A szabálykövetés a normakövetéstől olyan mértékben tér el, hogy nem tudja a jelenlegi tanfolyam struktúrája felkészíteni a tanulókat az önálló vezetésre. Ezzel kezdeni kell valamit, és tényleg szép pillanat lenne, ha az átlag vezető átállna a szabály betartására, ezzel új normát teremtve, de nem fog megtörténni.Realista24 írta:Ezt a felvetest nem igazan ertem. Itt nem (csak) azon mulik, hogy fel van-e keszitve a tanulo vagy sem, hanem ott, hogy a tanulo be kell, hogy tartsa es be is tartja a 30-as, 40-es es 50-es tablat, amit alapbol senki mas.Itt a környéken sokszor van dugó, mert a tanuló vezető, talán vizsga útvonal is van itt. Minden tanuló vezető, akik betartják a kreszt, mögött kb 5-20 kocsi van feltorlódva. Nem készítik fel a forgalomra a tanulókat, nekem bár 14 éve lett meg a jogsim, a tanfolyam során 1 azaz egy alkalommal sem előztem meg senkit. Szabályosan közlekedve nem volt rá lehetőségem, majd próbáljam ki anyu/apu kocsijával élesben.
Es akkor le lehet dudalni, lehet anyazni, meg kivagni, elozni szabalytalanul hehe modjara, mikozben szerecsetlen csak betartja a szabalyokat.
Megtanulja a tanuló a szabályok betartását, ezzel az ismeretanyaggal, bár ő közlekedik a szabályoknak a legmegfelelőbben, a legveszélyesebb elem lesz a forgalomban.
Nem vagyok közlekedési szakember, még csak hozzáértő sem. Viszont a törvényalkotó elvileg rendelkezik a kellő ismeretekkel mégsem próbálja meg törvényhozással sem törvény betartatással sem megváltoztatni a kialakult helyzetet.