Sztem te nem vagy tisztaban az orszaghatar fogalmaval

Pucusajt

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. szeptember 19., csütörtök 11:10
HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. szeptember 19., csütörtök 11:08
Úgy, hogy nem minden fekete és fehér. Milyen érdekes, hogy az ukránok mellett most annyian kiállnak, de a magyarok mellett ennyi éven keresztül alig. "1990-ben a nemzetiségi nyelvi-kulturális alapjogok deklarációja mellett garantálta, hogy a kisebbségek az általuk hagyományosan lakott területeket megőrizhetik, és ezeken a területeken a nemzetiségi közigazgatási egységeket hozhatnak létre." 91-ben meg is szavaztatják Kárpátalján, és azóta le is szarják, sőt az Azovval ""szórakoztatják"" a nemzeti kisebbségeket.Marky írta:Ukrajna egy szuveren allam, aminek joga van sajat kulpolitikat gyakorolni. Karpatalja, Luhanszk es Donyeck Ukrajna resze, az pedig ukran belpolitika, nem ertem hogy jon ehhez a temahoz.kiserik írta: most mindenki azon sopánkodik, hogy egy önálló nemzet had döntse el, hogy hová akar tartozni. Na ez az önálló nemzet nem engedte, hogy Kárpátalja eldöntse, illetve Donyeck és Luhanszk.
Pucusajt, ezek nem országhatáron túl nyúló dolgok.hehetheoriginal írta:Marky írta:
Ukrajna egy szuveren allam, aminek joga van sajat kulpolitikat gyakorolni. Karpatalja, Luhanszk es Donyeck Ukrajna resze, az pedig ukran belpolitika, nem ertem hogy jon ehhez a temahoz.![]()
Orszaghatar?![]()
Mi a fasznak
Csak opcio, mint a törvények![]()
HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. szeptember 19., csütörtök 11:07
Ha tippelni kéne, szerintem a biztos választók valahol egál környékén lesznek, a billegőket viszont a Fidesz megveszi osztogatással, vagy meggyőzi valami pusztítóan hazug, mindent elnyomó propagandával, mint legutóbb. A választási rendszer mértéktelen aránytalansága pedig hozza az újabb kétharmadot.'shutterisland írta: ha mar a nezopont is 35-re meri a tiszat, akkor itt tenyleg komoly kis csörte lehet 26-ban.
Ez így nem pontos, mert ezeknek az áldozatoknak nagy része katona/szakadár volt, kb fele-fele arányban ukrán és orosz (köztük sok echte orosz katona, akik felségjelzés nélkül csatlakoztak a szakadárokhoz). Sajnos civil áldozatok is voltak, de a mostani számokhoz képest elenyésző. A nyugat pedig kétszer is küldött ENSZ küldöttséget, mindkétszer még csak nyomát sem látta a népírtásnak, amivel az oroszok vádolták az ukránokat. A vizsgálat eredményeit csak Oroszország nem fogadta el az ENSZ-ben. Ráadásul nem minden orosz anyanyelvű tartja magát orosznak, mint ahogy pl. angol anyanyelvű sem britnek. Nem olyan egyszerű ez, mint azt Moszkva állítja.kiserik írta: Sokezer ember halt meg évente a keleti területeken. Mivel ezek főleg orosz nemzetiségűek voltak, így a ""nyugat"" le se szarta.
Volt népszavazás a SZU felbomlása után, ahol Donbaszban és Krimen is az ukrán függetlenség nyert. Ezt az oroszok is elismerték pont Budapesten, cserébe az ukránok átadták az atomfegyvereiket.kiserik írta: Másik: most mindenki azon sopánkodik, hogy egy önálló nemzet had döntse el, hogy hová akar tartozni. Na ez az önálló nemzet nem engedte, hogy Kárpátalja eldöntse, illetve Donyeck és Luhanszk.
Legtöbb ilyen hírről kiderült, hogy nem annyira igaz:kiserik írta: Illetve a mellett sem kellene elmenni, hogy miután '15 környékén realizálódott egy picit a helyzet, Joe bácsi és a kisfia elkezdte kavarni a szart.
Ez így van, viszont azért nem kéne terjeszteni azokat a féligazságokat, amelyeket az oroszok azért kezdtek el terjeszteni, hogy a világ szemében legitimálják a háborút.kiserik írta: Ezzel én nem akarom felmenteni Oroszországot, de nme minden fehér és fekete.
Nem szép dolog valóban, és kritizálni is kell, hogy nem minden tantárgyat tanulhatnak anyanyelvükön, de ez a népírtástól, amiről a ruszkik beszének, messze van, és főleg nem ok egy háborúra.kiserik írta: és ezeken a területeken a nemzetiségi közigazgatási egységeket hozhatnak létre." 91-ben meg is szavaztatják Kárpátalján, és azóta le is szarják, sőt az Azovval ""szórakoztatják"" a nemzeti kisebbségeket.
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. szeptember 19., csütörtök 10:47
Marky írta:Ukrajna egy szuveren allam, aminek joga van sajat kulpolitikat gyakorolni. Karpatalja, Luhanszk es Donyeck Ukrajna resze, az pedig ukran belpolitika, nem ertem hogy jon ehhez a temahoz.kiserik írta: most mindenki azon sopánkodik, hogy egy önálló nemzet had döntse el, hogy hová akar tartozni. Na ez az önálló nemzet nem engedte, hogy Kárpátalja eldöntse, illetve Donyeck és Luhanszk.
HozzászólásSzerző: Marky » 2024. szeptember 19., csütörtök 10:41
Ukrajna egy szuveren allam, aminek joga van sajat kulpolitikat gyakorolni. Karpatalja, Luhanszk es Donyeck Ukrajna resze, az pedig ukran belpolitika, nem ertem hogy jon ehhez a temahoz.kiserik írta: most mindenki azon sopánkodik, hogy egy önálló nemzet had döntse el, hogy hová akar tartozni. Na ez az önálló nemzet nem engedte, hogy Kárpátalja eldöntse, illetve Donyeck és Luhanszk.
HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. szeptember 19., csütörtök 10:36
Ha ez ilyen egyszerű lenne, de jó lenne. Megint illene nem csak az egyik oldali propagandát elolvasni, hanem a másik oldalit is és abból összerakni egy képet.h3x0r írta:14-ben a Krim kapcsan mar megtortent, amit 1madridista annyira hianyol, a nyugat ugy allt hozza, hogy rendben, nem avatkozunk kozbe, a beke es a hosszu tavu jo kapcsolatok erdekeben legyen a tietek. De hat ezeknek semmi nem eleg.Halfkey írta:
De milyen béketervekhez vazeFel se merült semmi reális orosz követelés. Érted, az sem lett volna elég nekik hogy megkapják az orosz lakta területeket (ami szintén túlzó követelés, de engedjük meg egy pillanatra).
![]()
![]()
Hát hogyne. Mondjuk a 2 cikk publikálása közben eltelt 5 óra elég sokatmondó, nem gondolod? Természetesen minden médiumot kritikával kell kezelni. Elmondom neked, hogy a Telexet is.realfan írta:Nemzetnél picit minőségibb forrásokat kéne olvasnod (vagy legalább kis forráskritikát alkalmaznikiserik írta: Na ebből mi lesz? https://magyarnemzet.hu/belfold/2024/09 ... vezetoje-2)
https://telex.hu/belfold/2024/09/18/bol ... hasznaltak
HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2024. szeptember 19., csütörtök 10:32
ha mar a nezopont is 35-re meri a tiszat, akkor itt tenyleg komoly kis csörte lehet 26-ban.A kormányközeli Nézőpont kutatóintézet közvélemény-kutatása szerint a Fidesz-KDNP támogatottsága változatlan a júniusi EP-választás óta, 45 százalékos támogatottsággal rendelkeznek azok körében, akik részt vennének egy most vasárnapi országgyűlési választáson. A kutatás alapján a Tisza pedig 5 százalékkal erősödött (35 százalék). A DK koalíciója 6 százalék, a Mi Hazánk 5, a Momentum pedig 3 százalék: mindhárom párt tábora gyengült június óta.
HozzászólásSzerző: realfan » 2024. szeptember 19., csütörtök 9:34
Nemzetnél picit minőségibb forrásokat kéne olvasnod (vagy legalább kis forráskritikát alkalmaznikiserik írta: Na ebből mi lesz? https://magyarnemzet.hu/belfold/2024/09 ... vezetoje-2
HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. szeptember 19., csütörtök 8:12
HozzászólásSzerző: h3x0r » 2024. szeptember 19., csütörtök 7:32
14-ben a Krim kapcsan mar megtortent, amit 1madridista annyira hianyol, a nyugat ugy allt hozza, hogy rendben, nem avatkozunk kozbe, a beke es a hosszu tavu jo kapcsolatok erdekeben legyen a tietek. De hat ezeknek semmi nem eleg.Halfkey írta:De milyen béketervekhez vaze1madridista írta:Sokatmondo ahogy a nyugat hozzaallt a 2022es beketervhez par honappal a haboru kirobbanasa utan...Fel se merült semmi reális orosz követelés. Érted, az sem lett volna elég nekik hogy megkapják az orosz lakta területeket (ami szintén túlzó követelés, de engedjük meg egy pillanatra).
HozzászólásSzerző: Halfkey » 2024. szeptember 19., csütörtök 0:06
De milyen béketervekhez vazeSokatmondo ahogy a nyugat hozzaallt a 2022es beketervhez par honappal a haboru kirobbanasa utan...
HozzászólásSzerző: 1madridista » 2024. szeptember 18., szerda 23:03
azov zaszloalj (nem naci kicsit sem) megoldja nem kell felni...rikko írta:Az utolsóig tuti nem , ahhoz deportálni kellene Európából 1-2 milliót1madridista írta:
Nekem nem is az ukranokkal van bajom...
Sokatmondo ahogy a nyugat hozzaallt a 2022es beketervhez par honappal a haboru kirobbanasa utan...
Nalam ott astak el magukat (putin meg mikor megtamadta ukrajnat)... arrol nem is beszelve h ez a majdan utan vt (ami velemenyem szerint reszben usa szervezte provokacio reszben az ukran nep szabadsagvagya), azota putin tenyleg fullba tolja a kretent... elotte viszont targyalokepes volt...
Az usa meg az utolso ukranig fog harcolni ne feljetek![]()
![]()
HozzászólásSzerző: swfan » 2024. szeptember 18., szerda 22:59
Ezt megmosolyogtató egy Mi Hazánkostól olvasnikiserik írta:Egy jó tanács, ha megengeded: rengeteg ennyire fanatizált fiatalt láttam 2010 környékén. Annak nem lett túl jó vége. Ne láss már mindenben ellenséget amiben láttatni akarnak veled.swfan írta: Egyelőre arra sincs bizonyíték, hogy a bombákat ők tették volna vele... A Magyar Nemzet persze nem hazudtolta meg magát, egyből bele kellett keverni egy háttérben meghúzódó brüsszeli szálat
HozzászólásSzerző: rikko » 2024. szeptember 18., szerda 22:44
Az utolsóig tuti nem , ahhoz deportálni kellene Európából 1-2 milliót1madridista írta:Nekem nem is az ukranokkal van bajom...raul 4 ever írta:
Ne felejtsük már el, hogy putykó azzal turnézott 2022 február előtt 1-1,5 éve, hogy a nato tessenszépen visszavonulni a 90? előtti területekre.. Betarthatatlan elvárásokat támasztott, hogy aztán azok nem teljesülése és a folyamatos a "nato meg akar támadni a Suwalki-folyosón" lázálmára hivatkozva háborút indítson, hogy "biztonságban érezze magát".
Ukrajnáról is megvan a véleményem, tartom továbbra is, hogy egy kisebbségfingató, vérkorrupt szarhalom az egész. Vannak bűneik, nem szabad elfelejteni, de az orosz veszély a nagyobb. Ha szeretjük ezt, hogy demokráciában élünk és lehet véleményünk, stb.. akkor nem kérdés melyik felet kell támogatni és melyiket a lehető legtávolabb tartani magunktól.
Sokatmondo ahogy a nyugat hozzaallt a 2022es beketervhez par honappal a haboru kirobbanasa utan...
Nalam ott astak el magukat (putin meg mikor megtamadta ukrajnat)... arrol nem is beszelve h ez a majdan utan vt (ami velemenyem szerint reszben usa szervezte provokacio reszben az ukran nep szabadsagvagya), azota putin tenyleg fullba tolja a kretent... elotte viszont targyalokepes volt...
Az usa meg az utolso ukranig fog harcolni ne feljetek![]()
HozzászólásSzerző: 1madridista » 2024. szeptember 18., szerda 22:32
Nekem nem is az ukranokkal van bajom...raul 4 ever írta:Ne felejtsük már el, hogy putykó azzal turnézott 2022 február előtt 1-1,5 éve, hogy a nato tessenszépen visszavonulni a 90? előtti területekre.. Betarthatatlan elvárásokat támasztott, hogy aztán azok nem teljesülése és a folyamatos a "nato meg akar támadni a Suwalki-folyosón" lázálmára hivatkozva háborút indítson, hogy "biztonságban érezze magát".nuevo_ericco írta:
Persze, lehet az egyik és másik fél ellen és mellett is felhozni érveket, vádakat, viszont szerintem valahol mégis ott lehet az igazság, hogy Ukrajnának joga van eldönteni, kihez közeledik. Nem volt elvárható, hogy egy ekkora ország ott fog tengeni-lengeni két világ között, a geopolitikai semm közepén.
Krímet elengedte szinte az egész nyugat, Putyinnak mégsem volt elég. Ezek után miért bízna meg benne bárki is? Egy háború utáni Ukrajna logikusan közeledne tovább a nyugat és a NATO felé. Mi garantálja ezek után, hogy erre hivatkozva nem lenne pár év múlva újabb háború?
Ukrajnáról is megvan a véleményem, tartom továbbra is, hogy egy kisebbségfingató, vérkorrupt szarhalom az egész. Vannak bűneik, nem szabad elfelejteni, de az orosz veszély a nagyobb. Ha szeretjük ezt, hogy demokráciában élünk és lehet véleményünk, stb.. akkor nem kérdés melyik felet kell támogatni és melyiket a lehető legtávolabb tartani magunktól.
HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. szeptember 18., szerda 19:01
Egy jó tanács, ha megengeded: rengeteg ennyire fanatizált fiatalt láttam 2010 környékén. Annak nem lett túl jó vége. Ne láss már mindenben ellenséget amiben láttatni akarnak veled. Leírták, amit tudni lehet az elég fura cég vezetőjéről. Nem írhatják, hogy Kistarcsán takarítónő.swfan írta: Egyelőre arra sincs bizonyíték, hogy a bombákat ők tették volna vele... A Magyar Nemzet persze nem hazudtolta meg magát, egyből bele kellett keverni egy háttérben meghúzódó brüsszeli szálat
HozzászólásSzerző: swfan » 2024. szeptember 18., szerda 18:12
HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. szeptember 18., szerda 17:57
HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2024. szeptember 18., szerda 15:23
Ne felejtsük már el, hogy putykó azzal turnézott 2022 február előtt 1-1,5 éve, hogy a nato tessenszépen visszavonulni a 90? előtti területekre.. Betarthatatlan elvárásokat támasztott, hogy aztán azok nem teljesülése és a folyamatos a "nato meg akar támadni a Suwalki-folyosón" lázálmára hivatkozva háborút indítson, hogy "biztonságban érezze magát".nuevo_ericco írta:Persze, lehet az egyik és másik fél ellen és mellett is felhozni érveket, vádakat, viszont szerintem valahol mégis ott lehet az igazság, hogy Ukrajnának joga van eldönteni, kihez közeledik. Nem volt elvárható, hogy egy ekkora ország ott fog tengeni-lengeni két világ között, a geopolitikai semm közepén.1madridista írta: En tovabbra is tartom hogy a majdan es a hozza kotodo nyugati nyitas nelkul nem lett volna orosz-ukran haboru (ez persze nem menti fel putyint) es nem mindig ilyen egyoldalu a dolog (emlekezzunk h 10 eve putyin meg eurazsiai gazdasagi uniorol beszelt, sot korabban nato csatlakozasi kiserlet is volt reszukrol, en targyalokepes felnek gondolom oket sokkal inkabb mint most sok nyugati politikust...)
Nem az a celom hogy azt a hangulatot keltsem h oroszo. Jo usa Rósz... de az oroszokrol leirtok minden rosszat en viszont sarosnak latom a nyugatot is a dologban.
Krímet elengedte szinte az egész nyugat, Putyinnak mégsem volt elég. Ezek után miért bízna meg benne bárki is? Egy háború utáni Ukrajna logikusan közeledne tovább a nyugat és a NATO felé. Mi garantálja ezek után, hogy erre hivatkozva nem lenne pár év múlva újabb háború?
HozzászólásSzerző: Tjacks » 2024. szeptember 18., szerda 14:55
Likeolom hogy megvilágosodtál, folytassátokmagnus666 írta:Tjacks írta:
Akkor máshonnan közelítem meg a dolgot : Megvilágosodott-e itt bárki más kommentjeinek hatására?
Mármint kiserik és gutihaz gondolatain kivül (bocsánat urak nem bírtam kihagyni)![]()
Én például máshogy gondolkodom pár dologról köszönhetően néhány ember színvonalas írásainak, és habár majd’ két évtizede kalandvágyó vagyok, örülök, hogy van egy ilyen platform ahol szinte 100%-ban cancelculture nélkül tud a két oldal véleményt formálni, érveket ütköztetni és így én is képben lehet az otthoni politikai helyzettel (ebben kiserik és a félig-meddig konteós Toroczkai is benne van) és “első kézből” értesülök az egészségügy és az oktatás helyzetéről.![]()
Jelenlévő fórumozók: 4 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem