Steve mar el is koltotte fejben ezt a lovetnuevo_ericco írta:
Amúgy a legújabb hírek szerint a svédek konkrétan fizetnének azoknak, akik visszamennek a saját hazájukba. Na erre kíváncsi vagyok, hogyan fog elsülni.

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. szeptember 20., péntek 13:10
Steve mar el is koltotte fejben ezt a lovetnuevo_ericco írta:
Amúgy a legújabb hírek szerint a svédek konkrétan fizetnének azoknak, akik visszamennek a saját hazájukba. Na erre kíváncsi vagyok, hogyan fog elsülni.
HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. szeptember 20., péntek 13:07
Teljesen senki sem tudja, mert ahhoz olyan eszközök kellenének, amelyek finoman szólva sem emberségesek. Még olyan rendszerekben sem sikerül, amelyek kevésbé válogatnak az eszközökben. És ez a múltban is így volt. Viszont egy többség számára elfogadható szinten lehet tartani azokat, és ez egyes országokban többé-kevésbé működik.Blanco88 írta: Szerintem Dánia és hollandia sem oldotta meg a párhuzamos társadalmak problémáját.
HozzászólásSzerző: Blanco88 » 2024. szeptember 20., péntek 12:37
Szerintem Dánia és hollandia sem oldotta meg a párhuzamos társadalmak problémáját. Bár azt elismerem, hogy a dán szigorítások eredményesek.nuevo_ericco írta: Hollandiában és Dániában a bevándorló hátterű emberek többsége integrálódott. Persze nem az összes, azoktól pedig, akik pár éve vannak ott, nem várható el, hogy minden kulturális és egyébb akadályt leküzdjenek ennyi idő alatt. De a 20. sz.-ban történő bevándorlást viszonylag megoldották, Franciaországhoz képest mindenképp.
Most én kérdeznék. Milyen személyes tapasztalat alapján vagy ennyire elutasító a ezekkel a dolgokkal szemben? Miért gondolod azt, hogy ezek mindig és minden körülmény között negatívak?
HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. szeptember 20., péntek 12:07
Aki a nem szegregált oktatást nyomatja mindig és minden körülmény között, az nem liberális. A liberális fenntartja azt jogot, hogy akinek telik rá, az pl. magániskolába járathatja a gyerekét, vagy az iskola dönthessen arról, hogy hogyan kezeli a szociálisan nem fejledt gyerekeket.Blanco88 írta: Csak kicsit álságos, amikor a szegregált oktatás ellen szólal fel valaki és közben a szegregált magán iskolába járatja a gyerekét.
Hollandiában és Dániában a bevándorló hátterű emberek többsége integrálódott. Persze nem az összes, azoktól pedig, akik pár éve vannak ott, nem várható el, hogy minden kulturális és egyébb akadályt leküzdjenek ennyi idő alatt. De a 20. sz.-ban történő bevándorlást viszonylag megoldották, Franciaországhoz képest mindenképp.Blanco88 írta:Szerinted melyik országokban sikeres az integráció?
HozzászólásSzerző: Blanco88 » 2024. szeptember 20., péntek 11:56
Elbeszélünk egymás mellett.nuevo_ericco írta:Mondjuk a liberálisnak sem kell eltűrnie, ha a gyerekét bullyzzák, vagy egyenesen törvényt sértenek a szomszédok. Liberális nem azt jeleni, hogy mindent szabad, hanem mindenki jogai addig terjednek, amíg azok mások jogait nem sértik. Disznót öl a szomszéd a lépcsőházban, az mások jogait sérti, két meleg polgári esküvőt köt, nem.Blanco88 írta:
Én pedig gyakran tapasztalom, hogy egy nagy liberális csak elméletben elfogadó. Ameddig nincs tétje. Ha az ő gyerekének kell 15 3h-s gyerekkel egy osztályba járnia, vagy ha az ő társasházának lépcsőházában vágnak disznót, akkor az már mindjárt speciális helyzet.
A nyugati társadalmakban pedig már mindenki elismeri az integráció kudarcát és a párhuzamos társadalmak létrejöttét.
Nem tudom, ki az a mindenki, de egyes helyeken kudarc, egyes helyeken nem. Tegnap írta valaki, hogy ahol a valódi integráció volt a cél, ott kevesebb a probléma, ellentétben azokkal az országokkal, ahol olcsó munkaerő importálása volt a cél, viszont mellé nem volt intágrációs politika, koncepció, mint a franciaáknál a 70-es években, ott valóban több a probléma, és a múltbeli hibákért fizetnek jelenleg.
HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. szeptember 20., péntek 11:43
Mondjuk a liberálisnak sem kell eltűrnie, ha a gyerekét bullyzzák, vagy egyenesen törvényt sértenek a szomszédok. Liberális nem azt jeleni, hogy mindent szabad, hanem mindenki jogai addig terjednek, amíg azok mások jogait nem sértik. Disznót öl a szomszéd a lépcsőházban, az mások jogait sérti, két meleg polgári esküvőt köt, nem.Blanco88 írta:Én pedig gyakran tapasztalom, hogy egy nagy liberális csak elméletben elfogadó. Ameddig nincs tétje. Ha az ő gyerekének kell 15 3h-s gyerekkel egy osztályba járnia, vagy ha az ő társasházának lépcsőházában vágnak disznót, akkor az már mindjárt speciális helyzet.nuevo_ericco írta: Nem bántottál meg, de nem is írtam, hogy nem lehetnek más tapasztalatok, külön kitértem, hogy látom a híreket én is. De láttam már előítéletes embert is elfogadóbbá válni, miután olyan munkahelyre ment, ahol többet utazott.
A nyugati társadalmakban pedig már mindenki elismeri az integráció kudarcát és a párhuzamos társadalmak létrejöttét.
HozzászólásSzerző: swfan » 2024. szeptember 20., péntek 11:39
Nekem nem tűnt fel ellentmondás, inkább csak az, hogy egyes témákat több szempontból közelít megM1Ö írta: Hát, nem egyszerű kitölteni. Sok kérdés ellentmond egymásnak. De örülök, hogy nem az jött ki, mint a múltkori kvízből, hogy amúgy a DKra is szavazhatnék.![]()
HozzászólásSzerző: weah » 2024. szeptember 20., péntek 11:38
Hát hiányzik nekem egy bumm a fajtijaidtól? Nem!Rozsabimbo2019 írta:Pontosan ezt írtam pár oldallal odébb. Még nácinak is ócskák vagytok, mert nem mered leírni, hogy zsidó tempó, csak annyit hogy ZS. Sok undorító dolgot csinál a lelki vezetőd, de, legalabb azt felvállalná... még ennyire se futja tőle, annyira szarember.weah írta:
Az igazságot miért ne lehetne kimondani,mindenki tudja csak hát ha nem beszélünk róla akkor az nem is létezik.Gázában mit művelnek?A médai teljesen elhalgatja történéseket... Ti elhiszitek hogy a világ legjobb titkosszolgálata nem tudott erről az egészről? Nagyon is tudott,csak hagyták megtörténni a dolgokat ezzel megnyitva az utat a magasabb cél érdekében,ahogy már jópárszor a történelem folyamán.![]()
HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2024. szeptember 20., péntek 11:33
szembesultel csak a valodi ertekrendeddelM1Ö írta: Hát, nem egyszerű kitölteni. Sok kérdés ellentmond egymásnak. De örülök, hogy nem az jött ki, mint a múltkori kvízből, hogy amúgy a DKra is szavazhatnék.![]()
HozzászólásSzerző: M1Ö » 2024. szeptember 20., péntek 11:29
HozzászólásSzerző: swfan » 2024. szeptember 20., péntek 11:13
"Perfectly balanced, as all things should be"nmate írta: Igen, én már töltöttem, szerintem bassza meg mindenki, bármit akar.Fontos számomra az, hogy a világ szabad, békés, de fenntartható legyen, a kettő a jelen helyzetben viszont már sosem lesz kivitelezhető. A megoldás valami néhol saját magának is ellentmondó vegyes irányzat lehetne, de ahhoz nincs időm, hogy ebbe belegondoljak, pláne nem, hogy ki is fejtsem.
![]()
HozzászólásSzerző: nmate » 2024. szeptember 20., péntek 11:11
HozzászólásSzerző: Blanco88 » 2024. szeptember 20., péntek 11:11
Én pedig gyakran tapasztalom, hogy egy nagy liberális csak elméletben elfogadó. Ameddig nincs tétje. Ha az ő gyerekének kell 15 3h-s gyerekkel egy osztályba járnia, vagy ha az ő társasházának lépcsőházában vágnak disznót, akkor az már mindjárt speciális helyzet.nuevo_ericco írta: Nem bántottál meg, de nem is írtam, hogy nem lehetnek más tapasztalatok, külön kitértem, hogy látom a híreket én is. De láttam már előítéletes embert is elfogadóbbá válni, miután olyan munkahelyre ment, ahol többet utazott.
HozzászólásSzerző: swfan » 2024. szeptember 20., péntek 10:46
HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. szeptember 20., péntek 10:44
Nem bántottál meg, de nem is írtam, hogy nem lehetnek más tapasztalatok, külön kitértem, hogy látom a híreket én is. De láttam már előítéletes embert is elfogadóbbá válni, miután olyan munkahelyre ment, ahol többet utazott.Blanco88 írta: Nem szeretnélek megbántani, de lehetnek más emberek más tapasztalatokkal és azokból levont más következtetésekkel.
Nem érveltem amellett, hogy létre kell. A hozzászólásom saját tapasztalat alapján arról szólt, hogy ahol ez a helyzet, ott sem annyira forró a kása, mint azt sokan a neten látják.Blanco88 írta: még akkor sem értem miért kellene minden országban ilyen multikulturális társadalmakat létrehozni?
Minden döntés előtt fontos a párbeszéd, és az nagyon nehéz, ha az emberekben szándékosan félelmet, pánikot keltenek, így gyakran elzárkóznak a párbeszéd elől is. Ezt általánosságban írom, nem csak a multikulturális témára.Blanco88 írta: Nyilván ez már a nyugati országokban nem választás kérdése, viszont mi itt még dönthetünk erről. Az meg ugye nem kérdés mi az álláspontja a liberális értelmiség által olyan nagyon lenézett szavazóknak.
HozzászólásSzerző: Blanco88 » 2024. szeptember 20., péntek 10:21
Nem szeretnélek megbántani, de lehetnek más emberek más tapasztalatokkal és azokból levont más következtetésekkel. Bármilyen hihetetlen is, ezek az emberek nem azért gondolják azt a világról amit, mert nem olyan olvasottak, tanultak mint te.nuevo_ericco írta: Az én tapasztalatom is az...
HozzászólásSzerző: M1Ö » 2024. szeptember 20., péntek 10:00
A sofőr aki otthagyta az elején, már fixen ki van rúgvaferni írta: Lévai Anikó: Kisasszony, kedves, csak egy önkéntes vagyok
Kibaszott szánalmas.
Mint valami királyi család, akik annyira nem képesek, hogy leereszkedjenek a pórnéphez...
Közben meg basszameg papíron egy senkik, akiknek az lenne a dolga, hogy népet segítség és ne romba döntsék napról napra...
HozzászólásSzerző: ferni » 2024. szeptember 20., péntek 9:53
HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. szeptember 20., péntek 8:31
HozzászólásSzerző: ArjenMagicRobben » 2024. szeptember 20., péntek 2:43
Ezzel abszolút egyertértek, saját tapasztalataim is hasonlók. Az irodában két mellettem ülő kolléga közül az egyik bangladesi, a másik egyiptomi, de mindkettő madridista úgyhogy jól elvagyunkBlancoMark írta: Nem gondolom, hogy ciki lenne a magyar kultura. Szemely szerint tobb nyugati orszagban eltem es tanultam. Mindig buszken es elvezettel beszeltem a magyar identitasomrol. De ez csak a felszin, a beszelgetes eleje egy idegen emberrel. Az elso par percen tul ez mar nem szamit, utana mar tenyleg az szamit, hogy az az illeto milyen ember. Ha jo, becsuletes ember nemes celokkal, akkor ellesztek, ha nem nem. Fuggetlenul attol, hogy honnan jott. Eppen emiatt tartom egy hibas elkepzelesnek, hogy tul sok energiat feccoljek/feccoljunk a nemzeti identitasunkba. Ott van a felszinen, de a melyben nem ez mozgatja az univerzumot.
Jelenlévő fórumozók: 4 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem