Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

Blanco88
Kedvenc játékosaid: Raul, Hierro, Ramos, Valverde
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Dynamo Dresden

Re: Politika

HozzászólásSzerző: Blanco88 » 2024. szeptember 28., szombat 11:10

Realista24 írta:
Blanco88 írta:

Jó döntés. Érdemi vitát itt már nem lehet folytatni.
Úgy nehez vitázni, hogy a kérdésre nem válaszol.
Mágusokkal is nehéz vitázni. 😅
"A bölcsesség ott kezdődik, ha belátjuk, hogy gondolataink másokat egyáltalán nem érdekelnek"
Nagy csalódás lesz itt 26-ban. (akárki nyer vagy veszít a választáson)
"Egész Spanyolország felett felhőtlen az ég"

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. szeptember 28., szombat 10:16

Blanco88 írta:
kiserik írta:
Ebben a hozzászólásban több a hazugság, mint a valós tartalom, de látjuk, hogy erre van igény.

Szeretném megköszönni azoknak, akik vevők voltak egy kis politikai vitára a bégetés helyett. Én kiléptem a Politika (Magyar Péter fanclub) topikból.
Úgy nehez vitázni, hogy a kérdésre nem válaszol.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2024. szeptember 28., szombat 9:56

Milyen snowflake hozzaallas mar ez.

Blanco88
Kedvenc játékosaid: Raul, Hierro, Ramos, Valverde
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Dynamo Dresden

HozzászólásSzerző: Blanco88 » 2024. szeptember 28., szombat 7:55

kiserik írta:
BlancoMark írta: Az hihetetlen, hogy ez a topic jelentos mertekben porog egy 3-4%-os tamogatottsagu part agymenesein, holott lathatjuk, hogy itt a forumon es a tarsadalomban is normal esetben milyen lefedettsege lenne ezeknek a nezeteknek.

Az meg talan meg ettol is hihetetlenebb, hogy egy olyan valaki porgeti folyamatosan ezt a reteg partot itt, aki elvileg nem is a szavazojuk. Latott mar valaki ilyet? Ha mar ennyi energiat szannek bizonyos nezetek promotalasara MINDEN NAP, akkor miert is ne tamogatnam oket legalabb a szavazatommal? Sok itt az ellentmondas.
Ebben a hozzászólásban több a hazugság, mint a valós tartalom, de látjuk, hogy erre van igény.

Szeretném megköszönni azoknak, akik vevők voltak egy kis politikai vitára a bégetés helyett. Én kiléptem a Politika (Magyar Péter fanclub) topikból.
"Egész Spanyolország felett felhőtlen az ég"

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. szeptember 27., péntek 22:10

Bocs a tripláért, de ez... :lol:

Orbán Balázs hős dédapja :lol: :lol: :lol:

Félelmetes, hogy tudnak nagyobbnál nagyobb öngólokat rúgni :lol:

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. szeptember 27., péntek 20:08

Narancséknál már közvéleménykutatják az Orbán Balázs ügyet.

Akkor ez gatya lesz neki.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. szeptember 27., péntek 20:02

'shutterisland írta: majka a partizanon (tavozas a kormanymediabol cimmel), aztan rendkivuli elo, kibeszelik az orban balazsos temat.
eleg tartalmas este.
Na ezt meghallgatom majd mindenképp.
Érdekes Majka esete amúgy, ő is lát pár dolgot érdekesen, de legalább egyenesbe megmond mindent amit gondol és általában nem oldalak mentén gondolkozik.

Majka, Molnár Tamás - Azt beszélik a városban (OFFICIAL MUSIC VIDEO

Ez még mindig az egyik legjobb kórkép az országunkról, tűpontos.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2024. szeptember 27., péntek 18:23

keptelen voltam felvenni a ritmust a topiccal, szoval lehet votma.

majka a partizanon (tavozas a kormanymediabol cimmel), aztan rendkivuli elo, kibeszelik az orban balazsos temat.
eleg tartalmas este.

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2024. szeptember 27., péntek 18:06

kiserik írta:
BlancoMark írta: Az hihetetlen, hogy ez a topic jelentos mertekben porog egy 3-4%-os tamogatottsagu part agymenesein, holott lathatjuk, hogy itt a forumon es a tarsadalomban is normal esetben milyen lefedettsege lenne ezeknek a nezeteknek.

Az meg talan meg ettol is hihetetlenebb, hogy egy olyan valaki porgeti folyamatosan ezt a reteg partot itt, aki elvileg nem is a szavazojuk. Latott mar valaki ilyet? Ha mar ennyi energiat szannek bizonyos nezetek promotalasara MINDEN NAP, akkor miert is ne tamogatnam oket legalabb a szavazatommal? Sok itt az ellentmondas.

Az a baj, hogy te nem politizáltál, hanem arra használtad a topicot - saját bevallásod szerint is - hogy megmutasd az "elhallgatott" Mi Hazánkos véleményeket és kicsit promózd őket mivel annyira el vannak nyomva. (Nem az én szavaim, te írtad le többször is.)

Magyar Péternek és a pártjának jelenleg van egy kb 2 milliós szavazóbázisa, úgyhogy talán nem kéne sértésnek venni és meglepődni, ha többen úgy gondoljuk, hogy jó lenne a velük és a Fidesszel kapcsolatos híreket megbeszélni túlnyomó többségében, hiszen ez a két párt tűnik úgy, hogy jelentősen meg fogja határozni az életünket és az ország sorsát a közeljövőben.

Ehelyett minden nap arról kell olvasni, hogy a mi Hazánk így meg a Mi Hazánk úgy. Mondom én, reprezentatíve ez rendben lenne ha a hozzaszólások 5%-nál jelenne meg mondjuk, de ez a szám a sokszorosa ennek. Értjük, vakcinamutyi, Bill Gates chipjei, mocskos USA, a meta gyerekek lelkével kereskedik, az oroszok a királyak, Brüsszel meg a meleg lobbi stb. Nagyon sokszor végig lettek már ezek a körök futva.

tibi18
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Benzema, Varane, Modric, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: tibi18 » 2024. szeptember 27., péntek 17:41

kiserik írta:

És még azt sem veszed észre, hogy a jelentős többség nem Magyar Péter fan, hanem a jelenlegi rendszert szeretné végre leváltani. Lassan bármi áron. (ezt csak a magam nevében)

Balazs
Kedvenc játékosaid: Modric

HozzászólásSzerző: Balazs » 2024. szeptember 27., péntek 17:20

https://kuruc.info/r/2/278908/

Fidesznek elég kellemetlen exkluzív hangfelvétel Orbán öccséről a szatellitesektől.

A fórumon említett Szijjártó - Dzsudzsi szál is feltűnik.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. szeptember 27., péntek 17:18

Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

mila
Kedvenc játékosaid: ramos, kroos
Kedvenc csapatod: rmcf

HozzászólásSzerző: mila » 2024. szeptember 27., péntek 16:15

szatelitszavazó :mrgreen:
92:48

BLevi96
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Fede Valverde
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: BLevi96 » 2024. szeptember 27., péntek 16:15

"Elvileg nem is a szavazojuk" :lol:
A miért nem szavazunk a mi hazánkra már 4-5x lefutott kör, ugyanazokkal az érvekkel, teljesen értelmetlen.

Az hogy Toroczkai meg tiltva van fb-n, én csak örülök hogy eggyel kevesebb bolondod kell lássak, elég a Mi hazánkat látni YouTube videok elött és Novák Elöd+Duró Dóra hiredtéseit Twitteren.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. szeptember 27., péntek 16:13

Ezer százalék, hogy kiserik Mi Hazánk szavazó, valahogy mindig oda lyukadunk ki, hogy szerinte a Mi Hazánk a faszagyerekek, és siránkozik, hogy jaj, ha nem lenne a Tisza, akkor már 20%-on állnának :roll:

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2024. szeptember 27., péntek 15:59

Az hihetetlen, hogy ez a topic jelentos mertekben porog egy 3-4%-os tamogatottsagu part agymenesein, holott lathatjuk, hogy itt a forumon es a tarsadalomban is normal esetben milyen lefedettsege lenne ezeknek a nezeteknek.

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2024. szeptember 27., péntek 15:20

kiserik írta: Ha a nagy képet nézzük, akkor viszont az, hogy beszakadt a gyerekvállalási kedv és hajlandóság nagyobb probléma, mint az anyákat érő negatív problémák, azokat nem lekisebbítve.
Szoval ha a szonyeg ala seperjuk a problemat, nem beszelunk rola, akkor a problema meg is szunik. Mi lenne, ha Duro Dora mondjuk nem beszelne a demografiai helyzetrol?

Az egyik kovetkezik a masikbol. Mivel az anyak (es ide vennem az apukakat is) nem kapjak meg a lelki tamogatast sem egymastol, sem a tarsadalomtol, ezert az elso gyerek utan ritkan szuletik masodik. En meg nem vagyok szulo, de a kozvetlen kornyezetemben tobben azok es latom min mennek keresztul csak egy gyerekkel is.

Zack
Kedvenc játékosaid: Zidane

HozzászólásSzerző: Zack » 2024. szeptember 27., péntek 15:10

kiserik írta:
Zack írta:
Köszi a válaszodat.
Nekem a Mihazánk politikája, főleg a külpolitikai elképzelési (nincs mozgástere) kifejezetten neo realista politikai iskola termékének tűnik. Használjuk ki a közösködésből, amit csak lehet és minél kevesebbet engedjünk a mi általunk elértekből a közösködés előnyeiből. Ehhez a fajta működéshez viszont legalább regionális hatalomnak kell lennünk. Ez a legjobb szándék mellet is maximum vágyálom. Nem fogunk tudni olyan ipart, szolgáltató szektort felállítani, ami olcsóságban és mennyiségben vagy presztízsben és minőségben verni fogja a EGT többi államát.
Azt gondolom, hogy minden lépéssel, amit ebbe az irányba teszünk nem a megoldás felé vezet. Megoldásnak a relatív jólétet értem. Abba nem mennék bele, hogy mi populizmus vagy képességbeli határok miatt jelölte ki ezt az utat a Mihazánk, mert a második esettel sajnos nem lehet mit kezdeni. Ezért az elsővel foglalkozom, viszont innentől nekem "biznisz pártnak" tűnik. Hiszen nincs egy olyan víziója, ami legalább a kérdések nagy többségében egy kijelölt irányba mutatna (könyv fóliázás támogatásával szemben, probléma, ha őket tiltják fb-ről, stb).
Külpolitika: alapvetően az, hogy '28-tól már nem kapunk több pénzt az EU-tól, mint amennyit befizetünk, ezért jobb lenne kilépni, nekem is kicsit kihasználós érzésű. Viszont az, hogy ennek maximum akkor van realitása, hogy gazdaságilag annyira megerősödünk és függetlenedünk, hogy ezt meg tudjuk tenni és e mentén politizálunk csak pozitív lehet. Mert ezt is sokan félre magyarázzák. Nem ki akarnak lépni mindenáron és azonnal, hanem olyan szintre hozni a gazdaságot, hogy ki lehessen lépni minden kockázat nélkül, ha mondjuk egy népszavazás úgy akarja. A nyugati kapcsolatokat megtartva nyitni keletre, északra, félre és megpróbálni önfenntartani.

A Facebook kitiltás egy nagyon érdekes történet. Érdemes utána nézni hogyan tiltotta le Toroczkait a Meta, miként tartja ma is veszélyes elemnek, mint pl Bin Laden, Hitler, miként tesz a magyar jogerős ítéletre és miként szól bele a választásokba. Nagyon érdekes téma még akkor is, ha utáljuk Toroczkait.
Nem szeretnélek rá vagy le beszélni semelyik pártra való szavazásról vagy szimpátiáról, ez a te döntésed.
Viszont az, hogy 28-tól nettó befizetők leszünk az Eu-n belül, az egyszerűen nem igaz. Csupán azt az extra felzárkóztatási pénzt nem fogjuk megkapni ami 2004 óta nem okozott tényleges felzárkózás, de okozott lokális lemaradást. Ennyi időnk lett volna ezt helyesen felhasználni, ez elmúlt.
A nettó befizetés igazi populista magyarázat mert igen nem kérdéssé degradálja azt, hogy milyen előnyökkel jár nekünk az Eu tagság (itt most gazdaságiakról írok). Egy nettó befizetőország, aminek mondjuk sikerült jól működő gazdasági szektorokat kialakítania, a nettó befizető státusza mellet is profitálni fog a közös piacból. Egy olyan ország, ahol a felzárkózás abszolút értéken nem igazán, reál értéken pedig kifejezetten nem történt meg az valóban nem fog annyira jól járni (abszolút értéken igen, máshoz viszonyítva nem). Erről viszont csak ő tehet, nem mások, ő.
Brexittel a 66 milliós UK és majdnem 3* GDP/ fővel is elhasalt. Gazdaságilag bizonyítottan rossz döntés, egy nagyobb, gazdagabb és jobb gazd földrajzi jellemzőkkel bíró ország sem bírta ezt jól. Ezután azt mondani, hogy megerősödünk, kicsit visszas. Mégis meddig? Mennyi idő alatt? Legfontosabb, hogyan?
A külpolitika nem svédasztal, ahol kiválasztasz minden neked tetsző szövetségest (jobb szó híján használom ezt) és azt kérsz és kapsz tőlük, amire neked szükséged van az szigorúan monoton életszínvonal javuláshoz. Nincs olyan, hogy elhagyod, de azért a tesómhoz, lányomhoz stb kiruccannék személyi igazolvánnyal Bécsbe.

EU-ban az fb-t és más tengerentúli multinacionális vállalatok működését első sorban a közösségi jog szabályozza, ami a nemzeti jogalkotások felett áll. Nálunk népszavaz döntött ennek a jognak az elfogadásáról. A nemzeti bíróságok nem szabályozhatják, legalábbis most még nem, ezeket a társaságokat. De ez nem is lényeges, mert nem a joggyakorlat miatt hoztam a példát, hanem azért mert egy- egy kérdést, ami ugyan arról a tőről fakad a Mihazánk bizonyítottan a saját érdeke szerint mást gondol.
Olyan ez, mintha azt mondanám, hogy téged nyugodtan rúgjon tökön bárki, de engem senki sem rúghat meg. Mit kínál az, aki ennyire szélsőségesen különböző módon ítél meg ennyire hasonló szituációkat?

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. szeptember 27., péntek 14:34

Nem lesz nettó befizető 2028-tól Magyarország. Jelenleg sem az, úgy, hogy az EU-s pénzek jókora része amúgy fel van függesztve

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. szeptember 27., péntek 14:18

Pipita írta:
istimester írta:

DE.

Milyen plakát? :mrgreen:
https://kreativ.hu/cikk/arc-kiallitas-r ... trausz-eva
Ezzel nehéz vitatkozni 👍 :D
Nem volt célom vitatkozni. Tényként állítottál valamit (gondolom Dóri gondolatmenete alapján). Téves volt az alapfelvetés (nem meglepő, Dóri gondolataiból indult ki). Innentől nincs értelme vitának, nem az állítás volt a kiindulási alap, köze sem volt a valósághoz. (ami ismét csak nem tartalmaz komolyabb meglepetést).
Ha hiszed, ha nem, saját kútfőből találtam ki, nem Dóri után szabadon. Igaz, én nem vagyok nő, de ha ránézek erre a plakátra, biztosan nem az jut először róla eszembe, hogy juhéj, gyerünk gyereket csinálni. Ha a nagy képet nézzük, akkor viszont az, hogy beszakadt a gyerekvállalási kedv és hajlandóság nagyobb probléma, mint az anyákat érő negatív problémák, azokat nem lekisebbítve. A plakát egy olyan országban remek, ahol demográfiailag minden ok, de nálunk szerintem kontraproduktív.
Zack írta:
Köszi a válaszodat.
Nekem a Mihazánk politikája, főleg a külpolitikai elképzelési (nincs mozgástere) kifejezetten neo realista politikai iskola termékének tűnik. Használjuk ki a közösködésből, amit csak lehet és minél kevesebbet engedjünk a mi általunk elértekből a közösködés előnyeiből. Ehhez a fajta működéshez viszont legalább regionális hatalomnak kell lennünk. Ez a legjobb szándék mellet is maximum vágyálom. Nem fogunk tudni olyan ipart, szolgáltató szektort felállítani, ami olcsóságban és mennyiségben vagy presztízsben és minőségben verni fogja a EGT többi államát.
Azt gondolom, hogy minden lépéssel, amit ebbe az irányba teszünk nem a megoldás felé vezet. Megoldásnak a relatív jólétet értem. Abba nem mennék bele, hogy mi populizmus vagy képességbeli határok miatt jelölte ki ezt az utat a Mihazánk, mert a második esettel sajnos nem lehet mit kezdeni. Ezért az elsővel foglalkozom, viszont innentől nekem "biznisz pártnak" tűnik. Hiszen nincs egy olyan víziója, ami legalább a kérdések nagy többségében egy kijelölt irányba mutatna (könyv fóliázás támogatásával szemben, probléma, ha őket tiltják fb-ről, stb).
Külpolitika: alapvetően az, hogy '28-tól már nem kapunk több pénzt az EU-tól, mint amennyit befizetünk, ezért jobb lenne kilépni, nekem is kicsit kihasználós érzésű. Viszont az, hogy ennek maximum akkor van realitása, hogy gazdaságilag annyira megerősödünk és függetlenedünk, hogy ezt meg tudjuk tenni és e mentén politizálunk csak pozitív lehet. Mert ezt is sokan félre magyarázzák. Nem ki akarnak lépni mindenáron és azonnal, hanem olyan szintre hozni a gazdaságot, hogy ki lehessen lépni minden kockázat nélkül, ha mondjuk egy népszavazás úgy akarja. A nyugati kapcsolatokat megtartva nyitni keletre, északra, félre és megpróbálni önfenntartani.

A Facebook kitiltás egy nagyon érdekes történet. Érdemes utána nézni hogyan tiltotta le Toroczkait a Meta, miként tartja ma is veszélyes elemnek, mint pl Bin Laden, Hitler, miként tesz a magyar jogerős ítéletre és miként szól bele a választásokba. Nagyon érdekes téma még akkor is, ha utáljuk Toroczkait.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

Vissza: