Köszi a válaszodat.kiserik írta:
Alapvetően igazad lenne, de ez ma Magyarországon nem így van. Ahogy Te is utaltál rá, a Fidesz sem jobboldali, a Mi hazánk sem szélsőjobb. Ezek már nem léteznek. A Fidesz biznisz párt, a Mi hazánk meg harmadik utas.Zack írta: Szófosás után a lényeg, hogy mi alapján gondolod, hogy a Mihazánk megkülönböztető előnyt tud biztosítani a társadalom számára a folytonos parlamenti jelenléttel?
Az egyik legnagyobb baja a mai politikának a 2/3-ad után, hogy általánosan elfogadott, hogy az ellenzéknek mindent ellenezni kell. Ezt is a Fidesznek köszönhetjük. És mennek is a skatulyák. Egy ügyek mentén politizáló pártra mindig szükség van és mindig hasznos. Látszólag pont ezt a politikát veszi át a Tisza párt is. Az, hogy tényleg így lesz e majd az idő eldönti. A másik jó pont, hogy gyakorlatilag nem sok párt van, akiket nem lehet korrupciós ügyekbe keverni. Nekem ez is egy előny.
Nekem a Mihazánk politikája, főleg a külpolitikai elképzelési (nincs mozgástere) kifejezetten neo realista politikai iskola termékének tűnik. Használjuk ki a közösködésből, amit csak lehet és minél kevesebbet engedjünk a mi általunk elértekből a közösködés előnyeiből. Ehhez a fajta működéshez viszont legalább regionális hatalomnak kell lennünk. Ez a legjobb szándék mellet is maximum vágyálom. Nem fogunk tudni olyan ipart, szolgáltató szektort felállítani, ami olcsóságban és mennyiségben vagy presztízsben és minőségben verni fogja a EGT többi államát.
Azt gondolom, hogy minden lépéssel, amit ebbe az irányba teszünk nem a megoldás felé vezet. Megoldásnak a relatív jólétet értem. Abba nem mennék bele, hogy mi populizmus vagy képességbeli határok miatt jelölte ki ezt az utat a Mihazánk, mert a második esettel sajnos nem lehet mit kezdeni. Ezért az elsővel foglalkozom, viszont innentől nekem "biznisz pártnak" tűnik. Hiszen nincs egy olyan víziója, ami legalább a kérdések nagy többségében egy kijelölt irányba mutatna (könyv fóliázás támogatásával szemben, probléma, ha őket tiltják fb-ről, stb).