Családi pótlék, családi adókedvezmény. Én is a családi adókedvezményben látom a megoldás egyik felét. Ez jelenleg 1-10, 2-20-20, 3+-33-33 ezer forint gyerekeknként havonta. Ezt nem kell befizetni az adóba, hanem oda kel adni a dolgozónak. Elvileg ezt duplázzák jövőre. Ezzel helyesen támogatva a dolgozó családokat.
A bibi ott jön, hogy mi van azzal, aki nem tud (nem nem akar) dolgozni. A családi pótlék égbe emelése sok élű fegyver. Egyrészt remekül lehet vele szavazatot vásárolni a szegényebb rétegeknél. Másrészt, ha bizonyos gyerekszám fölött meghaladja a minimálbért, akkor bizony munkanélküliség növelő hatása is van. A gyermekgondozási támogatást kellene legalább az átlagfizetés magasságába emelni, és egyéb kedvezményekkel (eszközök beszerzése, szobák kialakítása) segíteni.
Ugye elmondható, hogy a családi pótlék (segély) inkább balos irány, az adókedvezmény inkább jobbos irány. Sajnos én eleget láttam a segély rendszert kihasználó embereket, sőt olyat is, aki a gyermekgondozási támogatásért mindent megtett annak érdekében, hogy a sokadik gyermeke ne legyen egészséges. Persze ezek nem általános esetek, de ezeket is szem előtt kell tartani.
ferni írta:
Kezdődött egy csúsztatással a dolog első körben:
Mint mondta, gyermekét még Varga Judit minisztersége alatt rabolták ki az ágyából, csaknem napra pontosan egy évvel ezelőtt, november 29-én, hamis dokumentáció alapján. (Varga Judit akkor már nem volt miniszter, 2023 júniusában maga jelentette be, hogy július 31-i hatállyal lemond miniszteri megbízatásáról – a szerk.)
Majd megtetézte ezt ezzel:
"Már akkor tudtam, milyen ember Magyar Péter, amikor Varga Judit elmondta egy interjúban, hogy hogyan bántalmazta őt”.
Sajnálatos módon én is alá tudom támasztani, hogy ezt a lelki terrorizálást, ahogyan te is terrorizáltad Juditot, sajnos nagyon sok nő átéli, ahogyan én is átéltem Aladár vér szerinti apjától
Többit hehe leírta.
Inkább röhögj, vagy próbáld magad a szülők helyébe képzeli és együtt érezni velük, bár az úgysem fog menni. Majd talán egyszer.
hehének meg csak annyit, hogy nem nagyon csodálkozom. Úgy látszik szerinte is inkább vegyenek maguknak új gyereket. Arra kellene gyűjteniük, mert jó anyagi helyzetben lévő családról van szó.