Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

Re: Politika

HozzászólásSzerző: Pipita » 2024. december 12., csütörtök 22:07

weah írta:
Pipita írta:

A körmendiektől, az izraeliektől, a dohány utcaiaktól, vagy kitől kérdezzem meg? De ha te tudsz valamit a vérről, oszd már meg, ne tartsd magadban a tudást, kérlek. Engem mostmár érdekel. Hová tűnt a több liter vér???? mi lett a több liter vér sorsa? mire lett felhasználva? ki vitte el? hogy vitte el? hova vitte el?
A talmudban mi gojok csak állatok vagyunk a szemetekben ez is hazugság?A nevünk is goj=állat
Fogalmam sincs sajnos, hogy pontosan mit mond a talmud a gojáidról, de az én szememben valóban jó nagy állat vagy. :lol: :lol: :lol:

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. december 12., csütörtök 21:45

Úgy láttam weah kb 1 hónapja lett bannolva (1 hónapra), akkor is kb. ugyenezt tolta. Érdemes november 11-re visszalapozni :mrgreen:

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2024. december 12., csütörtök 21:11

weah írta: Én is kiállok a honfitársaim érdekében,gondolom te is
Nagyra ertekeli ezt a Semmelweis Egyetem, Rehabilitációs Klinika Pszichoszomatikus és Pszichoterápiás Rehabilitációs Osztály es annak bentlakoi.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. december 12., csütörtök 21:02

Itt mi törtenik?
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2024. december 12., csütörtök 21:01

Mivel Munkacsy zsido volt, ezert neki nem hiszek. Cserebe IV. Kalocsai Bogar Janos aki ellen lejaratokampanyt folytatott a 18. szazadban Rakoczy (IGEN Y A NEVE VEGE VALOJABAN) es a cionista felver zsoldos serege az anyafold csakraja miatt, na o a hiteles, hiszen anyai agrol kelta mig apai agrol szkita harcosok vere folyt az ereiben, raadasul 1672-ben egy fatorzsbe vesett I. Lipot loves Marcsi felirat mellett megtalaltak a vadkan szarvabol keszult fegyveret.
Torockai termeszetesen errol is melyen hallgat, hiszen ilyen nevvel nem is lehet magyar, hanem csak egy senki verhullo zsido szarmazek, es ezt megjosolta mar II. Andras is (JERUZSALEMI ANDRAS IGEN, NEM VELELTEN A NEV) a halicsi hadjarat elotti arataskor bazmeg, ezt mindenki tudja. Te meg jossz ilyen faszom faszsagokkal, mint kormend meg munkacsy, mikozben mar Bank Ban is egy hamasz CFO volt.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára zsuninnyo 2024. december 12., csütörtök 21:02-kor.

weah
Kedvenc játékosaid: weah
Kedvenc csapatod: feyenord arsenal

HozzászólásSzerző: weah » 2024. december 12., csütörtök 20:58

Pipita írta:
weah írta:

Eltűnt nyomtalanul... kérdezd meg tőlük
A körmendiektől, az izraeliektől, a dohány utcaiaktól, vagy kitől kérdezzem meg? De ha te tudsz valamit a vérről, oszd már meg, ne tartsd magadban a tudást, kérlek. Engem mostmár érdekel. Hová tűnt a több liter vér???? mi lett a több liter vér sorsa? mire lett felhasználva? ki vitte el? hogy vitte el? hova vitte el?
Éppen ez a lényeg hogy hova tűnt?Ugyan azt kérdezi mindenki,de válasz nincs.A helyszínen nem találtak csak jelentéktelen mennyiséget a kanapén ahol történt a fültől fülig tartó vágás szerencsétlen Zsófin.Tehat ha nincs vér akkor azt fel kellett fogni más magyarázat nem lehet szerintem.Vagy Tánczos Gábor egy vámpír es megitta az egészet? Én is kiállok a honfitársaim érdekében,gondolom te is.Minden nemzetnek vannak szár alakjai,de a legtöbb ezt vállalja is egy kivételével.A talmudban mi gojok csak állatok vagyunk a szemetekben ez is hazugság?A nevünk is goj=állat

weah

HozzászólásSzerző: weah » 2024. december 12., csütörtök 20:43

BLevi96 írta:
weah írta:

Vérgyilkosság, zsidók, titkok, döbbenet...
Beírtam hogy konteok és egyből kiadta.. ott egy 2007-es Magyar Jelen címlap és már akkor ott volt Toroczkai László: Megjelölt rabszolgák lettünk cikk, gondolom semmi szélsőséges nézetekről nem volt szó benne.
Olvassál már korabeli írásokat,és ne Toroczkaibol tajekozodj.Valami alapján eloszedte ezt a témát tehát tájékozódnia kellett valahonnan.Munkacsynak van egy festménye amiben ezt a ritualet ábrázolja.1800 As években biztos O is csak gondolt egyett és antiszemita lesz.Mivel minden jelentősebb médiabirodalom egy kézben van így mindenhol konteozast fogsz nagyreszben találni.Jocakat

Pipita

HozzászólásSzerző: Pipita » 2024. december 12., csütörtök 20:39

weah írta:
Pipita írta:

megitták a zsidók?

BLevi96
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Fede Valverde
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: BLevi96 » 2024. december 12., csütörtök 20:25

weah írta:
Pipita írta:

megitták a zsidók?
Vérgyilkosság, zsidók, titkok, döbbenet...
Beírtam hogy konteok és egyből kiadta.. ott egy 2007-es Magyar Jelen címlap és már akkor ott volt Toroczkai László: Megjelölt rabszolgák lettünk cikk, gondolom semmi szélsőséges nézetekről nem volt szó benne.

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2024. december 12., csütörtök 20:12

Ezek a csintalan zsidok mindig a mihazankos szemeket szurjak, szemetek. Tuti megoltek Kennyt is. Direkt csinaljak ezt, ingerlik Torockait a metaval meg jutyubbal.

weah

HozzászólásSzerző: weah » 2024. december 12., csütörtök 19:56

Pipita írta:
weah írta: A körmendi gyilkossagnal hová tűnt a több liter vér?
megitták a zsidók?

weah

HozzászólásSzerző: weah » 2024. december 12., csütörtök 19:53

zsuninnyo írta:
weah írta: Mikor meg szembesíted valamelyikét a valóságról akkor jön a szokásos antiszemita kártya.
Ki erti ezt, ha valaki jon azzal hogy budos zsidok, akkor antiszemita kartyaval valaszolnak.. :ozil: Legkozelebb mi lesz, ha elkuldod a masikat az anyjaba vagy megutod, meg a vegen visszaszol?
Meghalt egy zsidó kisfiú egy lövöldözésben a híradókban több percig mutatták a hírt szinte minden médiában,(nyugodjon békében) de a naponta történő gázai gyerek gyilkosságok szóra sem érdemesek.Na ez az ami elfogadhatatlan.Es nem nem vágom pofán egyiket sem,de nem is kell annyi nekik hogy azzá nyilvánítsanak bárkit aki az érdekeiket sérti.A világ összes hatalmi pozíciójában őket találod,Magyarország ebben is élen jár,.Orban meg Szijjártó de szinte az összes jobb bal oldal nyelve ki se látszik a....

Pipita

HozzászólásSzerző: Pipita » 2024. december 12., csütörtök 19:46

weah írta: A körmendi gyilkossagnal hová tűnt a több liter vér?
megitták a zsidók?

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2024. december 12., csütörtök 19:25

weah írta: Mikor meg szembesíted valamelyikét a valóságról akkor jön a szokásos antiszemita kártya.
Ki erti ezt, ha valaki jon azzal hogy budos zsidok, akkor antiszemita kartyaval valaszolnak.. :ozil: Legkozelebb mi lesz, ha elkuldod a masikat az anyjaba vagy megutod, meg a vegen visszaszol?

weah

HozzászólásSzerző: weah » 2024. december 12., csütörtök 18:59

A körmendi gyilkossagnal hová tűnt a több liter vér? Pont április 1 történt mint a Tiszaeszlaron Solymosi Eszternél 1883 ban.

weah

HozzászólásSzerző: weah » 2024. december 12., csütörtök 18:38

Folytatódik a népirtás a gázai övezetben,a segélyszallítmányoknál dolgozókat is lemészárolták a zsidók.35 halálos áldozat köztük nők és gyerekek is vannak.
A zsidók uralta médiában,Pl a mostani híradókban egy szót sem ejtenek erről a hírről.Mikor meg szembesíted valamelyikét a valóságról akkor jön a szokásos antiszemita kártya.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2024. december 12., csütörtök 12:36

Nem mentegetem a történelmüket, ahogy mondtam akár még azt is elfogadom érvnek hogy amúgy felőlem akár jogos kérés az hogy ne legyen Izrael. Én csak a jelen helyzetről beszéltem, és arról hogy - ahogy most már te is írod -, sajnos nem arról van szó hogy ők csak békét akarnak meg egy kis életteret.

Ezt sajnos akkor kellett volna megoldani jobban mikor kitalálták az új Izraelt, mindkét oldal annak a következményeit nyögi ma.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. december 12., csütörtök 12:33

Halfkey írta:
swfan írta:

Ezt írtad:

Ez a mondat nem ezt jelenti.

Nem világos az sem, hogy mire írod ezt: "Az hogy te ezt mesterségesen szélsőségesnek tekinted hogy akkor minden egyes ember így gondolja, az a saját dolgod."

"szélsőség" alatt azokra az arabokra gondoltam, akik "from the land to the sea"-znek - ezek szaporodtak el X-en.

A véglet alatt meg erre, ha esetleg ez akadt be:

"De biztos így van, igazából mindenki békét akar, csak véletlen pont soha nem erről beszélnek." - egyikünk sem mondott olyat, hogy mindenki békét akar, ez csak a szavaink kiforgatása, eltúlzása
Szuper, nyelvészkedjünk akkor, jó kis produktív beszélgetés ez. Voltak tárgyalások? Voltak. Voltak ajánlatok amikben lett volna önálló Palesztína, mégis elutasítottak? Voltak. Az kellett a tárgyalóknak hogy ne legyen Izrael? Ezt mondták. De lehet mást gondoltak, azt nemtudom, de nem látom hol a hiba az idézetemben.

A másik idézett mondat meg nyilván egy túlzó szarkazmus volt, ezt gondoltam nem kell magyarázni.

Ami pont azért jött mert azon túl hogy képzelt technikalitásokon lovagolsz, van amúgy bármi valós érved, véleményed, írás vagy akármi ami alapján levontad a következtetést hogy miért gondolod úgy hogy többen vágynak ott a békére mint akik nem? Én megmutattam mi alapján gondolom az ellenkezőjét, amivel nem értesz egyet, oké. De miért nem? Erről semmit nem hallunk, csak próbálod cincálni a szavakat.
Én írtam olyat, hogy ott többen vágynak a békére? Ha figyelmesen elolvastad volna, amit írtam, akkor tudnád, hogy azt írtam, nem ismerjük a valós helyzetet, leírtam, hogy a felhozottakból nem lehet ilyen következtetéseidre jutni. Nem tudom ezen kívül pontosan mit vársz

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2024. december 12., csütörtök 12:29

Lehet, hogy ma mar tobbsegben vannak azok, akik radikalizalodtak, de ha picit visszaforgatjuk az ido kereket, akkor mas kep mutatkozik.

1993-ban irtak ala az oszloi egyezmenyt, 95-ben meg a masodikat. Ekkor 65-72%-a a palesztinoknak tamogatta ezt (https://pcpsr.org/en/node/558?), majd jott Arafat rendszere, aki nem volt kepes normalis kormanyzasra, aztan Abbas sem. Masik oldalrol Netanyahu direkt alaasta a megallapodast (https://imeu.org/article/netanyahu-putt ... e-solution)
In 2001, Netanyahu was caught on video boasting to a group of settlers: "I de facto put an end to the Oslo Accords.” He also claimed that he knew how to manipulate Americans, stating: "I know what America is… America is a thing you can move very easily, move it in the right direction.”
2023 decembereben siman be is ismerte (https://www.indiatoday.in/world/story/o ... 2023-12-17):
"You and your journalist friends have been blaming me for almost thirty years for putting the brakes on the Oslo Accords and preventing the Palestinian state. That is true," Netanyahu told reporters at the Tel Aviv press conference.
Mik is voltak az oszloi egyezmenyben?

- Izrael elismeri a PLO-t, a PLO elismeri Izraelt.
- Palesztin felugyeloseg letrehozasa a West Bank es Gazai ovezet felett, ezt harom reszre osztottak fel, egyik teljes palesztin kontroll, masik teljes izraeli, harmadik palesztin polgari kontroll, es izrali biztonsagi.
- Izrael vallakozott arra, hogy kivonnak csapatokat meghatarozott teruletekrol a West Bankrol es Gazai ovezetrol.
- Gazdasagi es biztonsagi kapcsolatok felallitasa.

Mit csinalt Netanyahu es Izrael?
- West Banknal kiterjesztettek a "gyarmataikat"
- Az Intifada kitorese utan megnehezitettek a palesztinok szabad mozgasat, es eroforrasaikhoz valo hozzafereset
- Nem vontak ki az Oszlo II megallapodas szerint a West Bank egyes teruleteirol a csapataikat
- Letrehoztak az "Apartheid falat" ami a West Bank teruletek 85%-at izraeli felugyeles ala hozta, es ezzel palesztin telepuleseket es csaladokat fosztottak meg fontos gazdasagi es civil teruletektol
- 2004-ben az ICJ velemenye szerint ez egy de facto annektalas volt

A palesztinok se voltak termeszetesen szentek
- A PA nem akadalyozta meg az izraeliekkel szemben valo tamadasokat (Hamas, Fatah az Intifada alatt)
- PA nem tett elegett a militans csoportok lefegyverzesere (ez meg volt tiltva az egyezmeny altal)

Ami leszurheto ebbol, hogy az emberek tobbsege akkor tamogatta ezeket a javaslatokat, de mindket oldalt olyan vezetok voltak, akik vagy korruptak es gyengek voltak, vagy Netanyahu, aki le se szarta az egeszet. Az azota eltel idoszakban pedig picit ertheto, ha a tobbseg mar radikalisabb nezetet vall, mert ahogy a tortenelem megmutatta, hogy ebben az izraeli vezetesben nem lehet bizni.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2024. december 12., csütörtök 11:42

swfan írta:
Halfkey írta:

Olvasd már el és értelmezd akkor a kommentet amire reagáltam légy szíves. Ott arról van szó hogy ez csak egy kisebb réteg, én meg arról beszélek hogy a másik réteg a kisebb. Az hogy te ezt mesterségesen szélsőségesnek tekinted hogy akkor minden egyes ember így gondolja, az a saját dolgod. De hoztam három helyet ahol ezek a megnyilvánulások, hozta gkovi a személyes tapasztalatait, te meg hozod azt ‘érvnek’ hogy ne mondjuk ilyet mert hát ezt nem illik, mert nekünk is milyen rosszul esne. Bebizonyosodott már hogy milyen jó irány az, hogy nehogy kimondjuk - az egyébként nem bántó, hiszen írtam hogy van valós jogalapja - valóságot, nehogy rosszul essen valakinek.
Ezt írtad:
Rohadtul nem, nagyon sok tárgyalás volt anno, olyan ajánlatokkal amiben ez megvalósult volna, de ez nem kellett. Nekik az kell hogy Izrael ne legyen.
Ez a mondat nem ezt jelenti.

Nem világos az sem, hogy mire írod ezt: "Az hogy te ezt mesterségesen szélsőségesnek tekinted hogy akkor minden egyes ember így gondolja, az a saját dolgod."

"szélsőség" alatt azokra az arabokra gondoltam, akik "from the land to the sea"-znek - ezek szaporodtak el X-en.

A véglet alatt meg erre, ha esetleg ez akadt be:

"De biztos így van, igazából mindenki békét akar, csak véletlen pont soha nem erről beszélnek." - egyikünk sem mondott olyat, hogy mindenki békét akar, ez csak a szavaink kiforgatása, eltúlzása
Szuper, nyelvészkedjünk akkor, jó kis produktív beszélgetés ez. Voltak tárgyalások? Voltak. Voltak ajánlatok amikben lett volna önálló Palesztína, mégis elutasítottak? Voltak. Az kellett a tárgyalóknak hogy ne legyen Izrael? Ezt mondták. De lehet mást gondoltak, azt nemtudom, de nem látom hol a hiba az idézetemben.

A másik idézett mondat meg nyilván egy túlzó szarkazmus volt, ezt gondoltam nem kell magyarázni.

Ami pont azért jött mert azon túl hogy képzelt technikalitásokon lovagolsz, van amúgy bármi valós érved, véleményed, írás vagy akármi ami alapján levontad a következtetést hogy miért gondolod úgy hogy többen vágynak ott a békére mint akik nem? Én megmutattam mi alapján gondolom az ellenkezőjét, amivel nem értesz egyet, oké. De miért nem? Erről semmit nem hallunk, csak próbálod cincálni a szavakat.

Vissza: