nem is gondolnám, hogy van független cég vagy szervezet vagy országZack írta:Saját definíciódat használva megtudsz nevezni független céget, országot vagy bármilyen szervezetet vagy szereplőt? Mert, ha nem, rossz a definíció. Ki kell, hogy zárjon a függő és független megnevezés is valamit vagy valakit. Most úgy tűnik, hogy szerinted minden függő és semmi sem független. Így nincs értelme sem a szavaknak sem az egymás mellet elbeszélésnek.realfan írta:
nem akartam szótárazni, mert sok dologot nem úgy értünk a köznyelvben, mint ott írják, de most rákrestem, ha arra hivatkozol, ott azt írja, hogy azt is jelentheti, hogy nem külső tényezőtől függ, magyarul nem csak azt jelenti
viszont, ha már ezt hoztad be, egyszerű újságíró igenis függ külső tényezőtől, amit szerkesztőségnek hívunk (rájuk értve írtam az első kommentem, nem egy sima mezei újságíróra), márpedig az ő "szubjektív" véleményétől függenek rendesen a cikkek megjelenései és tartalmai

mind függenek, törvényektő, alkotmánytól, kormányuktól, választásoktól, létrehozójuktól, bevételeiktől, nemzetközi szerződésektől stb stb vagy pl mindneki függ a bolygó egészségétől, tekitve, hogy azon élünk
szerintem naív, aki úgy véli, hogy ezeknek egy cég, ország vagy bármi ne lenne kitéve