Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

Re: Politika

HozzászólásSzerző: Pipita » 2024. szeptember 27., péntek 13:11

istimester írta:
Pipita írta:

Nem.
DE.

Milyen plakát? :mrgreen:
https://kreativ.hu/cikk/arc-kiallitas-r ... trausz-eva
Ezzel nehéz vitatkozni 👍 :D
Nem volt célom vitatkozni. Tényként állítottál valamit (gondolom Dóri gondolatmenete alapján). Téves volt az alapfelvetés (nem meglepő, Dóri gondolataiból indult ki). Innentől nincs értelme vitának, nem az állítás volt a kiindulási alap, köze sem volt a valósághoz. (ami ismét csak nem tartalmaz komolyabb meglepetést).

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. szeptember 27., péntek 12:59

Realista24 írta:
kiserik írta:
Az a baj, hogy ilyen elven elmondhato a Fidesz tenykedeserol is, hogy nem ertek vele egyet, de meg tudom erteni, hogy miert csinaltak.

Mint írtam, nem érdekel.
Tehat, ami nem erdekel, azt mindegy, hogy hogyan intezik :mrgreen:
[/quote]
Most nagyon nincs hangulatom a következő R24 kontra kiserik marhasághoz. Kérdezték, válaszoltam.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

istimester
rex madridistae
Kedvenc játékosaid: Iván Helguera, Raúl
Kedvenc csapatod: DAC

HozzászólásSzerző: istimester » 2024. szeptember 27., péntek 12:57

Pipita írta:
kiserik írta: Ez a plakát bemutatta, felhívta rá a figyelmet, hogy miért ne vállaljanak a nők gyereket.
Nem.
DE.

Milyen plakát? :mrgreen:

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. szeptember 27., péntek 12:55

kiserik írta:
Az a baj, hogy ilyen elven elmondhato a Fidesz tenykedeserol is, hogy nem ertek vele egyet, de meg tudom erteni, hogy miert csinaltak.

Mint írtam, nem érdekel.
[/quote]

Tehat, ami nem erdekel, azt mindegy, hogy hogyan intezik :mrgreen:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. szeptember 27., péntek 12:49

Pipita írta:
kiserik írta: Ez a plakát bemutatta, felhívta rá a figyelmet, hogy miért ne vállaljanak a nők gyereket.
Nem.
Ezzel nehéz vitatkozni 👍 :D
Realista24 írta:
ARC: még ha nem is értek vele egyet (vagy inkább nem érdekel), meg tudom érteni.
Nem ertesz egyet vele, de meg tudod erteni?

Mint írtam, nem érdekel. Ez a téma hidegen hagy. Nem fogok ezért 5 gyereket vállalni, de tudom, hogy a Mi hazánk politikájába ez beleillik, ezért megértem, hogy ezt tették és mivel ez volt a kérdés, ezért válaszoltam rá.

Egyébként ez is csak egy felfújt ügy. Más plakátok ""megrongálásán"" nem nagyon szokott fenn akadni a nép.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. szeptember 27., péntek 12:40

ARC: még ha nem is értek vele egyet (vagy inkább nem érdekel), meg tudom érteni.
Nem ertesz egyet vele, de meg tudod erteni?

Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2024. szeptember 27., péntek 12:38

Nem.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. szeptember 27., péntek 12:29

Marky írta:
Ha ennyiben kimerulne Toroczkaiek mukodese, akkor Magyar Peternek eselye se lett volna bekerulni a nagypolitikaba, mert a Mi Hazank mar a Fidesz levaltasan dolgozna. Ezek nagyon hasznos, pozitiv es eloremutato dolgok, egy normalis vilagban igy kene mukodnie a politikanak.

Na de nem errol szol a Mi Hazank, mert egy ertelmes cselekedetre rakontraznak 3 konteos faszsaggal, mikozben elmennek megrongalni egy kiallitast es meg buszken fel is vallaljak.

Minek kellett megrongalni az ARC kiallitast? Miert faj egy elvileg a tarsadalmat jobba alakitani akaro csoportosulasnak az, ha a tarsadalom negativ elemeire felhivjak a figyelmet? Ket lehetoseget latok: vagy teljesen retardaltak, vagy mindegyikuk csaladjaban megy a fizikai es a verbalis eroszak, amit meg elveznek is.
Magyar Péternek az az előnye, hogy nem lehet benácizni, mint annó Vonáékat emellett folyamatosan fent van tartva az a narratíva, hogy Mi hazánk = Fidesz. Erre mondta MZP, aki szintén a Fideszből jött messiás volt sokak szemében, hogy ha nem is igaz, őt nem érdekli, akkor is azt fogja mondani, mert neki az hoz politikai hasznot.

ARC: még ha nem is értek vele egyet (vagy inkább nem érdekel), meg tudom érteni. Gyakorlatilag kihalófélben vagyunk. Rohamosan csökken a magyar lakosság, és ha levennénk a kisebbségeket, akkor még rosszabbak lennének a számok. A Mi hazánk kiállt a téma mellett és próbálja reklámozni a gyermek vállalást. Ez a plakát bemutatta, felhívta rá a figyelmet, hogy miért ne vállaljanak a nők gyereket. Ez ellen tiltakozott Dúró Dóra.
Zack írta: Szófosás után a lényeg, hogy mi alapján gondolod, hogy a Mihazánk megkülönböztető előnyt tud biztosítani a társadalom számára a folytonos parlamenti jelenléttel?
Alapvetően igazad lenne, de ez ma Magyarországon nem így van. Ahogy Te is utaltál rá, a Fidesz sem jobboldali, a Mi hazánk sem szélsőjobb. Ezek már nem léteznek. A Fidesz biznisz párt, a Mi hazánk meg harmadik utas.

Az egyik legnagyobb baja a mai politikának a 2/3-ad után, hogy általánosan elfogadott, hogy az ellenzéknek mindent ellenezni kell. Ezt is a Fidesznek köszönhetjük. És mennek is a skatulyák. Egy ügyek mentén politizáló pártra mindig szükség van és mindig hasznos. Látszólag pont ezt a politikát veszi át a Tisza párt is. Az, hogy tényleg így lesz e majd az idő eldönti. A másik jó pont, hogy gyakorlatilag nem sok párt van, akiket nem lehet korrupciós ügyekbe keverni. Nekem ez is egy előny.

Zack
Kedvenc játékosaid: Zidane

HozzászólásSzerző: Zack » 2024. szeptember 27., péntek 11:47

kiserik írta:
ram8nes írta:

Szamomra ez a felsorolas pont eleg, koszi, hogy ilyen szepen osszefoglaltad. :lol: :agree:

En tudom roluk a masodik felet is a felsorolasodnak, azonban ezek es mas dolgok olyan arnyekot vetnek ra, mint a kurvaelet. Legjobban ugy tudnam szemleltetni, hogy hiaba festi ki a labujjam kormet valaki szepre, ha kozben meg tobol fureszeli a labam.
Azzal nincs baj, ha valakinek nem szimpatikus. Persze elítélni inkább tények, mint rágalmak alapján kellene. Szerintem viszont van helyük a politikai palettán és a parlamentben is. Vannak ügyek, amik e nélkül soha nem derülnek ki, mint pl az említett végrehajtók, a tervezett migránsszálló, vagy most a közjegyzők.
Abban egyetértek, hogy a politikai palettán mindennek van helye, hiszen amit betiltanak, ellehetetlenítenek, az menthetetlenül menővé/trendivé válik. ~Az embereknek maguktól kell bírni azzal a képességgel, hogy kiszűrjék azokat, akik nem az ő érdekükben szervezkednek. Ezt általánosságban írom, nem a Mihazánkra leszűkítve.
Viszont ebben az országban 14 éve kisebb megszakítással (15-18 között) 2/3-dal kormányoz a "jobb oldal" (ugye a jobb oldal nem vezet be árstopot, stb, stb,) és legalább 5 éve rendeleti kormányzással. Marad a parlamentben 1/3-nyi hely az összes többi politikai elképzelésnek. 5% jelenleg a parlamentbe jutási küszöb, ami ha nem jár egyéni kerületben győztes képviselővel, 5 főt jelent, ami ~2,5% a parlamentben.
Szerinted a kulturálisan jobbos 67%-os kormány mellől hiányzik a parlamentben legalább 2,5%-nyi ezt kulturálisan még inkább jobbról kritizáló párt? Mert ugye a klasszikus politikai modellek, amiket senki sem gondol már érvényesnek a mai világban, mégis arra hivatkozik mindenki, sem a Fideszt sem a Mihazánkat nem sorolná a tisztán jobb oldali pártok közé, sőt kifejezetten sok aspektusban erősen a baloldalon szerepelnének.
Szófosás után a lényeg, hogy mi alapján gondolod, hogy a Mihazánk megkülönböztető előnyt tud biztosítani a társadalom számára a folytonos parlamenti jelenléttel?

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2024. szeptember 27., péntek 11:40

kiserik írta:
Berti írta:

Ez szomorúbb lenne mint egy újabb kétharmad.
Miért is? Mit tudsz a Mi hazánk politikájáról azon kívül, hogy Fidesz szatelit párt, nácik és ellenzik az LMBTQ propagandát?

Az ügyek mentén való politizálás (harmadik utas) elég ismeretlen még sokaknak. Gondolom pont ilyen véleményen vagy a végrehajtó maffia felgöngyölítésével, a magyar dolgozók védelmével, a hazai termelők segítésével vagy a vízgazdálkodás problémájával kapcsolatban.
Ha ennyiben kimerulne Toroczkaiek mukodese, akkor Magyar Peternek eselye se lett volna bekerulni a nagypolitikaba, mert a Mi Hazank mar a Fidesz levaltasan dolgozna. Ezek nagyon hasznos, pozitiv es eloremutato dolgok, egy normalis vilagban igy kene mukodnie a politikanak.

Na de nem errol szol a Mi Hazank, mert egy ertelmes cselekedetre rakontraznak 3 konteos faszsaggal, mikozben elmennek megrongalni egy kiallitast es meg buszken fel is vallaljak.

Minek kellett megrongalni az ARC kiallitast? Miert faj egy elvileg a tarsadalmat jobba alakitani akaro csoportosulasnak az, ha a tarsadalom negativ elemeire felhivjak a figyelmet? Ket lehetoseget latok: vagy teljesen retardaltak, vagy mindegyikuk csaladjaban megy a fizikai es a verbalis eroszak, amit meg elveznek is.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. szeptember 27., péntek 11:32

ram8nes írta:
kiserik írta:
Miért is? Mit tudsz a Mi hazánk politikájáról azon kívül, hogy Fidesz szatelit párt, nácik és ellenzik az LMBTQ propagandát?
Szamomra ez a felsorolas pont eleg, koszi, hogy ilyen szepen osszefoglaltad. :lol: :agree:

En tudom roluk a masodik felet is a felsorolasodnak, azonban ezek es mas dolgok olyan arnyekot vetnek ra, mint a kurvaelet. Legjobban ugy tudnam szemleltetni, hogy hiaba festi ki a labujjam kormet valaki szepre, ha kozben meg tobol fureszeli a labam.
Azzal nincs baj, ha valakinek nem szimpatikus. Persze elítélni inkább tények, mint rágalmak alapján kellene. Szerintem viszont van helyük a politikai palettán és a parlamentben is. Vannak ügyek, amik e nélkül soha nem derülnek ki, mint pl az említett végrehajtók, a tervezett migránsszálló, vagy most a közjegyzők.

ram8nes

HozzászólásSzerző: ram8nes » 2024. szeptember 27., péntek 11:24

kiserik írta:
Berti írta:

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. szeptember 27., péntek 11:19

kiserik írta:
Berti írta:

Az ügyek mentén való politizálás (harmadik utas) elég ismeretlen még sokaknak. Gondolom pont ilyen véleményen vagy a végrehajtó maffia felgöngyölítésével, a magyar dolgozók védelmével, a hazai termelők segítésével vagy a vízgazdálkodás problémájával kapcsolatban.
Azt, hogy az oroszok zsebében lévő csicskapárt

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. szeptember 27., péntek 11:13

Berti írta:
kiserik írta: Ha nem volt a Tisza, mint opció, akkor az emberek 15-20%-a a Mi hazánkat választotta 2024-ben. Ez tény, nem álom.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. szeptember 27., péntek 11:08

kiserik írta: Míg Te úgy látod, hogy a nyugati propaganda áll közel a valósághoz, én úgy, hogy egyik sem.
Ebben az esetben igen. Más esetekben simán osztom a véleményed, nem szentírás, ami nyugatról jön. De az ukrajnai háborúval kapcsolatban az oroszoknak a legnagyobb érdeke a minél nagyobb megtévesztés, és ezt sokan már bizonyítottuk is ebben a topicban, nem győzzük cáfolni az állításokat, amelyek tk. egy az egyben az orosz propaganda Európának szánt verziói. Van ukrán, nyugati propaganda, de azok fasorban sincsenek ehhez képest.
Ezért nem is igaz ez a 100% dolog, de a csúszka nem is középpen van. Ha már százalékok, szerintem a valósághoz viszont még ez is közelebb áll, mint a te fifty-fifty hozzáállásod.
kiserik írta: nekem a ruski verzió is santít és az ukrán verzió is santít és a nyugati verzió is santít
Korábban volt róla szó, hogy ezzel a hozzállással mi a baj, nem fogom magam ismételni. Ha az ukrán sántít, akkor az orosz tolószkben nyaktól lefelé bénult. Példák tucatjait írtuk le korábban, miért.

Ugyanazokat a köröket futjuk, de azért köszi, hogy ismét viszonylag normális mederben tudtunk vitázni.

Berti

HozzászólásSzerző: Berti » 2024. szeptember 27., péntek 11:02

kiserik írta: Ha nem volt a Tisza, mint opció, akkor az emberek 15-20%-a a Mi hazánkat választotta 2024-ben. Ez tény, nem álom.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. szeptember 27., péntek 10:39

nuevo_ericco írta:
Minél tovább vitázunk, annál inkább a ruski verzió kezd sántítani.
Látod itt a különbség a kettőnk, és sokak, nézetei között. Míg Te úgy látod, hogy a nyugati propaganda áll közel a valósághoz, én úgy, hogy egyik sem. Csak sajnos ez ma számodra (a nyugati politika mára ilyen lett sajnos) azt jelenti, hogy én az orosz propagandát hiszem, mert aki nem ért velünk 100%-ig egyet, az 100%-ig ellenség. Hogy hasonlóan fejezzem ki magam, nekem a ruski verzió is santít és az ukrán verzió is santít és a nyugati verzió is santít. Minden van igazság és hazugság is bőven.
Kercsó írta:
kiserik írta: Jól látszott az EP választáson, hogy a Tisza nélkül a Mi hazánk kb 15-20% körül lett volna.
Félrenyeltem a kakaót :lol: :lol: nagyon dúrva/komoly álomvilágban élsz.
kiserik írta: Ezért kellett azonnal Magyarnak szatelitpártozni (meg olyan nagyon jobboldalinak beallítania magát idézetekkel, stb) hogy a jobboldali Fideszt elhagyók őt válasszák.
Fideszt elhagyó jobboldali szavazók vagyunk sok barátommal, családtagommal együtt. Soha meg se fordult a fejünben, hogy a Mihazánkra voksoljunk. A többség már távolmaradt a 22-es választástól.
Ha nincs MP, lazán behúzok egy X-t mindenkihez, mint ahogy előtte is tettem, vagy a MKKP-t választom. De még az LMP-t is hamarabb támogatom, mint az időjóst és csapatát.
Ez a Te kis környezeted. Mivel magyarázod a megyei listás eredményt? Ha nem volt a Tisza, mint opció, akkor az emberek 15-20%-a a Mi hazánkat választotta 2024-ben. Ez tény, nem álom.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. szeptember 27., péntek 10:30

Orbán Balázs téma picit más szemszögből, érdemes innen is belegondolni abba amit mondott...

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. szeptember 27., péntek 10:06

kiserik írta: Ericco állította, hogy ő tételesen tudja bizonyítani ezeket a dolgokat.
Meg is tettem.
amiknek a nagy része orosz nemzetiségű ukrán volt
Én nem 3000-re emlékszem, de ok. Ezek között ott vannak a szakadár bombázások áldozatai is.
És itt is ott az ok okozat összefüggés, mert ha a ruszkik nem küldtek volna katonákat és fegyvereket a térségbe, akkor ez sem lett volna. Mindezt Krím illegális annektálása után, mert Putyin hatalmi étvágya annyira csillapodott, miután megkapta amit akart már akkor is.
Minél tovább vitázunk, annál inkább a ruski verzió kezd sántítani.

Zack
Kedvenc játékosaid: Zidane

HozzászólásSzerző: Zack » 2024. szeptember 27., péntek 10:01

füst írta:
Tényleg arról beszél, hogy Zelenszkijéknek nem kellett volna elkezdeni védekezni Oroszország ellen.
Hát én ezzel speciel egyet tudok érteni. A megszállás még mindig jobb, mint az értelmetlen ellenállás. Más uralma alatt lehet élni, haladni, fejlődni, akkor is ha lassabban, a nehezített pálya miatt. De a történelem nem áll meg, úgyis adódik lehetőség egy kedvező fordulatra, amivel majd éni lehet, és kell is ha úgy adja ki.
De egy megnyerhetetlen háborút vállalni egyértelműen rossz döntés.Túl sokan halnak bele, túl sokan menekülnek el, túl sok kár keletkezik, amiket kiheverni sokkal nehezebb, mint a másik opció. Hosszú távon, értsd generációkon átívelő tartományból vizsgálva, egyértelműen a megszállás okoz kisebb kárt.
Ezt a más uralma alatt lehet Fejlődni dolgot tudod igazolni? Mert oké, Nyugat-Németek és Japánok a világháború után tudtak amerikai megszállás alatt fejlődni, nagyobb ütemben is mint a megszállók. De most Oroszokról beszélünk. Azért lenne ez fontos, mert így nagyon könnyű a levegőbe pufogni, hogy másnak mit és hogyan kéne csinálnia.

Itt Magyarországban 2 megszállás történ a történelem során, ami nem csak maximum pár évig tartott vagy addig sem. A Török és az Orosz, mind a kettő alatt a környező népekhez képest a lehető legnagyobb ütemben maradtunk le életminőségben, termelékenységben. A mai napig ennek isszuk a levét.

Szerinted helyes tett volt 1957 május 1. könnybe lábadt szemekkel Kádárt éltetni? Mert a gerinc megferdülése és annak megszeretése jár a megszállással.

Vissza: