Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

gkovi
Kedvenc játékosaid: Redondo, Zidane, R. Carlos, Iker Casillas, Ronaldo, Marcelo, Raul, McManaman, CR, Xabi Alonso, Varane, Pepe, Ramos
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Fradi

Re: Politika

HozzászólásSzerző: gkovi » 2024. december 12., csütörtök 9:54

Halfkey írta:
géza írta: En szemely szerint anti cionista es anti gyarmatosito vagyok ebbol a szempontbol. A palesztinoknak meg nem az a celjuk, hogy eltoroljek Izraelt (biztos ott is meg van az a kisebb reteg), hanem hogy mondjuk legyen ivovizuk, meg ne bombazzak oket heti otszor.

Netanjahura meg az ICC adott ki elfogato parancsot, innentol kezdve eleg meredek vedeni.

https://www.icc-cpi.int/news/situation- ... challenges
Alapvetően felőlem olyanokat utál meg szeret mindenki ebben a topikban akiket akar, de azért ilyet kemény dolog állítani hogy szegény Palesztínok csak a békét akarják. Rohadtul nem, nagyon sok tárgyalás volt anno, olyan ajánlatokkal amiben ez megvalósult volna, de ez nem kellett. Nekik az kell hogy Izrael ne legyen. Lásd egy példa erre:

https://amp.theguardian.com/world/2002/may/23/israel3
Ezt teljesen megtudom erősíteni. Idén amikor Jordániában voltam, akárki helyivel beszéltem, ha nagyon leegyszerűsítve akarom leírni, ha mérsékelt volt, csak nem ejtette ki a száján Izraelt, "ott csak Palesztina van" . Ha nem volt annyira mérsékelt, akkor meg egytől egyik azt mondták, hogy Izraelt elkell törölni, mert irtja az arabokat, stb.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. december 12., csütörtök 9:42

kiserik írta:
Realista24 írta:

Olvass utana a roman esetnek, es rajossz, hogy precedens ide vagy oda, ezt nem tudja veghezvinni a Fidesz.
Lebecsülöd a Fideszt (én meg lehet, hogy túl). Kire fogja? Bárkire. Mondjuk a globalista háttérhatalmakra. Soros Gyuri bácsira. Bárkire. Ne feledjük, hogy 25-től már Trump lesz az elnök. Romániában is csak annyi van, hogy talán az oroszok lehettek, mert az ő stílusuk ez, de semmi konkrétum. Másfél év nagy idő.

A lényeg, hogy a lehetőség már ott van. És nem mellesleg Toroczkai már bejelentette, hogy ha nem változtat a Meta, akkor ők már másnap megtámadják a választást eredménytől függetlenül, és ha fidesz győzelem esetén elutasítják, akkor megy Strassburgba.
Te nem latsz tovabb a Mi Hazanknal?

Amugy olvass jobban utana a roman "precedensnek".
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. december 12., csütörtök 8:13

kiserik írta:
Realista24 írta:

Olvass utana a roman esetnek, es rajossz, hogy precedens ide vagy oda, ezt nem tudja veghezvinni a Fidesz.
Lebecsülöd a Fideszt (én meg lehet, hogy túl). Kire fogja? Bárkire. Mondjuk a globalista háttérhatalmakra. Soros Gyuri bácsira. Bárkire. Ne feledjük, hogy 25-től már Trump lesz az elnök. Romániában is csak annyi van, hogy talán az oroszok lehettek, mert az ő stílusuk ez, de semmi konkrétum. Másfél év nagy idő.

A lényeg, hogy a lehetőség már ott van. És nem mellesleg Toroczkai már bejelentette, hogy ha nem változtat a Meta, akkor ők már másnap megtámadják a választást eredménytől függetlenül, és ha fidesz győzelem esetén elutasítják, akkor megy Strassburgba.
Ebből amúgy tökéletesen látszik, hogy Toroczkainak lövése sincs a jogról. Nem tudom pontosan mire gondolt azon, hogy "megy Strassburgba", gondolom az Emberi Jogok Európai Bíróságára akar menni. Ahogy a nevében is benne van, emberi jogi ügyekkel foglalkoznak - szóval választási eredményt hiába támad meg ott. Ha úgy érzi, hogy a véleménynyilvánítási szabadsága sérül a Meta miatt, akkor a Metát kell feljelentenie náluk. Amivel semmi értelme a választásokig várnia, most is megtehetné

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. december 12., csütörtök 8:03

Egy szóval se mondta senki, hogy mindenki békét akar, de tök jó, hogy ilyen végletekben kell csak gondolkodni

Valóban, nem életszerű egy közvéleménykutatás egy háborús övezetből. Pont emiatt nem is tudjuk, hogy az átlag palesztin mit gondol. Az X-et egyébként is leuralták a szélsőségek mióta Musk megvette

Egyébként tegye fel a kezét, aki örül annak, amikor egy kalap alá veszik Orbánékkal "magyarok" címszó alatt, pont hasonló eszmefuttatás mentén (ezt látja a vezetőktől, a médiában, és a social médiában is)

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2024. december 12., csütörtök 0:40

Az a baj hogy semmi életszerű nincs az elvárásodban. Elképzelem ahogy sétálgat a Szonda Ipszosz kis munkatársa a háborús zónában közvéleményt kutatni. Másrészt ha megtámadsz, de megverlek és a lábam ott a fejeden, akkor te is hirtelen nagy békepárti leszel. Ha meg elfordulok és a hátam látod akkor nem. Nem véletlen hogy civil házakban volt kb minden Hamász rejtekhely, nem kicsi a támogatottság.

Az elvben teljesen igazad van, nem lehet megítélni mindenkit egy halmazban a halmaz része alapján. Csak amikor ezt látja az ember a mindenkori vezetőiktől, ezt látja ez ember a médiákban szereplő képviselőik megnyilvánulásán, és ezt látja a közösségi médián is, akkor nehéz nem azt gondolni hogy valószínűleg a legtöbben így gondolkodnak. De biztos így van, igazából mindenki békét akar, csak véletlen pont soha nem erről beszélnek.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. december 12., csütörtök 0:04

Halfkey írta: Nem, csak ugye ez egy olyan dolog hogy akkor elmossuk az érvelést, mert ha a vezetők alapján nem mondhatunk semmit, akkor nyilván sima emberek alapján sem, akkor pedig senki nem állíthat semmit semmilyen népcsoportról, hiszen nem lesz igaz mindenkire.

Mindenesetre ha felmész egy X-re, tele van from the river to the sea posztokkal, szóval közembereknél is a teljes visszavétel a fő csapásirány. Egyébként - bár én nem értek vele egyet - szerintem több érv van amellett hogy ez egy jogos vágy, mint amellett hogy jajj amúgy ők nem is akarnak semmi rosszat csak hagyják őket békén.
A facebook is tele van azzal, hogy Orbán Viktor Mihály doktorminiszterelnökúr a királyunk, mégse nevezném fő csapásiránynak... Azért ne social media posztokból akarjuk már leszűrni, hogy mit akar egy népcsoport...

Nem mondtam, hogy nem lehet olyasmit állítani, hogy egy adott népcsoport többsége mit akar. Csak akkor légyszi olyan forrást hozz, ami erről szól. Mondjuk egy közvéleménykutatást. Ne pedig olyat, hogy 2002-ben hogy viselkedett az akkori vezetőjük.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2024. december 11., szerda 23:47

Nem, csak ugye ez egy olyan dolog hogy akkor elmossuk az érvelést, mert ha a vezetők alapján nem mondhatunk semmit, akkor nyilván sima emberek alapján sem, akkor pedig senki nem állíthat semmit semmilyen népcsoportról, hiszen nem lesz igaz mindenkire.

Mindenesetre ha felmész egy X-re, tele van from the river to the sea posztokkal, szóval közembereknél is a teljes visszavétel a fő csapásirány. Egyébként - bár én nem értek vele egyet - szerintem több érv van amellett hogy ez egy jogos vágy, mint amellett hogy jajj amúgy ők nem is akarnak semmi rosszat csak hagyják őket békén.

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2024. december 11., szerda 23:46

Halfkey írta:
géza írta: En szemely szerint anti cionista es anti gyarmatosito vagyok ebbol a szempontbol. A palesztinoknak meg nem az a celjuk, hogy eltoroljek Izraelt (biztos ott is meg van az a kisebb reteg), hanem hogy mondjuk legyen ivovizuk, meg ne bombazzak oket heti otszor.

Netanjahura meg az ICC adott ki elfogato parancsot, innentol kezdve eleg meredek vedeni.

Alapvetően felőlem olyanokat utál meg szeret mindenki ebben a topikban akiket akar, de azért ilyet kemény dolog állítani hogy szegény Palesztínok csak a békét akarják. Rohadtul nem, nagyon sok tárgyalás volt anno, olyan ajánlatokkal amiben ez megvalósult volna, de ez nem kellett. Nekik az kell hogy Izrael ne legyen. Lásd egy példa erre:

Direkt irtam is - (biztos ott is meg van az a kisebb reteg).

A lakossag nagy reszet hidd el, hogy az erdekli, hogy bekeben es biztonsagban tudjanak elni. Ebben minden atlagember egyenlo, aztan az hogy a fasszopo politikusok meg radikalisok amit csinalnak az meroben elter ettol, az mar mas tema.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. december 11., szerda 23:12

Halfkey írta:

A palesztinokat nem kellene kollektíven egy kalap alá venni a vezetőikkel. Ugyanúgy ahogy a magyarokat sem kellene kollektíven egyenlőnek tekinteni a magyar kormánnyal

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2024. december 11., szerda 23:04

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. december 11., szerda 22:04

Csúnya a buborék azért, elképesztően mélyen van a Fideszes kemény mag, nem tudod őket még csak gondolkozásra bírni sem, nem hogy esetleg másra vagy ne szavazzanak.
Fidesz ha ezt rendesen megmozgósítja meg leviszi 3%-ra a küszöböt az akkora előny lesz nekik, hogy valami kegyetlen nehéz lesz azt behozni rajtuk.

Kis sztorik erről a témáról a redditről, hogy teljesen reménytelen meggyőzni az emberek ezen részét, annyira benne vannak.

Konkrétan hogy megint kétharmaduk lett '22ben, hála Gyurcsánynak is nagy részben bármit megtehetnek és meg is fognak. De hát fosott a Fidesz '22ben is, leszóltak Ferkónak, hogy offold ki a DKs szavazókat amennyire csak lehet :lol:

Hát ki fog rájuk szólni?
Választás előtt úgyse lesz balhé, utána meg már mindegy ha sikeresen elcsalták.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. december 11., szerda 21:54

Realista24 írta:
kiserik írta:
A lényeg, hogy a román eset elég csúnya precedenst teremthet.

Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2024. december 11., szerda 21:33

En szemely szerint anti cionista es anti gyarmatosito vagyok ebbol a szempontbol. A palesztinoknak meg nem az a celjuk, hogy eltoroljek Izraelt (biztos ott is meg van az a kisebb reteg), hanem hogy mondjuk legyen ivovizuk, meg ne bombazzak oket heti otszor.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. december 11., szerda 21:14

hehetheoriginal írta:
Bencze írta: Zsizrael gyorsan el is foglalt korabbi szir teruleteket. Ez is biztos csak onvedelembol tortent! Bibi irannak is neki megy trump beiktatasa utan mivel donnie tobb anyagi es hadaszati tamogatast akar adni, mint Biden
En nem ertelek teged neha, demokrata szurkolo vagy, de ugyanakkor antiszemita is :lol:
Kerdes: akarkinek is van igaza, jobb lenne szted ha a muszlim vilag meg jobban teret hoditana, es eltorolne izraelt teljesen?
Nem lesz attól antiszemita valaki, hogy kimondja, hogy a Netanjahu-rezsim népirtást követ el jelenleg

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. december 11., szerda 20:59

Közben kileakelődött ki ölte meg Till Tamást.
Érdekes történet lesz ebből.

https://x.com/PrivatKopo/status/1866908965704987027

Weboldal le van halva, azt nem lehet most elérni.

Már napközben is tett be valaki képet redditen, azonos ezzel a személlyel.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. december 11., szerda 20:56

kiserik írta:
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

halamadrid
Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2024. december 11., szerda 20:52

kiserik írta:
Realista24 írta:

Ez más szint, írtunk is itt korábban, vagyis mondhatni vitáztunk. Nem tudom olvastad e.
Pedig simán benne van a pakliban. A jogalap és a minta már kész, csak meg kell fordítani. Egyrészt nem hiszem, hogy olyan nehéz lenne '26-ig a titkosszolgálatoknak felépíteni egy remek ""külső beavatkozást"". Például milyen remek dologként tekintik most sokan, hogy a Menczer balhé után hogy megnőtt a Tisza támogatók száma, csak épp azt nem tudni, hogy ebben vannak e beépített támogatók, akikre majd rá lehet húzni a külső beavatkozást, vagy nincsenek.

Másrészt ott a másik, hogy a Meta simán beavatkozik a magyar választásokba. Egyrészt úgy néz ki, hogy a Tisza párt erősen fel van húzva, a Fidesz pedig nem csak úgy néz ki, hanem egyértelműen megállapodott a Metával, másrészt van, aki meg le van tekerve (legutóbb például olyan posztot törölt a Facebook, ahol a Magyar Jelen arról írt, hogy a Mi hazánk aktivistái (nem csúnya kopasz nácik, hanem normális emberek mikuls sapkában) csokimikulást osztotak a járókelő gyerekeknek). És itt jöhet majd a képbe a Toroczkai eset. Nem tudom, hogy mennyire véletlen az, hogy pont most visszaengedte a Meta, majd 8 nap után ismét törölte értelmes indok nélkül (megjegyzem, hogy ezidő alatt semmi olyan nem volt a felületein, ami miatt törölni kellett volna). Akár lehet ő a naiv bohóc, aki megfúrja a 26-os választásokat eredménytől függetélenül. Ha a Fidesz nyer, akkor az alkotmánybíróság simán elutasítja, de ha a Tisza, akkor... lehet tippelni mit tesz majd a ""független"" magyar alkotmány bíróság :hmmm:

Alábecsülöd az MP körüli hype-ot. Egyébként egy nagyon felkapott FB-oldal rendre annyi like-ot kap, mint amennyi a követőinek az 5-10%-a. Az ő esetében: 400 000-->20 000-40 000. Persze MP-nél is vannak kihágások, gondolok itt a Mediános 11%-os posztjára, vagy bármire, ami erős érzelmeket vált ki. Ma inkább olyan, mintha letekernék az oldalát, pl. a Hír TV lökdösős akciója csak 12 ezres, és ez többször is tapasztalható.
Másrészt nem gondolom, hogy az előfizetésekből építkező Tiszának lenne erre pénze, inkább csak jól használják a közösségi médiát.

Aztán ott vannak az olyanok, mint Vona, akinek majdnem 500 ezres tábora van. A 2 órája kitett posztjára eddig 27 reakció érkezett...
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”
:salute:

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. december 11., szerda 20:42

Realista24 írta:
Tjacks írta:

Fogd meg a söröm pillanat ez is, mellesleg sok mindenre mondtam volna 2010ben hogy mekkora bullshit,ilyen nem létezik, a többi meg történelem.
Ez más szint, írtunk is itt korábban, vagyis mondhatni vitáztunk. Nem tudom olvastad e.
Pedig simán benne van a pakliban. A jogalap és a minta már kész, csak meg kell fordítani. Egyrészt nem hiszem, hogy olyan nehéz lenne '26-ig a titkosszolgálatoknak felépíteni egy remek ""külső beavatkozást"". Például milyen remek dologként tekintik most sokan, hogy a Menczer balhé után hogy megnőtt a Tisza támogatók száma, csak épp azt nem tudni, hogy ebben vannak e beépített támogatók, akikre majd rá lehet húzni a külső beavatkozást, vagy nincsenek.

Másrészt ott a másik, hogy a Meta simán beavatkozik a magyar választásokba. Egyrészt úgy néz ki, hogy a Tisza párt erősen fel van húzva, a Fidesz pedig nem csak úgy néz ki, hanem egyértelműen megállapodott a Metával, másrészt van, aki meg le van tekerve (legutóbb például olyan posztot törölt a Facebook, ahol a Magyar Jelen arról írt, hogy a Mi hazánk aktivistái (nem csúnya kopasz nácik, hanem normális emberek mikuls sapkában) csokimikulást osztotak a járókelő gyerekeknek). És itt jöhet majd a képbe a Toroczkai eset. Nem tudom, hogy mennyire véletlen az, hogy pont most visszaengedte a Meta, majd 8 nap után ismét törölte értelmes indok nélkül (megjegyzem, hogy ezidő alatt semmi olyan nem volt a felületein, ami miatt törölni kellett volna). Akár lehet ő a naiv bohóc, aki megfúrja a 26-os választásokat eredménytől függetélenül. Ha a Fidesz nyer, akkor az alkotmánybíróság simán elutasítja, de ha a Tisza, akkor... lehet tippelni mit tesz majd a ""független"" magyar alkotmány bíróság :hmmm:

Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2024. december 11., szerda 20:12

Realista24 írta:
Tjacks írta:

Fogd meg a söröm pillanat ez is, mellesleg sok mindenre mondtam volna 2010ben hogy mekkora bullshit,ilyen nem létezik, a többi meg történelem.
Ritkán nézek rá erre a topikra, nem olvastam. Nyilván ez egy újabb, sokkal erősebb szint, én akkor sem tartom lehetetlennek.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. december 11., szerda 19:36

Tjacks írta:
Realista24 írta:

Mit?
Ugye nem azzal a hulyeseggel jossz, hogy eltorlik az eredmenyt, habiszti kulsos beavatkozasra hivatkozva. :roll:
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Vissza: