Politika
Re: Politika
Nem lesz nettó befizető 2028-tól Magyarország. Jelenleg sem az, úgy, hogy az EU-s pénzek jókora része amúgy fel van függesztve
Ha hiszed, ha nem, saját kútfőből találtam ki, nem Dóri után szabadon. Igaz, én nem vagyok nő, de ha ránézek erre a plakátra, biztosan nem az jut először róla eszembe, hogy juhéj, gyerünk gyereket csinálni. Ha a nagy képet nézzük, akkor viszont az, hogy beszakadt a gyerekvállalási kedv és hajlandóság nagyobb probléma, mint az anyákat érő negatív problémák, azokat nem lekisebbítve. A plakát egy olyan országban remek, ahol demográfiailag minden ok, de nálunk szerintem kontraproduktív.Pipita írta:https://kreativ.hu/cikk/arc-kiallitas-r ... trausz-evaistimester írta:
DE.
Milyen plakát?![]()
Nem volt célom vitatkozni. Tényként állítottál valamit (gondolom Dóri gondolatmenete alapján). Téves volt az alapfelvetés (nem meglepő, Dóri gondolataiból indult ki). Innentől nincs értelme vitának, nem az állítás volt a kiindulási alap, köze sem volt a valósághoz. (ami ismét csak nem tartalmaz komolyabb meglepetést).Ezzel nehéz vitatkozni![]()
Külpolitika: alapvetően az, hogy '28-tól már nem kapunk több pénzt az EU-tól, mint amennyit befizetünk, ezért jobb lenne kilépni, nekem is kicsit kihasználós érzésű. Viszont az, hogy ennek maximum akkor van realitása, hogy gazdaságilag annyira megerősödünk és függetlenedünk, hogy ezt meg tudjuk tenni és e mentén politizálunk csak pozitív lehet. Mert ezt is sokan félre magyarázzák. Nem ki akarnak lépni mindenáron és azonnal, hanem olyan szintre hozni a gazdaságot, hogy ki lehessen lépni minden kockázat nélkül, ha mondjuk egy népszavazás úgy akarja. A nyugati kapcsolatokat megtartva nyitni keletre, északra, félre és megpróbálni önfenntartani.Zack írta:
Köszi a válaszodat.
Nekem a Mihazánk politikája, főleg a külpolitikai elképzelési (nincs mozgástere) kifejezetten neo realista politikai iskola termékének tűnik. Használjuk ki a közösködésből, amit csak lehet és minél kevesebbet engedjünk a mi általunk elértekből a közösködés előnyeiből. Ehhez a fajta működéshez viszont legalább regionális hatalomnak kell lennünk. Ez a legjobb szándék mellet is maximum vágyálom. Nem fogunk tudni olyan ipart, szolgáltató szektort felállítani, ami olcsóságban és mennyiségben vagy presztízsben és minőségben verni fogja a EGT többi államát.
Azt gondolom, hogy minden lépéssel, amit ebbe az irányba teszünk nem a megoldás felé vezet. Megoldásnak a relatív jólétet értem. Abba nem mennék bele, hogy mi populizmus vagy képességbeli határok miatt jelölte ki ezt az utat a Mihazánk, mert a második esettel sajnos nem lehet mit kezdeni. Ezért az elsővel foglalkozom, viszont innentől nekem "biznisz pártnak" tűnik. Hiszen nincs egy olyan víziója, ami legalább a kérdések nagy többségében egy kijelölt irányba mutatna (könyv fóliázás támogatásával szemben, probléma, ha őket tiltják fb-ről, stb).
A Facebook kitiltás egy nagyon érdekes történet. Érdemes utána nézni hogyan tiltotta le Toroczkait a Meta, miként tartja ma is veszélyes elemnek, mint pl Bin Laden, Hitler, miként tesz a magyar jogerős ítéletre és miként szól bele a választásokba. Nagyon érdekes téma még akkor is, ha utáljuk Toroczkait.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
Orbán Balázs folytatja a magyarázkodást....
Most épp az őseivel próbál kibújni az egész alól... Szánalmas, hogy erre használja őket...
Meg a jó öreg 2006 meg a Gyurcsányozás se maradhatott el...
Ahogy a kommentekben is írják ezen nem volt mit félreérteni egyszerűen.
Most épp az őseivel próbál kibújni az egész alól... Szánalmas, hogy erre használja őket...
Meg a jó öreg 2006 meg a Gyurcsányozás se maradhatott el...
Ahogy a kommentekben is írják ezen nem volt mit félreérteni egyszerűen.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ferni 2024. szeptember 27., péntek 14:18-kor.
Ehhez még tegyük hozzá, hogy amúgy egy EU kilépés esetén csak úgy cirka plusz 30 évvel maradnánk le még jobban Nyugat Európához képest életszínvonalban, amivel a többi programpontját fel is dughatja magának a Mi Hazánk.h3x0r írta:Csak igy par topic, ami eszembe jut a hivatalos programjukbol:Realista24 írta:
Majd ha lesz, itt vagyok, mert erdekel, hogy mikor erdekel es mikor nem szeretett partod egy-egy cselekedete.
Mikor nezel melle es miert, es mikor helyezed ra a fokuszt.
- EU kilepes
- NATO kilepes: egy orosz, osztrak (melyikre van nagyobb esely?) vagy barmilyen mas tamadas eseten a varosok gerilla modszerekkel valo megvedese
- raboknak munkataborok, sziberiai berrabtartas, halalbuntetes
De majd biztos akkor indul meg majd a baby bumm, ha még szegényebbek leszünk

- h3x0r
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Csak igy par topic, ami eszembe jut a hivatalos programjukbol:Realista24 írta:Majd ha lesz, itt vagyok, mert erdekel, hogy mikor erdekel es mikor nem szeretett partod egy-egy cselekedete.kiserik írta:
Most nagyon nincs hangulatom a következő R24 kontra kiserik marhasághoz. Kérdezték, válaszoltam.
- EU kilepes
- NATO kilepes: egy orosz, osztrak (melyikre van nagyobb esely?) vagy barmilyen mas tamadas eseten a varosok gerilla modszerekkel valo megvedese
- raboknak munkataborok, sziberiai berrabtartas, halalbuntetes
-
- Kedvenc játékosaid: ramos, kroos
- Kedvenc csapatod: rmcf
az az ironikus benne h ezzel az akciójával lett csak teljesebb a plakát mondanivalója, amit a dúródóra-félék vagy tényleg nem értenek vagy szándékosan értelmezik félre.h3x0r írta:En azt rohogom, hogy az ilyen plakatok, mesekonyvek, kiallitasok normalis esetben el se jutnanak az emberek tobbsegehez, majd mindig jon Duro Dora es leragasztja, ledaralja, felszolal ellenuk, amivel csak felhivja rajuk a figyelmet, sokszoros erdeklodest general![]()
92:48
- h3x0r
En azt rohogom, hogy az ilyen plakatok, mesekonyvek, kiallitasok normalis esetben el se jutnanak az emberek tobbsegehez, majd mindig jon Duro Dora es leragasztja, ledaralja, felszolal ellenuk, amivel csak felhivja rajuk a figyelmet, sokszoros erdeklodest generalPipita írta:https://kreativ.hu/cikk/arc-kiallitas-r ... trausz-evaistimester írta:
DE.
Milyen plakát?![]()

Köszi a válaszodat.kiserik írta:
Alapvetően igazad lenne, de ez ma Magyarországon nem így van. Ahogy Te is utaltál rá, a Fidesz sem jobboldali, a Mi hazánk sem szélsőjobb. Ezek már nem léteznek. A Fidesz biznisz párt, a Mi hazánk meg harmadik utas.Zack írta: Szófosás után a lényeg, hogy mi alapján gondolod, hogy a Mihazánk megkülönböztető előnyt tud biztosítani a társadalom számára a folytonos parlamenti jelenléttel?
Az egyik legnagyobb baja a mai politikának a 2/3-ad után, hogy általánosan elfogadott, hogy az ellenzéknek mindent ellenezni kell. Ezt is a Fidesznek köszönhetjük. És mennek is a skatulyák. Egy ügyek mentén politizáló pártra mindig szükség van és mindig hasznos. Látszólag pont ezt a politikát veszi át a Tisza párt is. Az, hogy tényleg így lesz e majd az idő eldönti. A másik jó pont, hogy gyakorlatilag nem sok párt van, akiket nem lehet korrupciós ügyekbe keverni. Nekem ez is egy előny.
Nekem a Mihazánk politikája, főleg a külpolitikai elképzelési (nincs mozgástere) kifejezetten neo realista politikai iskola termékének tűnik. Használjuk ki a közösködésből, amit csak lehet és minél kevesebbet engedjünk a mi általunk elértekből a közösködés előnyeiből. Ehhez a fajta működéshez viszont legalább regionális hatalomnak kell lennünk. Ez a legjobb szándék mellet is maximum vágyálom. Nem fogunk tudni olyan ipart, szolgáltató szektort felállítani, ami olcsóságban és mennyiségben vagy presztízsben és minőségben verni fogja a EGT többi államát.
Azt gondolom, hogy minden lépéssel, amit ebbe az irányba teszünk nem a megoldás felé vezet. Megoldásnak a relatív jólétet értem. Abba nem mennék bele, hogy mi populizmus vagy képességbeli határok miatt jelölte ki ezt az utat a Mihazánk, mert a második esettel sajnos nem lehet mit kezdeni. Ezért az elsővel foglalkozom, viszont innentől nekem "biznisz pártnak" tűnik. Hiszen nincs egy olyan víziója, ami legalább a kérdések nagy többségében egy kijelölt irányba mutatna (könyv fóliázás támogatásával szemben, probléma, ha őket tiltják fb-ről, stb).
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Majd ha lesz, itt vagyok, mert erdekel, hogy mikor erdekel es mikor nem szeretett partod egy-egy cselekedete.kiserik írta:
Most nagyon nincs hangulatom a következő R24 kontra kiserik marhasághoz. Kérdezték, válaszoltam.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- Pipita
- Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
- Kedvenc csapatod: Real, Leeds
https://kreativ.hu/cikk/arc-kiallitas-r ... trausz-evaistimester írta:DE.Pipita írta:
Nem.
Milyen plakát?![]()
Nem volt célom vitatkozni. Tényként állítottál valamit (gondolom Dóri gondolatmenete alapján). Téves volt az alapfelvetés (nem meglepő, Dóri gondolataiból indult ki). Innentől nincs értelme vitának, nem az állítás volt a kiindulási alap, köze sem volt a valósághoz. (ami ismét csak nem tartalmaz komolyabb meglepetést).Ezzel nehéz vitatkozni![]()
Tehat, ami nem erdekel, azt mindegy, hogy hogyan intezikRealista24 írta:kiserik írta:
Az a baj, hogy ilyen elven elmondhato a Fidesz tenykedeserol is, hogy nem ertek vele egyet, de meg tudom erteni, hogy miert csinaltak.
Mint írtam, nem érdekel.

[/quote]
- istimester
- rex madridistae
- Kedvenc játékosaid: Iván Helguera, Raúl
- Kedvenc csapatod: DAC
DE.Pipita írta:Nem.kiserik írta: Ez a plakát bemutatta, felhívta rá a figyelmet, hogy miért ne vállaljanak a nők gyereket.
Milyen plakát?

- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
kiserik írta:
Az a baj, hogy ilyen elven elmondhato a Fidesz tenykedeserol is, hogy nem ertek vele egyet, de meg tudom erteni, hogy miert csinaltak.
Mint írtam, nem érdekel.
[/quote]
Tehat, ami nem erdekel, azt mindegy, hogy hogyan intezik

Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Ezzel nehéz vitatkozniPipita írta:Nem.kiserik írta: Ez a plakát bemutatta, felhívta rá a figyelmet, hogy miért ne vállaljanak a nők gyereket.

Realista24 írta:Nem ertesz egyet vele, de meg tudod erteni?ARC: még ha nem is értek vele egyet (vagy inkább nem érdekel), meg tudom érteni.
Mint írtam, nem érdekel. Ez a téma hidegen hagy. Nem fogok ezért 5 gyereket vállalni, de tudom, hogy a Mi hazánk politikájába ez beleillik, ezért megértem, hogy ezt tették és mivel ez volt a kérdés, ezért válaszoltam rá.
Egyébként ez is csak egy felfújt ügy. Más plakátok ""megrongálásán"" nem nagyon szokott fenn akadni a nép.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Nem ertesz egyet vele, de meg tudod erteni?ARC: még ha nem is értek vele egyet (vagy inkább nem érdekel), meg tudom érteni.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- Pipita
- Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
- Kedvenc csapatod: Real, Leeds
Nem.kiserik írta: Ez a plakát bemutatta, felhívta rá a figyelmet, hogy miért ne vállaljanak a nők gyereket.
Magyar Péternek az az előnye, hogy nem lehet benácizni, mint annó Vonáékat emellett folyamatosan fent van tartva az a narratíva, hogy Mi hazánk = Fidesz. Erre mondta MZP, aki szintén a Fideszből jött messiás volt sokak szemében, hogy ha nem is igaz, őt nem érdekli, akkor is azt fogja mondani, mert neki az hoz politikai hasznot.Marky írta:
Ha ennyiben kimerulne Toroczkaiek mukodese, akkor Magyar Peternek eselye se lett volna bekerulni a nagypolitikaba, mert a Mi Hazank mar a Fidesz levaltasan dolgozna. Ezek nagyon hasznos, pozitiv es eloremutato dolgok, egy normalis vilagban igy kene mukodnie a politikanak.
Na de nem errol szol a Mi Hazank, mert egy ertelmes cselekedetre rakontraznak 3 konteos faszsaggal, mikozben elmennek megrongalni egy kiallitast es meg buszken fel is vallaljak.
Minek kellett megrongalni az ARC kiallitast? Miert faj egy elvileg a tarsadalmat jobba alakitani akaro csoportosulasnak az, ha a tarsadalom negativ elemeire felhivjak a figyelmet? Ket lehetoseget latok: vagy teljesen retardaltak, vagy mindegyikuk csaladjaban megy a fizikai es a verbalis eroszak, amit meg elveznek is.
ARC: még ha nem is értek vele egyet (vagy inkább nem érdekel), meg tudom érteni. Gyakorlatilag kihalófélben vagyunk. Rohamosan csökken a magyar lakosság, és ha levennénk a kisebbségeket, akkor még rosszabbak lennének a számok. A Mi hazánk kiállt a téma mellett és próbálja reklámozni a gyermek vállalást. Ez a plakát bemutatta, felhívta rá a figyelmet, hogy miért ne vállaljanak a nők gyereket. Ez ellen tiltakozott Dúró Dóra.
Alapvetően igazad lenne, de ez ma Magyarországon nem így van. Ahogy Te is utaltál rá, a Fidesz sem jobboldali, a Mi hazánk sem szélsőjobb. Ezek már nem léteznek. A Fidesz biznisz párt, a Mi hazánk meg harmadik utas.Zack írta: Szófosás után a lényeg, hogy mi alapján gondolod, hogy a Mihazánk megkülönböztető előnyt tud biztosítani a társadalom számára a folytonos parlamenti jelenléttel?
Az egyik legnagyobb baja a mai politikának a 2/3-ad után, hogy általánosan elfogadott, hogy az ellenzéknek mindent ellenezni kell. Ezt is a Fidesznek köszönhetjük. És mennek is a skatulyák. Egy ügyek mentén politizáló pártra mindig szükség van és mindig hasznos. Látszólag pont ezt a politikát veszi át a Tisza párt is. Az, hogy tényleg így lesz e majd az idő eldönti. A másik jó pont, hogy gyakorlatilag nem sok párt van, akiket nem lehet korrupciós ügyekbe keverni. Nekem ez is egy előny.
Abban egyetértek, hogy a politikai palettán mindennek van helye, hiszen amit betiltanak, ellehetetlenítenek, az menthetetlenül menővé/trendivé válik. ~Az embereknek maguktól kell bírni azzal a képességgel, hogy kiszűrjék azokat, akik nem az ő érdekükben szervezkednek. Ezt általánosságban írom, nem a Mihazánkra leszűkítve.kiserik írta:Azzal nincs baj, ha valakinek nem szimpatikus. Persze elítélni inkább tények, mint rágalmak alapján kellene. Szerintem viszont van helyük a politikai palettán és a parlamentben is. Vannak ügyek, amik e nélkül soha nem derülnek ki, mint pl az említett végrehajtók, a tervezett migránsszálló, vagy most a közjegyzők.ram8nes írta:
Szamomra ez a felsorolas pont eleg, koszi, hogy ilyen szepen osszefoglaltad.![]()
![]()
En tudom roluk a masodik felet is a felsorolasodnak, azonban ezek es mas dolgok olyan arnyekot vetnek ra, mint a kurvaelet. Legjobban ugy tudnam szemleltetni, hogy hiaba festi ki a labujjam kormet valaki szepre, ha kozben meg tobol fureszeli a labam.
Viszont ebben az országban 14 éve kisebb megszakítással (15-18 között) 2/3-dal kormányoz a "jobb oldal" (ugye a jobb oldal nem vezet be árstopot, stb, stb,) és legalább 5 éve rendeleti kormányzással. Marad a parlamentben 1/3-nyi hely az összes többi politikai elképzelésnek. 5% jelenleg a parlamentbe jutási küszöb, ami ha nem jár egyéni kerületben győztes képviselővel, 5 főt jelent, ami ~2,5% a parlamentben.
Szerinted a kulturálisan jobbos 67%-os kormány mellől hiányzik a parlamentben legalább 2,5%-nyi ezt kulturálisan még inkább jobbról kritizáló párt? Mert ugye a klasszikus politikai modellek, amiket senki sem gondol már érvényesnek a mai világban, mégis arra hivatkozik mindenki, sem a Fideszt sem a Mihazánkat nem sorolná a tisztán jobb oldali pártok közé, sőt kifejezetten sok aspektusban erősen a baloldalon szerepelnének.
Szófosás után a lényeg, hogy mi alapján gondolod, hogy a Mihazánk megkülönböztető előnyt tud biztosítani a társadalom számára a folytonos parlamenti jelenléttel?
-
- Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
- Kedvenc csapatod: csakamadrid.
Ha ennyiben kimerulne Toroczkaiek mukodese, akkor Magyar Peternek eselye se lett volna bekerulni a nagypolitikaba, mert a Mi Hazank mar a Fidesz levaltasan dolgozna. Ezek nagyon hasznos, pozitiv es eloremutato dolgok, egy normalis vilagban igy kene mukodnie a politikanak.kiserik írta:Miért is? Mit tudsz a Mi hazánk politikájáról azon kívül, hogy Fidesz szatelit párt, nácik és ellenzik az LMBTQ propagandát?Berti írta:
Ez szomorúbb lenne mint egy újabb kétharmad.
Az ügyek mentén való politizálás (harmadik utas) elég ismeretlen még sokaknak. Gondolom pont ilyen véleményen vagy a végrehajtó maffia felgöngyölítésével, a magyar dolgozók védelmével, a hazai termelők segítésével vagy a vízgazdálkodás problémájával kapcsolatban.
Na de nem errol szol a Mi Hazank, mert egy ertelmes cselekedetre rakontraznak 3 konteos faszsaggal, mikozben elmennek megrongalni egy kiallitast es meg buszken fel is vallaljak.
Minek kellett megrongalni az ARC kiallitast? Miert faj egy elvileg a tarsadalmat jobba alakitani akaro csoportosulasnak az, ha a tarsadalom negativ elemeire felhivjak a figyelmet? Ket lehetoseget latok: vagy teljesen retardaltak, vagy mindegyikuk csaladjaban megy a fizikai es a verbalis eroszak, amit meg elveznek is.
Azzal nincs baj, ha valakinek nem szimpatikus. Persze elítélni inkább tények, mint rágalmak alapján kellene. Szerintem viszont van helyük a politikai palettán és a parlamentben is. Vannak ügyek, amik e nélkül soha nem derülnek ki, mint pl az említett végrehajtók, a tervezett migránsszálló, vagy most a közjegyzők.ram8nes írta:Szamomra ez a felsorolas pont eleg, koszi, hogy ilyen szepen osszefoglaltad.kiserik írta:
Miért is? Mit tudsz a Mi hazánk politikájáról azon kívül, hogy Fidesz szatelit párt, nácik és ellenzik az LMBTQ propagandát?![]()
![]()
En tudom roluk a masodik felet is a felsorolasodnak, azonban ezek es mas dolgok olyan arnyekot vetnek ra, mint a kurvaelet. Legjobban ugy tudnam szemleltetni, hogy hiaba festi ki a labujjam kormet valaki szepre, ha kozben meg tobol fureszeli a labam.