HozzászólásSzerző: Kerlon » 2024. október 23., szerda 10:04
Félidőben én Ancelottitól egy jó döntést láttam mégpedig, hogy a csapatot 4231-ről átállította 442re Rodrygoval és Bellinghammel a széleken, így sokkal jobb formája volt a csapatnak. Alapből egy Valverde Modric tök kevés, viszont Camavinga beállítával megint sokat változott a játékunk képe, teljesen más dinamikát tudott belerakni a francia és mindenhol feltűnt szervezkedni.
Egyúttal Mpabbe és Vinicius is szabadabb volt előbbi bár nem szerzett gólt, de folyamatos veszélyt jelentett a kapura és az első 2 gólban vastagon benne volt, valamint nagyon jól találta meg Cama is egy labdával, ami szintén nem sokon múlott. Felesleges szerintem támadni, nem lóg ki a csapatból, de még szokja. Külön öröm, hogy bátra lő és jól lő távolról is. Kicsit a védekezését kéne összerakni, mert sokszor azt érzem, hogy könnyedén áll hozzá és kis erőfeszítéssel sokkal többet adna.
A másik, ami csapatszinten borzalmas, hogy kb. nulla merészség van bennük. Csak a tuti visszapassz, csak arra fordulok, amerre terület van. Gyakorlatilag nem látni, hogy valaki egy jó ritmus váltással, egy gyors egy értintővel megmerné bontani a vonalakat, nem veszünk le egyénileg egyetlen egy embert se a pályáról és nem alakítunk ki ebből létszám fölényt. Nagyon nagyon ritkán látni ezt Judetól, Camatól és Gülertől. Egy sorral feljebb próbálkoznak, de, hogy középen soha senki, semmilyen kockázatot nem mer beletenni... Vagy elalélunk egy jó mélységi passztól, mint Modricétól legutóbb vagy most Camaé Kyliannek... Hát Guti meccsenként szórta anno a forintos labdákat. Siralmas, hogy hova tart a fudball.
Plusz volt olyan, hogy kontrázhatnánk, de senki nem ér fel miközben 2 emberünkre már 6 védekezőjátékos jut...
Judeot sajnálom, neki szabadabb szerep is jó lenne elől, de úgy fest idén nem a gyémánt lesz a nyerő felállásunk, mert többet tesz a szervezéshez, de a kapu elé nem ér oda. Pedig a fejjátékára is szükség lenne, illetve talán még arra a gólérzékenységre is, amit tavaly ősszel hozott, de ilyen messze a kaputól esélytelen lesz neki idén még a 10 gól is.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K