Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

kiserik

Re: Politika

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. október 26., szombat 17:38

h3x0r írta:
kiserik írta: Ferni, én megértelek. Nekem a hitelességet el kell érdemelni. Van rá 2 évük. Meglátjuk. MP-nek eddig nem sikerült. Ezért is kértem az EP-s videókat. Hoztál 6-ot, amiből 1 db értékelhető, Gerzsenyi felszólalása az árvízzel kapcsolatban. A többi vagy Fidesz szidás, vagy inkább ismeretterjesztő dolog, ami nem rossz, de nem kapcsolódik szorosan a tényleges munkához. Én arra vagyok/leszek kíváncsi, hogy milyen értékeket fognak kint képviselni, hogyan fognak felszólalni, vitázni, szavazni (nem tartózkodni, szavazni)? Tudod, nem az, hogy mit mondanak/ígérnek, hanem, hogy mit tesznek.
Olyan fura nekem ez, hogy kiserik, a bizonytalan szavazó, aki várja, hogy Magyar Péter végre meggyőzze őt. Miközben mindenki látja, hogy a Mi Hazánkkal tudsz a legjobban azonosulni, ők képviselik azt, amiket a világról gondolsz, nem véletlenül osztod meg folyamatosan az onnan származó híreket, véleményeket. Nem tud olyat tenni se Magyar, se Toroczkai a következő másfél évben, hogy megváltozzon a véleményed. Saját magad szembe köpése lenne, ha a Tiszára és nem a Mi Hazánkra szavaznál.
A folyamatos megosztás azt jelenti amit ferni meg gutihaz14 csinál. Tudod létezik olyan, hogy felelősség. Ezért tudok tükörbe nézni, mert volt annyi sütnivalóm, hogy soha nem aszisztáltam ehhez a posványhoz, amit ma Magyarországon van. Szembe köpni valója azoknak lenne, akik leszavaztak a kormánypártra, most meg verik a mellüket, hogy nem lett jó vége. A témára még később visszatérek, remélem majd ha oda jutok, akkor nem már olyan fura a gondolkodás módom.
BlancoMark írta: kiserik, mi szamodra a prioritas egyebkent? Egy kormanyvaltas es ezaltal uj irany, vagy a Mi Hazank bejutasa az orszaggyulesbe es a jelenlegi rendszer megmaradasa ujabb 4 evre?

En szemely szerint valoszinuleg (es szerintem meg rengetegen) egy szavazatos Tisza szavazok leszunk, ha nyernek 2026-ban. A Fidesz hatalmasat fog gyengulni a propaganda es a hatorszag nelkul, ott is sok szavazo fog felszabadulni. Bal oldali part sincsen gyakorlatilag. Szoval fixen sok-sok uj politikai ero jelenne meg a palettan akikkel majd sok jelenleg Tiszas jobban fog tudni azonosulni. De eloszor el kell takaritani ezt a mocskos, korrupt rendszert. Nincs mas opcio. 'Eloszor a munka, aztan a szorakozas'.
Számomra az a prioritás, hogy olyanra szavazzak, akinek a mondókájával, tetteivel egyet tudok érteni. Emellett prioritás a mostani kormány leváltása és az is, hogy nem egy újabb teljhatalmú kormányunk legyen. Kellenek a fékek.
'shutterisland írta:
kiserik, mi szamodra a prioritas egyebkent? Egy kormanyvaltas es ezaltal uj irany, vagy a Mi Hazank bejutasa az orszaggyulesbe es a jelenlegi rendszer megmaradasa ujabb 4 evre?
ha egy mar fixen 15% koruli es kozben egyre erosodo, nepszerusodo part lenne a mi hazank, aki majd kormanyvalto erove nohetne ki magat, akkor megertenem a masodik opciot is.

viszont a valosag az, hogy 2019 ep 3.3%, 2022-es valasztasokon 6% , most 24-ben pedig 6.7%, azota pedig azon a 4-5 kozvelemenykutatason, amit publikaltak, kb 5%-ra merik oket.

ebben nincsen sokkal tobb, ellenben ha bukna a fidesz, az onnan leolvado szazezrekbol tudnanak elszipkazni.
A Mi hazánknak mindegy, hogy a Fidesz, vagy a Tisza bukik, mindenhonnan tud majd elszipkázni szavazókat. Már írtam korábban, a Tisza nélkül bővel 10+%-os lenne mára a párt. Bizonyíték az elért eredmény a megyei listán, ahol a Tisza nem indult. Így kijelenthető, hogy bizony sokan átszavaztak a Tiszára a nagyon jó reményében.

A közvéleménykutatós rész pedig megint a jó öreg átverős. Minden szavazás előtt 5% alá mérik ezeket a pártokat, mert 5% a küszöb. Aki ezt benyalja, az a végén leszavaz egy erősebb alternatívára. Ennyit jelent, semmi többet. Régi, de hatásos módszer azoknál, akik elég hiszékenyek és nem foglalkoznak a politikával, vagy csak nagyon felületesen.
Pite86 írta: Kb 2018- óta párt úgymond a Mi hazánk... Azóta is csak az az 5-7% sikerült nekik, ezen nagyon nincs mit beszèlni szerintem.
Persze megèrtem, hogy valakinek ez a párt is szimpatikus ès egy ideális világban a pártok sokszínűsège jó dolog ès lehetne rájuk szavazni bátran.
Anno èn is szimpatizáltam velük mèg a legelejèn, de ebben a mai világban, Magyarországon ami most itt kialakult ès ami várható lesz majd 26-ban kizárt, hogy egy ilyen "remènytelenül pici" pártra szavazzak amikor vègre van lehetősèg változtatni.
Vicc, de három fèle módon lehet Orbánèkat támogatni a további
tènykedèsükben.

- elmèsz ès a Fideszre húzod be.

- ha egy ilyen apró pártra szavazol.

- ha nem mèsz el.

Szomorú dolgok ezek, de sajnos ez a helyzet. :-( :'(
És eljutottunk a legfontosabb részhez, a mai értelmes ember agymosásához. A magyar választási rendszer úgy működik, hogy egyszerre 2 külön szavazás folyik. Választunk 106 egyéni körzetben 1-1 embert (mandátumot) és 96 mandátumot listán (ugye itt 5% a küszöb). A hihetetlen, hogy nem kötelező mind a 2 listán ugyan arra a pártra szavazni.

Ha én felelősen gondolkodom, és mondjuk nem értek teljesen egyet a Tiszával, de azt látom, hogy ők a legesélyesebbek, mint kihívó és talán nem akarják elárulni a hazát, akkor az egyéni körzetben leadom a voksomat a Tisza jelöltjére, ezzel megpróbálva 1 mandátumhoz juttatni őket, de országos listán meg leadom a nekem szimpatikusabb pártnak (Mi hazánk, Kutyák, akárki, akinek van esélye bekerülni) ezzel segítve őket a bejutásban és megpróbálni valami féket bevinni a parlamentbe.

Ezzel a módszerrel ugyan úgy le lehet győzni a Fideszt (szinte minden az egyéni körzetekben dől el, ezt is látni kellene), de megfékezhető a teljhatalom és színesíthető a parlament. Mondjuk nagyon jó lenne egy 46% Tisza, 42% Fidesz 6-6% Kutyák és Mi hazánk, vagy valami ilyesmi. Kisebbségi kormány (ugye a Tisza ás a Mi hazánk is kijelentette, hogy nem kötnének koalíciót senkivel) és kezdhetnénk tanulni a demokráciát. Még az alkotmányozó nemzetgyűlés összehívására is lenne esély.
Realista24 írta:A Mi Hazánk jobb ha sehonnan nem erősödik.
Erre nem tudok mit mondani, csak hogy butaság. Talán az egyetlen politikai erő ma Magyarországon, akik korrupció mentesek minden szinten. És elég jó ügyek mentén politizálnak. Pesze az LMBTQ-zás sok lehet egyeseknek, ahogy sokaknak pont az LMBTQ propaganda volt sok.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. október 26., szombat 17:24

A Mi Hazánk jobb ha sehonnan nem erősödik.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. október 26., szombat 16:57

Pipita írta:
ferni írta:

Ezt szeretem, szóval gyakorlatilag, ha a Tiszára szavaz az ember, akkor a Mi Hazánkra is szavaz... :kalapos:
Foylamatosan hozod az érveket, hogy miért NE szavazzunk Magyar Péterre. :lol:
Persze, nem kell az újabb kétharmad, túl gyorsan erősödnek... :kalapos:

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2024. október 26., szombat 16:31

ferni írta:
'shutterisland írta:

ebben nincsen sokkal tobb, ellenben ha bukna a fidesz, az onnan leolvado szazezrekbol tudnanak elszipkazni.
Ezt szeretem, szóval gyakorlatilag, ha a Tiszára szavaz az ember, akkor a Mi Hazánkra is szavaz... :kalapos:
Foylamatosan hozod az érveket, hogy miért NE szavazzunk Magyar Péterre. :lol:

Pite86
Kedvenc játékosaid: RAUL, CR7, RONALDO, ZIDANE, RC, FIGO, Casillas, Modric, Puskás
Kedvenc csapatod: Real Madrid CF

HozzászólásSzerző: Pite86 » 2024. október 26., szombat 16:12

Kb 2018- óta párt úgymond a Mi hazánk... Azóta is csak az az 5-7% sikerült nekik, ezen nagyon nincs mit beszèlni szerintem.
Persze megèrtem, hogy valakinek ez a párt is szimpatikus ès egy ideális világban a pártok sokszínűsège jó dolog ès lehetne rájuk szavazni bátran.
Anno èn is szimpatizáltam velük mèg a legelejèn, de ebben a mai világban, Magyarországon ami most itt kialakult ès ami várható lesz majd 26-ban kizárt, hogy egy ilyen "remènytelenül pici" pártra szavazzak amikor vègre van lehetősèg változtatni.
Vicc, de három fèle módon lehet Orbánèkat támogatni a további
tènykedèsükben.

- elmèsz ès a Fideszre húzod be.

- ha egy ilyen apró pártra szavazol.

- ha nem mèsz el.

Szomorú dolgok ezek, de sajnos ez a helyzet. :-( :'(

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2024. október 26., szombat 14:53

igy probalom kiseriket behuzni. :mrgreen:

egyebkent csak felig vicc szerintem, tobbszor irtam mar, ha kikap a fidesz, akkor egy oriasi reteg (megfelemlitettek, megvettek, a patkanyok a sullyedo hajorol, stb) szepen lepnek is le a szavazobazisukbol, illetve a korfa alakulasa sem kedvez nekik.
a mi hazank onnan tudna "erositeni" leginkabb.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. október 26., szombat 14:47

'shutterisland írta:

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2024. október 26., szombat 14:24

kiserik, mi szamodra a prioritas egyebkent? Egy kormanyvaltas es ezaltal uj irany, vagy a Mi Hazank bejutasa az orszaggyulesbe es a jelenlegi rendszer megmaradasa ujabb 4 evre?
ha egy mar fixen 15% koruli es kozben egyre erosodo, nepszerusodo part lenne a mi hazank, aki majd kormanyvalto erove nohetne ki magat, akkor megertenem a masodik opciot is.

viszont a valosag az, hogy 2019 ep 3.3%, 2022-es valasztasokon 6% , most 24-ben pedig 6.7%, azota pedig azon a 4-5 kozvelemenykutatason, amit publikaltak, kb 5%-ra merik oket.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. október 26., szombat 13:41

Minden hasonlóság csupán a véletlen műve

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2024. október 26., szombat 12:55

En szemely szerint valoszinuleg (es szerintem meg rengetegen) egy szavazatos Tisza szavazok leszunk, ha nyernek 2026-ban. A Fidesz hatalmasat fog gyengulni a propaganda es a hatorszag nelkul, ott is sok szavazo fog felszabadulni. Bal oldali part sincsen gyakorlatilag. Szoval fixen sok-sok uj politikai ero jelenne meg a palettan akikkel majd sok jelenleg Tiszas jobban fog tudni azonosulni. De eloszor el kell takaritani ezt a mocskos, korrupt rendszert. Nincs mas opcio. 'Eloszor a munka, aztan a szorakozas'.

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2024. október 26., szombat 12:40

https://444.hu/2024/10/26/a-legfobb-ugy ... ek-ugyeben

nincs itt semmi különös
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. október 26., szombat 12:05

Vagy felfogja épp ésszel, hogy ha a Mi Hazánkra szavaz, akkor a Fideszre szavaz gyakorlatilag.

Ha a Fideszt le akarja valaki váltani jelenleg a Tisza az egyetlen értelmes opció.

Szóval dönteni kell mi a fontosabb 2026-ban az ország állapotát elnézve, támogatni a Mi Hazánkat vagy bármelyik kisebb pártot, akik valószínűleg nem lesznek olyan helyzetben, hogy befolyásoló tényezők legyenek vagy az a fontosabb le lesz-e váltva a Fidesz.

Sajnos jelenleg ezek a játékszabályok, amiket a Fidesz alakított ki és ezen is változtatni kell minél előbb, mert ez nagyon nem jó így.

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2024. október 26., szombat 11:52

kiserik írta: Ferni, én megértelek. Nekem a hitelességet el kell érdemelni. Van rá 2 évük. Meglátjuk. MP-nek eddig nem sikerült. Ezért is kértem az EP-s videókat. Hoztál 6-ot, amiből 1 db értékelhető, Gerzsenyi felszólalása az árvízzel kapcsolatban. A többi vagy Fidesz szidás, vagy inkább ismeretterjesztő dolog, ami nem rossz, de nem kapcsolódik szorosan a tényleges munkához. Én arra vagyok/leszek kíváncsi, hogy milyen értékeket fognak kint képviselni, hogyan fognak felszólalni, vitázni, szavazni (nem tartózkodni, szavazni)? Tudod, nem az, hogy mit mondanak/ígérnek, hanem, hogy mit tesznek.
Olyan fura nekem ez, hogy kiserik, a bizonytalan szavazó, aki várja, hogy Magyar Péter végre meggyőzze őt. Miközben mindenki látja, hogy a Mi Hazánkkal tudsz a legjobban azonosulni, ők képviselik azt, amiket a világról gondolsz, nem véletlenül osztod meg folyamatosan az onnan származó híreket, véleményeket. Nem tud olyat tenni se Magyar, se Toroczkai a következő másfél évben, hogy megváltozzon a véleményed. Saját magad szembe köpése lenne, ha a Tiszára és nem a Mi Hazánkra szavaznál.

1madridista
Kedvenc játékosaid: Casemiro, Modric, Ramos, Militao, Carvajal, Vini, Valverde

HozzászólásSzerző: 1madridista » 2024. október 26., szombat 11:14

hehetheoriginal írta: Nem volna rossz mr a kozel-keleten most vagy egyik vagy masik megsemmisitene vegre a masikat, aztan lezarnank ezt az evezredek ota tarto szart.
Mindegy mibe kerul, koszi.
ukrajnaban se lenne rossz :mrgreen: :mrgreen:

csak legyen beke :mrgreen:

mindegy mibe kerul koszi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2024. október 26., szombat 10:37

ekozben peterunk a csabai piacon langosozik, meg kolbaszfeszkon kolbaszt gyurogat. :mrgreen:

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. október 26., szombat 10:30

ferni írta: De megint egy akkor még magánembertől és a kb még meg se alakult párttól vártál el olyan működést, mint ha mondjuk már évek óta léteznének, megint oda teszel egyenlőségjelet, hogy az a kis valóságban kiadjon egy képet amibe bele lehet kötni.

Mint látod ahogy telik az idő és ahogy alakulnak a dolgok ezek a gyermekbetegségek is ki vannak nőve és nincs ilyen, mint az első hónapokban volt. Tényleg minden el lett mondva a beszédben mennyi szakértővel dolgoznak együtt, mindent is próbálnak kidolgozni stb.

Szóval lehet itt csiki-csuki politikázni, ami aggasztó is lehetne egy már kialakult pártnál, ahol meg vannak az egységes irányvonalak, de ezt egy vadiúj párttól számonkérni, ahol aztán mindenféle gondolkodással megáldott ember van pöppet nevetséges, főleg hogy ezzel tökéletesen ütve is van a oneman show része is, hogy nem egyedül dönt, amit már a vak is lát.
Ez nagyon szép. Köszönöm. Tudnál esetleg adni valami videós anyagot az eddigi felszólalásaikról, munkájukról az EP-ben? Kíváncsi lennék rá (nem, nem érdekel, hogy a Fidesz EP képviselői mit csináltak az elmúlt hónapokban az EP-ben, nem vagyok Fidesz szavazó).
https://youtu.be/sTn4ei1sWuM
https://youtu.be/grLi-g78OSY
https://youtu.be/kiMePLWG3Q4
https://youtu.be/fYLSBL8qkcQ
https://youtu.be/JJlijMsh85Q
https://youtu.be/ne3C99ODdwc
A végére, pedig lehet röhögcsélni az agyhalottakon (mindenki aki nem a Tiszára szavaz), de egy demokráciában pont az lenne a lényeg, hogy mindenki oda szavaz, ahová szeretne, mert úgy gondolja, hogy az a legjobb neki és a hazájának. Értelmes keretek között el lehet (és kell is) beszélgetni, hogy ez miért jobb, ez miért rosszabb, de minősíteni az embereket véleményük alapján elég ostoba, szint alatti dolog.
Az a baj, hogy ezek az emberek igazán nem gondolnak már semmit, van a neten fent 10+ friss videó, hogy mekkora a gáz, felteszel egy összetettebb kérdést és bootol az agy, mert csak az egyszerű üzeneteket tudják befogadni és nem értik ők se mit és miért gondolnak úgy és mivel erre egyik sablon se passzol vagy elkezd másról beszélni vagy elmegy.

Egyértelmű hazugságokkal tömik a fejüket, ezek meg mondják vissza amit hallottak.

Szóval ha el tudná mondani, hogy miért ez a véleménye, mi alapján gondolja ezt tényekkel alátámasztva én el tudom fogadni, de az ilyen nagyon ritka volt amiket hallottunk, csak a fröcsögés ment, minden tényt, számot nélkülözve.
Ez nem a saját véleménye a kialakult gondolatvilágában, ez csak olyan mint mikor Pistike nagy nehezen évek alatt bemagol egy verset, mert a tanár néni folyamat mondja neki és néha visszaböfög belőle pár sort, az hogy miről is szól a vers ötlete sincs, az se tudja igaz-e de miután csak ezt hallja egy-egy sor eszébe jut mindig.

Talán ez volt a legkeményebb videó, mikor már az a szint hogy pár perc után késztetést érzel, hogy kikapcsold akkora az értelmi mélygödör, akkor már gond van na.

És az oktatási rendszerünk pontosan ilyen, csak mondd vissza amit meg kell tanulnod, az hogy meg is értsd mi miért van másodlagos, mi hogy működik le van szarva, csak írd le a dolgozatban azt amit elvárnak.

És ennek látjuk a tökéletes leképződését jelenleg.

Szerencsére a mai fiatalokban már elindult ez a mechanizmus, mert olyan mennyiségű, egymásnak ellent mondó információt kapnak akarva-akaratlanul, hogy maguktól, természetes módon is véleményt kell formálniuk dolgokról a két oldalt is látva, míg ez a poszt-kádárista réteg csak nézi az M1et és mindent is elhisz, hiába nincs pénze a boltba menni, mert a gyurcsány ugye 14 éve is hátráltatja az országot, az nem is baj, hogy semmi hatalma sincs pont ennyi ideje.
Már fel se tűnnek nekik a legegyértelműbb logikai bukfencek se és jó ég mennyi ilyen van...
Ferni, én megértelek. Nekem a hitelességet el kell érdemelni. Van rá 2 évük. Meglátjuk. MP-nek eddig nem sikerült. Ezért is kértem az EP-s videókat. Hoztál 6-ot, amiből 1 db értékelhető, Gerzsenyi felszólalása az árvízzel kapcsolatban. A többi vagy Fidesz szidás, vagy inkább ismeretterjesztő dolog, ami nem rossz, de nem kapcsolódik szorosan a tényleges munkához. Én arra vagyok/leszek kíváncsi, hogy milyen értékeket fognak kint képviselni, hogyan fognak felszólalni, vitázni, szavazni (nem tartózkodni, szavazni)? Tudod, nem az, hogy mit mondanak/ígérnek, hanem, hogy mit tesznek.

Fidesz szavazók: van egy véleményem, hogy kik alkotják a Fidesz szavazó bázisát és miért. Már többször leírtam itt. Viszont amit illene észrevenni ezekben a videókban, hogy nem véletlenül készülnek ilyenekre. Persze ahol van alapanyag, ott könnyű találni. Például a háttérben elég sok fiatalt vagy középkorút látni, a videóban pedig csak idősek szerepelnek. Természetesen az ilyen videókban a ""legjobb"" alakítások kerülnek be, nem véletlenül. Ezzel azért legyünk tisztában.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. október 26., szombat 9:45

De megint egy akkor még magánembertől és a kb még meg se alakult párttól vártál el olyan működést, mint ha mondjuk már évek óta léteznének, megint oda teszel egyenlőségjelet, hogy az a kis valóságban kiadjon egy képet amibe bele lehet kötni.

Mint látod ahogy telik az idő és ahogy alakulnak a dolgok ezek a gyermekbetegségek is ki vannak nőve és nincs ilyen, mint az első hónapokban volt. Tényleg minden el lett mondva a beszédben mennyi szakértővel dolgoznak együtt, mindent is próbálnak kidolgozni stb.

Szóval lehet itt csiki-csuki politikázni, ami aggasztó is lehetne egy már kialakult pártnál, ahol meg vannak az egységes irányvonalak, de ezt egy vadiúj párttól számonkérni, ahol aztán mindenféle gondolkodással megáldott ember van pöppet nevetséges, főleg hogy ezzel tökéletesen ütve is van a oneman show része is, hogy nem egyedül dönt, amit már a vak is lát.
Ez nagyon szép. Köszönöm. Tudnál esetleg adni valami videós anyagot az eddigi felszólalásaikról, munkájukról az EP-ben? Kíváncsi lennék rá (nem, nem érdekel, hogy a Fidesz EP képviselői mit csináltak az elmúlt hónapokban az EP-ben, nem vagyok Fidesz szavazó).
https://youtu.be/sTn4ei1sWuM
https://youtu.be/grLi-g78OSY
https://youtu.be/kiMePLWG3Q4
https://youtu.be/fYLSBL8qkcQ
https://youtu.be/JJlijMsh85Q
https://youtu.be/ne3C99ODdwc
A végére, pedig lehet röhögcsélni az agyhalottakon (mindenki aki nem a Tiszára szavaz), de egy demokráciában pont az lenne a lényeg, hogy mindenki oda szavaz, ahová szeretne, mert úgy gondolja, hogy az a legjobb neki és a hazájának. Értelmes keretek között el lehet (és kell is) beszélgetni, hogy ez miért jobb, ez miért rosszabb, de minősíteni az embereket véleményük alapján elég ostoba, szint alatti dolog.
Az a baj, hogy ezek az emberek igazán nem gondolnak már semmit, van a neten fent 10+ friss videó, hogy mekkora a gáz, felteszel egy összetettebb kérdést és bootol az agy, mert csak az egyszerű üzeneteket tudják befogadni és nem értik ők se mit és miért gondolnak úgy és mivel erre egyik sablon se passzol vagy elkezd másról beszélni vagy elmegy.

Egyértelmű hazugságokkal tömik a fejüket, ezek meg mondják vissza amit hallottak.

Szóval ha el tudná mondani, hogy miért ez a véleménye, mi alapján gondolja ezt tényekkel alátámasztva én el tudom fogadni, de az ilyen nagyon ritka volt amiket hallottunk, csak a fröcsögés ment, minden tényt, számot nélkülözve.
Ez nem a saját véleménye a kialakult gondolatvilágában, ez csak olyan mint mikor Pistike nagy nehezen évek alatt bemagol egy verset, mert a tanár néni folyamat mondja neki és néha visszaböfög belőle pár sort, az hogy miről is szól a vers ötlete sincs, az se tudja igaz-e de miután csak ezt hallja egy-egy sor eszébe jut mindig.

Talán ez volt a legkeményebb videó, mikor már az a szint hogy pár perc után késztetést érzel, hogy kikapcsold akkora az értelmi mélygödör, akkor már gond van na.

És az oktatási rendszerünk pontosan ilyen, csak mondd vissza amit meg kell tanulnod, az hogy meg is értsd mi miért van másodlagos, mi hogy működik le van szarva, csak írd le a dolgozatban azt amit elvárnak.

És ennek látjuk a tökéletes leképződését jelenleg.

Szerencsére a mai fiatalokban már elindult ez a mechanizmus, mert olyan mennyiségű, egymásnak ellent mondó információt kapnak akarva-akaratlanul, hogy maguktól, természetes módon is véleményt kell formálniuk dolgokról a két oldalt is látva, míg ez a poszt-kádárista réteg csak nézi az M1et és mindent is elhisz, hiába nincs pénze a boltba menni, mert a gyurcsány ugye 14 éve is hátráltatja az országot, az nem is baj, hogy semmi hatalma sincs pont ennyi ideje.
Már fel se tűnnek nekik a legegyértelműbb logikai bukfencek se és jó ég mennyi ilyen van...

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. október 26., szombat 9:33

Donald "you're fired" trump joe rogannel, kamala bruce springsteennel meg eminemmel, nehez a valasztas :lol:
(Eminem kurvanagy csalodas, agyara ment a drog)
Ami hireket es videokat latok a temaban, kamala teljesen eletkeptelen script meg teleprompter nelkul, total ostoba es idiota dolgokat mond, mar ha egyaltalan mond valamit.
Nem tudom ki lenne jobb, amerikanak biztos, hogy trump, europanak, nekunk max annyiban is inkabb trump, hogy legalabb ra lennenk kenyszerutve, hogy osszefogjunk vegre, es valoban egy unio lenne az arab, muszlim, orosz, kinai befolyas ellen
thereisonly1ronaldo

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. október 26., szombat 9:23

Nem volna rossz mr a kozel-keleten most vagy egyik vagy masik megsemmisitene vegre a masikat, aztan lezarnank ezt az evezredek ota tarto szart.
Mindegy mibe kerul, koszi.
thereisonly1ronaldo

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. október 26., szombat 8:53

ferni írta: Egyszer az a baj ...
Csak pár észrevétel, ha már megemlítettél név szerint :kacsint:

Hitelesség: láttunk már olyat a történelemnben, hogy mindent meg lehet magyarázni. Nekem hiteltelennek tűnik aza politikai vezető, párt, akárki, aki egyik nap "A"-t mond, majd másnap "B" lesz belőle. Hogy a Tiszánál mardjunk, mi garantálja neked, hogy amit mondott MP, annak az ellenkezőjéről nem fogják ismét meggyőzni? Mi számít MP magánvéleményének és mi a Tisza párt hivatalos véleménye? Ezek után hogyan lehet elővenni bárkit is a politikában, ha mond valamit? Bárkit a ""magánvéleméánye"" miatt? Megjegyzem, most páran ezt csinálják Orbán Balázzsal is. Nincs itt semmi látnivaló, ez csak a magánvéleménye volt, nincs köze a Fideszhez. Ez így rendben van?

"Most is konkrét dátumok lettek mondva" ahogy fentebb, ez sokat nem jelent. Vagy így lesz, vagy majd valaki meggyőzi a pártot, hogy ne így legyen, mert az lesz a pártérdek. Egyébként kik is ezek, akik ilyen jól győzködik a pártelnököt? Erről lehetne azért többet tudni.

"MP kritizálta a keményen az EPt" ez így van. És ennek az ellenkezőjéről nem lehet meggyőzni?

Érted, hogy mi a bajom ezzel a csiki-csuki politikával? Mikor tudja Átlagjános, hogy a párt egyetlen képviselője, a pártelnök éppen olyat mond, igér, amit betart, vagy olyat, aminek az ellenkezőjéről majd meggyőzi valaki?

node írta:
kiserik írta: Másrészt nem teszik az, hogy semmit nem tudni a pártról. Semmit. Van MP, meg Radnai, pár EP-re összeverbuvált ember (akiknek csak nevük van, semmi egyéb) és kész.
Annyira azért nem nehéz többet megtudni az EP-képviselőkről, csak néhány kattintás a Tisza Párt honlapján, és voilá:
- https://www.magyartisza.hu/page/europai ... selo-lista

A transzparencia jegyében letölthetők a vagyonnyilatkozataik is:
- https://www.magyartisza.hu/transzparencia

Azért jól láthatóan nem Deutsch Tomi kaliberek.

Vissza: