RealVazquez írta:
nuevo_ericco írta:
Fidesz helyében én is ezt tenném, hogy bejusson a DK és a Mi Hazánk is.
Én pedig MP és a Tisza Párt helyében azonnal elkezdeném “összegyurcsányozni” a fideszt. Mi másról szólna ez a döntés, ha nem arról, hogy a DK és a Mi Hazánk biztosan bejussanak?
MP ismét 9D-ben sakkozik, mert:
- ha igaza lesz, akkor megmondhatja, hogy igaza volt, ráadásként tényleg össze lehet gyurcsányozni a Gyurcsányt el nem számoltató Fideszt stb.
- ha meg nem, akkor nem esik el az a pár tízezer szavazat, amit valószínűleg a kispártokra adtak volna le szavazóik annak a reményében, hogy a küszöb módosítása mennyivel több esélyt kínál a bejutásra. És bár szerintem így a Kutyapárt is bejutna, természetesen közel sem kompenzálja a 2 csicska pártot. A Mi Hazánk szavazói szerintem túl makacsak, míg a DK-sok kevésbe, és valljuk be, tényleg kihalófélben vannak, de ha az MSZMP-vel és a Párbeszéddel indulnak, mindenképpen meglesz a 3%.
Igaz, rohadt kíváncsi lenné, hogy hogy (nem) adnák be a szavazóiknak ezt a fene nagylelkűségüket a demokráciáért folytatott harcukban. Az értelmeseknek úgyis kijózanítónak hathat, ami azt a kontraproduktivitást sem zárja ki, hogy a Tiszától elvett szavazatok ellenére is rosszabbul jöjjenek ki az egészből. Vannak 2024 és 2025 végéig is módosítható választási
Mire gondolsz?
Szerintem az Euronews-os csávónál volt a legidegesebb, már-már Puzsérra emlékeztetett.
Szerintem túlpörgött, mert bár szinte mindenben igaza volt, jobb higgadtságot mutatni.