Blanco88 írta:
nuevo_ericco írta:
Nem bántottál meg, de nem is írtam, hogy nem lehetnek más tapasztalatok, külön kitértem, hogy látom a híreket én is. De láttam már előítéletes embert is elfogadóbbá válni, miután olyan munkahelyre ment, ahol többet utazott.
Én pedig gyakran tapasztalom, hogy egy nagy liberális csak elméletben elfogadó. Ameddig nincs tétje. Ha az ő gyerekének kell 15 3h-s gyerekkel egy osztályba járnia, vagy ha az ő társasházának lépcsőházában vágnak disznót, akkor az már mindjárt speciális helyzet.
A nyugati társadalmakban pedig már mindenki elismeri az integráció kudarcát és a párhuzamos társadalmak létrejöttét.
Mondjuk a liberálisnak sem kell eltűrnie, ha a gyerekét bullyzzák, vagy egyenesen törvényt sértenek a szomszédok. Liberális nem azt jeleni, hogy mindent szabad, hanem mindenki jogai addig terjednek, amíg azok mások jogait nem sértik. Disznót öl a szomszéd a lépcsőházban, az mások jogait sérti, két meleg polgári esküvőt köt, nem.
Nem tudom, ki az a mindenki, de egyes helyeken kudarc, egyes helyeken nem. Tegnap írta valaki, hogy ahol a valódi integráció volt a cél, ott kevesebb a probléma, ellentétben azokkal az országokkal, ahol olcsó munkaerő importálása volt a cél, viszont mellé nem volt intágrációs politika, koncepció, mint a franciaáknál a 70-es években, ott valóban több a probléma, és a múltbeli hibákért fizetnek jelenleg.