"Gondolkodjunk már el azon, hogy minek a folyamatos rendőri jelenlét a magyar általános iskolákba?" Hová kell a folyamatos rendőri jelentés? Az iskolákba. Hol van a folyamatos rendőri jelenlét? Az iskolákban. Én így emlékszem nagyon régről.csababarca írta:Milyen folyamatos rendőri jelenlétről beszélsz az általános iskoláKba? (amúgy iskolákBAN)kiserik írta:
Gondolkodjunk már el azon, hogy minek a folyamatos rendőri jelenlét a magyar általános iskolákba? Ez a normális? Ez a normális, hogy a pedagógusoknak rettegniük kell a munkahelyükön?
Nyilván van ilyen, de Te pont úgy általánosítasz, mint Dr. () Apáti.
Én pedagógus vagyok, ha megütnék egy gyereket, akkor adnám vissza a diplomámat, és mondanék fel a munkahelyemen.
Pedagógusként millió eszköz van a kezedben, ami nem a verés, vagy a lelki terror alkalmazása. Aki pedagógusként ehhez nyúl, az annyit is ér.
Egyébként a probléma valós, de pl lehetne megoldás az is, hogy az iskolarendszer kivethesse magából a diákot, aki problémás.
Mondjuk nem kellene annyira bürokratikus a fegyelmi eljárás lefolyatása. Lehetne az államnak védenie az intézményeket azzal, hogy nem baszogatja őket, ha ilyen eset történik, hogy egy diák mondjuk bedrogozva van az iskolában, hanem baszogassa a szülőt. Mert itt ha történik egy ilyen eset ma Magyarországon, akkor azonnal csattan az iskolaigazgatón fentről, hogy jaj ne, ne legyen fegyelmi, meg legyen szőnyeg alá söpörve, ne derüljön ki, mert akkor az oktatási hivatal a tankert kéri számon.
Rendszerszintű a probléma (jóreggelt 14 év Nernia), amit nem a verés fog megoldani.
Ez ennél sokkal összetettebb probléma.
na de az alapkérdésem, hol van a magyar általános iskolákban (ha már így többes számban általánosítottál) folyamatos rendőri jelenlét? Az iskolarendőr programot nevezed annak?:DDD Azok nem rendőrök.
Jelenleg kb 700-800 iskolában van iskolaőr. Ezek az őrök a rendőrség kötelékében dolgoznak, fegyvert nem hordanak. Azért vannak ott, mert az iskola vezetése kérte őket, hogy biztosítsák a rendet az intézményekben és nem azért, hogy átkísérjék a gyerkeket az úttesten. Utána lehet nézni, hogy milyen településeken vannak többnyire ezek a "nem rendőr" iskolaőrök gumibottal, gázspay-vel meg bilinccsel jelen, rendőrség feliratú egyenruhában.
Most próbálj meg hátralépni egyet és középiskolai tanárból átvedleni általános iskolai tanárrá. Az iskolarendszer nem vetheti ki magából a gyereket, mert tanköteles. A tanárnak nagyon sok eszköze van a nevelésre, de ez főként akkor működik, ha a gyerekek valamilyen szinten tanulni is akarnak. Nagyon sok hely van az országban, ahol csak azért járnak a 15-16 évesek általános iskolába, mert kötelező. Ott kicsit másabb a helyzet. Senki nem azt mondja, hogy verni kell a gyerekeket. Pont ezt mondta Apáti is, hogy nem kell kiforgatni a szavait. De kíváncsi lennék, hogy szakmailag hogy oldanád meg, hogy meg ne sértsd a kis lelküket, ha mondjuk egy fiatal pályakezdő lány lennél egy általános iskolában és a 15-16 év közötti kan gyerekek eléd állnának, leköpnének, meg esetleg elővennék a nemi szervüket és azzal fenyegetnének.
Persze teljesen igazad van, ez a probléma is, mint oly sok minden, rendszer szintű is. De ott kezdődött a rendszer elbaltázása, hogy kivette a pedagógusok kezéből a tekintélyt (nem ez a jó szó, de már egy kicsit fáradt vagyok). Az, hogy egy időben mindennapos volt, hogy a szülők (több esetben a diákok) pedagógusokat bántalmaztak. Az, hogy a gyereknek még osztályzatot sem volt szabad adni, ha jól emlékszem alsóban, nehogy megsérüljön a kis lelke, nem hogy hangosan rászólni. Aztán mostanra oda jutott az egész, hogy törvényileg védve van a gyerek, a pedagógus, az iskloaőr meg azért van, hogy ezt mindenki betartsa. Csak valahogy az oktatás minősége megy folyamatosan lefelé. Tudom, tudom, 14 év. Mondjuk én 2000-ben érettségiztem és már akkor is ezt mondtuk, hogy az oktatás színvonala folyamatosan romlik

Te miről is beszélsz? Egyedül Te gyűlölködsz itt folyamatosan. De minek is reagálok egyáltalán?Rozsabimbo2019 írta:
Mintapéldája a Mi hazánk teljes politizálására ez az ügy is. Meglévő problémákra adott ,legócskább, legundorítóbb, egy bites rossz válaszok, ami zsigeri gyűlöletet céloz szít az emberekben.Ugyanezt tolják vakcina, cigány, problemákkal kapcsolatban is. Mondhatnám, hogy magyart uszítanak magyar ellen, de ugye a romákat nem, hogy magyarnak, még emberszámba se veszik![]()