Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

kiserik

Re: Politika

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. december 17., kedd 0:17

csababarca írta:
kiserik írta:
Gondolkodjunk már el azon, hogy minek a folyamatos rendőri jelenlét a magyar általános iskolákba? Ez a normális? Ez a normális, hogy a pedagógusoknak rettegniük kell a munkahelyükön?
Milyen folyamatos rendőri jelenlétről beszélsz az általános iskoláKba? (amúgy iskolákBAN)

Nyilván van ilyen, de Te pont úgy általánosítasz, mint Dr. ( :lol: ) Apáti.

Én pedagógus vagyok, ha megütnék egy gyereket, akkor adnám vissza a diplomámat, és mondanék fel a munkahelyemen.
Pedagógusként millió eszköz van a kezedben, ami nem a verés, vagy a lelki terror alkalmazása. Aki pedagógusként ehhez nyúl, az annyit is ér.

Egyébként a probléma valós, de pl lehetne megoldás az is, hogy az iskolarendszer kivethesse magából a diákot, aki problémás.
Mondjuk nem kellene annyira bürokratikus a fegyelmi eljárás lefolyatása. Lehetne az államnak védenie az intézményeket azzal, hogy nem baszogatja őket, ha ilyen eset történik, hogy egy diák mondjuk bedrogozva van az iskolában, hanem baszogassa a szülőt. Mert itt ha történik egy ilyen eset ma Magyarországon, akkor azonnal csattan az iskolaigazgatón fentről, hogy jaj ne, ne legyen fegyelmi, meg legyen szőnyeg alá söpörve, ne derüljön ki, mert akkor az oktatási hivatal a tankert kéri számon.
Rendszerszintű a probléma (jóreggelt 14 év Nernia), amit nem a verés fog megoldani.
Ez ennél sokkal összetettebb probléma.

na de az alapkérdésem, hol van a magyar általános iskolákban (ha már így többes számban általánosítottál) folyamatos rendőri jelenlét? Az iskolarendőr programot nevezed annak?:DDD Azok nem rendőrök.
"Gondolkodjunk már el azon, hogy minek a folyamatos rendőri jelenlét a magyar általános iskolákba?" Hová kell a folyamatos rendőri jelentés? Az iskolákba. Hol van a folyamatos rendőri jelenlét? Az iskolákban. Én így emlékszem nagyon régről.

Jelenleg kb 700-800 iskolában van iskolaőr. Ezek az őrök a rendőrség kötelékében dolgoznak, fegyvert nem hordanak. Azért vannak ott, mert az iskola vezetése kérte őket, hogy biztosítsák a rendet az intézményekben és nem azért, hogy átkísérjék a gyerkeket az úttesten. Utána lehet nézni, hogy milyen településeken vannak többnyire ezek a "nem rendőr" iskolaőrök gumibottal, gázspay-vel meg bilinccsel jelen, rendőrség feliratú egyenruhában.

Most próbálj meg hátralépni egyet és középiskolai tanárból átvedleni általános iskolai tanárrá. Az iskolarendszer nem vetheti ki magából a gyereket, mert tanköteles. A tanárnak nagyon sok eszköze van a nevelésre, de ez főként akkor működik, ha a gyerekek valamilyen szinten tanulni is akarnak. Nagyon sok hely van az országban, ahol csak azért járnak a 15-16 évesek általános iskolába, mert kötelező. Ott kicsit másabb a helyzet. Senki nem azt mondja, hogy verni kell a gyerekeket. Pont ezt mondta Apáti is, hogy nem kell kiforgatni a szavait. De kíváncsi lennék, hogy szakmailag hogy oldanád meg, hogy meg ne sértsd a kis lelküket, ha mondjuk egy fiatal pályakezdő lány lennél egy általános iskolában és a 15-16 év közötti kan gyerekek eléd állnának, leköpnének, meg esetleg elővennék a nemi szervüket és azzal fenyegetnének.

Persze teljesen igazad van, ez a probléma is, mint oly sok minden, rendszer szintű is. De ott kezdődött a rendszer elbaltázása, hogy kivette a pedagógusok kezéből a tekintélyt (nem ez a jó szó, de már egy kicsit fáradt vagyok). Az, hogy egy időben mindennapos volt, hogy a szülők (több esetben a diákok) pedagógusokat bántalmaztak. Az, hogy a gyereknek még osztályzatot sem volt szabad adni, ha jól emlékszem alsóban, nehogy megsérüljön a kis lelke, nem hogy hangosan rászólni. Aztán mostanra oda jutott az egész, hogy törvényileg védve van a gyerek, a pedagógus, az iskloaőr meg azért van, hogy ezt mindenki betartsa. Csak valahogy az oktatás minősége megy folyamatosan lefelé. Tudom, tudom, 14 év. Mondjuk én 2000-ben érettségiztem és már akkor is ezt mondtuk, hogy az oktatás színvonala folyamatosan romlik :hmmm:
Rozsabimbo2019 írta:

Mintapéldája a Mi hazánk teljes politizálására ez az ügy is. Meglévő problémákra adott ,legócskább, legundorítóbb, egy bites rossz válaszok, ami zsigeri gyűlöletet céloz szít az emberekben.Ugyanezt tolják vakcina, cigány, problemákkal kapcsolatban is. Mondhatnám, hogy magyart uszítanak magyar ellen, de ugye a romákat nem, hogy magyarnak, még emberszámba se veszik :shutup:
Te miről is beszélsz? Egyedül Te gyűlölködsz itt folyamatosan. De minek is reagálok egyáltalán?
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. december 16., hétfő 23:06

enyhe kadar vibe.
kihalhatna mar ez a sok korpasbajszu ven szutyok.
thereisonly1ronaldo

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2024. december 16., hétfő 22:45

ferni írta: Na jól van, ez mi a szentséges fasz 2:10től

:lol: :lol: :lol:

Vitya baszod :lol:

Szerintem kiserik valami ilyesmi bánásmódot javasol a pedagógusoktól a gyereknek, parancsra menjenek le kutyába majd még köszönjék is meg :smile:
En is 8 evesen zaszloval a zsebemben jarkaltam mindenfele arra az esetre, ha ofelsege Miniszterlnok urral talalkozom mindenfelekeppen ala tudja nekem irni. Elobb volt Orban Viktor poszter a falamon mint Superman vagy Zidane.

Rozsabimbo2019

HozzászólásSzerző: Rozsabimbo2019 » 2024. december 16., hétfő 22:13

kiserik írta:
Rozsabimbo2019 írta:

Remekül beszélt??? :( Atya Úr Isten!!! Nem megyek most mondatonként végig az egészen, csak ami a legjobban felháboritott. Újra üthessék a gyereket az iskolában, mint az Ő gyerekkorában? És aztán még felsorol hozzá eszközöket is??? Ki ez te????... Van neked gyereked? Végig tudod ezt gondolni??? Hazajön a lányod/Fiad az iskolából, és meg van verve? Vagy meg van törve lelkileg? Jesszus.... ez azért nagyon a legalja már ne haragudj.... :x
Még jó, hogy kitért erre külön, hogy nehogy valaki kiforgassa a szavait, de hát tudjuk, hogy ez nagyon jól megy :lol: Sokkal jobb, mikor a pedagógus megy úgy haza, hogy megverték, leköpték, megalázták, aztán számon van kérve, hogy szarul végzi a dolgát.

Felmerült korábban, hogy a mai fiatalok mennyire el vannak rontva. Ezt a mi korosztályunk rontja el ezzel a nagyon menő, ultraliberális neveléssel. Nem. Nem kell agyonverni, meg lelkileg terrorizálni egy gyereket sem, ahogy gondolom itt senkit nem vertek agyon annó az iskolában, de alapnak kellene lennie egy iskolában, hogy a pedagógusnak megadjuk az alapvető tiszteletet és elfogadjuk, hogy az iskolával kapcsolatban a pedagógusnak igaza van. Persze ebben az elrontott világban ez elég nehéz, mert már lassan az orvost is kioktatja a sok nyomorult.

Gondolkodjunk már el azon, hogy minek a folyamatos rendőri jelenlét a magyar általános iskolákba? Ez a normális? Ez a normális, hogy a pedagógusoknak rettegniük kell a munkahelyükön?
Mintapéldája a Mi hazánk teljes politizálására ez az ügy is. Meglévő problémákra adott ,legócskább, legundorítóbb, egy bites rossz válaszok, ami zsigeri gyűlöletet céloz szít az emberekben.Ugyanezt tolják vakcina, cigány, problemákkal kapcsolatban is. Mondhatnám, hogy magyart uszítanak magyar ellen, de ugye a romákat nem, hogy magyarnak, még emberszámba se veszik :shutup:

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. december 16., hétfő 22:00

Na jól van, ez mi a szentséges fasz 2:10től

:lol: :lol: :lol:

Vitya baszod :lol:

Szerintem kiserik valami ilyesmi bánásmódot javasol a pedagógusoktól a gyereknek, parancsra menjenek le kutyába majd még köszönjék is meg :smile:

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. december 16., hétfő 21:53

De nehogy már a gyerekek legyenek a hibásak könyörgöm.

Ne a gyereken csattanjon az hogy nyomorékok a szülei.
Persze ebben az elrontott világban ez elég nehéz, mert már lassan az orvost is kioktatja a sok nyomorult.
Na jól van, jó éjszakát :lol:

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2024. december 16., hétfő 21:52

kiserik írta:
Milyen folyamatos rendőri jelenlétről beszélsz az általános iskoláKba? (amúgy iskolákBAN)

Nyilván van ilyen, de Te pont úgy általánosítasz, mint Dr. ( :lol: ) Apáti.

Én pedagógus vagyok, ha megütnék egy gyereket, akkor adnám vissza a diplomámat, és mondanék fel a munkahelyemen.
Pedagógusként millió eszköz van a kezedben, ami nem a verés, vagy a lelki terror alkalmazása. Aki pedagógusként ehhez nyúl, az annyit is ér.

Egyébként a probléma valós, de pl lehetne megoldás az is, hogy az iskolarendszer kivethesse magából a diákot, aki problémás.
Mondjuk nem kellene annyira bürokratikus a fegyelmi eljárás lefolyatása. Lehetne az államnak védenie az intézményeket azzal, hogy nem baszogatja őket, ha ilyen eset történik, hogy egy diák mondjuk bedrogozva van az iskolában, hanem baszogassa a szülőt. Mert itt ha történik egy ilyen eset ma Magyarországon, akkor azonnal csattan az iskolaigazgatón fentről, hogy jaj ne, ne legyen fegyelmi, meg legyen szőnyeg alá söpörve, ne derüljön ki, mert akkor az oktatási hivatal a tankert kéri számon.
Rendszerszintű a probléma (jóreggelt 14 év Nernia), amit nem a verés fog megoldani.
Ez ennél sokkal összetettebb probléma.

na de az alapkérdésem, hol van a magyar általános iskolákban (ha már így többes számban általánosítottál) folyamatos rendőri jelenlét? Az iskolarendőr programot nevezed annak?:DDD Azok nem rendőrök.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. december 16., hétfő 21:39

Rozsabimbo2019 írta:
kiserik írta: Dr Apáti ismét remekül beszélt. Volt itt szó a kárpátaljai magyarokról, választási csalásokról, szegregációról és drog kérdéről. Igaz, nem a tiktokon vagy a facebookon, hanem a Parlamentben az ombudsmanhoz: https://www.youtube.com/watch?v=78LsoEVv6Sc
Remekül beszélt??? :( Atya Úr Isten!!! Nem megyek most mondatonként végig az egészen, csak ami a legjobban felháboritott. Újra üthessék a gyereket az iskolában, mint az Ő gyerekkorában? És aztán még felsorol hozzá eszközöket is??? Ki ez te????... Van neked gyereked? Végig tudod ezt gondolni??? Hazajön a lányod/Fiad az iskolából, és meg van verve? Vagy meg van törve lelkileg? Jesszus.... ez azért nagyon a legalja már ne haragudj.... :x
Még jó, hogy kitért erre külön, hogy nehogy valaki kiforgassa a szavait, de hát tudjuk, hogy ez nagyon jól megy :lol: Sokkal jobb, mikor a pedagógus megy úgy haza, hogy megverték, leköpték, megalázták, aztán számon van kérve, hogy szarul végzi a dolgát.

Felmerült korábban, hogy a mai fiatalok mennyire el vannak rontva. Ezt a mi korosztályunk rontja el ezzel a nagyon menő, ultraliberális neveléssel. Nem. Nem kell agyonverni, meg lelkileg terrorizálni egy gyereket sem, ahogy gondolom itt senkit nem vertek agyon annó az iskolában, de alapnak kellene lennie egy iskolában, hogy a pedagógusnak megadjuk az alapvető tiszteletet és elfogadjuk, hogy az iskolával kapcsolatban a pedagógusnak igaza van. Persze ebben az elrontott világban ez elég nehéz, mert már lassan az orvost is kioktatja a sok nyomorult.

Rozsabimbo2019

HozzászólásSzerző: Rozsabimbo2019 » 2024. december 16., hétfő 21:26

kiserik írta: Dr Apáti ismét remekül beszélt. Volt itt szó a kárpátaljai magyarokról, választási csalásokról, szegregációról és drog kérdéről. Igaz, nem a tiktokon vagy a facebookon, hanem a Parlamentben az ombudsmanhoz: https://www.youtube.com/watch?v=78LsoEVv6Sc

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. december 16., hétfő 18:48

Dr Apáti ismét remekül beszélt. Volt itt szó a kárpátaljai magyarokról, választási csalásokról, szegregációról és drog kérdéről. Igaz, nem a tiktokon vagy a facebookon, hanem a Parlamentben az ombudsmanhoz: https://www.youtube.com/watch?v=78LsoEVv6Sc

1madridista
Kedvenc játékosaid: Casemiro, Modric, Ramos, Militao, Carvajal, Vini, Valverde
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2024. december 16., hétfő 15:10

halamadrid írta:
swfan írta: MP megpendített valamit, hogy készül a Fidesz valami disznóságra.

Azt találgatják, hogy MP-t nemzetbiztonsági kockázattá fogják minősíteni az Aszados posztja miatt (amit a Magyar Hangra hivatkozva posztolt)

https://i.imgur.com/hubpPC2.jpeg

Ez kissé alusityakos lesz, de vajon a Fidesz képes lenne egy robbantást megszervezni, amit valahogy rákennek MP-re? Nagyon fura ez a párbeszéd. "hazaárulás, amit tesztek, le fogtok bukni" :hmmm:
Kíváncsi vagyok, ki szivárogtat neki.
Egyébként mennyire lehet erős az a gyűlöletpropaganda, amit arra építenek fel, hogy MP átvett egy hírt a független sajtótól? Tudom, a Magyar Hangot be sem engedik a kormányinfóra, mert "árulók", de képesek lennének előállni egy olyan történettel, hogy mondjuk MP lehetett a forrása a Hangnak, amiből cikket gyártottak, amire MP később hivatkozott? Mi lehet ezzel a kézzelfogható cél?
most komolyan... par napja linkeltem hogy miutan a magyar hang elismerte hogy beneztek (es egyetlen fuggetlen sajtoorganum se irt ilyet rajtuk kivul) utana ra par napra linkeltem h emberunk tovabbra is origo szinvonalon utalgatott a fb-n arra h itt jart assad (a kommentet termeszetesen swfannal az elen az egesz fanbase ignoralta)... meg tortenetet se kell gyartani hozza, megoldja roman peter egyedul.

mas kerdes h netanjahu meghivasa is rejt magaban kockazatot akkor bezzeg nem pattogtak megafonek :hmmm:...

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2024. december 16., hétfő 14:59

hehetheoriginal írta: sulyos kis bulika lett ez, pár per kinézőben is van sztem: :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=62KHQ-w ... B6z%C3%A9p
arra leszek kivancsi, egrit mikor vagjak ki az atv-tol. :mrgreen:

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. december 16., hétfő 14:55

Marky írta: Nem kene benyalni ezt a szinjatekot. MP is csak egy politikus.
A Fidesz sem tehet meg mindent, mert egy olyan szemelyrol van szo, akinek a partjara (vagyis inkabb magara MP-re) a valasztok nagy aranya szavazott.
Mikor érdekelte ez a Fideszt? :lol:

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2024. december 16., hétfő 14:32

Nem kene benyalni ezt a szinjatekot. MP is csak egy politikus.
A Fidesz sem tehet meg mindent, mert egy olyan szemelyrol van szo, akinek a partjara (vagyis inkabb magara MP-re) a valasztok nagy aranya szavazott.
MP tokeletesen kihasznalja a Fidesz altal mar bejaratott paneleket, mindig bedob valamit, amivel a koztudatban lehet. Mindig azt mondja, amit a hallgatok hallani akarnak.

BLevi96
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Fede Valverde

HozzászólásSzerző: BLevi96 » 2024. december 16., hétfő 14:12

swfan írta:
halamadrid írta:

Egyébként mennyire lehet erős az a gyűlöletpropaganda, amit arra építenek fel, hogy MP átvett egy hírt a független sajtótól? Tudom, a Magyar Hangot be sem engedik a kormányinfóra, mert "árulók", de képesek lennének előállni egy olyan történettel, hogy mondjuk MP lehetett a forrása a Hangnak, amiből cikket gyártottak, amire MP később hivatkozott? Mi lehet ezzel a kézzelfogható cél?
"Nemzetbiztonsági kockázatként" elvileg bizonyos állami pozíciókat nem tölthet be
Orbán és Szijjártó orosz szopkodása nagyobb Nemzetbiztonsági kockázat szerintem. Gazdaságilag is ugyan úgy veszélyesek lehetnek mindenkire, nem egy bombára kell gondolni.
Sarokba vannak szorítva, az hogy rendeznek valamit, kítelik tőlük.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. december 16., hétfő 13:59

halamadrid írta:

Azt találgatják, hogy MP-t nemzetbiztonsági kockázattá fogják minősíteni az Aszados posztja miatt (amit a Magyar Hangra hivatkozva posztolt)

Ez kissé alusityakos lesz, de vajon a Fidesz képes lenne egy robbantást megszervezni, amit valahogy rákennek MP-re? Nagyon fura ez a párbeszéd. "hazaárulás, amit tesztek, le fogtok bukni" :hmmm:
"Nemzetbiztonsági kockázatként" elvileg bizonyos állami pozíciókat nem tölthet be

halamadrid
Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2024. december 16., hétfő 13:31

Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”
:salute:

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. december 16., hétfő 13:14

MP megpendített valamit, hogy készül a Fidesz valami disznóságra.

halamadrid
Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2024. december 16., hétfő 13:10

hehetheoriginal írta: sulyos kis bulika lett ez, pár per kinézőben is van sztem: :lol:
A felénél sem tartok, de már imádom :mrgreen:
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”
:salute:

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. december 16., hétfő 12:31

sulyos kis bulika lett ez, pár per kinézőben is van sztem: :lol:
thereisonly1ronaldo

Vissza: