Mikre nem érnek rá foglalkozni, a hangfelvétellel nem voltak ilyen lelkiismeretesek.

Kajak nem értem minek rúgják az öngólokat folyamat.
Úgyse menne át ez.
HozzászólásSzerző: ferni » 2024. szeptember 26., csütörtök 13:45
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. szeptember 26., csütörtök 13:35
index főcím perpillEzt ki mondta és hol?![]()
HozzászólásSzerző: swfan » 2024. szeptember 26., csütörtök 13:33
Az alapján, amit Orbán Bazsi mondott, ezek az egész országot odaadták volna, nem csak 2 megyéth3x0r írta:Mire menjen ra? Hogy a fidesz szerint at kellett volna adni talcan a 2 megyet Putinnak? Hat a szavazoik is pont ezt gondoljak.Dupla D írta: Belenéztem a teljes interjúba, hogy ez csak ki lett-e ragadva és nem arra gondol-e, amit Zelenszkij a háború előtt tett, de nem. Tényleg arról beszél, hogy Zelenszkijéknek nem kellett volna elkezdeni védekezni Oroszország ellen.
Bár könnyű a hazaárulással dobálózni, de ezzel illegitimálja a magyar 56-os forradalmat, ami tényleg a hazaárulás szintje.
Ez szerintem egy brutális hiba a részükről. Nálam még komolyabb, mint MZP elszólása a Partizánban, amit ki lehetett ragadni a kontextusból. Itt viszont még erre sincs szükség, mert ezt tényleg komolyan gondolja. Erre keményen rá kéne menniük MP-éknek.Barmilyen szintu egyutterzes az ukranokkal szemben is addig letezik, amig nem kerul penzbe. Ahogy dragabb emiatt a gaz, az olaj, barmi, a legtobben azt gondoljak, hogy 'amig nem tolunk veszik el, addig kit erdekel kihez tartozik 2 szaros megye a vadkeleten?' Persze van egy csendes konszenzus, hogy ezeket a szavakat a nagy tobbseg igy, ebben a formaban nem mondja ki, de attol meg a legtobben ezt gondoljak.
Ezt ki mondta és hol?hehetheoriginal írta: meanwhile:
Az M1-es szélesítését 2025-ben, az M7-esét 2027-ben, az M3-asét 2031-ben kezdik meg.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
HozzászólásSzerző: füst » 2024. szeptember 26., csütörtök 13:29
Hát én ezzel speciel egyet tudok érteni. A megszállás még mindig jobb, mint az értelmetlen ellenállás. Más uralma alatt lehet élni, haladni, fejlődni, akkor is ha lassabban, a nehezített pálya miatt. De a történelem nem áll meg, úgyis adódik lehetőség egy kedvező fordulatra, amivel majd éni lehet, és kell is ha úgy adja ki.Tényleg arról beszél, hogy Zelenszkijéknek nem kellett volna elkezdeni védekezni Oroszország ellen.
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. szeptember 26., csütörtök 13:24
HozzászólásSzerző: h3x0r » 2024. szeptember 26., csütörtök 13:13
Mire menjen ra? Hogy a fidesz szerint at kellett volna adni talcan a 2 megyet Putinnak? Hat a szavazoik is pont ezt gondoljak.Dupla D írta: Belenéztem a teljes interjúba, hogy ez csak ki lett-e ragadva és nem arra gondol-e, amit Zelenszkij a háború előtt tett, de nem. Tényleg arról beszél, hogy Zelenszkijéknek nem kellett volna elkezdeni védekezni Oroszország ellen.
Bár könnyű a hazaárulással dobálózni, de ezzel illegitimálja a magyar 56-os forradalmat, ami tényleg a hazaárulás szintje.
Ez szerintem egy brutális hiba a részükről. Nálam még komolyabb, mint MZP elszólása a Partizánban, amit ki lehetett ragadni a kontextusból. Itt viszont még erre sincs szükség, mert ezt tényleg komolyan gondolja. Erre keményen rá kéne menniük MP-éknek.
HozzászólásSzerző: Caraway » 2024. szeptember 26., csütörtök 12:45
Poszt meg nem jott, de kommentmezokbe mar irt MP:Dupla D írta: Belenéztem a teljes interjúba, hogy ez csak ki lett-e ragadva és nem arra gondol-e, amit Zelenszkij a háború előtt tett, de nem. Tényleg arról beszél, hogy Zelenszkijéknek nem kellett volna elkezdeni védekezni Oroszország ellen.
Ez szerintem egy brutális hiba a részükről. Nálam még komolyabb, mint MZP elszólása a Partizánban, amit ki lehetett ragadni a kontextusból. Itt viszont még erre sincs szükség, mert ezt tényleg komolyan gondolja. Erre keményen rá kéne menniük MP-éknek.
HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2024. szeptember 26., csütörtök 12:38
HozzászólásSzerző: Halfkey » 2024. szeptember 26., csütörtök 12:22
Miről beszélsz, maximum csak az alaptalan és elferdített tényként bemutatott kamusokkal vitatkozók.swfan írta: https://444.hu/2024/09/26/orban-balazs- ... al-szemben
Aztak*rva![]()
„Pont 56-ból kiindulva mi valószínűleg nem csináltuk volna azt, amit Zelenszkij elnök csinált 2,5 évvel ezelőtt, mert felelőtlenség, mert látszik, hogy belevitte egy háborús védekezésbe az országát, ennyi ember halt meg, ennyi területet vesztett, mondom még egyszer, az ő joguk, szuverén döntésük, megtehették, de ha minket megkérdeztek volna, akkor mi nem tanácsoltuk volna, azért, mert 56-ban az lett, ami lett. Mert megtanultuk, hogy itt óvatosnak kell lenni, és óvatosan kell bánni a nagyon értékes magyar életekkel. Azokat nem lehet csak úgy odadobni mások elé.”
Ez kérem a szuverenitásunkért aggódó Fidesz. De gondolom valamelyik fideszes erre is nyom majd egy lecsútot![]()
HozzászólásSzerző: Dupla D » 2024. szeptember 26., csütörtök 12:19
HozzászólásSzerző: swfan » 2024. szeptember 26., csütörtök 11:46
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. szeptember 26., csütörtök 11:11
HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2024. szeptember 26., csütörtök 10:58
Egy kis probléma van az általad linkelt cikk okfejtésévelswfan írta:Melyik országban élsz?El Sie7e írta:
Fordítva ülsz a lovona világpiaci ár befolyásolja a rezsicsokkentest
a magyar rezsicsökkentést pont, hogy 1 kivétellel sohasem befolyásolta. A kormány nyerészkedik rajta.
Februárban kezdődött a háború, azért. 21 elejétől kezdve figyelhető meg, hogy elindult egy emelkedés, amikor a háborúnak se híre, se hamva nem volt. Ez 2022 elejére úgy tűnt, hogy megállt egy stabil 70-75-ös értéken. Aztán persze jött a háború, és kilőttek az árak.Kérdés: miért pont 2022 januári árhoz hasonlítasz amikor azt mondod hogy a háború előtti szinthez képest mára olcsóbb lett az energia
Egyébként meg: https://444.hu/2024/05/07/a-rezsicsokke ... yarorszagi
Jelenleg is többet fizetünk a "rezsicsökkentéssel" (emeléssel), mint a piaci ár... De ugye a piaci árnak hatása van a "rezsicsökkentésre"![]()
Na, ezért kár fideszesekkel vitatkozni.
HozzászólásSzerző: swfan » 2024. szeptember 26., csütörtök 10:50
Melyik országban élsz?El Sie7e írta:
Fordítva ülsz a lovona világpiaci ár befolyásolja a rezsicsokkentest
Februárban kezdődött a háború, azért. 21 elejétől kezdve figyelhető meg, hogy elindult egy emelkedés, amikor a háborúnak se híre, se hamva nem volt. Ez 2022 elejére úgy tűnt, hogy megállt egy stabil 70-75-ös értéken. Aztán persze jött a háború, és kilőttek az árak.Kérdés: miért pont 2022 januári árhoz hasonlítasz amikor azt mondod hogy a háború előtti szinthez képest mára olcsóbb lett az energia
HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2024. szeptember 26., csütörtök 10:41
Azért írtam a következő hozzászólásban azt amitKercsó írta:ezt mond el a tornanádaskai, csenyétei stb településen élőknek, akik a létminimum alatt, a minimálbér töredékéből kell megoldják a fűtést, főzést és tisztálkodást. könnyen beszélünk, onnan, ahol a seggünk alatt van a földgáz és egy normális áramhálózat.El Sie7e írta:
A fával fűtés az egyik legrosszabb amit tehetünk a bolygónkkal, nagyon helyes hogy ilyet nem támogat a kormány
súlyozottan kellene a fával fűtést támogatni; figyelve az olyan "apró" részletekre, mint a pl. közművesítés az adott településen.
HozzászólásSzerző: Kercsó » 2024. szeptember 26., csütörtök 10:40
ezt mond el a tornanádaskai, csenyétei stb településen élőknek, akik a létminimum alatt, a minimálbér töredékéből kell megoldják a fűtést, főzést és tisztálkodást. könnyen beszélünk, onnan, ahol a seggünk alatt van a földgáz és egy normális áramhálózat.El Sie7e írta:
A fával fűtés az egyik legrosszabb amit tehetünk a bolygónkkal, nagyon helyes hogy ilyet nem támogat a kormány
HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2024. szeptember 26., csütörtök 10:22
Fordítva ülsz a lovonswfan írta:Hogy jön ide a rezsicsökkentés? Annak nincs hatása a világpiaci árraEl Sie7e írta:
Ahhoz az időszakhoz hasonlitottam amióta rezsicsokkentes van
Ha kb 10 évig egy energia hordozó ara stabil, majd 2021-2022 fordulóján hirtelen a 3-4szeresere ugrik, akkor az azért jelez valamit
Egyébként ha már itt tartunk, te miért 2022 január februárhoz hasonlitottad? Van ennek valami alapos indoka? Valtozott akkor valamit pl a rezsicsokkentes rendszere? Vagy csak ez támasztja alá azt a narratíváját amit szeretnél alátámasztani?
Soha nem hasonlítunk egy kiragadott időszakhoz semmit hanem hosszabb trendeket, tendenciákat veszünk alapul
Nem igazán ertem ha 15 euró körül volt a földgáz ara 10 évig akkor miért ne lehetne ahhoz hasonlítani
Majd amikor most 37 euró akkor szerinted már a korábbi árszint alatt vanmiért ahhoz az időszakhoz kéne hasonlítani?
Háború előtti időszakról volt szó, azelőtt pedig ezen a 70-es értéken kezdett megállapodni az ár az emelkedés után, ami már 21 elején elkezdődött.
Azt a hudex-es oldalt, ami használható is értelmesen, belinkelhetnéd
HozzászólásSzerző: swfan » 2024. szeptember 26., csütörtök 10:17
Hogy jön ide a rezsicsökkentés? Annak nincs hatása a világpiaci árraEl Sie7e írta:Ahhoz az időszakhoz hasonlitottam amióta rezsicsokkentes vanswfan írta:
Ja, jó hogy nem a 90-es évekhez hasonlítod
Mindenki beárazta, csak a Fidesz nemugyebár "Oroszország nem fogja megtámadni Ukrajnát, ezt a hülye is tudja"
![]()
Ha kb 10 évig egy energia hordozó ara stabil, majd 2021-2022 fordulóján hirtelen a 3-4szeresere ugrik, akkor az azért jelez valamit
Egyébként ha már itt tartunk, te miért 2022 január februárhoz hasonlitottad? Van ennek valami alapos indoka? Valtozott akkor valamit pl a rezsicsokkentes rendszere? Vagy csak ez támasztja alá azt a narratíváját amit szeretnél alátámasztani?
Soha nem hasonlítunk egy kiragadott időszakhoz semmit hanem hosszabb trendeket, tendenciákat veszünk alapul
Nem igazán ertem ha 15 euró körül volt a földgáz ara 10 évig akkor miért ne lehetne ahhoz hasonlítani
Majd amikor most 37 euró akkor szerinted már a korábbi árszint alatt van
HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2024. szeptember 26., csütörtök 10:10
Ahhoz az időszakhoz hasonlitottam amióta rezsicsokkentes vanswfan írta:Ja, jó hogy nem a 90-es évekhez hasonlítodEl Sie7e írta:
2022 január februári adatokkal indokolni, hogy a "háboró előtti szinthez képest" olcsóbb most a földgáz, teljesen fals
2021 második felétől már az oroszok kezdték csökkenteni a gázszállításokat, folyamatosan ment felfelé az ára a TTF-en is a gáznak
én a 2012-2021 időszakra gondoltam, hogy akkor volt 15 euró körül a gáz ára a TTF-en, ez egy elég hosszú időszak, amihez lehet hasonlítani, nem egy geopolitikai vitákkal már erősen terhelt 2 hónapból kell kiindulni, amikor már mindenki beárazta, hogy háború lesz![]()
az áram áráról te magad is tudsz tájékozódni a HUDEX oldalán
Mindenki beárazta, csak a Fidesz nemugyebár "Oroszország nem fogja megtámadni Ukrajnát, ezt a hülye is tudja"
![]()
HozzászólásSzerző: swfan » 2024. szeptember 26., csütörtök 9:57
Ja, jó hogy nem a 90-es évekhez hasonlítodEl Sie7e írta:2022 január februári adatokkal indokolni, hogy a "háboró előtti szinthez képest" olcsóbb most a földgáz, teljesen falsswfan írta:
Itt nézheted a gázárakat, a TTF is kiválasztható sok más mellett: https://tradingeconomics.com/commodity/eu-natural-gas
2022. február 24-én indult az invázió, a TTF ára 2022 januárjában és február 24 előtt 70-75 körül mozgott
Az áramról milyen forrásod van?
A rezsicsökkentés megszüntetésével nem az a baj, hogy megtették, hanem hogy a kampányban hazudtak róla. Na meg, hogy azóta nem igazítottak rajta a piaci igényeknek megfelelően.
"A fával fűtés az egyik legrosszabb amit tehetünk a bolygónkkal, nagyon helyes hogy ilyet nem támogat a kormány"
Helyes lenne, ha amúgy azon dolgozna, hogy a zsákfalvakban élőknek ne kelljen ezzel fűteni. De nem, inkább inkább magukra hagyják őket..
2021 második felétől már az oroszok kezdték csökkenteni a gázszállításokat, folyamatosan ment felfelé az ára a TTF-en is a gáznak
én a 2012-2021 időszakra gondoltam, hogy akkor volt 15 euró körül a gáz ára a TTF-en, ez egy elég hosszú időszak, amihez lehet hasonlítani, nem egy geopolitikai vitákkal már erősen terhelt 2 hónapból kell kiindulni, amikor már mindenki beárazta, hogy háború lesz![]()
az áram áráról te magad is tudsz tájékozódni a HUDEX oldalán
Jelenlévő fórumozók: 25 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem