Miért, ha Putyinnal beszél, az nem?ferni írta: Hát Vitya ha beszél Trumppal telefonon 2 napig hír minden oldalon, de még a Híradóban is leadják![]()

Politika
Re: Politika
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
Hát Vitya ha beszél Trumppal telefonon 2 napig hír minden oldalon, de még a Híradóban is leadják

Ez olyan sokszor feljön. Az USA a NATO-n (ami egy sima katonai védelmi szövetség, semmi több) kívül milyen szövetségesünk?nuevo_ericco írta:Mivel Oroszország nem a szövetségesünk...kiserik írta: hogy külföldi pályázaton nyert sok-sok milliót, csak nem dollárban, hanem rubelben
-
Ezért nem mindegy, hogy hány lábon állnak. Akik több lábon, azok szabadabban működhetnek, bizonyos elvek menték. Akik viszont a "saját lábukon", azok csakis a maximális politikai hűségért cserébe működhetnek. Magyarországon ezen tengely mentén kell szerintem meghúzni a szabad sajtó és a propaganda közti különbséget.realfan írta: mind függenek, törvényektő, alkotmánytól, létrehozójuktól, bevételeiktől, nemzetközi szerződésektől stb stb
De igaz ez akár az energetikára is. Akik pl. az elmúlt másfél, két évtizedben kizárólag egy fajta olajra és gázra támaszkodtak, hosszútávon kötelezték el magukat mellette, minden figyelmeztetés ellenére energetikai függőségbe kormányozva az országjaikat, azoknak most a mozgástere is sokat szűkült (beszorult két tömb közé), és nem tudnak teljesen szuverén döntéseket hozni, mégha azt is állítják magukról.
-
- Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Newcastle United,SS Lazio
nem is gondolnám, hogy van független cég vagy szervezet vagy országZack írta:Saját definíciódat használva megtudsz nevezni független céget, országot vagy bármilyen szervezetet vagy szereplőt? Mert, ha nem, rossz a definíció. Ki kell, hogy zárjon a függő és független megnevezés is valamit vagy valakit. Most úgy tűnik, hogy szerinted minden függő és semmi sem független. Így nincs értelme sem a szavaknak sem az egymás mellet elbeszélésnek.realfan írta:
nem akartam szótárazni, mert sok dologot nem úgy értünk a köznyelvben, mint ott írják, de most rákrestem, ha arra hivatkozol, ott azt írja, hogy azt is jelentheti, hogy nem külső tényezőtől függ, magyarul nem csak azt jelenti
viszont, ha már ezt hoztad be, egyszerű újságíró igenis függ külső tényezőtől, amit szerkesztőségnek hívunk (rájuk értve írtam az első kommentem, nem egy sima mezei újságíróra), márpedig az ő "szubjektív" véleményétől függenek rendesen a cikkek megjelenései és tartalmai

mind függenek, törvényektő, alkotmánytól, kormányuktól, választásoktól, létrehozójuktól, bevételeiktől, nemzetközi szerződésektől stb stb vagy pl mindneki függ a bolygó egészségétől, tekitve, hogy azon élünk
szerintem naív, aki úgy véli, hogy ezeknek egy cég, ország vagy bármi ne lenne kitéve
Saját definíciódat használva megtudsz nevezni független céget, országot vagy bármilyen szervezetet vagy szereplőt? Mert, ha nem, rossz a definíció. Ki kell, hogy zárjon a függő és független megnevezés is valamit vagy valakit. Most úgy tűnik, hogy szerinted minden függő és semmi sem független. Így nincs értelme sem a szavaknak sem az egymás mellet elbeszélésnek.realfan írta:
nem akartam szótárazni, mert sok dologot nem úgy értünk a köznyelvben, mint ott írják, de most rákrestem, ha arra hivatkozol, ott azt írja, hogy azt is jelentheti, hogy nem külső tényezőtől függ, magyarul nem csak azt jelenti
viszont, ha már ezt hoztad be, egyszerű újságíró igenis függ külső tényezőtől, amit szerkesztőségnek hívunk (rájuk értve írtam az első kommentem, nem egy sima mezei újságíróra), márpedig az ő "szubjektív" véleményétől függenek rendesen a cikkek megjelenései és tartalmai
-
- Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva
nem akartam szótárazni, mert sok dologot nem úgy értünk a köznyelvben, mint ott írják, de most rákrestem, ha arra hivatkozol, ott azt írja, hogy azt is jelentheti, hogy nem külső tényezőtől függ, magyarul nem csak azt jelentiswfan írta:Csakhogy ezek nem szinonimákrealfan írta:
csavarhatod ahogy akarod, szinonímákkal egyebekkel, de ami szubjektív, az már maga nem független valamitől, különben nem lenne szubjektív....nyugodtan nézd meg értelmező szótárban. A függetlenség külső tényezőktől való nem függést jelent. Az egyén saját világnézete nem külső tényező

Csakhogy ezek nem szinonimákrealfan írta:csavarhatod ahogy akarod, szinonímákkal egyebekkel, de ami szubjektív, az már maga nem független valamitől, különben nem lenne szubjektív....swfan írta:
Itt szerintem te kevered a függetlenséget az objektivitással. Ha egy egyénnek a saját nézetei befolyásolnak egy cikket, akkor az nem objektív, hanem szubjektív (nem véletlen létezik ám a "véleménycikk" műfaj az újságírásban, az ott leírtak is mindig szubjektívak). De attól még valami független, hogy szubjektív.

-
csavarhatod ahogy akarod, szinonímákkal egyebekkel, de ami szubjektív, az már maga nem független valamitől, különben nem lenne szubjektív....swfan írta:Itt szerintem te kevered a függetlenséget az objektivitással. Ha egy egyénnek a saját nézetei befolyásolnak egy cikket, akkor az nem objektív, hanem szubjektív (nem véletlen létezik ám a "véleménycikk" műfaj az újságírásban, az ott leírtak is mindig szubjektívak). De attól még valami független, hogy szubjektív.realfan írta:
ha egy cikk megírását valami befolyásolja, az egyén nézetei..., az nem függetlenség.
De milyen cég építene itthon mondjuk 1 millió / négyzetméter áron, ha a piacról 2 millióért is megveszik? Állami építő cégek már nincsenek, se munkaerő hozzá. Az építőanyag árak meg ugyan úgy magasak ott is.
Jelenleg én is épp benne vagyok a lakáskeresésben, életem első lakását venném, engem is eléggé érdekel a téma. 2x is kérdeztem már MP-t redditen, hogy ők mit kezdenének a lakhatási válsággal, csalódást keltő volt, hogy nem reagáltTjacks írta:Gyakorlatilag hosszú évek óta az a trend hogy bármilyen kormányzati beavatkozást azonnal lekövetnek az ingatlan árak, így a végfelhasználó kurvára semmit nem érzett abból hogy neki mennyivel könnyebb lett, az építési vállalkozók meg köszönték szépen. Ezzel kellene kezdeni valamit (akár az általad említett bérlakás program is lehet egyfajta megoldás ), engem ez a topik kiemelten érdekel - a külpolitikai horror mellett - , mert azt látom hogy a következő generációknak így kutyaszar élete lesz.swfan írta:
Mondjuk ez speciel jó, mert ha széles körben elérhető lenne, akkor csak méginkább drágulnának a lakások. A lakáspiacon jelenleg a kínálati oldal gyászos, az csak ront a helyzeten, ha a keresleti oldalra dobsz mégtöbb pénzt. Így legalább nem okoznak még nagyobb kárt
Ami ténylegesen lejjebb tudná vinni az árakat, az egy állami bérlakásprogram lenne, bérlés utáni vásárlási opcióval. Akkor a többi lakástulajdonos is kénytelen lenne lejjebb vinni a saját eladási árát
-
Mivel Oroszország nem a szövetségesünk, nem léteznek ezek a csatornák, nemzetközi egyezmények, nem jó a párhuzam. Bár a titkosított Paks2, kínai vasút, stb. szerződések bennem gyanút keltenek ebből a szempontból is.kiserik írta: hogy külföldi pályázaton nyert sok-sok milliót, csak nem dollárban, hanem rubelben
Ráadásul Oroszország az ún. alternatív médiát pénzeli Európa szerte, csak nem nyilvános csatornákon keresztül.
De nagyon sok fideszközeli ember, sajtó, aki most dollármédiázik, ugyanúgy élt külföldi forrásokkal, mikor ellenzékben volt.
És szerintem itt az igazi dillemma, az általad felhozott hamis dilemma helyett. A nyugati pályázatok kizárólag egy politikai oldalt részesítenek előnyben, vagy minden demokratikus oldalt, ha az épp ellenzékben van, és az állam egyoldalúan támogat szerkesztőségeket? Mert én úgy látom, az utóbbi a helyzet.
Valódi függetlenség sosem létezett, így van. Viszont függetlenség és függeltenség között is van különbség. Ilyenkor, mikor egyenlőségjelet teszel a kettő közé, kérdezd meg magadban, hogy melyik szerkesztőség élne túl hosszabb ideig? Amelyik hirtelen elveszítené a kormány és állami cégeik, oligarchák, stb. által utalt milliárdokat, vagy amelyik nem kapna pár milliós nyugati támogatást, de vannak rendszeresen is előfizető olvasói, piaci alapon szerzett hirdetői? Mindkettő piaci körülmények között találná magát.kiserik írta: Ami kijelenthető, hogy a mai világban nincs független média. Vagy az államtól, vagy a hirdetőidtől, vagy a támogatóidtól, vagy az olvasóidtól, de minden esetben függsz valakitől és azt ki kell szolgálnod. A független idők elmúltak.
Az én megfejtésem, hogy a függeltenebb élne túl.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nuevo_ericco 2024. november 27., szerda 13:15-kor.
-
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Gyakorlatilag hosszú évek óta az a trend hogy bármilyen kormányzati beavatkozást azonnal lekövetnek az ingatlan árak, így a végfelhasználó kurvára semmit nem érzett abból hogy neki mennyivel könnyebb lett, az építési vállalkozók meg köszönték szépen. Ezzel kellene kezdeni valamit (akár az általad említett bérlakás program is lehet egyfajta megoldás ), engem ez a topik kiemelten érdekel - a külpolitikai horror mellett - , mert azt látom hogy a következő generációknak így kutyaszar élete lesz.swfan írta:Mondjuk ez speciel jó, mert ha széles körben elérhető lenne, akkor csak méginkább drágulnának a lakások. A lakáspiacon jelenleg a kínálati oldal gyászos, az csak ront a helyzeten, ha a keresleti oldalra dobsz mégtöbb pénzt. Így legalább nem okoznak még nagyobb kártTjacks írta: Látom sikerült az 5% alatti thm-et egy széles rétegnek elérhetővé tenni, megnyugodtam.
Lakhatási válság pipa, jöhet a következő feladat![]()
Ami ténylegesen lejjebb tudná vinni az árakat, az egy állami bérlakásprogram lenne, bérlés utáni vásárlási opcióval. Akkor a többi lakástulajdonos is kénytelen lenne lejjebb vinni a saját eladási árát
- halamadrid
- Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede
Hivatalos: MP a sátán
https://www.facebook.com/share/p/1B8F9AMFsf/
https://www.facebook.com/share/p/1B8F9AMFsf/
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”

Kicsit mosolyra húzom a szám, ha belegondolok, miként vélekednél arról a nem létező jobboldali, kormánykritikus, de a jobboldali dolgokban a jelenlegi kormánnyal egyetértő médiáról, ami nyíltan leközölné, hogy külföldi pályázaton nyert sok-sok milliót, csak nem dollárban, hanem rubelbennuevo_ericco írta: Az, hogy egy médiatermék ellenzéki pozíciót vesz fel a mindenkori hatalommal szemben, az újságírás alapkövetelménye, nem pedig politikai állásfoglalás. Bármennyire is ezt hazudja a Fidesz már jóideje.
Függetlenség alatt elsősorban a pénzügyi függetlenséget szokták érteni, a szerkesztőséget zömében az olvasói előfizetések és a hirdetések tartják el, piaci körülmények között. Ez akkor sem sérül, ha a szerkesztőség külföldi pályázaton indul, hogy pár százalékban kiegészítse a működési költségeit. Még csak közvetlenül sem bizonyított a legtöbb esetben az ellenszolgáltatás, pláne ha kontextusban vizsgáljuk ezeket, a Kesmához viszonyítva.
Utolsónak említem, de annál fontosabb, a függeltenség szempontjából a tényellenőrzés és az ezez járó elvesztett sajtóperek száma, Ez szintén a nem kormánypárti sajtó felé dönti a mérleg nyelvét, nem is kicsit.

Az elvesztett sajtóperek pedig nagyon fontosak. De ici picit el vannak túlozva szerintem. 2023-ban a Magyar Nemzet veszítette el a legtöbbet, 6+1-et. A sok sok ezer cikkből.
Ami kijelenthető, hogy a mai világban nincs független média. Vagy az államtól, vagy a hirdetőidtől, vagy a támogatóidtól, vagy az olvasóidtól, de minden esetben függsz valakitől és azt ki kell szolgálnod. A független idők elmúltak.
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Utobbi megvalosithatatlan nagyjabol a beepitettseg es a mar kialakult tulajdonosi hanyad mellett szerintem.swfan írta:Mondjuk ez speciel jó, mert ha széles körben elérhető lenne, akkor csak méginkább drágulnának a lakások. A lakáspiacon jelenleg a kínálati oldal gyászos, az csak ront a helyzeten, ha a keresleti oldalra dobsz mégtöbb pénzt. Így legalább nem okoznak még nagyobb kártTjacks írta: Látom sikerült az 5% alatti thm-et egy széles rétegnek elérhetővé tenni, megnyugodtam.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Ha már sajtó függetlenség. Jeff Bezos a Washington Post tulajdonosa az amcsi elnökválasztás előtt nem engedte kimenni az újság szokásos kiállását valamelyik elnökjelölt mellet, Kamala, valószínűleg a valószínű Trump győzelem miatt.
Tekintsünk el a konkrét példától és a politika hovatartozásoktól. Melyik esetben sérül jobban a médium függetlensége? Ha kiáll egy politikai párt mellet, tehát értékítéletet mond, pártot választ. Vagy ha a tulajdonos ennek az értékválasztásnak a lehetőségét megtiltja és nem áll ki egyik elnökjelölt mellet sem a médium.
Tekintsünk el a konkrét példától és a politika hovatartozásoktól. Melyik esetben sérül jobban a médium függetlensége? Ha kiáll egy politikai párt mellet, tehát értékítéletet mond, pártot választ. Vagy ha a tulajdonos ennek az értékválasztásnak a lehetőségét megtiltja és nem áll ki egyik elnökjelölt mellet sem a médium.
- halamadrid
- Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede
Hát ja. Olykor teret adnak MP-nek, de mivel már nem egy 15%-os párt az ellenzék vezetője, így kell egy Hont és néhány másik tag, aki megpróbálja hitelteleníteni. Nem muszáj a Fideszről meggyőzni az embereket, elég ha a Tisza ellen állítják őket a suttogó propagandisták.nuevo_ericco írta:Régen nem nézek ATV-t, de kétlem hogy ők szabadon Tiborczozhatnak, Ráhelezhetnek, Lölözhetnek, Hatvanpusztázhatnak, stb.Berti írta: Pedig nem csak Puzsérék voltak ott kifejezetten ellenzékiek vagy erősen kormánykritikusok, hanem Egri Viktor vagy Dévényi akik állandó szereplők és így hirtelen beugranak.
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”

Mondjuk ez speciel jó, mert ha széles körben elérhető lenne, akkor csak méginkább drágulnának a lakások. A lakáspiacon jelenleg a kínálati oldal gyászos, az csak ront a helyzeten, ha a keresleti oldalra dobsz mégtöbb pénzt. Így legalább nem okoznak még nagyobb kártTjacks írta: Látom sikerült az 5% alatti thm-et egy széles rétegnek elérhetővé tenni, megnyugodtam.
Itt szerintem te kevered a függetlenséget az objektivitással. Ha egy egyénnek a saját nézetei befolyásolnak egy cikket, akkor az nem objektív, hanem szubjektív (nem véletlen létezik ám a "véleménycikk" műfaj az újságírásban, az ott leírtak is mindig szubjektívak). De attól még valami független, hogy szubjektív.realfan írta:ha egy cikk megírását valami befolyásolja, az egyén nézetei..., az nem függetlenség.swfan írta:
A függetlenség nem azt jelenti, hogy a szerkesztőség tagjainak vannak politikai nézetei - az a preferencia, ezt ne is keverjük ide, mert teljesen más dolog. Nem is tagadja senki, hogy a telex vagy 444 szerkesztősége ne lenne inkább baloldalibb. Egykor a mandiner is egy független, de jobboldali hírportál volt.
A hirdetések már egy más tészta. Bevallom, nem vagyok otthon abban, hogy hogyan értékesítik az online hirdetőfelületeket. De most kíváncsiságból megnéztem, milyen hirdetések vannak a telexen, és szembe jött velem a Gránit Bank hirdetése. Ez a bank nem más, mint Tiborcz István tulajdona. Mégsincs az, hogy a telex nem írhat kritikus cikket Tiborczról. Vajon miért lehet ez?