Nekem a 32-es wok van meg. Valami csoda a cucc (mondjuk az ára is az). Most kifejezetten hús sütésre tervezek venni egyet, csak még nem döntöttem el, hogy ez a grill rácsos legyen, vagy egy sima kerekrealmadrid95 írta:kiserik írta:
... Bár most rohadtul agyalok egy ilyen serpenyőn.
Ilyen serpenyot viszont nem lattam meg, eleg vagany!
Konyhafőnök
Re: Konyhafőnök
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
- realmadrid95
- Kedvenc játékosaid: Guti, Xabi, Pepe, Marcelo, Asencio
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
kiserik írta:Mint mondtam, gányolt verzió, de... A maghőmérő a vízhez kell. A kolléga Amerikában él és szereti a steaket, így biztos van neki otthon.realmadrid95 írta:
Meg lehet csinalni, de sajnos koze nincs a sous videhoz.
A fozolappal nem tudsz pontos hofokot beallitani ennyi idon keresztul.(steakhez 57c)
Raadasul a viz sem kering egyenletesen, tehat nem egysegesen fog foni benne. Egy kicsi elteres is tul, vagy alulsutest fog eredmenyezni, konkretan oda az egesz lenyege. Lesz egy fotthusod, aminek koze sincs a steakhez.
Egyebkent a maghomerot amugy is a husba szurod, viszont a hus belso hoje messze lassabban fog valtozni, mint a vize, igy igazabol pontos hofokot soha tudsz merni, nemhogy fixen 57fokon tartani a vizet.
Ha mar akarsz hasonlot, akkor egyertelmuen a sutoben probalkozz!
Allitsd 60 fokra, majd vakumozas utan 2.5 orara tedd be a marhahust. (csirkemell 1 ora),(sertesszuz 1.5 ora)
Itt viszont muszaj a maghomerot hasznalnod az elsonel, mig kitapasztalod, hogy a te sutoddel milyen ez a megoldas.
A főzőlappal azt tudod beállítani, hogy nagyjából tartsa a hőt. Például, mikor egy húslevest felteszel főni, felfő és onnantól csak gyöngyözve pötyög. Szinte csak a hőt tartja. Erre írtam, hogy ki kell kísérletezni. Persze, ha csak on/off állása van, akkor kakukk, de szerintem ezzel nem lesz gond![]()
Az, hogy hány fokig viszed el a húst, pedig mindenkinek egyéni preferencia kérdése. Ki hogy szereti.
Persze mint mondtam, kókány az egész, de talán jobban megéri kipróbálni meglévő otthoni cuccokkal, mint venni egy gépet egyből.
Amúgy a reverse seartől úgy se lesz jobb, szóval én maradnék annálBár most rohadtul agyalok egy ilyen serpenyőn.
Hidd el Erik, sajnos nem kivitelezheto. Huslevesnel mindegy, hogy 50-55 fokon ingadozik, itt nem, meg a vizkeringtetese az egyik legfontosabb. Ilyen serpenyot viszont nem lattam meg, eleg vagany!
Mint mondtam, gányolt verzió, de... A maghőmérő a vízhez kell. A kolléga Amerikában él és szereti a steaket, így biztos van neki otthon.realmadrid95 írta:kiserik írta:
Gyakorlatilag ez is egy reverse sear, csak megvan a lehetőséged félidőben eltárolni (éttermek használják előszeretettel).
Egyébként, ha ki akarod próbálni, lehet otthoni gányolt verziót is tesztelni. Veszel egy nagy fazekat, megtöltöd vízzel, mehet bele egy maghőmérő és a kívánt hőmérsékletre beállítod a vizet. Ez kis kísérletezés után már könnyen megy. Aztán csak egy vákumozó kell és kész is a drága masina.
A fozolappal nem tudsz pontos hofokot beallitani ennyi idon keresztul.(steakhez 57c)
Raadasul a viz sem kering egyenletesen, tehat nem egysegesen fog foni benne. Egy kicsi elteres is tul, vagy alulsutest fog eredmenyezni, konkretan oda az egesz lenyege. Lesz egy fotthusod, aminek koze sincs a steakhez.
Egyebkent a maghomerot amugy is a husba szurod, viszont a hus belso hoje messze lassabban fog valtozni, mint a vize, igy igazabol pontos hofokot soha tudsz merni, nemhogy fixen 57fokon tartani a vizet.
Allitsd 60 fokra, majd vakumozas utan 2.5 orara tedd be a marhahust. (csirkemell 1 ora),(sertesszuz 1.5 ora)
Itt viszont muszaj a maghomerot hasznalnod az elsonel, mig kitapasztalod, hogy a te sutoddel milyen ez a megoldas.
A főzőlappal azt tudod beállítani, hogy nagyjából tartsa a hőt. Például, mikor egy húslevest felteszel főni, felfő és onnantól csak gyöngyözve pötyög. Szinte csak a hőt tartja. Erre írtam, hogy ki kell kísérletezni. Persze, ha csak on/off állása van, akkor kakukk, de szerintem ezzel nem lesz gond
Az, hogy hány fokig viszed el a húst, pedig mindenkinek egyéni preferencia kérdése. Ki hogy szereti.
Persze mint mondtam, kókány az egész, de talán jobban megéri kipróbálni meglévő otthoni cuccokkal, mint venni egy gépet egyből.
Amúgy a reverse seartől úgy se lesz jobb, szóval én maradnék annál
- realmadrid95
kiserik írta:Gyakorlatilag ez is egy reverse sear, csak megvan a lehetőséged félidőben eltárolni (éttermek használják előszeretettel).Bencze írta: Koszi a valaszt. Rohadtul izgat, hogy milyen lehet, de par probalkozas nem er ennyi penzt… A lefagyasztos tipp viszont tetszik, 40 percet varni a reverse searre orokkevalosagnak tunik![]()
Egyébként, ha ki akarod próbálni, lehet otthoni gányolt verziót is tesztelni. Veszel egy nagy fazekat, megtöltöd vízzel, mehet bele egy maghőmérő és a kívánt hőmérsékletre beállítod a vizet. Ez kis kísérletezés után már könnyen megy. Aztán csak egy vákumozó kell és kész is a drága masina.
- Bencze
- Kedvenc játékosaid: Benzema, Valverde
- Kedvenc csapatod: Tippelj :)
Koszi, hetvegen meg is csinalom!kiserik írta:Gyakorlatilag ez is egy reverse sear, csak megvan a lehetőséged félidőben eltárolni (éttermek használják előszeretettel).Bencze írta: Koszi a valaszt. Rohadtul izgat, hogy milyen lehet, de par probalkozas nem er ennyi penzt… A lefagyasztos tipp viszont tetszik, 40 percet varni a reverse searre orokkevalosagnak tunik![]()
Gyakorlatilag ez is egy reverse sear, csak megvan a lehetőséged félidőben eltárolni (éttermek használják előszeretettel).Bencze írta: Koszi a valaszt. Rohadtul izgat, hogy milyen lehet, de par probalkozas nem er ennyi penzt… A lefagyasztos tipp viszont tetszik, 40 percet varni a reverse searre orokkevalosagnak tunik![]()
- Bencze
Koszi a valaszt. Rohadtul izgat, hogy milyen lehet, de par probalkozas nem er ennyi penzt… A lefagyasztos tipp viszont tetszik, 40 percet varni a reverse searre orokkevalosagnak tunik
- realmadrid95
Persze, konnyu tisztan tartani. Az, hogy erdemes e veszodni vele, az rengeteg mindentol fugg.Bencze írta:Konnyu-e tisztan tartani, erdemes-e veszodni vele, fasza kajak amiket csinaltal vele, stb. Elsosorban steakekhez hasznalnam, de nem tudom megeri-e. Valahogy nem tudom elkepzelni, hogy a reverse searnel jobb lennerealmadrid95 írta:
Tavalyig volt, amig el nem ajandekoztam. Mit szeretnel tudni?![]()
Mas technologia egyebkent, mas izek. Minden embernek mas az izlese, igy nehez megmondani, hogy nalad melyik nyerne. A sous vide igazabol abbol a szempontbol a legjobb, hogy bedobsz melle egy kis vajat, fokhagymat, fuszert, szuvidalod, majd ujra lefagyaszthatod. Ha megehezel csak radobod a serpenyore, kerget sutsz es voila, kesz is a csoda.
Szoval ez inkabb kenyelmi megoldas, ha neked meger ennyi penzt, van ennyi szabad helyed, neha par perc alatt akarsz enni egy jot, akkor megerheti. Viszont, ha csak magadnak, parodnak/felesegednek szeretnel sutni, akkor szerintem felesleges.
- Bencze
Konnyu-e tisztan tartani, erdemes-e veszodni vele, fasza kajak amiket csinaltal vele, stb. Elsosorban steakekhez hasznalnam, de nem tudom megeri-e. Valahogy nem tudom elkepzelni, hogy a reverse searnel jobb lennerealmadrid95 írta:Tavalyig volt, amig el nem ajandekoztam. Mit szeretnel tudni?Bencze írta: Van valakinek sous vide masinaja?![]()
- realmadrid95
Tavalyig volt, amig el nem ajandekoztam. Mit szeretnel tudni?Bencze írta: Van valakinek sous vide masinaja?
- Bencze
Van valakinek sous vide masinaja?
Elektromos tésztakészítőt használ valaki? Ha igen, mik a tapasztalatok?
- reeed_ati
- Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane
Jogos, sokszor a kevesebb néha több, lehet maradok én is az alapnál.nmate írta:Nagyon könnyű eláztatni azokat a babapiskótákat, szóval azért óvatosan.reeed_ati írta: A kávét imádom, nem is bonyolult recept, tökéletes.
Rum is megteszi a kávéba?
Nekem rum meg dió nogo, túl sok íz bele. Én nem vagyok nagy gurmé, bármit is csinálok, szeretek max 2-3 fő összetevővel dolgozni.
A babákra meg majd odafigyelek..
- Remy
- Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
- Kapcsolat:
Tetejere kakao helyett/melle akar a daralt dio is mukodhet.
El nem hiszem, hogy rontja. Max eladod hamis tiramisunak.
El nem hiszem, hogy rontja. Max eladod hamis tiramisunak.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
- nmate
- Kedvenc játékosaid: Arbeloa
Nagyon könnyű eláztatni azokat a babapiskótákat, szóval azért óvatosan.reeed_ati írta: A kávét imádom, nem is bonyolult recept, tökéletes.
Nekem rum meg dió nogo, túl sok íz bele. Én nem vagyok nagy gurmé, bármit is csinálok, szeretek max 2-3 fő összetevővel dolgozni.
- reeed_ati
- Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane
Tiramisuhoz meghoztad most a kedvem.nmate írta: Desszert kimaradt.Vagy mindenki bevásárol bejgliből meg süt 45kg mézeskalácsot és pipa?
Én tiramisuval készülök, James Hoffman videóit még ledarálom a témáról, de kotyogóssal készült Bányai Csokis kuglóf lesz a lelke.
A kávét imádom, nem is bonyolult recept, tökéletes.
Illetve nem tudom mekkora szentségtörés, de én lehet feltuningolnám dióval, mert a diót is imádom és nálam a kávéhoz még passzolna is a dió.
Na most, hogy a krémbe beledarálva, vagy mondjuk csak a tetejére, így durvára aprítva, ez még kérdőjeles, de szerintem az utóbbi is bőven elég lenne..
- realmadrid95
Eeen dupla adag Naannal szoktam kerni, rizs nelkul.Halfkey írta: Attól hogy van Naan, szerintem amúgy akkor is kell a rizs isÉn legalábbis étteremben is mindig mind a kettővel eszem. Basmati.
Jaa es R24, van egy etel, ami reg a listamon szerepel azok kozott, amit szeretnek elkesziteni en is, de valahogy mindig megfeledkezem rola. Braziliaban megkostoltam a feijoadat, en imadtam.
https://youtube.com/shorts/KIQ357KIlzo? ... F4zPiqT-B8
Igazabol barmilyen husbol csinalhatod. En biztos, hogy oldalas, tarja, fustolt nyulja komboval csinalnam.
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Mint mondottam, szeretem a rizikothehetheoriginal írta: Amugy azt egyed, amit szeretsz, nem? En biztos nem kiserleteznek olyan dolgokkal ikyenkor, ami nem biztos, hogy finom
Ilyenkor van idom uj dolgokat kiprobalni, aztan ha valami felrecsuszik, akkor egy klasszikussal meg mindig konnyen tudok korrigalni.
Van amikor probakajat is csinalok elotte 1-2 hettel
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
Szeretet unnepe mi bazzeg, aztan itt ellensegeskedtek
Rendes ember azert eszik, hogy eletben maradjon, ti meg itt nagyzoltok
Szodoma es gomorra
Amugy azt egyed, amit szeretsz, nem? En biztos nem kiserleteznek olyan dolgokkal ikyenkor, amit nem biztos, hogy szeretel
Rendes ember azert eszik, hogy eletben maradjon, ti meg itt nagyzoltok
Szodoma es gomorra
Amugy azt egyed, amit szeretsz, nem? En biztos nem kiserleteznek olyan dolgokkal ikyenkor, amit nem biztos, hogy szeretel
thereisonly1ronaldo
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Nagyok vagytok mint mindig

En is naan + rizzsel nyomom, ha azt eszek etteremben.
En is naan + rizzsel nyomom, ha azt eszek etteremben.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema