ferni írta:
Ugyanezek mondták azt is anno, hogy ha Bident megválasszak, akkor fix lesz valami nagy balhé és lám-lám.
Ha engem kérdeztél volna 2021-ben, ugyanezt mondtam volna, mert aki figyelemmel követte az eseményeket, az tudta, hogy az invázió csak idő kérdése, amerikai elnöktől függetlenül. Mondjuk Kijev megtámadását én sem tippeltem volna, viszont Donbasz szinte biztos volt.
ferni írta:
Egyszerűen annak az érdekeltségi körnek érdeke a háború, olyan gusztustalan pénzeket nyernek ezen.
Azt azért mondjuk ki, hogy a legtöbb érdek továbbra is az oroszokat fűzi a háborúhoz, az amerikai fegyvergyártók max csak utánuk következnek, köztük a republikánusok mögött állók is. Azért ne feledjük azt sem, nem volt automatikus az a fegyverszállítás, az ukránoknak szinte könyörögniuk kellett minden egyes fegyveres segítségért, és pl. a már korábban Ukrajnának eladott, leginkább védekezésre alkalmas fegyvereket pont a Trump adminisztráció alatt adták el nekik. Támadásra alkalmas fegyverekkel kapcsolatban pedig egy évet kellett várni, mire egyáltalán tárgyalni kezdtek azokról.