https://ec.europa.eu/eurostat/web/produ ... 20241217-2
mondjuk 2025 fantasztikus ev lesz, azt mondta dobrogi

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2024. december 17., kedd 20:49
HozzászólásSzerző: Rozsabimbo2019 » 2024. december 17., kedd 18:21
Te miről is beszélsz? Egyedül Te gyűlölködsz itt folyamatosan. De minek is reagálok egyáltalán?Rozsabimbo2019 írta:
Mintapéldája a Mi hazánk teljes politizálására ez az ügy is. Meglévő problémákra adott ,legócskább, legundorítóbb, egy bites rossz válaszok, ami zsigeri gyűlöletet céloz szít az emberekben.Ugyanezt tolják vakcina, cigány, problemákkal kapcsolatban is. Mondhatnám, hogy magyart uszítanak magyar ellen, de ugye a romákat nem, hogy magyarnak, még emberszámba se veszik![]()
HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2024. december 17., kedd 18:13
nem profitábilis az oktatás, mert ha tanulnak, akkor kezdenek gondolkozni és ha már gondolkozni tudnak akkor nem szavaznak rájuk, ergó ez a szemükben sosem lesz profitáblis.swfan írta:Egyébként vannak közszolgáltatások, amik profitábilisak, persze nem közvetlenül mérhető ez a profit. De például ha egy ország befektet az közoktatásba folyamatosan, hogy az naprakész, versenyképes tudással lássa el a benne tanulókat, akkor az onnan kikerülő pályakezdők hozzájárulnak a tudásukkal a gazdasághoz, GDP-hez. Tehát valahogy azért mégiscsak profitálna belőle az ország.BlancoMark írta:
Ez az ember teljesen elvesztette a valóságérzetét, azt mondja, hogy a közszolgáltatások viszik a pénzt ezért nem fektetnek bele. Te jó ég, miért is várja a közszolgáltatásoktól, hogy profitábilisak legyenek? A neoliberális atyaúristenit.![]()
Dehát ki vagyok én, hogy bölcs vezérünket megkérdőjelezzem.
Aztán ki tudja, lehet még a vasút is képes lenne profitot termelni, ha minőségi lenne a szolgáltatás, és ezáltal több ember választaná az autója helyett
HozzászólásSzerző: Kera » 2024. december 17., kedd 18:01
Profitot a közvagyon elbugázása is hoz, ellenben az oktatásba való befektetés gondolkodó, kritikus embertömegeket állít elő, ami a szavazatok mégnagyobb csökkenését jelentené hosszútávon.swfan írta:Egyébként vannak közszolgáltatások, amik profitábilisak, persze nem közvetlenül mérhető ez a profit. De például ha egy ország befektet az közoktatásba folyamatosan, hogy az naprakész, versenyképes tudással lássa el a benne tanulókat, akkor az onnan kikerülő pályakezdők hozzájárulnak a tudásukkal a gazdasághoz, GDP-hez. Tehát valahogy azért mégiscsak profitálna belőle az ország.BlancoMark írta:
Ez az ember teljesen elvesztette a valóságérzetét, azt mondja, hogy a közszolgáltatások viszik a pénzt ezért nem fektetnek bele. Te jó ég, miért is várja a közszolgáltatásoktól, hogy profitábilisak legyenek? A neoliberális atyaúristenit.![]()
Dehát ki vagyok én, hogy bölcs vezérünket megkérdőjelezzem.
Aztán ki tudja, lehet még a vasút is képes lenne profitot termelni, ha minőségi lenne a szolgáltatás, és ezáltal több ember választaná az autója helyett
HozzászólásSzerző: swfan » 2024. december 17., kedd 17:41
Egyébként vannak közszolgáltatások, amik profitábilisak, persze nem közvetlenül mérhető ez a profit. De például ha egy ország befektet az közoktatásba folyamatosan, hogy az naprakész, versenyképes tudással lássa el a benne tanulókat, akkor az onnan kikerülő pályakezdők hozzájárulnak a tudásukkal a gazdasághoz, GDP-hez. Tehát valahogy azért mégiscsak profitálna belőle az ország.BlancoMark írta:Ez az ember teljesen elvesztette a valóságérzetét, azt mondja, hogy a közszolgáltatások viszik a pénzt ezért nem fektetnek bele. Te jó ég, miért is várja a közszolgáltatásoktól, hogy profitábilisak legyenek? A neoliberális atyaúristenit.ferni írta: Vitya-Vitya....
14 év után is mindenki is hibás, hogy állítólag nincs pénz semmire, de hogy megint végignézzük bambán, hogy mekkora rablást követnek el a pályaudvarokkal is... Komédia.
![]()
HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2024. december 17., kedd 16:00
HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2024. december 17., kedd 15:43
Ez az ember teljesen elvesztette a valóságérzetét, azt mondja, hogy a közszolgáltatások viszik a pénzt ezért nem fektetnek bele. Te jó ég, miért is várja a közszolgáltatásoktól, hogy profitábilisak legyenek? A neoliberális atyaúristenit.ferni írta: Vitya-Vitya....
14 év után is mindenki is hibás, hogy állítólag nincs pénz semmire, de hogy megint végignézzük bambán, hogy mekkora rablást követnek el a pályaudvarokkal is... Komédia.
Nem azért hívják maffiakormánynak mert bűnözőkből áll. Ez is igaz rájuk, az összes fehérgalléros bűnöző, de másban rejlik a dolog.
A maffia úgy működik, hogy semmivel nem foglalkozik ami nem hoz neki közvetlen, rövid távú vagy azonnali hasznot. Az infrastruktúra, a közlekedés, az egészségügy, az oktatás mind hosszútávú társadalmi befektetés, ami évtizedek alatt térül csak meg egy diverzifikált, olajozottan működő társadalomban, ahol tanult, egészséges emberek dolgoznak különböző szférákban. Mivel a felsorolt dolgok nem termelnek azonnali, kimutyizható hasznot ezért fosnak is bele magasról. Ilyen egyszerű az egész, nem kell ezt túlgondolni.
Szóval nem az van, hogy alkalmatlanok, hanem nem is mutatnak semmiféle indíttatást arra, hogy alkalmasak legyenek bármi valóban konstruktív dologra, mert nem éri meg nekik.
HozzászólásSzerző: ferni » 2024. december 17., kedd 15:11
Nem azért hívják maffiakormánynak mert bűnözőkből áll. Ez is igaz rájuk, az összes fehérgalléros bűnöző, de másban rejlik a dolog.
A maffia úgy működik, hogy semmivel nem foglalkozik ami nem hoz neki közvetlen, rövid távú vagy azonnali hasznot. Az infrastruktúra, a közlekedés, az egészségügy, az oktatás mind hosszútávú társadalmi befektetés, ami évtizedek alatt térül csak meg egy diverzifikált, olajozottan működő társadalomban, ahol tanult, egészséges emberek dolgoznak különböző szférákban. Mivel a felsorolt dolgok nem termelnek azonnali, kimutyizható hasznot ezért fosnak is bele magasról. Ilyen egyszerű az egész, nem kell ezt túlgondolni.
Szóval nem az van, hogy alkalmatlanok, hanem nem is mutatnak semmiféle indíttatást arra, hogy alkalmasak legyenek bármi valóban konstruktív dologra, mert nem éri meg nekik.
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. december 17., kedd 11:05
Legalabbis ezt mondjak.swfan írta:Az ukrán titkosszolgálatok voltak, vállaltákhehetheoriginal írta: közben kinyiffantották az orosz nukleáris védelmi erők vezetőjét moszkvában, gondolom nem értett egyet a piros gomb megnyomásával kapcsolatos protokollal![]()
![]()
HozzászólásSzerző: Zack » 2024. december 17., kedd 10:57
HozzászólásSzerző: swfan » 2024. december 17., kedd 10:54
Az ukrán titkosszolgálatok voltak, vállaltákhehetheoriginal írta: közben kinyiffantották az orosz nukleáris védelmi erők vezetőjét moszkvában, gondolom nem értett egyet a piros gomb megnyomásával kapcsolatos protokollal![]()
![]()
HozzászólásSzerző: realfan » 2024. december 17., kedd 10:33
kiserik írta:És gondolom ütöttek és vertek minden nap az iskolában a tanárok, mert akkor még lehetett nekik. Szerintem nem, de lehet, hogy tévedek.Realista24 írta:
Mar megint ez a felsobbrendu stilus. Miert gondolod tobbnek magad olyanokkal szemben, akikrol fogalmad sincs, hogy hol eltek vagy elnek, milyen korulmenyek kozott, stb. Ki vagy te?
Borsodban eltem, jartam oviba, suliba egy darabig. De gyere, meselj meg a kis vilagomrol.![]()
Semmivel sem gondolom magam többnek, csak azt gondolom, hogy az ország több annál, mint amit sokan látnak.
Még egy gondolat: megint az a válasz mindenre, hogy jól kisarkítjuk, elferdítjük a dolgokat. Olyan ez, mint ha azt mondanám, hogy a rendőröknek vissza kellene adni jogokat a fizikai beavatkozáshoz és könnyíteni az eszköz/fegyverhasználatot, erre jönne az ellenérv, hogy persze, majd ha nincs nálam a jogsi akkor lőjjön fejbe, mi?
Én úgy tudom elképzelni, hogy a jogot visszakapják, de ha panasz érkezik, akkor azt az iskolán belüli vizsgáló bizottság megvizsgálja és dönt a továbbiakról. Nevetséges, hogy lassan hangosan rá se lehet szólni a gyerekre, nemhogy megfogni mondjuk a 2 karját és felültetni a székre, mert egész órán a pad alatt kúszkál másodikban.
Az, ha joga van fizikailag fegyelmezni nem azt jelenti, hogy agyon kell verni a gyereket, hanem egyfajta visszatartó erő is lehet. Én a 90-es években voltam általános iskolás. Akkor még lehetett fizikai fenyítest alkalmazni. Soha nem kaptam, de nem is emlékszem, hogy mást össze vissza vertek volna a tanáraim. Viszont tudtuk, hogy kaphatunk, így megpróbáltunk viselkedni.
HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. december 17., kedd 10:32
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. december 17., kedd 10:10
Ahhoz, hogy tanarok altali eroszakot lassak, nem borsodban kellett lennem, hanem Szekesfehervaron.És gondolom ütöttek és vertek minden nap az iskolában a tanárok, mert akkor még lehetett nekik. Szerintem nem, de lehet, hogy tévedek.
Semmivel sem gondolom magam többnek, csak azt gondolom, hogy az ország több annál, mint amit sokan látnak.
HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. december 17., kedd 10:08
És gondolom ütöttek és vertek minden nap az iskolában a tanárok, mert akkor még lehetett nekik. Szerintem nem, de lehet, hogy tévedek.Realista24 írta:Mar megint ez a felsobbrendu stilus. Miert gondolod tobbnek magad olyanokkal szemben, akikrol fogalmad sincs, hogy hol eltek vagy elnek, milyen korulmenyek kozott, stb. Ki vagy te?Tudod az a félelmetes, hogy az ország egy részének ezek extrém példák, egy másik részének meg szinte mindennaposak. És ezt kellene elfogadni és felismerni.
Hogy világos legyen, a Ti kis világotokban semmi szükség egy tanárnak a fizikai fegyelmezésre.
Borsodban eltem, jartam oviba, suliba egy darabig. De gyere, meselj meg a kis vilagomrol.![]()
HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. december 17., kedd 10:06
Az is lehet, hogy az ukránok voltak, mivel a tag nevéhez köti több ország titkosszolgálata is a frontot bevetett vegyi fegyvereket.hehetheoriginal írta: közben kinyiffantották az orosz nukleáris védelmi erők vezetőjét moszkvában, gondolom nem értett egyet a piros gomb megnyomásával kapcsolatos protokollal![]()
![]()
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. december 17., kedd 9:56
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. december 17., kedd 9:48
HozzászólásSzerző: Halfkey » 2024. december 17., kedd 9:47
Ó akkor lekéstem róla, a csudába."Az, hogy egy időben mindennapos volt, hogy a szülők (több esetben a diákok) pedagógusokat bántalmaztak." Ma már Btk alá esik.
HozzászólásSzerző: Zack » 2024. december 17., kedd 9:41
Azt gondolod, hogy a tanárok alacsony megbecsülését az tudná visszaállítani, hogy primitív barom módjára odacsaphassanak a diákoknak? Ez nem fog segíteni. Egyfelől az alacsony bérezésük, nekik nem emelik 1 millió 200 ezerről 2 millió 400 ezerre, másfelől pedig a 100 években mérhető politikai segédcsapatnak állás miatt nem becsülik őket. Szerintem az igazgató is nyugodtan adhasson 3 barackot a tanároknak, a miniszter a minisztériumon dolgozóknak. Végül is elég magas fokra jutott a társadalom, van bőven hely és idő visszacsúszni a sötétségbe.kiserik írta:
Teljesen mindegy. A legnagyobb probléma, hogy míg régen egy pedagógus (igen egy általános iskolai tanító is) megbecsült, köztiszteletnek örvendő ember volt, mára már mindenki lenézi őket. És ez nem csak a pedagógusokra igaz. Sok közfeladatot ellátó munkakörben hasonló a helyzet.
Jelenlévő fórumozók: 8 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem