Blanco88 írta:
Nem szeretnélek megbántani, de lehetnek más emberek más tapasztalatokkal és azokból levont más következtetésekkel.
Nem bántottál meg, de nem is írtam, hogy nem lehetnek más tapasztalatok, külön kitértem, hogy látom a híreket én is. De láttam már előítéletes embert is elfogadóbbá válni, miután olyan munkahelyre ment, ahol többet utazott.
Blanco88 írta:
még akkor sem értem miért kellene minden országban ilyen multikulturális társadalmakat létrehozni?
Nem érveltem amellett, hogy létre kell. A hozzászólásom saját tapasztalat alapján arról szólt, hogy ahol ez a helyzet, ott sem annyira forró a kása, mint azt sokan a neten látják.
Az egyén ez ellen úgysem tehet sokat, és gyakran kormányok sem, mert válhat tömeges illegális migráció nélkül is multikultivá egy város, térség, stb. És ez nem valami modern dolog, elég olvasgatni az ókori Alexandriáról.
Blanco88 írta:
Nyilván ez már a nyugati országokban nem választás kérdése, viszont mi itt még dönthetünk erről. Az meg ugye nem kérdés mi az álláspontja a liberális értelmiség által olyan nagyon lenézett szavazóknak.
Minden döntés előtt fontos a párbeszéd, és az nagyon nehéz, ha az emberekben szándékosan félelmet, pánikot keltenek, így gyakran elzárkóznak a párbeszéd elől is. Ezt általánosságban írom, nem csak a multikulturális témára.
Amúgy amióta az eszemet tudom, a két oldal között folyamatos a lenézés. A népi-urbános ellentét nem mostanában kezdődött, és az sem új dolog, hogy ezt mindenki egyoldalúnak érzi, ha magára veszi.