életéhez a suli, de legalább sok kudarcot átélhet benne.
Ezek az ötletek viszont kb 10-15 év múlva tudnának változás hozni. A tanári erőszak visszaállítása ezt a folyamatot évekkel vetné vissza. Kb olyan, mintha a mai korban pennával tanítanák írni a gyerekeket.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. december 17., kedd 10:54

hehetheoriginal írta: közben kinyiffantották az orosz nukleáris védelmi erők vezetőjét moszkvában, gondolom nem értett egyet a piros gomb megnyomásával kapcsolatos protokollal :lol: :coffee:
Az ukrán titkosszolgálatok voltak, vállalták

realfan
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Newcastle United,SS Lazio

HozzászólásSzerző: realfan » 2024. december 17., kedd 10:33

kiserik írta:
Realista24 írta:

Mar megint ez a felsobbrendu stilus. Miert gondolod tobbnek magad olyanokkal szemben, akikrol fogalmad sincs, hogy hol eltek vagy elnek, milyen korulmenyek kozott, stb. Ki vagy te?

Borsodban eltem, jartam oviba, suliba egy darabig. De gyere, meselj meg a kis vilagomrol. :ike:
És gondolom ütöttek és vertek minden nap az iskolában a tanárok, mert akkor még lehetett nekik. Szerintem nem, de lehet, hogy tévedek.

Semmivel sem gondolom magam többnek, csak azt gondolom, hogy az ország több annál, mint amit sokan látnak.

Még egy gondolat: megint az a válasz mindenre, hogy jól kisarkítjuk, elferdítjük a dolgokat. Olyan ez, mint ha azt mondanám, hogy a rendőröknek vissza kellene adni jogokat a fizikai beavatkozáshoz és könnyíteni az eszköz/fegyverhasználatot, erre jönne az ellenérv, hogy persze, majd ha nincs nálam a jogsi akkor lőjjön fejbe, mi?

Én úgy tudom elképzelni, hogy a jogot visszakapják, de ha panasz érkezik, akkor azt az iskolán belüli vizsgáló bizottság megvizsgálja és dönt a továbbiakról. Nevetséges, hogy lassan hangosan rá se lehet szólni a gyerekre, nemhogy megfogni mondjuk a 2 karját és felültetni a székre, mert egész órán a pad alatt kúszkál másodikban.

Az, ha joga van fizikailag fegyelmezni nem azt jelenti, hogy agyon kell verni a gyereket, hanem egyfajta visszatartó erő is lehet. Én a 90-es években voltam általános iskolás. Akkor még lehetett fizikai fenyítest alkalmazni. Soha nem kaptam, de nem is emlékszem, hogy mást össze vissza vertek volna a tanáraim. Viszont tudtuk, hogy kaphatunk, így megpróbáltunk viselkedni.

igen, szerintem is tök jó, hogy egész nap azon kell retegni a gyereknek, hogy vajon mi lesz az, amit egy tanár úgy gondol, hogy elég ok, hogy megüsse, több gondot okoz a fejlődésükben, mintha a földön fetrengene a pad alatt....
lehet országos társadalmi problémákat kéne megoldani, erőszak nélkül és akkor megoldódnának ezek a problémák is, csak az már több energia meg erőfeszítés, minthogy hárítsuk szerencsétlen tanárra, hogy majd ő fegyelmezze meg a gyereket. abba belegondoltál, hogy a tanárokra milyen terhet róna ez?meg a hatalmukkal való visszaélés?vagy lenyeled, hogy többeket ok nélkül is bántanak majd?alapból nem lehet semmir megoldás az erőszak, még tüneti kezelésnek is gyenge, mondjuk egy apátitól meg ő hazájuktól az lepne meg, ha vmit nem erőszakkal akarnának megoldani, hanem odafigyeléssel és annál picit komolyabb gondolkodással és munkával....

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. december 17., kedd 10:32

kiserik, nagy számok törvénye alapján sajnos előfordul mindenféle eset, hetente akár több is, egymástól elszigetelve. Ezekből elég szép kis csokrot össze lehet gyűjteni, és könnyű úgy beállitani a helyzetet, mintha az általános vagy tendencia lenne.
Ettől még a probléma létezik, de mint a legtöbb problémát, egyéni szinten, az adott körülményeket figyelembe véve, a helyzetet legjobban ismerő szakembereknek kell megoldani azt. Mert általános szigorítás ritkán szokott eredményt hozni. Bárhol. Erre számtalan példa van. Vagy megkerülik azt, vagy ügyesebben, szemtanúk nélkül fogják azt elkövetni, és csak nehezebb lesz azt megoldani.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. december 17., kedd 10:10

És gondolom ütöttek és vertek minden nap az iskolában a tanárok, mert akkor még lehetett nekik. Szerintem nem, de lehet, hogy tévedek.

Semmivel sem gondolom magam többnek, csak azt gondolom, hogy az ország több annál, mint amit sokan látnak.
Ahhoz, hogy tanarok altali eroszakot lassak, nem borsodban kellett lennem, hanem Szekesfehervaron.
Egy kiemelten elen jart a gyerekeken alkalmazott testi fenyitesekben, szoval igen, tevedsz. Megint.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. december 17., kedd 10:08

Realista24 írta:
Tudod az a félelmetes, hogy az ország egy részének ezek extrém példák, egy másik részének meg szinte mindennaposak. És ezt kellene elfogadni és felismerni.

Hogy világos legyen, a Ti kis világotokban semmi szükség egy tanárnak a fizikai fegyelmezésre.
Mar megint ez a felsobbrendu stilus. Miert gondolod tobbnek magad olyanokkal szemben, akikrol fogalmad sincs, hogy hol eltek vagy elnek, milyen korulmenyek kozott, stb. Ki vagy te?

Borsodban eltem, jartam oviba, suliba egy darabig. De gyere, meselj meg a kis vilagomrol. :ike:

Még egy gondolat: megint az a válasz mindenre, hogy jól kisarkítjuk, elferdítjük a dolgokat. Olyan ez, mint ha azt mondanám, hogy a rendőröknek vissza kellene adni jogokat a fizikai beavatkozáshoz és könnyíteni az eszköz/fegyverhasználatot, erre jönne az ellenérv, hogy persze, majd ha nincs nálam a jogsi akkor lőjjön fejbe, mi?

Én úgy tudom elképzelni, hogy a jogot visszakapják, de ha panasz érkezik, akkor azt az iskolán belüli vizsgáló bizottság megvizsgálja és dönt a továbbiakról. Nevetséges, hogy lassan hangosan rá se lehet szólni a gyerekre, nemhogy megfogni mondjuk a 2 karját és felültetni a székre, mert egész órán a pad alatt kúszkál másodikban.

Az, ha joga van fizikailag fegyelmezni nem azt jelenti, hogy agyon kell verni a gyereket, hanem egyfajta visszatartó erő is lehet. Én a 90-es években voltam általános iskolás. Akkor még lehetett fizikai fenyítest alkalmazni. Soha nem kaptam, de nem is emlékszem, hogy mást össze vissza vertek volna a tanáraim. Viszont tudtuk, hogy kaphatunk, így megpróbáltunk viselkedni.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. december 17., kedd 10:06

Az is lehet, hogy az ukránok voltak, mivel a tag nevéhez köti több ország titkosszolgálata is a frontot bevetett vegyi fegyvereket.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. december 17., kedd 9:56

közben kinyiffantották az orosz nukleáris védelmi erők vezetőjét moszkvában, gondolom nem értett egyet a piros gomb megnyomásával kapcsolatos protokollal :lol: :coffee:
thereisonly1ronaldo

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. december 17., kedd 9:48

a tanarnak pont ugyanannyi joga van es kell legyen, mint barmilyen mas embernek.
rendes orszagban lennenek megoldasok a tanar kezeben, ha nyomorult gyoker a gyerek viselkedese, oda kell eljutni, elore, es nem hatra.
buntetlenul ne alkalmazhasson mar fizikai eroszakot senki sehol pls.....
bar a propaganda most egy jo ideje ezt nyomja mar, lehet hogy a mihazank felszolalasa is befogado fulekre talal emiatt.
thereisonly1ronaldo

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2024. december 17., kedd 9:47

"Az, hogy egy időben mindennapos volt, hogy a szülők (több esetben a diákok) pedagógusokat bántalmaztak." Ma már Btk alá esik.
Ó akkor lekéstem róla, a csudába.

Zack
Kedvenc játékosaid: Zidane

HozzászólásSzerző: Zack » 2024. december 17., kedd 9:41

kiserik írta:
Teljesen mindegy. A legnagyobb probléma, hogy míg régen egy pedagógus (igen egy általános iskolai tanító is) megbecsült, köztiszteletnek örvendő ember volt, mára már mindenki lenézi őket. És ez nem csak a pedagógusokra igaz. Sok közfeladatot ellátó munkakörben hasonló a helyzet.
Azt gondolod, hogy a tanárok alacsony megbecsülését az tudná visszaállítani, hogy primitív barom módjára odacsaphassanak a diákoknak? Ez nem fog segíteni. Egyfelől az alacsony bérezésük, nekik nem emelik 1 millió 200 ezerről 2 millió 400 ezerre, másfelől pedig a 100 években mérhető politikai segédcsapatnak állás miatt nem becsülik őket. Szerintem az igazgató is nyugodtan adhasson 3 barackot a tanároknak, a miniszter a minisztériumon dolgozóknak. Végül is elég magas fokra jutott a társadalom, van bőven hely és idő visszacsúszni a sötétségbe.

Vissza: