nem tudom a telexnek mi a logikája, nem igazán olvasom a politikai elemzéseiket, de az észkombánjuk az jó, azt sem élrtem miért kevered ide, illetve azt sem tudom, hogy ki a Pomeo, akiről végig beszélsz, de feltételezem, hogy Pompeora gondolszkiserik írta:A ""trumpista"" Pomeo (Trump alatt volt külügyminiszter) írt egy véleménycikket nyáron, hogy szerinte mit tenne Trump. Ezt senki más nem erősítette meg.realfan írta:
a leköszönő demokrata vezetés, épp a trumpista Pompeo-tervet valósítja meg, amit Trump is szándékozik majd. nyomást gyakorolni az oroszokra, hogy jobb feltételekkel lehessen békét kötni, szóval, ha szerinted ez azt fogja eredméynezni, hogy sosem fog véget érni a háború, akkor ez így marad majd Biden után is, sőt inkább fokozódni fog.
szerintem ez nem nem feltétlen egy működő stratégia, túl nagy a kockázat benne (persze, ettől még nem lehetetlen, hogy bejön, csak az ár-érték arányok nekem akkor sem tetszenek)
nem tudom, hogy most szándékosan csinálsz úgy, mitnha ezt nem tudnád, vagy tényleg csak nem tájékozódtál eléggé, de azért nem kéne csak úgy vagdalózni, kis utána olvasás nélkül
Trump megnevezte, hogy kit fog jelölni külügyminiszternek: Marco Rubiot. Igen, ő nem azonos Mike Pomeoval. Rubio például nemmel szavazott (és ezzel késleltetett) akkor, mikor egy nagyobb ukrajnai támogatásról (61 milliárd) szavaztak, amit végül áprilisban el is fogadtak. Hogy idézzem későbbi szavait: "But at the end of the day, what we are funding here is a stalemate war, and it needs to be brought to a conclusion, or that country is going to be set back 100 years." Ez eléggé egybevág azzal, hogy Putin elmondása szerint kész tárgyalni, de a megszerzett területekről nem mond le.
Szóval az én logikám (és bizony ez nem egyezik mondjuk a Telex logikájával) valahogy így néz ki:
Trump azt ígéri, hogy beiktatása után véget vet a háborúnak (egyesek szerint úgy, hogy megvonja a támogatást Ukrajnától, mások (Pomeo) szerint meg úgy, hogy erővel beleáll Oroszországba -> Trump nyer -> megnevezi Rubiot külügyminiszternek, aki nyíltan az ellen van, hogy tovább támogassák Ukrajnát és a tárgyalásban látja a megoldást -> (Putin kész tárgyalni) -> Biden javaslatot tesz a hitel egy részének (5 milliárd) ajándékká minősítésére -> Biden megengedi, hogy nagy hatótávolságú fegyvereket bevessenek orosz földön -> hirtelen felbukkannak titkos iratok, mik szerint Putin rendelt meg különböző gyilkosságokat (ami eddig is nyilvánvaló volt)
Most ha ezt a sort végig gondolom, akkor nekem nagyon nem az jön le, hogy a Biden adminisztráció jófejségből Trump keze alá dolgozik. Inkább tűnik annak, hogy minél jobban szítani akarják a tüzet, hogy a végén, január 20 után már ne nagyon lehessen tárgyalások útján olyan könnyen befejezni.
Persze lehet, hogy tévedek, ez benne van. Pont úgy, ahogy más is tévedhet, mert elég kevesen vannak a legfelső körökben. Az viszont biztos, hogy ezt nekem nem az oroszok mondták és még csak nem is a mi hazánkosok vagy fideszesek.

ő sosem lett volna külügyminiszter, mert egyszerűen a szenátus nem szavazta volna meg, mert ő már annyaira szélsőséges és megosztó, ezért jelölte Rubiot Trump. nem tudom, rubio nyilatkozatait mennyire olvastad (ich igen), abból teljesen lejön, hogy egyetélrt Pompeoval, ő is azt a tervet vinné végig.
azt szintén nem tudom, hogy mennyit tudsz trump nemzetbiztonsági szakértőjéről, Mike Waltzról, de pl ez a nyilatkozat tőle van: “We need to, we need to bring this to a responsible end,” he added. “We need to restore deterrence, restore peace, and get ahead of this escalation ladder rather than responding to it.”, szabad fordításban kb: "Felelősségteljes véget kell vetnünk ennek" - tette hozzá. „Vissza kell állítani az elrettentést, helyre kell állítani a békét, és előrébb kell jutnunk ezen az eszkalációs létrán, ahelyett, hogy reagálnánk rá.” aminek nálam a lényege, hogy ő is az oroszok elrettentésében hisz
szóval, amiket írsz, az nagyon cuki és aranyos, csak teljesen fals

ajánlom, hogy legkevésbé magyar sajtóból tájékozódj az ügyben (és mások sem), kb minden fél ferdít