kiserik írta:Jelenleg nagyon kicsi rá az esély, hogy durvul a szitu, de... a politikában nagyon sok minden változhat nagyon rövid idő alatt.M1Ö írta: Ne idegesítsetek már fel... Pár nap múlva névnapom, ma bútort szerelek pár sör társaságában, lassan itt a Karácsony... Tényleg (mármint, hogy TÉNYLEG, és ezt kérdezem) ezen kell aggódjunk, hogy ki hova bújik ha baj lesz? Tényleg afelé megy a háború, amiről szól a cikk? Nem hiszem el, hogy ennyire gyökerek, hogy tényleg kirobban a 3. világháború.
Kicsit sok lett a tényleg![]()
![]()
Jelenleg ott tartunk, hogy az amerikai leköszönő demokrata vezetés mindent megtesz, hogy a háború ne érhessen véget, sőt. Erre még van szűk 2 hónapjuk. Úgy látszik, hogy a brittek vakon követik az ügyet, bízva, hogy elég messze vannak mindentől, van atomjuk meg persze nyaliznak az USA-nak, ha már kiléptek az EU-ból.
A helyzet bonyolultságát az adja, hogy jelenleg a NATO kb 4-5-szörös erőt képez (ha összeadunk mindenkit), mint az orosz erő. Ezzel biztos, hogy nem fog Putyin szembe menni. Viszont jelenleg ez elég sérülékeny. A legnagyobb NATO erő az USA. 2 hónap múlva bármi lehet velük. A második legnagyobb NATO erő Törökország, akik miután véresre szívatta őket az EU, jelentkeztek a BRICS államok közé. Így gazdaságilag Oroszország mellé szegődnek. Érdekes kérdés lenne, hogy ha háborúra kerül a sor, akkor vajon hová állnának? Így durván megfogyatkozhat a NATO ereje és még nem vettük számításba a kínaiak, észak-koreaiak, indiaiak szerepét sem.
Szóval nem egyszerű a helyzet. Mondjuk valaki pofán vághatná a biden adminisztrációt, hogy álljanak le, ha már elvesztették a választásokat.
a leköszönő demokrata vezetés, épp a trumpista Pompeo-tervet valósítja meg, amit Trump is szándékozik majd. nyomást gyakorolni az oroszokra, hogy jobb feltételekkel lehessen békét kötni, szóval, ha szerinted ez azt fogja eredméynezni, hogy sosem fog véget érni a háború, akkor ez így marad majd Biden után is, sőt inkább fokozódni fog.
szerintem ez nem nem feltétlen egy működő stratégia, túl nagy a kockázat benne (persze, ettől még nem lehetetlen, hogy bejön, csak az ár-érték arányok nekem akkor sem tetszenek)
nem tudom, hogy most szándékosan csinálsz úgy, mitnha ezt nem tudnád, vagy tényleg csak nem tájékozódtál eléggé, de azért nem kéne csak úgy vagdalózni, kis utána olvasás nélkül