Politika
Re: Politika
Nem mentegetem a történelmüket, ahogy mondtam akár még azt is elfogadom érvnek hogy amúgy felőlem akár jogos kérés az hogy ne legyen Izrael. Én csak a jelen helyzetről beszéltem, és arról hogy - ahogy most már te is írod -, sajnos nem arról van szó hogy ők csak békét akarnak meg egy kis életteret.
Ezt sajnos akkor kellett volna megoldani jobban mikor kitalálták az új Izraelt, mindkét oldal annak a következményeit nyögi ma.
Ezt sajnos akkor kellett volna megoldani jobban mikor kitalálták az új Izraelt, mindkét oldal annak a következményeit nyögi ma.
Én írtam olyat, hogy ott többen vágynak a békére? Ha figyelmesen elolvastad volna, amit írtam, akkor tudnád, hogy azt írtam, nem ismerjük a valós helyzetet, leírtam, hogy a felhozottakból nem lehet ilyen következtetéseidre jutni. Nem tudom ezen kívül pontosan mit várszHalfkey írta:Szuper, nyelvészkedjünk akkor, jó kis produktív beszélgetés ez. Voltak tárgyalások? Voltak. Voltak ajánlatok amikben lett volna önálló Palesztína, mégis elutasítottak? Voltak. Az kellett a tárgyalóknak hogy ne legyen Izrael? Ezt mondták. De lehet mást gondoltak, azt nemtudom, de nem látom hol a hiba az idézetemben.swfan írta:
Ezt írtad:
Ez a mondat nem ezt jelenti.
Nem világos az sem, hogy mire írod ezt: "Az hogy te ezt mesterségesen szélsőségesnek tekinted hogy akkor minden egyes ember így gondolja, az a saját dolgod."
"szélsőség" alatt azokra az arabokra gondoltam, akik "from the land to the sea"-znek - ezek szaporodtak el X-en.
A véglet alatt meg erre, ha esetleg ez akadt be:
"De biztos így van, igazából mindenki békét akar, csak véletlen pont soha nem erről beszélnek." - egyikünk sem mondott olyat, hogy mindenki békét akar, ez csak a szavaink kiforgatása, eltúlzása
A másik idézett mondat meg nyilván egy túlzó szarkazmus volt, ezt gondoltam nem kell magyarázni.
Ami pont azért jött mert azon túl hogy képzelt technikalitásokon lovagolsz, van amúgy bármi valós érved, véleményed, írás vagy akármi ami alapján levontad a következtetést hogy miért gondolod úgy hogy többen vágynak ott a békére mint akik nem? Én megmutattam mi alapján gondolom az ellenkezőjét, amivel nem értesz egyet, oké. De miért nem? Erről semmit nem hallunk, csak próbálod cincálni a szavakat.
Lehet, hogy ma mar tobbsegben vannak azok, akik radikalizalodtak, de ha picit visszaforgatjuk az ido kereket, akkor mas kep mutatkozik.
1993-ban irtak ala az oszloi egyezmenyt, 95-ben meg a masodikat. Ekkor 65-72%-a a palesztinoknak tamogatta ezt (https://pcpsr.org/en/node/558?), majd jott Arafat rendszere, aki nem volt kepes normalis kormanyzasra, aztan Abbas sem. Masik oldalrol Netanyahu direkt alaasta a megallapodast (https://imeu.org/article/netanyahu-putt ... e-solution)
- Izrael elismeri a PLO-t, a PLO elismeri Izraelt.
- Palesztin felugyeloseg letrehozasa a West Bank es Gazai ovezet felett, ezt harom reszre osztottak fel, egyik teljes palesztin kontroll, masik teljes izraeli, harmadik palesztin polgari kontroll, es izrali biztonsagi.
- Izrael vallakozott arra, hogy kivonnak csapatokat meghatarozott teruletekrol a West Bankrol es Gazai ovezetrol.
- Gazdasagi es biztonsagi kapcsolatok felallitasa.
Mit csinalt Netanyahu es Izrael?
- West Banknal kiterjesztettek a "gyarmataikat"
- Az Intifada kitorese utan megnehezitettek a palesztinok szabad mozgasat, es eroforrasaikhoz valo hozzafereset
- Nem vontak ki az Oszlo II megallapodas szerint a West Bank egyes teruleteirol a csapataikat
- Letrehoztak az "Apartheid falat" ami a West Bank teruletek 85%-at izraeli felugyeles ala hozta, es ezzel palesztin telepuleseket es csaladokat fosztottak meg fontos gazdasagi es civil teruletektol
- 2004-ben az ICJ velemenye szerint ez egy de facto annektalas volt
A palesztinok se voltak termeszetesen szentek
- A PA nem akadalyozta meg az izraeliekkel szemben valo tamadasokat (Hamas, Fatah az Intifada alatt)
- PA nem tett elegett a militans csoportok lefegyverzesere (ez meg volt tiltva az egyezmeny altal)
Ami leszurheto ebbol, hogy az emberek tobbsege akkor tamogatta ezeket a javaslatokat, de mindket oldalt olyan vezetok voltak, akik vagy korruptak es gyengek voltak, vagy Netanyahu, aki le se szarta az egeszet. Az azota eltel idoszakban pedig picit ertheto, ha a tobbseg mar radikalisabb nezetet vall, mert ahogy a tortenelem megmutatta, hogy ebben az izraeli vezetesben nem lehet bizni.
1993-ban irtak ala az oszloi egyezmenyt, 95-ben meg a masodikat. Ekkor 65-72%-a a palesztinoknak tamogatta ezt (https://pcpsr.org/en/node/558?), majd jott Arafat rendszere, aki nem volt kepes normalis kormanyzasra, aztan Abbas sem. Masik oldalrol Netanyahu direkt alaasta a megallapodast (https://imeu.org/article/netanyahu-putt ... e-solution)
2023 decembereben siman be is ismerte (https://www.indiatoday.in/world/story/o ... 2023-12-17):In 2001, Netanyahu was caught on video boasting to a group of settlers: "I de facto put an end to the Oslo Accords.” He also claimed that he knew how to manipulate Americans, stating: "I know what America is… America is a thing you can move very easily, move it in the right direction.”
Mik is voltak az oszloi egyezmenyben?"You and your journalist friends have been blaming me for almost thirty years for putting the brakes on the Oslo Accords and preventing the Palestinian state. That is true," Netanyahu told reporters at the Tel Aviv press conference.
- Izrael elismeri a PLO-t, a PLO elismeri Izraelt.
- Palesztin felugyeloseg letrehozasa a West Bank es Gazai ovezet felett, ezt harom reszre osztottak fel, egyik teljes palesztin kontroll, masik teljes izraeli, harmadik palesztin polgari kontroll, es izrali biztonsagi.
- Izrael vallakozott arra, hogy kivonnak csapatokat meghatarozott teruletekrol a West Bankrol es Gazai ovezetrol.
- Gazdasagi es biztonsagi kapcsolatok felallitasa.
Mit csinalt Netanyahu es Izrael?
- West Banknal kiterjesztettek a "gyarmataikat"
- Az Intifada kitorese utan megnehezitettek a palesztinok szabad mozgasat, es eroforrasaikhoz valo hozzafereset
- Nem vontak ki az Oszlo II megallapodas szerint a West Bank egyes teruleteirol a csapataikat
- Letrehoztak az "Apartheid falat" ami a West Bank teruletek 85%-at izraeli felugyeles ala hozta, es ezzel palesztin telepuleseket es csaladokat fosztottak meg fontos gazdasagi es civil teruletektol
- 2004-ben az ICJ velemenye szerint ez egy de facto annektalas volt
A palesztinok se voltak termeszetesen szentek
- A PA nem akadalyozta meg az izraeliekkel szemben valo tamadasokat (Hamas, Fatah az Intifada alatt)
- PA nem tett elegett a militans csoportok lefegyverzesere (ez meg volt tiltva az egyezmeny altal)
Ami leszurheto ebbol, hogy az emberek tobbsege akkor tamogatta ezeket a javaslatokat, de mindket oldalt olyan vezetok voltak, akik vagy korruptak es gyengek voltak, vagy Netanyahu, aki le se szarta az egeszet. Az azota eltel idoszakban pedig picit ertheto, ha a tobbseg mar radikalisabb nezetet vall, mert ahogy a tortenelem megmutatta, hogy ebben az izraeli vezetesben nem lehet bizni.
Szuper, nyelvészkedjünk akkor, jó kis produktív beszélgetés ez. Voltak tárgyalások? Voltak. Voltak ajánlatok amikben lett volna önálló Palesztína, mégis elutasítottak? Voltak. Az kellett a tárgyalóknak hogy ne legyen Izrael? Ezt mondták. De lehet mást gondoltak, azt nemtudom, de nem látom hol a hiba az idézetemben.swfan írta:Ezt írtad:Halfkey írta:
Olvasd már el és értelmezd akkor a kommentet amire reagáltam légy szíves. Ott arról van szó hogy ez csak egy kisebb réteg, én meg arról beszélek hogy a másik réteg a kisebb. Az hogy te ezt mesterségesen szélsőségesnek tekinted hogy akkor minden egyes ember így gondolja, az a saját dolgod. De hoztam három helyet ahol ezek a megnyilvánulások, hozta gkovi a személyes tapasztalatait, te meg hozod azt ‘érvnek’ hogy ne mondjuk ilyet mert hát ezt nem illik, mert nekünk is milyen rosszul esne. Bebizonyosodott már hogy milyen jó irány az, hogy nehogy kimondjuk - az egyébként nem bántó, hiszen írtam hogy van valós jogalapja - valóságot, nehogy rosszul essen valakinek.
Ez a mondat nem ezt jelenti.Rohadtul nem, nagyon sok tárgyalás volt anno, olyan ajánlatokkal amiben ez megvalósult volna, de ez nem kellett. Nekik az kell hogy Izrael ne legyen.
Nem világos az sem, hogy mire írod ezt: "Az hogy te ezt mesterségesen szélsőségesnek tekinted hogy akkor minden egyes ember így gondolja, az a saját dolgod."
"szélsőség" alatt azokra az arabokra gondoltam, akik "from the land to the sea"-znek - ezek szaporodtak el X-en.
"De biztos így van, igazából mindenki békét akar, csak véletlen pont soha nem erről beszélnek." - egyikünk sem mondott olyat, hogy mindenki békét akar, ez csak a szavaink kiforgatása, eltúlzása
A másik idézett mondat meg nyilván egy túlzó szarkazmus volt, ezt gondoltam nem kell magyarázni.
Ami pont azért jött mert azon túl hogy képzelt technikalitásokon lovagolsz, van amúgy bármi valós érved, véleményed, írás vagy akármi ami alapján levontad a következtetést hogy miért gondolod úgy hogy többen vágynak ott a békére mint akik nem? Én megmutattam mi alapján gondolom az ellenkezőjét, amivel nem értesz egyet, oké. De miért nem? Erről semmit nem hallunk, csak próbálod cincálni a szavakat.
-
Szerintem egyfelől érthető, hogy Izrael elébement a dolgoknak, és nem akarta, hogy az oroszok által Szíriában hagyott fegyverek különböző iszlamista milíciák kezére kerüljön a rezsim bukása után. Ne feledjük, al-Assad Moszkva segítségével biológiai fegyvert is bevetett a polgárháború kitörése elején, elképzelni sem lehet, miket hagytak ott az elmúlt 10 évben.
Másfelől az sem véletlen, hogy Netanyahuban már nem sokan bíznak, és az izraeli kormány minden egyes lépését gyanúval figyeli a világ. Izraelnek megvolt a katonai és technológiai fölénye ahhoz, hogy ne az ajtót berúgva számoljon le a Hamásszal és a Hezbollahhal. Kihasználták a tavaly októberi sokkot, hogy a cél szentesíti az eszközt elv mentén minél hamarabb lerendezzék a problémát, jó adag járulékos veszteséggel. És ez az, ami csak rontani fog a helyzeten. Sok, több tízezer, szerettét elvesztő palesztin most már biztosan nem lesz mérsékelt, hanem radikalizálódik, és közülük fognak kikerülni a következő merénylet kitalálói, elkövetői. Ördogi kör, amelyiknek nálunk sokkal okosabb, témában jártasabb és tapasztaltabb emberek sem látják a végét.
Ami pedig Szíriát illeti, csak reménykedni lehet, hogy a forradalom nem zabálja fel gyermekeit, ahogy az már a franciországi óta a legtöbb esetben megszokott, és akik most mérsékelt, nyugati lázadóknak mutatják magukat, mindenhova beengedik a nyugati újságírókat, nem lesznek pár év múlva a legsötétebb diktátorok, elnyomók, iszlamista fundamentalisták. Ezt talán az annyit szidott USA és a CIA tudná csak mederben tartani. Divatos leegyszerűsítve azt mondani, a demokráciaexport nem működik, nem kell odamenni, stb. Talán ez igaz, de az sem segít, ha többek közt Teherán, Peking és Moszkva szándékosan akadályozza azt, mint Afganisztánban vagy Irakban is tette. Majd meglátjuk, mi lesz Sziriával, ha az USA nem megy vissza. Nekem nincsenek jó előérzeteim.
Másfelől az sem véletlen, hogy Netanyahuban már nem sokan bíznak, és az izraeli kormány minden egyes lépését gyanúval figyeli a világ. Izraelnek megvolt a katonai és technológiai fölénye ahhoz, hogy ne az ajtót berúgva számoljon le a Hamásszal és a Hezbollahhal. Kihasználták a tavaly októberi sokkot, hogy a cél szentesíti az eszközt elv mentén minél hamarabb lerendezzék a problémát, jó adag járulékos veszteséggel. És ez az, ami csak rontani fog a helyzeten. Sok, több tízezer, szerettét elvesztő palesztin most már biztosan nem lesz mérsékelt, hanem radikalizálódik, és közülük fognak kikerülni a következő merénylet kitalálói, elkövetői. Ördogi kör, amelyiknek nálunk sokkal okosabb, témában jártasabb és tapasztaltabb emberek sem látják a végét.
Ami pedig Szíriát illeti, csak reménykedni lehet, hogy a forradalom nem zabálja fel gyermekeit, ahogy az már a franciországi óta a legtöbb esetben megszokott, és akik most mérsékelt, nyugati lázadóknak mutatják magukat, mindenhova beengedik a nyugati újságírókat, nem lesznek pár év múlva a legsötétebb diktátorok, elnyomók, iszlamista fundamentalisták. Ezt talán az annyit szidott USA és a CIA tudná csak mederben tartani. Divatos leegyszerűsítve azt mondani, a demokráciaexport nem működik, nem kell odamenni, stb. Talán ez igaz, de az sem segít, ha többek közt Teherán, Peking és Moszkva szándékosan akadályozza azt, mint Afganisztánban vagy Irakban is tette. Majd meglátjuk, mi lesz Sziriával, ha az USA nem megy vissza. Nekem nincsenek jó előérzeteim.
Ezt írtad:Halfkey írta:Olvasd már el és értelmezd akkor a kommentet amire reagáltam légy szíves. Ott arról van szó hogy ez csak egy kisebb réteg, én meg arról beszélek hogy a másik réteg a kisebb. Az hogy te ezt mesterségesen szélsőségesnek tekinted hogy akkor minden egyes ember így gondolja, az a saját dolgod. De hoztam három helyet ahol ezek a megnyilvánulások, hozta gkovi a személyes tapasztalatait, te meg hozod azt ‘érvnek’ hogy ne mondjuk ilyet mert hát ezt nem illik, mert nekünk is milyen rosszul esne. Bebizonyosodott már hogy milyen jó irány az, hogy nehogy kimondjuk - az egyébként nem bántó, hiszen írtam hogy van valós jogalapja - valóságot, nehogy rosszul essen valakinek.swfan írta: Egy szóval se mondta senki, hogy mindenki békét akar, de tök jó, hogy ilyen végletekben kell csak gondolkodni
Valóban, nem életszerű egy közvéleménykutatás egy háborús övezetből. Pont emiatt nem is tudjuk, hogy az átlag palesztin mit gondol. Az X-et egyébként is leuralták a szélsőségek mióta Musk megvette
Egyébként tegye fel a kezét, aki örül annak, amikor egy kalap alá veszik Orbánékkal "magyarok" címszó alatt, pont hasonló eszmefuttatás mentén (ezt látja a vezetőktől, a médiában, és a social médiában is)
Ez a mondat nem ezt jelenti.Rohadtul nem, nagyon sok tárgyalás volt anno, olyan ajánlatokkal amiben ez megvalósult volna, de ez nem kellett. Nekik az kell hogy Izrael ne legyen.
Olvasd már el és értelmezd akkor a kommentet amire reagáltam légy szíves. Ott arról van szó hogy ez csak egy kisebb réteg, én meg arról beszélek hogy a másik réteg a kisebb. Az hogy te ezt mesterségesen szélsőségesnek tekinted hogy akkor minden egyes ember így gondolja, az a saját dolgod. De hoztam három helyet ahol ezek a megnyilvánulások, hozta gkovi a személyes tapasztalatait, te meg hozod azt ‘érvnek’ hogy ne mondjuk ilyet mert hát ezt nem illik, mert nekünk is milyen rosszul esne. Bebizonyosodott már hogy milyen jó irány az, hogy nehogy kimondjuk - az egyébként nem bántó, hiszen írtam hogy van valós jogalapja - valóságot, nehogy rosszul essen valakinek.swfan írta: Egy szóval se mondta senki, hogy mindenki békét akar, de tök jó, hogy ilyen végletekben kell csak gondolkodni
Valóban, nem életszerű egy közvéleménykutatás egy háborús övezetből. Pont emiatt nem is tudjuk, hogy az átlag palesztin mit gondol. Az X-et egyébként is leuralták a szélsőségek mióta Musk megvette
Egyébként tegye fel a kezét, aki örül annak, amikor egy kalap alá veszik Orbánékkal "magyarok" címszó alatt, pont hasonló eszmefuttatás mentén (ezt látja a vezetőktől, a médiában, és a social médiában is)
-
- Kedvenc játékosaid: Redondo, Zidane, R. Carlos, Iker Casillas, Ronaldo, Marcelo, Raul, McManaman, CR, Xabi Alonso, Varane, Pepe, Ramos
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Fradi
Ezt teljesen megtudom erősíteni. Idén amikor Jordániában voltam, akárki helyivel beszéltem, ha nagyon leegyszerűsítve akarom leírni, ha mérsékelt volt, csak nem ejtette ki a száján Izraelt, "ott csak Palesztina van" . Ha nem volt annyira mérsékelt, akkor meg egytől egyik azt mondták, hogy Izraelt elkell törölni, mert irtja az arabokat, stb.Halfkey írta:Alapvetően felőlem olyanokat utál meg szeret mindenki ebben a topikban akiket akar, de azért ilyet kemény dolog állítani hogy szegény Palesztínok csak a békét akarják. Rohadtul nem, nagyon sok tárgyalás volt anno, olyan ajánlatokkal amiben ez megvalósult volna, de ez nem kellett. Nekik az kell hogy Izrael ne legyen. Lásd egy példa erre:géza írta: En szemely szerint anti cionista es anti gyarmatosito vagyok ebbol a szempontbol. A palesztinoknak meg nem az a celjuk, hogy eltoroljek Izraelt (biztos ott is meg van az a kisebb reteg), hanem hogy mondjuk legyen ivovizuk, meg ne bombazzak oket heti otszor.
Netanjahura meg az ICC adott ki elfogato parancsot, innentol kezdve eleg meredek vedeni.
https://www.icc-cpi.int/news/situation- ... challenges
https://amp.theguardian.com/world/2002/may/23/israel3
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
Te nem latsz tovabb a Mi Hazanknal?kiserik írta:Lebecsülöd a Fideszt (én meg lehet, hogy túl). Kire fogja? Bárkire. Mondjuk a globalista háttérhatalmakra. Soros Gyuri bácsira. Bárkire. Ne feledjük, hogy 25-től már Trump lesz az elnök. Romániában is csak annyi van, hogy talán az oroszok lehettek, mert az ő stílusuk ez, de semmi konkrétum. Másfél év nagy idő.Realista24 írta:
Olvass utana a roman esetnek, es rajossz, hogy precedens ide vagy oda, ezt nem tudja veghezvinni a Fidesz.
A lényeg, hogy a lehetőség már ott van. És nem mellesleg Toroczkai már bejelentette, hogy ha nem változtat a Meta, akkor ők már másnap megtámadják a választást eredménytől függetlenül, és ha fidesz győzelem esetén elutasítják, akkor megy Strassburgba.
Amugy olvass jobban utana a roman "precedensnek".
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Ebből amúgy tökéletesen látszik, hogy Toroczkainak lövése sincs a jogról. Nem tudom pontosan mire gondolt azon, hogy "megy Strassburgba", gondolom az Emberi Jogok Európai Bíróságára akar menni. Ahogy a nevében is benne van, emberi jogi ügyekkel foglalkoznak - szóval választási eredményt hiába támad meg ott. Ha úgy érzi, hogy a véleménynyilvánítási szabadsága sérül a Meta miatt, akkor a Metát kell feljelentenie náluk. Amivel semmi értelme a választásokig várnia, most is megtehetnékiserik írta:Lebecsülöd a Fideszt (én meg lehet, hogy túl). Kire fogja? Bárkire. Mondjuk a globalista háttérhatalmakra. Soros Gyuri bácsira. Bárkire. Ne feledjük, hogy 25-től már Trump lesz az elnök. Romániában is csak annyi van, hogy talán az oroszok lehettek, mert az ő stílusuk ez, de semmi konkrétum. Másfél év nagy idő.Realista24 írta:
Olvass utana a roman esetnek, es rajossz, hogy precedens ide vagy oda, ezt nem tudja veghezvinni a Fidesz.
A lényeg, hogy a lehetőség már ott van. És nem mellesleg Toroczkai már bejelentette, hogy ha nem változtat a Meta, akkor ők már másnap megtámadják a választást eredménytől függetlenül, és ha fidesz győzelem esetén elutasítják, akkor megy Strassburgba.
Egy szóval se mondta senki, hogy mindenki békét akar, de tök jó, hogy ilyen végletekben kell csak gondolkodni
Az a baj hogy semmi életszerű nincs az elvárásodban. Elképzelem ahogy sétálgat a Szonda Ipszosz kis munkatársa a háborús zónában közvéleményt kutatni. Másrészt ha megtámadsz, de megverlek és a lábam ott a fejeden, akkor te is hirtelen nagy békepárti leszel. Ha meg elfordulok és a hátam látod akkor nem. Nem véletlen hogy civil házakban volt kb minden Hamász rejtekhely, nem kicsi a támogatottság.
Az elvben teljesen igazad van, nem lehet megítélni mindenkit egy halmazban a halmaz része alapján. Csak amikor ezt látja az ember a mindenkori vezetőiktől, ezt látja ez ember a médiákban szereplő képviselőik megnyilvánulásán, és ezt látja a közösségi médián is, akkor nehéz nem azt gondolni hogy valószínűleg a legtöbben így gondolkodnak. De biztos így van, igazából mindenki békét akar, csak véletlen pont soha nem erről beszélnek.
Az elvben teljesen igazad van, nem lehet megítélni mindenkit egy halmazban a halmaz része alapján. Csak amikor ezt látja az ember a mindenkori vezetőiktől, ezt látja ez ember a médiákban szereplő képviselőik megnyilvánulásán, és ezt látja a közösségi médián is, akkor nehéz nem azt gondolni hogy valószínűleg a legtöbben így gondolkodnak. De biztos így van, igazából mindenki békét akar, csak véletlen pont soha nem erről beszélnek.
A facebook is tele van azzal, hogy Orbán Viktor Mihály doktorminiszterelnökúr a királyunk, mégse nevezném fő csapásiránynak... Azért ne social media posztokból akarjuk már leszűrni, hogy mit akar egy népcsoport...Halfkey írta: Nem, csak ugye ez egy olyan dolog hogy akkor elmossuk az érvelést, mert ha a vezetők alapján nem mondhatunk semmit, akkor nyilván sima emberek alapján sem, akkor pedig senki nem állíthat semmit semmilyen népcsoportról, hiszen nem lesz igaz mindenkire.
Mindenesetre ha felmész egy X-re, tele van from the river to the sea posztokkal, szóval közembereknél is a teljes visszavétel a fő csapásirány. Egyébként - bár én nem értek vele egyet - szerintem több érv van amellett hogy ez egy jogos vágy, mint amellett hogy jajj amúgy ők nem is akarnak semmi rosszat csak hagyják őket békén.
Nem mondtam, hogy nem lehet olyasmit állítani, hogy egy adott népcsoport többsége mit akar. Csak akkor légyszi olyan forrást hozz, ami erről szól. Mondjuk egy közvéleménykutatást. Ne pedig olyat, hogy 2002-ben hogy viselkedett az akkori vezetőjük.
Nem, csak ugye ez egy olyan dolog hogy akkor elmossuk az érvelést, mert ha a vezetők alapján nem mondhatunk semmit, akkor nyilván sima emberek alapján sem, akkor pedig senki nem állíthat semmit semmilyen népcsoportról, hiszen nem lesz igaz mindenkire.
Mindenesetre ha felmész egy X-re, tele van from the river to the sea posztokkal, szóval közembereknél is a teljes visszavétel a fő csapásirány. Egyébként - bár én nem értek vele egyet - szerintem több érv van amellett hogy ez egy jogos vágy, mint amellett hogy jajj amúgy ők nem is akarnak semmi rosszat csak hagyják őket békén.
Direkt irtam is - (biztos ott is meg van az a kisebb reteg).Halfkey írta:Alapvetően felőlem olyanokat utál meg szeret mindenki ebben a topikban akiket akar, de azért ilyet kemény dolog állítani hogy szegény Palesztínok csak a békét akarják. Rohadtul nem, nagyon sok tárgyalás volt anno, olyan ajánlatokkal amiben ez megvalósult volna, de ez nem kellett. Nekik az kell hogy Izrael ne legyen. Lásd egy példa erre:géza írta: En szemely szerint anti cionista es anti gyarmatosito vagyok ebbol a szempontbol. A palesztinoknak meg nem az a celjuk, hogy eltoroljek Izraelt (biztos ott is meg van az a kisebb reteg), hanem hogy mondjuk legyen ivovizuk, meg ne bombazzak oket heti otszor.
Netanjahura meg az ICC adott ki elfogato parancsot, innentol kezdve eleg meredek vedeni.
A lakossag nagy reszet hidd el, hogy az erdekli, hogy bekeben es biztonsagban tudjanak elni. Ebben minden atlagember egyenlo, aztan az hogy a fasszopo politikusok meg radikalisok amit csinalnak az meroben elter ettol, az mar mas tema.
A palesztinokat nem kellene kollektíven egy kalap alá venni a vezetőikkel. Ugyanúgy ahogy a magyarokat sem kellene kollektíven egyenlőnek tekinteni a magyar kormánnyalHalfkey írta:Alapvetően felőlem olyanokat utál meg szeret mindenki ebben a topikban akiket akar, de azért ilyet kemény dolog állítani hogy szegény Palesztínok csak a békét akarják. Rohadtul nem, nagyon sok tárgyalás volt anno, olyan ajánlatokkal amiben ez megvalósult volna, de ez nem kellett. Nekik az kell hogy Izrael ne legyen. Lásd egy példa erre:géza írta: En szemely szerint anti cionista es anti gyarmatosito vagyok ebbol a szempontbol. A palesztinoknak meg nem az a celjuk, hogy eltoroljek Izraelt (biztos ott is meg van az a kisebb reteg), hanem hogy mondjuk legyen ivovizuk, meg ne bombazzak oket heti otszor.
Alapvetően felőlem olyanokat utál meg szeret mindenki ebben a topikban akiket akar, de azért ilyet kemény dolog állítani hogy szegény Palesztínok csak a békét akarják. Rohadtul nem, nagyon sok tárgyalás volt anno, olyan ajánlatokkal amiben ez megvalósult volna, de ez nem kellett. Nekik az kell hogy Izrael ne legyen. Lásd egy példa erre:géza írta: En szemely szerint anti cionista es anti gyarmatosito vagyok ebbol a szempontbol. A palesztinoknak meg nem az a celjuk, hogy eltoroljek Izraelt (biztos ott is meg van az a kisebb reteg), hanem hogy mondjuk legyen ivovizuk, meg ne bombazzak oket heti otszor.
Csúnya a buborék azért, elképesztően mélyen van a Fideszes kemény mag, nem tudod őket még csak gondolkozásra bírni sem, nem hogy esetleg másra vagy ne szavazzanak.
Fidesz ha ezt rendesen megmozgósítja meg leviszi 3%-ra a küszöböt az akkora előny lesz nekik, hogy valami kegyetlen nehéz lesz azt behozni rajtuk.
Kis sztorik erről a témáról a redditről, hogy teljesen reménytelen meggyőzni az emberek ezen részét, annyira benne vannak.
Konkrétan hogy megint kétharmaduk lett '22ben, hála Gyurcsánynak is nagy részben bármit megtehetnek és meg is fognak. De hát fosott a Fidesz '22ben is, leszóltak Ferkónak, hogy offold ki a DKs szavazókat amennyire csak lehet
Hát ki fog rájuk szólni?
Választás előtt úgyse lesz balhé, utána meg már mindegy ha sikeresen elcsalták.
Fidesz ha ezt rendesen megmozgósítja meg leviszi 3%-ra a küszöböt az akkora előny lesz nekik, hogy valami kegyetlen nehéz lesz azt behozni rajtuk.
Kis sztorik erről a témáról a redditről, hogy teljesen reménytelen meggyőzni az emberek ezen részét, annyira benne vannak.
Konkrétan hogy megint kétharmaduk lett '22ben, hála Gyurcsánynak is nagy részben bármit megtehetnek és meg is fognak. De hát fosott a Fidesz '22ben is, leszóltak Ferkónak, hogy offold ki a DKs szavazókat amennyire csak lehet

Hát ki fog rájuk szólni?
Választás előtt úgyse lesz balhé, utána meg már mindegy ha sikeresen elcsalták.
Lebecsülöd a Fideszt (én meg lehet, hogy túl). Kire fogja? Bárkire. Mondjuk a globalista háttérhatalmakra. Soros Gyuri bácsira. Bárkire. Ne feledjük, hogy 25-től már Trump lesz az elnök. Romániában is csak annyi van, hogy talán az oroszok lehettek, mert az ő stílusuk ez, de semmi konkrétum. Másfél év nagy idő.Realista24 írta:Olvass utana a roman esetnek, es rajossz, hogy precedens ide vagy oda, ezt nem tudja veghezvinni a Fidesz.kiserik írta:
A lényeg, hogy a román eset elég csúnya precedenst teremthet.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
En szemely szerint anti cionista es anti gyarmatosito vagyok ebbol a szempontbol. A palesztinoknak meg nem az a celjuk, hogy eltoroljek Izraelt (biztos ott is meg van az a kisebb reteg), hanem hogy mondjuk legyen ivovizuk, meg ne bombazzak oket heti otszor.