Faust írta:
Nem feltetlenul itt, szerintem itt alapvetoen kulturalt a tarsasag, kiveve par balfaszt es hehet, de en sokat mozgok szakmambol kifolyolag ilyesmi korokben, es ezerszer vegigneztem ahogy a hatalmas tolerans elfogado szoszolok egy perc alatt kuldenenek engem a gulagra, mert nem egyezik a velemenyunk es a gondolkodasunk, pedig a szelsosegektol nagyon tavol allok. Okadok ettol a newages progressziv baloldaltol, a legbeszukultebb, a legkisebb triggerre is habzo szajjal ugro elmebetegek, pont olyanok mint a sztereotip mihazankosok es texasi redneck Trump szavazok.
Csak ugyanugy ossze vannak mosva a politika altal a normalisabb balosokkal, ahogy ok is teszik ezt a tuloldallal.
Ez nyilvan megfigyelheto, es eleg szomoru jelenseg. En egy utolso budos libsi vagyok, es "az en oldalamon" vannak olyan hangok, amitol en is elhatarolodok, de sok esetben ezzel azonositjak a masik spektrumon levok az egesz tarsasagot, de ez mindket iranyba megfigyelheto. En a tiktokot, IG reelseket meg YT shortokat okolom elso korben, az attention span az kb. 30 masodperc, annal tobbet az emberek nem igazan asnak bele egy temaba, es ha szembe jon egy video, ahol mondjuk egy kek haju nonbinaris leszbikus genderfluid szemely arrol beszel, hogy a pedofilia bizonyos esetekben elfogadhato, akkor mar egybol megy is a megbelyegzes. Ahogy mondtam, ez a masik oldalt is megfigyelheto, nem egyedi dolog, de pont az ilyen Trump, Toroczkai, Orban fele politikusok erdeke az, hogy ezt meglovagoljak, es az emberek kozti tavolsagot meg jobban noveljek. Halkan jegyzem meg, hogy MP-ben is felleletem erre utalo jeleket, de nyilvan nem annyira, mint az elobb emlitett uriemberekben. A triggerelodessel kapcsolatban is ez mindket oldal velejaroja, eleg csak megnezni mi megy egy Sorozatok topicban, amikor meleg karaktereket mutatnak be, vagy ha az Euroviziot eppenseggel egy LGBTQ+ kozossegbeli ember/csapat nyeri.
Tjacks írta:
Ez jól hangzik, a gond az "esetenként"-tel van, gyakorlatilag 0-24ben pörög a topik nyitás óta, értem én persze hogy van erre igény de ez mégis csak egy sport szurkolói klub, aki ennyire rá van csavarodva a témára az máshol is kifejtheti a véleményét , rengeteg felület alkalmas erre.
Nem feltetlen ertek egyet, keves olyan felulet van, ahol sok kulonbozo hatteru ember vesz reszt a beszelgetesben, sokkal inkabb az echo chamberek jellemzobbek.
Realista24 írta:
Ertem, koszi.
Az egesz topicnak sok ertelmet nem latom olyan szempontbol, hogy aki ert a politikahoz, es gondol valamit, azt nem fogja tudni megvaltoztatni egy ugyanilyen szemely, aki egy masik allaspontot kepvisel.
Ehhez hozzadodik a beskatulyazas, aztan a szemelyeskedes, valamint a lenezo stilus, mert hat itt erzesem szerint vannak olyanok, akik az orosz, amerikai, ki tudja meg milyen belpolitikaval, es titkos informaciokkal is rendelkeznek.
Pedig neha jo (volt) olvasni az eszmefuttatasokat, amig el nem ment az egesz tevutra.
Szerintem nem feletetlen a meggyozes a cel sok esetben, hanem a tobbfele perspektiva bemutatasa, es mas gondolkodasmod megismerese. Nyilvan akik itt hozzaszolnak, azok nagy atlagban ugy teszik, hogy van a mondanivalojuk mogott tartalom, es tudas is (kiserik pl. mindenhez ert

), de tippre van rengeteg ember, aki nem vesz reszt a beszelgetesben, de aktivan olvassa, es nekik erdekes lehet a kulonbozo ervek utkoztetese.
Azzal mindenfelekeppen egyetertek, hogy sok esetben ez atmegy szemelyeskedesbe, de annyira veszes meg sose volt, mint mondjuk atesz amokfutasai a sport topikokban.