Elhunyt Tony Todd.
BATMAN: Nagyon rendben van, nagyon jól néz ki, nagyon szeretem, DE! Elnézve a Pingvin-sorozatot, lehet, hogy ennek az univerzumnak ez a 6 részes sorozatos forma amúgy jobban állna, mint a mozis.
Ez egyszerre dicséret és egyszerre kritika is. Szeretem ezt a filmet, de nálam az újranézhetőségi faktora, emiatt a darkos, melankolikus, komótos tempó miatt jóval kisebb, mint például a Burton, Nolan, de még a Schumi-féle filmeknél. Ezzel a tempóval kevésbé tudok rezonálni. Ritkábban van szükségem rá.
Dicséret, mert ez a film amúgy sztori, színészek, hangulat, ZENE, technika terén is csúcs! A Pingvin sorozat pedig szerintem ettől semmivel nincs elmaradva! Akkor és amikor kell, tök jó elmerülni ebben a világban, és olyankor egyáltalán nem probléma, ha a játékidő nem mozi hosszúságú, hanem durván 6*1 óra.
Szóval ja... jöhetne Arkham, Baglyok Bírósága, Hush, Black Mask, Poison Ivy, Red Hood, Professor Pyg, Two-Face sztori is...
IDEGLELÉS: Ez a film egy kibaszott nagy blöff. Húztam, halasztottam, ezer éve watchlisten rohadt már, mert annyira behányok a found footage filmektől, hogy elmondani nem tudom...
Értem és látom, hogy miért ment ez nagyot. 99-ben moziban azért nem lehetett rossz. Még azt is elismerem, hogy van egy para hangulata az egésznek. De ettől ez még nem egy jó film...
Az alap misztikum ellenére unalmas, egy idő után a szereplők rinyálása, valamint a kamera folyamatos rángatása idegesítő...
De legalább letudtam... ez a legnagyobb pozitívuma.