Halfkey írta:
Zack hozzászólását nagyon adom, egy pici véleményt kommentelnék a végére erről a részről:
Amit mindenféleképpen nyomatnék MP helyében majd, az a családi pótlék drasztikus megemelése,
Amennyi dolgot szarul nyom a Fidesz, az szerintem pont nem egy probléma hogy nem családi pótlék, hanem adóvisszatérítés kerete a havi családtámogatás fő iránya. Így is van bizonyos régiókban megélhetési gyerektartás, egy magas családi pótlék erre csak ráerősítene. Nincs szerintem azzal baj hogy azok tudják megkapni a pénzt, akik amúgy (bejelentve) dolgoznak is.
3 gyerekes családként idén 48k családi pótlék, 100k körül van az adóvisszatérítés. Jövőre ugye ezt a másodikat emelik elvileg (duplázást ígértek), szerintem ez társadalmilag jobb mintha a pótlék lenne emelve.
Ami ebben hibájuk, az inkább a CSOK és társai ingatlanpörgetésre, aza pénz is jobb lenne oktatásba/családtámogatásba és akkor nem pumpolnák az ingatlanpiacot (ami nyilván érdekük, nincsenek véletlenek).
Azt az elején leírom, hogy nekem nincsen gyerekem és még tervben sincs, szóval csak beleugatok a dogokban
Nekem a családi pótlék növelése azért tűnik jó gondolatnak, mert a szülőknek rengeted olyan költsége van, ami ha meg tudja fizetni munkahelyeket, termelést és adóbevételeket termet. Gondolok a tankönyv választásra, iskolai szerek, az a nevetséges technika doboz, amiben műanyag pálca, színes lapok meg kék papír dobókocka van (van még ilyen?) meg hasonlókra. Lehetne a tankönyvpiacion és az eszköz piacon verseny, ezzel modernebb technológiák, a gyerekek igényeit nagyobb mértékben kielégítő eszközök kerülnének a piacra. A megélhetési gyerektartást sajnos ismerem, egy távoli rokon űzi és mondhatom, hogy rosszul érint, szégyellem. Azt viszont nem tudom, hogy ez mennyire jobb vagy rosszabb mint az intézet.
Igazából azért írtam ezt a családi pótlékot, mert nem akkora összeg, amit ne tudna egy rendesebben összerakott költségvetés kigazdálkodni, sokak érint és szerintem túlnyomó részt jó dolgokra menne el. Plusz megfontolandó, alacsonyabb áfa gyerek ruhákra vagy hasonló. Nem szeretnék dobálózni az ötletekkel, mert komoly átgondolás nincs mögöttük, és az előzőre is jó érveket írtál, hogy miért ne.