A ""trumpista"" Pomeo (Trump alatt volt külügyminiszter) írt egy véleménycikket nyáron, hogy szerinte mit tenne Trump. Ezt senki más nem erősítette meg.realfan írta:kiserik írta:
Jelenleg nagyon kicsi rá az esély, hogy durvul a szitu, de... a politikában nagyon sok minden változhat nagyon rövid idő alatt.
Jelenleg ott tartunk, hogy az amerikai leköszönő demokrata vezetés mindent megtesz, hogy a háború ne érhessen véget, sőt. Erre még van szűk 2 hónapjuk. Úgy látszik, hogy a brittek vakon követik az ügyet, bízva, hogy elég messze vannak mindentől, van atomjuk meg persze nyaliznak az USA-nak, ha már kiléptek az EU-ból.
A helyzet bonyolultságát az adja, hogy jelenleg a NATO kb 4-5-szörös erőt képez (ha összeadunk mindenkit), mint az orosz erő. Ezzel biztos, hogy nem fog Putyin szembe menni. Viszont jelenleg ez elég sérülékeny. A legnagyobb NATO erő az USA. 2 hónap múlva bármi lehet velük. A második legnagyobb NATO erő Törökország, akik miután véresre szívatta őket az EU, jelentkeztek a BRICS államok közé. Így gazdaságilag Oroszország mellé szegődnek. Érdekes kérdés lenne, hogy ha háborúra kerül a sor, akkor vajon hová állnának? Így durván megfogyatkozhat a NATO ereje és még nem vettük számításba a kínaiak, észak-koreaiak, indiaiak szerepét sem.
Szóval nem egyszerű a helyzet. Mondjuk valaki pofán vághatná a biden adminisztrációt, hogy álljanak le, ha már elvesztették a választásokat.
a leköszönő demokrata vezetés, épp a trumpista Pompeo-tervet valósítja meg, amit Trump is szándékozik majd. nyomást gyakorolni az oroszokra, hogy jobb feltételekkel lehessen békét kötni, szóval, ha szerinted ez azt fogja eredméynezni, hogy sosem fog véget érni a háború, akkor ez így marad majd Biden után is, sőt inkább fokozódni fog.
szerintem ez nem nem feltétlen egy működő stratégia, túl nagy a kockázat benne (persze, ettől még nem lehetetlen, hogy bejön, csak az ár-érték arányok nekem akkor sem tetszenek)
nem tudom, hogy most szándékosan csinálsz úgy, mitnha ezt nem tudnád, vagy tényleg csak nem tájékozódtál eléggé, de azért nem kéne csak úgy vagdalózni, kis utána olvasás nélkül
Trump megnevezte, hogy kit fog jelölni külügyminiszternek: Marco Rubiot. Igen, ő nem azonos Mike Pomeoval. Rubio például nemmel szavazott (és ezzel késleltetett) akkor, mikor egy nagyobb ukrajnai támogatásról (61 milliárd) szavaztak, amit végül áprilisban el is fogadtak. Hogy idézzem későbbi szavait: "But at the end of the day, what we are funding here is a stalemate war, and it needs to be brought to a conclusion, or that country is going to be set back 100 years." Ez eléggé egybevág azzal, hogy Putin elmondása szerint kész tárgyalni, de a megszerzett területekről nem mond le.
Szóval az én logikám (és bizony ez nem egyezik mondjuk a Telex logikájával) valahogy így néz ki:
Trump azt ígéri, hogy beiktatása után véget vet a háborúnak (egyesek szerint úgy, hogy megvonja a támogatást Ukrajnától, mások (Pomeo) szerint meg úgy, hogy erővel beleáll Oroszországba -> Trump nyer -> megnevezi Rubiot külügyminiszternek, aki nyíltan az ellen van, hogy tovább támogassák Ukrajnát és a tárgyalásban látja a megoldást -> (Putin kész tárgyalni) -> Biden javaslatot tesz a hitel egy részének (5 milliárd) ajándékká minősítésére -> Biden megengedi, hogy nagy hatótávolságú fegyvereket bevessenek orosz földön -> hirtelen felbukkannak titkos iratok, mik szerint Putin rendelt meg különböző gyilkosságokat (ami eddig is nyilvánvaló volt)
Most ha ezt a sort végig gondolom, akkor nekem nagyon nem az jön le, hogy a Biden adminisztráció jófejségből Trump keze alá dolgozik. Inkább tűnik annak, hogy minél jobban szítani akarják a tüzet, hogy a végén, január 20 után már ne nagyon lehessen tárgyalások útján olyan könnyen befejezni.
Persze lehet, hogy tévedek, ez benne van. Pont úgy, ahogy más is tévedhet, mert elég kevesen vannak a legfelső körökben. Az viszont biztos, hogy ezt nekem nem az oroszok mondták és még csak nem is a mi hazánkosok vagy fideszesek.