Ez a "botrány" nem a mérésekről szól, hanem arról, hogy ezt állítólag a támogatóikkal és saját DNC vezetésükkel is "elfelejtették" közölni. Így egy csomó pénzt feleslegesen elégettek. Mondhatni demokrata belügy.swfan írta:Te el is olvasod a cikkeket amiket linkelsz?lzoltan írta:
https://www.realclearpolitics.com/video ... howed.html
szerintem ez elég valós nem?
a másik oldalról, minden propaganda amit nem akarunk elhinni.
VH: Elismerte a Harris-kampány a manipulációt - mintha maguk a demokraták manipulálták volna a pollokat. Te is azt akarod sugallni, hogy ezek a magyar pollok a Tisza párt kampányának részei...
Ezzel szemben: We Were Surprised Public Polls "Showed Us With Leads We Never Saw" In Internal Polls
Tehát meglepődtek, hogy egyes publikus pollok (amikhez a Demokratáknak semmi köze) vezetést mutattak, miközben a saját belső méréseik (amik valószínűleg drágábbak és pontosabbak is voltak) pedig nem.
Semmiféle "manipuláció" nincs, csak az a helyzet, hogy ezeknek a kutatásoknak van egy hibahatára (jellemzően 3%), amin belül bármi lehet. Semmilyen poll nem mért valódi Harris vezetést, gyakorlatilag 1%-on belül volt a két jelölt végig.
A mostani Medián felmérésben 11% a különbség, ez bőven túl van a hibahatáron. Azt mondani, hogy nem sok minden változott a választás óta, háát, finoman szólva sem állja meg a helyét
Ha te mint Átlag János a linkelt oldalon néha rápillantasz a méréseket átlagoló oldalra, láthatod, hogy a swing államokban végig Trump fölényt mértek. Én így fogadtam biztosra.
Ha DNC vezetőként, ezerszer több erőforrásból gazdálkodva nem tudsz ennyi adatod értelmezni, akkor messze underaverage kognitív képeségekkel rendelkezel vagy ami valószínűbb, hazudsz és hárítod a felelősséget. Ebben az esetben csak szokásos módon hazudoznak és pár tanácsadóra akarják rálocsolni a felelősséget.