OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
nuevo_ericco

Re: OFF

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. szeptember 24., kedd 15:41

Nika91127 írta: Alapvetően az idősebb, segítségre szorulók helyzete romlott. A hozzátartozók nem mertek a papához/mamához menni, nehogy elkapja. Emiatt kiszáradtak, elestek, stb. Csomó idős betegünk volt, akkt operáltunk, negatív volt, de a család nem tudta látogatni, mert ők pozitívak voltak.

Nem volt egy egyszerű időszak az ellátásban, na.
Értem, ez valóban egy valid szempont. De talán ezek kisebb veszélyt jelentettek rájuk, mint egy covid okozta tüdőgyulladás. De ez már laikus tipp.
Én nagymamám akkor esett el, mikor már normális mederben folytak a dolgok, rendszeressen látogattuk, és sajnos nem is tudott belőle már felépülni.

Nika91127
Kedvenc játékosaid: Guti, Marcelo,Valverde

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2024. szeptember 24., kedd 15:33

nuevo_ericco írta:
kiserik írta: Ericco: a többlethalálozás nem köthető a helytelen kezeléshez és a terrorban, elszigetelésben tartáshoz?
Ha az orvosok még nem jöttek rá, hogyan kell helyesen kezelni, mik lehetnek a szövődmények rövid és hosszú távon, ezért tele az intenzív osztályok, akkor a helyes viselkedés nem az, hogy bizonyos korlátozásokat vezetünk be, ameddig meg nem ismerjük azokat vagy meg nem jelennek az oltások?
Az elszigeteltség pedig nem értem, hogyan ronthat a helyzeten egy gyorsan, légben terjedő terjedő járvány esetén. Ezt megmagyarázhatnád.
kiserik írta:Egy influenza járványba is rengetegen meghalnak
Nem tudom, miért ignorálod az arányaiban több/magasabb kifejezéseket.
Nika91127 írta: Nem vagyok infektes. De minden "nagy járvány" első hullámában a halálozás magasabb - nem ismert a pontos kezelesi mechanizmus.
Ahogy írod, új vírus volt, amelyik könnyen terjedt. Szerintem erről szóltak a korlátozások, a kisebbik rosszat választja a társadalom, hogy a védtelenebbeket minél nagyobb arányban megvédje. Mert előre senki sem tudta, mit tartogat a szervezete, és idő kellett az orvostudománynak, hogy kiismerje azt, kifejlesszük a vakcinákat. Minél lejjebb nyomni a számokat.
Nika91127 írta: Kollegammal egyszerre lettunk betegek, nekem kb semmi, neki szivritmuszavara lett. Mindketten 30 körül.
Egy jó barátom szintén szívritmuszavaros lett, többszörr visszatérő pánikrohamokkal. Szintén 30-as éveiben.
Alapvetően az idősebb, segítségre szorulók helyzete romlott. A hozzátartozók nem mertek a papához/mamához menni, nehogy elkapja. Emiatt kiszáradtak, elestek, stb. Csomó idős betegünk volt, akkt operáltunk, negatív volt, de a család nem tudta látogatni, mert ők pozitívak voltak.

Nem volt egy egyszerű időszak az ellátásban, na.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. szeptember 24., kedd 15:29

kiserik írta: Ericco: a többlethalálozás nem köthető a helytelen kezeléshez és a terrorban, elszigetelésben tartáshoz?
Ha az orvosok még nem jöttek rá, hogyan kell helyesen kezelni, mik lehetnek a szövődmények rövid és hosszú távon, ezért tele az intenzív osztályok, akkor a helyes viselkedés nem az, hogy bizonyos korlátozásokat vezetünk be, ameddig meg nem ismerjük azokat vagy meg nem jelennek az oltások?
Az elszigeteltség pedig nem értem, hogyan ronthat a helyzeten egy gyorsan, légben terjedő terjedő járvány esetén. Ezt megmagyarázhatnád.
kiserik írta:Egy influenza járványba is rengetegen meghalnak
Nem tudom, miért ignorálod az arányaiban több/magasabb kifejezéseket.
Nika91127 írta: Nem vagyok infektes. De minden "nagy járvány" első hullámában a halálozás magasabb - nem ismert a pontos kezelesi mechanizmus.
Ahogy írod, új vírus volt, amelyik könnyen terjedt. Szerintem erről szóltak a korlátozások, a kisebbik rosszat választja a társadalom, hogy a védtelenebbeket minél nagyobb arányban megvédje. Mert előre senki sem tudta, mit tartogat a szervezete, és idő kellett az orvostudománynak, hogy kiismerje azt, kifejlesszük a vakcinákat. Minél lejjebb nyomni a számokat.
Nika91127 írta: Kollegammal egyszerre lettunk betegek, nekem kb semmi, neki szivritmuszavara lett. Mindketten 30 körül.
Egy jó barátom szintén szívritmuszavaros lett, többszörr visszatérő pánikrohamokkal. Szintén 30-as éveiben.

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2024. szeptember 24., kedd 15:24

kiserik írta: :lol: :lol: :lol:

Kitartást Nika.
Realista24 írta:

Igy lenne otosom a lotton, hogy tudtam, ezt fogod irni. :D

A covidot elkapok kore es a szovodmenyektol szenvedok (es benne meghalt emberek) sokkal szelesebb spektrumu, mint a 70+os korosztaly.

2017-ben meg ugy tartotta a WHO, covid idejen meg teljesen mast. Most akkor mi az igazsag?
Persze hogy szélesebb spektrumú. De a nagy átlag mégis az. A fiatalabbak körében is vannak/voltak szar egészségi állapotban lévők. És nem hiszem hogy nagyon mellé lőnék, de influenzába is szoktak meghalni 70-nél fiatalabbak.

Bakker pont te hoztad a múltkor a hírt, hogy kiderült a németeknél mi mindenben hazudtak, csak hogy veszélyesebbnek állítsák be, mint amilyen volt.
Nem hiszem, hogy különösebben nyomatékosítani kellett a szitut, mert épeszű ember felfogta az első pillanattól annak a veszélyét, hogy mi történik, ha az egészségügyi ellátórendszer túl van terhelve és nem sikerül ellátni nem csak a COVID-osokat, hanem más betegségben szenvedőket is kapacitás hiány miatt.

Ha megengeded visszakérdeznék: nem egy veszélyes szituáció az ha tele vannak a korházak hónapokig? Mintha a hozzászólásaid tónusa próbálná elvenni az akkori helyzet súlyosságát. De lehet félreértelmezem, akkor javíts ki.

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2024. szeptember 24., kedd 15:15

nuevo_ericco írta: Ha már másnak nem hisztek, higgyetek a többlethalálozási adatoknak, számoknak, amelyek a korábbi covid-mentes, influenzajáványos évekhez képest mutatnak európai átlagban +8%-os növekedést (ami azt jelenti, nálunk mégmagasabb volt). Azért az már picit több, mint egy statisztikai tévedés.

https://www.statista.com/statistics/141 ... in-europe/

https://www.thelancet.com/journals/lane ... 7/fulltext
Nem vagyok infektes. De minden "nagy járvány" első hullámában a halálozás magasabb - nem ismert a pontos kezelesi mechanizmus.
Söt, a covidban ugyanarra az adott terapiara masok mashogy reagáltak.
Kollegammal egyszerre lettunk betegek, nekem kb semmi, neki szivritmuszavara lett. Mindketten 30 körül.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. szeptember 24., kedd 15:14

kiserik írta:
Realista24 írta:

Most hogy ki mit kommunikal, irrelevans, de a legnagyobb baromasg mar bocsass meg, elbagatelizalni egy ilyen dolgot azzal, hogy korabban is meghaltak az oregek, meg mindig is voltak szar allapotban levo fiatalok.

Felhoztad a WHO-t, amire reagaltam, aztan annyiban is hagytad.

Ertem en, hogy divat lett felso leguti megbetegedesnek bellaitani, mert gondolom szakmailag ide lehet leginkabb besorolni, de reszemrol ez is a nagyobb rossz elbagatelizalasa.
Nika doki nem véletlenül írta azt amit. A Covid egy felső légúti vírusos betegség. Nem több, nem kevesebb. Pont úgy ahogy az összes ilyen esetén, a kezeletlen szövődményekbe bele lehet halni.
>>>
reszemrol ez is a nagyobb rossz elbagatelizalasa.
Kiszalltam.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. szeptember 24., kedd 15:12

Realista24 írta:

Kitartást Nika.

Persze hogy szélesebb spektrumú. De a nagy átlag mégis az. A fiatalabbak körében is vannak/voltak szar egészségi állapotban lévők. És nem hiszem hogy nagyon mellé lőnék, de influenzába is szoktak meghalni 70-nél fiatalabbak.

Bakker pont te hoztad a múltkor a hírt, hogy kiderült a németeknél mi mindenben hazudtak, csak hogy veszélyesebbnek állítsák be, mint amilyen volt.
Most hogy ki mit kommunikal, irrelevans, de a legnagyobb baromasg mar bocsass meg, elbagatelizalni egy ilyen dolgot azzal, hogy korabban is meghaltak az oregek, meg mindig is voltak szar allapotban levo fiatalok.

Ertem en, hogy divat lett felso leguti megbetegedesnek bellaitani, mert gondolom szakmailag ide lehet leginkabb besorolni, de reszemrol ez is a nagyobb rossz elbagatelizalasa.
Nika doki nem véletlenül írta azt amit. A Covid egy felső légúti vírusos betegség. Nem több, nem kevesebb. Pont úgy ahogy az összes ilyen esetén, a kezeletlen szövődményekbe bele lehet halni. A járvány alatt ezek a szövődmények elég rosszul voltak kezelve. Egy influenza járványba is rengetegen meghalnak, pedig annak megvan az oltása és a megfelelő kezelése is, mégsem folyik a csapból is.

WHO: érdemes utána olvasgatni. Mi volt a WHO Covid előtti protokollja, hogyan változott ez a Covid előtt és mik a vélemények arról, hogy melyik lett volna a jobb? Ugye az országok főként a WHO ajánlását követték, kivéve pl Svédországot. Ha mellé tesszük, hogy ki lett közben. WHO vezetője, és hogy egyre több a cikk arról, hogy a vírus akár laborban is készülhetett, akkor már meg is érkezünk az alusapkásokhoz :D

Ericco: a többlethalálozás nem köthető a helytelen kezeléshez és a terrorban, elszigetelésben tartáshoz?
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. szeptember 24., kedd 15:07

Ha már másnak nem hisztek, higgyetek a többlethalálozási adatoknak, számoknak, amelyek a korábbi covid-mentes, influenzajáványos évekhez képest mutatnak európai átlagban +8%-os növekedést (ami azt jelenti, nálunk mégmagasabb volt). Azért az már picit több, mint egy statisztikai tévedés.

https://www.statista.com/statistics/141 ... in-europe/

https://www.thelancet.com/journals/lane ... 7/fulltext

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. szeptember 24., kedd 14:58

Kitartást Nika.
Realista24 írta:

A covidot elkapok kore es a szovodmenyektol szenvedok (es benne meghalt emberek) sokkal szelesebb spektrumu, mint a 70+os korosztaly.

2017-ben meg ugy tartotta a WHO, covid idejen meg teljesen mast. Most akkor mi az igazsag?

Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. szeptember 24., kedd 14:53

Nika91127 írta: A sok embólia a fekvésből kialakuló vénás pangás- statis, az izompumpa hiánya miatt kialakul thrombusok migrációja miatt alakult ki -értsd a polgár 4 napig feküdt a tüdögyulladással, majd felkelt, juhé, aztán elhalálozott, mert az alsó vegtagbol megindult a thrombus és az art. Pulmonalisban landolt.
Ezen kívul (mélyvénás trombózis) voltak még azok az esetek, amikor magában a tüdőben alakultak ki a vérrögök, és ebből lett tüdőembólia.
https://index.hu/techtud/2022/04/07/kor ... trombozis/
A prothrombin pedig azokra volt különösen vesélyes a járvány esetén, akik pl. prothrombin g20210a rendellenességgel születtek, ez a kaukázusi felnőtt lakosság esetében kb. 2%, szóval jó eséllyel ezen a fórumon is van belőlük pár tucat.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC10954113/

Az már lehet a megkopott emlékeknek a hatása, hogy úgy emlékeztem, ezt az immunrendszer agresszív válasza váltotta ki. De az akkori kutatások alapján messze nem csak a hosszú fekvés volt az oka.

kiserik, azoknak számára nem nevetséges, akik idő előtt veszítették el valamelyik szerettüket. Kicsit kevesebb nevetős smilet, ha lehet.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nuevo_ericco 2024. szeptember 24., kedd 14:58-kor.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. szeptember 24., kedd 14:51

:lol: :lol: :lol:

Kitartást Nika.
Realista24 írta:
kiserik írta: Elhitték. Olvasd el a doki írásait és értelmezd.

Példa: 10 évvel ezelőtt a 86 éves Marika néni ugyanazon tünetekkel bekerült a kórházba, majd meghalt. A halál oka: tüdőgyulladás. Covid alatt ugyan az lejátszódott, de a halál oka: Sars-cov-2 lett.

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2024. szeptember 24., kedd 14:37

nuevo_ericco írta:
Nika91127 írta:Az influenzába is meghaltak anno sokan.
Ha jól tudom, egészségügyben dolgozó ismerőseim így magyarázták anno, az elsődleges probléma a covid-dal nem is a halálozás volt (bár arányaiban az is magasabb volt, mint egy átlagos influenzajárvány esetén), hanem hogy sokkal magasabb arányban szorultak a fertőzöttek intenzív kezelésre, ami túlterhelte a rendszert, és azokat is veszélyeztette már, akik más betegség miatt szorultak ilyen kezelésre.
Ergo csak addig kellett (volna) kibírni a korlátozásokat, amíg meg nem jelennek az oltások, és el nem érkeznek az általad is említett kevésbé veszélyes variánsok (nálunk az első hullám enyhesége miatt ez az idő egy év sem volt). Csak hát sokan abból is politikai tőkét termeltek, hogy ezt a könnyen érthető dolgot is valami óriási összeesküvésnek adták el, és a mai napig terjengnek a féligazságok. Reménykedjünk, hogy nem jön egy újabb járvány a közeljövőben, mert ez miatt újra tízezrek fognak meghalni, akik egy picit több odafigyeléssel, szolidaritással túlélhetnék azt.
kiserik írta: Példa: 10 évvel ezelőtt a 86 éves Marika néni ugyanazon tünetekkel bekerült a kórházba, majd meghalt. A halál oka: tüdőgyulladás. Covid alatt ugyan az lejátszódott, de a halál oka: Sars-cov-2 lett.
Csak a covid esetében sok volt az 50-60 éves áldozat is. Sokkal több, mint más járványok esetében. Tüdőgyulladás mellett tüdőembólia is nagyon sok embert vitt el, mert az immunrendszer protrombin termeléssel reagált a vírusra. Beoltottaknál ez már kisebb arányban fordult elő, mert a szervezet már ismerte a vírust.
Hogy micsoda?
Immunrendszer prothrombin termelése?
A máj termel prothrombint. Ez egy alvadasi faktor. Egy K-vitamin antagonista (a patkányméreg ezt blokkolva müködik btw).

A sok embólia a fekvésből kialakuló vénás pangás- statis, az izompumpa hiánya miatt kialakul thrombusok migrációja miatt alakult ki -értsd a polgár 4 napig feküdt a tüdögyulladással, majd felkelt, juhé, aztán elhalálozott, mert az alsó vegtagbol megindult a thrombus és az art. Pulmonalisban landolt.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. szeptember 24., kedd 14:31

kiserik írta:
Realista24 írta:

Elhittek vagy tapasztaltak? Nem mindegy.
Elhitték. Olvasd el a doki írásait és értelmezd.

Példa: 10 évvel ezelőtt a 86 éves Marika néni ugyanazon tünetekkel bekerült a kórházba, majd meghalt. A halál oka: tüdőgyulladás. Covid alatt ugyan az lejátszódott, de a halál oka: Sars-cov-2 lett.

Tous avec Karim
Je Suis Benzema

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. szeptember 24., kedd 14:27

Nika91127 írta:Az influenzába is meghaltak anno sokan.
Ha jól tudom, egészségügyben dolgozó ismerőseim így magyarázták anno, az elsődleges probléma a covid-dal nem is a halálozás volt (bár arányaiban az is magasabb volt, mint egy átlagos influenzajárvány esetén), hanem hogy sokkal magasabb arányban szorultak a fertőzöttek intenzív kezelésre, ami túlterhelte a rendszert, és azokat is veszélyeztette már, akik más betegség miatt szorultak ilyen kezelésre.
Ergo csak addig kellett (volna) kibírni a korlátozásokat, amíg meg nem jelennek az oltások, és el nem érkeznek az általad is említett kevésbé veszélyes variánsok (nálunk az első hullám enyhesége miatt ez az idő egy év sem volt). Csak hát sokan abból is politikai tőkét termeltek, hogy ezt a könnyen érthető dolgot is valami óriási összeesküvésnek adták el, és a mai napig terjengnek a féligazságok. Reménykedjünk, hogy nem jön egy újabb járvány a közeljövőben, mert ez miatt újra tízezrek fognak meghalni, akik egy picit több odafigyeléssel, szolidaritással túlélhetnék azt.
kiserik írta: Példa: 10 évvel ezelőtt a 86 éves Marika néni ugyanazon tünetekkel bekerült a kórházba, majd meghalt. A halál oka: tüdőgyulladás. Covid alatt ugyan az lejátszódott, de a halál oka: Sars-cov-2 lett.
Csak a covid esetében sok volt az 50-60 éves áldozat is. Sokkal több, mint más járványok esetében. Tüdőgyulladás mellett tüdőembólia is nagyon sok embert vitt el, mert az immunrendszer protrombin termeléssel reagált a vírusra. Beoltottaknál ez már kisebb arányban fordult elő, mert a szervezet már ismerte a vírust.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. szeptember 24., kedd 14:24

ferni írta:
kiserik írta: Nagyon sok, főleg idős ember magára maradt és folyamatosan rettegésben volt tartva, hogy ha elkapja a vírust, akkor meghal. Épp testben épp lélek és fordítva.
Mostanra annyi történt csak hogy ha nem a Fideszre szavazol, akkor halsz csak meg.... :lol:
Az 2 év múlva lesz :lol:

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. szeptember 24., kedd 14:23

kiserik írta: Nagyon sok, főleg idős ember magára maradt és folyamatosan rettegésben volt tartva, hogy ha elkapja a vírust, akkor meghal. Épp testben épp lélek és fordítva.
Mostanra annyi történt csak hogy ha nem a Fideszre szavazol, akkor halsz csak meg.... :lol:

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. szeptember 24., kedd 14:20

Realista24 írta:
kiserik írta:

Mert az emberek elhitték a sok szart egy felső légúti megbetegedéssel kapcsolatban, amit szépen (tudatosan?)félre is kezelték. Ugyan ez a helyzet a PCR tesztekkel is.
Elhitték. Olvasd el a doki írásait és értelmezd.

Azt is egyre több helyen ismerik el, hogy a lezárások inkább károsak voltak, mint hasznosak. 2017-ben még maga a WHO is úgy tartotta, hogy járvány idején teljesen fölöslegesek ezek az intézkedések. Nagyon sok, főleg idős ember magára maradt és folyamatosan rettegésben volt tartva, hogy ha elkapja a vírust, akkor meghal. Épp testben épp lélek és fordítva.

Az alkalmazott ""gyógymódról"" meg ne is beszéljünk.

A PCR teszteknek is érdemes utánanézni meg annak, hogy mit jelent, ha az orrodban megtalálható egy vírus.

Legjobb, hogy még Nika is kapja a le nyilakat :lol: másik topikban említetted a média erejét. Itt van, tessék.

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2024. szeptember 24., kedd 13:58

Hát.
Az influenzába is meghaltak anno sokan.
A covid vakcina nem azt jelenti, h nem kapod el, hanem ahogy a többi immunizalo oltas, az immunrendszer vedekezeset segiti (attenualt vakcina, stb stb, keressetek rá, ha érdekel).
Amíg nincs valamire megoldás, felüti a fejét, akkor vannak a súlyos variánsok. Ezekből a magas mortalitású speciesek kihalnak idővel, mert a reprodukciós ráta a magas halálozás miatt nem biztosított. Ezután jellemzően elterjed egy könnyen fertőző, de nem letális vírus, mert így biztosított a szaporodása.
De ezekről órákat lehetne diskurálni. Covid és covid közt is van különbség.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. szeptember 24., kedd 13:56

tibi18 írta:
Realista24 írta:

Remélem tudod, hogy erre is érkezik majd vmi összeesküvéselmélet válasz tőle!
Igen, arra varok :mrgreen:
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

tibi18
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Benzema, Varane, Modric, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: tibi18 » 2024. szeptember 24., kedd 13:52

Realista24 írta:
kiserik írta:

Mert az emberek elhitték a sok szart egy felső légúti megbetegedéssel kapcsolatban, amit szépen (tudatosan?)félre is kezelték. Ugyan ez a helyzet a PCR tesztekkel is.
Remélem tudod, hogy erre is érkezik majd vmi összeesküvéselmélet válasz tőle!

Vissza: