pluszegy. Rengeteg dologban szelesedett a latokorom es "tudasom", most meg nem tudom eldonteni mar, hogy ki trollkodik, ki nem...Halfkey írta:Szerintem ez tök jó topik volt, de az elmúlt pár hónap tényleg agyrém. Azt hogy ez kinek-minek köszönhető, arról gondolom mindenkinek más a véleménye.Realista24 írta:
Ertem, koszi.
Az egesz topicnak sok ertelmet nem latom olyan szempontbol, hogy aki ert a politikahoz, es gondol valamit, azt nem fogja tudni megvaltoztatni egy ugyanilyen szemely, aki egy masik allaspontot kepvisel.
Ehhez hozzadodik a beskatulyazas, aztan a szemelyeskedes, valamint a lenezo stilus, mert hat itt erzesem szerint vannak olyanok, akik az orosz, amerikai, ki tudja meg milyen belpolitikaval, es titkos informaciokkal is rendelkeznek.
Pedig neha jo (volt) olvasni az eszmefuttatasokat, amig el nem ment az egesz tevutra.

Politika
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
Re: Politika
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Ha Ukrajnát odadobják Putyinnak, akkor az mit üzen a világnak? Hogy bárki, akinek nagyobb, erősebb hadserege van, az annektálhatja a szomszédját? Ez miért jó?hehetheoriginal írta: Pont hogy ha a néne lesz a fejes, akkor varhato, hogy kb a teljes ukran nep eltunik, mert jo a biznisz, es minden megy tovább, ahogy most
Ha Ukrajnát annektálja Putyin, akkor nem áll fenn a veszélye, hogy a teljes ukrán nép egyszer eltűnik?
- BLevi96
- Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Fede Valverde
Szerintem jó hogy van egy ilyen topic ahol az emberek megoszthatják a saját életükre kiható politikai döntéseket, így eljut azokhoz is akiknek nincs rálátásuk. Én például szeretem olvasni csababarca infóit az oktatás helyzetéről, vagy nikát az egészségügyről.
+azért is lett létrehozva mert, tele lett szemetelve vele az OFF topic
Akkor szoktak elszabadulni az indulatok, mikor 3-4 ember, akik nagyrészt csak ide írnak, oldalakon keresztül vitáznak és próbálják meggyőzni a másikat, ami persze lehetetlen.
+azért is lett létrehozva mert, tele lett szemetelve vele az OFF topic
Akkor szoktak elszabadulni az indulatok, mikor 3-4 ember, akik nagyrészt csak ide írnak, oldalakon keresztül vitáznak és próbálják meggyőzni a másikat, ami persze lehetetlen.
Szerintem ez tök jó topik volt, de az elmúlt pár hónap tényleg agyrém. Azt hogy ez kinek-minek köszönhető, arról gondolom mindenkinek más a véleménye.Realista24 írta:Ertem, koszi.kiserik írta:
Én csak gondoltam rászólok az emberre, meg úgy nagy általánosságban, hogy tartson egy szintet, mert nem ez volt nála az első, de manapság másnál is előfordulnak ilyenek. Te szerintem úgy gondoltad, hogy felétek jeleztem, hogy csináljatok valamit.
Az egesz topicnak sok ertelmet nem latom olyan szempontbol, hogy aki ert a politikahoz, es gondol valamit, azt nem fogja tudni megvaltoztatni egy ugyanilyen szemely, aki egy masik allaspontot kepvisel.
Ehhez hozzadodik a beskatulyazas, aztan a szemelyeskedes, valamint a lenezo stilus, mert hat itt erzesem szerint vannak olyanok, akik az orosz, amerikai, ki tudja meg milyen belpolitikaval, es titkos informaciokkal is rendelkeznek.
Pedig neha jo (volt) olvasni az eszmefuttatasokat, amig el nem ment az egesz tevutra.
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
Az.nuevo_ericco írta:Ha pedig Putyin győz, akkor a balti térség is kezdhet félni, a lengyelek paranoiája tovább növekszik, és a Balkánon is felélénkül pár régi konfliktus. Szerintem minél távolabb ér el a medve keze, Európának annál jobb.hehetheoriginal írta: Pont hogy ha a néne lesz a fejes, akkor varhato, hogy kb a teljes ukran nep eltunik, mert jo a biznisz, es minden megy tovább, ahogy most

Vagy csak agyon kene loni a picsaba az oreg vlagyimirt.
Csak odafenn ez nem erdek.
thereisonly1ronaldo
-
Ha pedig Putyin győz, akkor a balti térség is kezdhet félni, a lengyelek paranoiája tovább növekszik, és a Balkánon is felélénkül pár régi konfliktus. Szerintem minél távolabb ér el a medve keze, Európának annál jobb.hehetheoriginal írta: Pont hogy ha a néne lesz a fejes, akkor varhato, hogy kb a teljes ukran nep eltunik, mert jo a biznisz, es minden megy tovább, ahogy most
- hehetheoriginal
Pont hogy ha a néne lesz a fejes, akkor varhato, hogy kb a teljes ukran nep eltunik, mert jo a biznisz, es minden megy tovább, ahogy most
thereisonly1ronaldo
-
Trump esetén pedig a másik irányba borulnának a dolgok.hehetheoriginal írta:Sztem is behuzza a nember, onnantol teljes elborulas, semmi jora/jo iranyu valtozasra nem szamitok globalpolitika es kultura teren.ziro4vr írta: Nem fog tetszeni annak a kimenetele neked.![]()
Most mar kb hiaba lovoldozik trumpot masodjara, mar nincs akkora hirerteke...
Kizárólag az ukrán helyzet miatt gondolom, hogy nekünk európaiaknak egy demokrata aparátus talán jobb lenne.
Trump esetében milyen jó elmozdulás várható globálpolitikai téren? Komolyan kérdezemhehetheoriginal írta:Sztem is behuzza a nember, onnantol teljes elborulas, semmi jora/jo iranyu valtozasra nem szamitok globalpolitika es kultura teren.ziro4vr írta: Nem fog tetszeni annak a kimenetele neked.![]()
- hehetheoriginal
Sztem is behuzza a nember, onnantol teljes elborulas, semmi jora/jo iranyu valtozasra nem szamitok globalpolitika es kultura teren.ziro4vr írta: Nem fog tetszeni annak a kimenetele neked.![]()
thereisonly1ronaldo
Ez nyilvan megfigyelheto, es eleg szomoru jelenseg. En egy utolso budos libsi vagyok, es "az en oldalamon" vannak olyan hangok, amitol en is elhatarolodok, de sok esetben ezzel azonositjak a masik spektrumon levok az egesz tarsasagot, de ez mindket iranyba megfigyelheto. En a tiktokot, IG reelseket meg YT shortokat okolom elso korben, az attention span az kb. 30 masodperc, annal tobbet az emberek nem igazan asnak bele egy temaba, es ha szembe jon egy video, ahol mondjuk egy kek haju nonbinaris leszbikus genderfluid szemely arrol beszel, hogy a pedofilia bizonyos esetekben elfogadhato, akkor mar egybol megy is a megbelyegzes. Ahogy mondtam, ez a masik oldalt is megfigyelheto, nem egyedi dolog, de pont az ilyen Trump, Toroczkai, Orban fele politikusok erdeke az, hogy ezt meglovagoljak, es az emberek kozti tavolsagot meg jobban noveljek. Halkan jegyzem meg, hogy MP-ben is felleletem erre utalo jeleket, de nyilvan nem annyira, mint az elobb emlitett uriemberekben. A triggerelodessel kapcsolatban is ez mindket oldal velejaroja, eleg csak megnezni mi megy egy Sorozatok topicban, amikor meleg karaktereket mutatnak be, vagy ha az Euroviziot eppenseggel egy LGBTQ+ kozossegbeli ember/csapat nyeri.Faust írta: Nem feltetlenul itt, szerintem itt alapvetoen kulturalt a tarsasag, kiveve par balfaszt es hehet, de en sokat mozgok szakmambol kifolyolag ilyesmi korokben, es ezerszer vegigneztem ahogy a hatalmas tolerans elfogado szoszolok egy perc alatt kuldenenek engem a gulagra, mert nem egyezik a velemenyunk es a gondolkodasunk, pedig a szelsosegektol nagyon tavol allok. Okadok ettol a newages progressziv baloldaltol, a legbeszukultebb, a legkisebb triggerre is habzo szajjal ugro elmebetegek, pont olyanok mint a sztereotip mihazankosok es texasi redneck Trump szavazok.
Csak ugyanugy ossze vannak mosva a politika altal a normalisabb balosokkal, ahogy ok is teszik ezt a tuloldallal.
Nem feltetlen ertek egyet, keves olyan felulet van, ahol sok kulonbozo hatteru ember vesz reszt a beszelgetesben, sokkal inkabb az echo chamberek jellemzobbek.Tjacks írta: Ez jól hangzik, a gond az "esetenként"-tel van, gyakorlatilag 0-24ben pörög a topik nyitás óta, értem én persze hogy van erre igény de ez mégis csak egy sport szurkolói klub, aki ennyire rá van csavarodva a témára az máshol is kifejtheti a véleményét , rengeteg felület alkalmas erre.
Szerintem nem feletetlen a meggyozes a cel sok esetben, hanem a tobbfele perspektiva bemutatasa, es mas gondolkodasmod megismerese. Nyilvan akik itt hozzaszolnak, azok nagy atlagban ugy teszik, hogy van a mondanivalojuk mogott tartalom, es tudas is (kiserik pl. mindenhez ertRealista24 írta: Ertem, koszi.

Azzal mindenfelekeppen egyetertek, hogy sok esetben ez atmegy szemelyeskedesbe, de annyira veszes meg sose volt, mint mondjuk atesz amokfutasai a sport topikokban.
- hehetheoriginal
meg az amerikai valasztasokat varjuk mar meg , aztan lehet zarni felolem a topikotRealista24 írta:Ertem, koszi.kiserik írta:
Én csak gondoltam rászólok az emberre, meg úgy nagy általánosságban, hogy tartson egy szintet, mert nem ez volt nála az első, de manapság másnál is előfordulnak ilyenek. Te szerintem úgy gondoltad, hogy felétek jeleztem, hogy csináljatok valamit.

thereisonly1ronaldo
Erről a "Von der Leyen megzsarolta az ügyészséget" dologról linkelsz valami forrást, légyszi? Napok óta írod...kiserik írta:Tőled aztán semmi ilyet nem várok, sikerült bemutatkoznod a minapswfan írta:
Miért kéne megadnom a tiszteletet egy olyan párt szavazójának, amelyik emberi jogokat kérdőjelez meg? Miért kéne például egy Trump szavazónak megadnom a tiszteletet, azok után ami a Project 2025-ben szerepel?
Egyébként ha a korrupció zavar, akkor olyan pártokat kell támogatni, amelyek beléptetnék az országot az Európai Ügyészségbe. Ha jól tudom a Mi Hazánk inkább Huxit párti. Egy EU kilépés után burjánzana el csak igazán a korrupció. Ha valakit a korrupció zavar, a Mi Hazánk pont hogy az egyik legrosszabb választás![]()
![]()
Ha már felhoztad: Európai Ügyészség: ha jól tudom, az EÜ csak az EU-ból kapott pénzek után nyomozhat. Egyébként egy nagyon hatékony szervezet lett belőle egy román hölgynek köszönhetően, aki Romániában is szép eredményeket ért el annó. Persze amint bele ütötte az orrát a nagyok dolgába, akkor máris jött a fekete leves. Von der Leyen ellen vizsgálatot indított (az a néni tudod, akinek állva tapsoltak a Tiszások miután megszavazták), aki nemes egyszerűséggel megzsarolta, hogy megvonja a támogatásokat amivel eléri, hogy az EÜ működés képtelen lesz. Pár év múlva (talán 2028?) már nem kapunk több pénzt az EU-tól, mint amennyit be kell fizetnünk.
Mi hazánk ügyészség: nekik az az ötletük, hogy egy nemzeti ügyészséget kellene felállítani. Ezáltal sokkal több hatalma lenne, mint az EÜ-nek, mert minden hozzá tartozna határokon belül. Ide minden parlamenti párt delegálhatna ügyészt, de az általa delegált ügyész nem tehetne semmit az adott párt ügyében. Szerintem ez egy egész jó ötlet. Egyébként kérlek tételesen sorold fel a Mi hazánkos képviselőkkel kapcsolatos korrupciógyanús ügyeket, amikből Te arra a következtetésre jutottál, hogy "Ha valakit a korrupció zavar, a Mi Hazánk pont hogy az egyik legrosszabb választás".Én csak gondoltam rászólok az emberre, meg úgy nagy általánosságban, hogy tartson egy szintet, mert nem ez volt nála az első, de manapság másnál is előfordulnak ilyenek. Te szerintem úgy gondoltad, hogy felétek jeleztem, hogy csináljatok valamit.Realista24 írta:
hehe: kabbe
kiserik: mire gondolsz?
Mire gondolsz a román hölggyel kapcsolatban, hogy beütött a fekete leves?
Azt pedig leírtam, hogy miből következtettem
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Ertem, koszi.kiserik írta:Én csak gondoltam rászólok az emberre, meg úgy nagy általánosságban, hogy tartson egy szintet, mert nem ez volt nála az első, de manapság másnál is előfordulnak ilyenek. Te szerintem úgy gondoltad, hogy felétek jeleztem, hogy csináljatok valamit.Realista24 írta:
hehe: kabbe
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
-
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric
ADOM!Realista24 írta:Topic zaras?kiserik írta: Nem lehetne a színvonallal kezdeni valamit?
Ez jól hangzik, a gond az "esetenként"-tel van, gyakorlatilag 0-24ben pörög a topik nyitás óta, értem én persze hogy van erre igény de ez mégis csak egy sport szurkolói klub, aki ennyire rá van csavarodva a témára az máshol is kifejtheti a véleményét , rengeteg felület alkalmas erre.kiserik írta:
Ha úgy érzed, hogy az a megoldás arra, hogy jópár fórumozó szívesen beszélget esetneként vitázik itt politikáról,
u.i: a pörgéssel még nem is feltétlen lenne baj, a színvonallal annál inkább. Persze tudom nem kell megnyitnom és olvasnom....

-
Igen, ez és az információszennyezés szerintem a mai társadalmak előtt álló legnagyobb kihívás. Két hangos kisebbség kiabál át a többség feje fölött, ellehetetlenítve a normális vitákat, mert zajban nehéz. Magyarországon szerintem annyiból nincs egyenlőség a mérleg két tányéra között, hogy a hatalom is ugyanezt a káros jelenséget erősíti, mert neki az az érdeke, hogy ne legyen párbeszéd.Faust írta: Nem feltetlenul itt, szerintem itt alapvetoen kulturalt a tarsasag, kiveve par balfaszt es hehet, de en sokat mozgok szakmambol kifolyolag ilyesmi korokben, es ezerszer vegigneztem ahogy a hatalmas tolerans elfogado szoszolok egy perc alatt kuldenenek engem a gulagra, mert nem egyezik a velemenyunk es a gondolkodasunk, pedig a szelsosegektol nagyon tavol allok. Okadok ettol a newages progressziv baloldaltol, a legbeszukultebb, a legkisebb triggerre is habzo szajjal ugro elmebetegek, pont olyanok mint a sztereotip mihazankosok es texasi redneck Trump szavazok.
Csak ugyanugy ossze vannak mosva a politika altal a normalisabb balosokkal, ahogy ok is teszik ezt a tuloldallal.
Ami az ügyészséget illeti, szerintem elég lenne, ha a főügyész hatalmát teljesen visszanyesnék, és az egyes ügyeket sem felülről osztanák szét, hanem mondjuk sorsolással. Meggyőződésem, hogy még mindig többségben vannak köztük, akik hisznek a hivatásukban, és ha megteremtenénk a körülményeket, akkor a korrupció is visszaszorulna.
Viszont a jelenlegi kézivezérelt rendszerben tk. tehetetlenek.
Tőled aztán semmi ilyet nem várok, sikerült bemutatkoznod a minapswfan írta:
Miért kéne megadnom a tiszteletet egy olyan párt szavazójának, amelyik emberi jogokat kérdőjelez meg? Miért kéne például egy Trump szavazónak megadnom a tiszteletet, azok után ami a Project 2025-ben szerepel?
Egyébként ha a korrupció zavar, akkor olyan pártokat kell támogatni, amelyek beléptetnék az országot az Európai Ügyészségbe. Ha jól tudom a Mi Hazánk inkább Huxit párti. Egy EU kilépés után burjánzana el csak igazán a korrupció. Ha valakit a korrupció zavar, a Mi Hazánk pont hogy az egyik legrosszabb választás![]()

Ha már felhoztad: Európai Ügyészség: ha jól tudom, az EÜ csak az EU-ból kapott pénzek után nyomozhat. Egyébként egy nagyon hatékony szervezet lett belőle egy román hölgynek köszönhetően, aki Romániában is szép eredményeket ért el annó. Persze amint bele ütötte az orrát a nagyok dolgába, akkor máris jött a fekete leves. Von der Leyen ellen vizsgálatot indított (az a néni tudod, akinek állva tapsoltak a Tiszások miután megszavazták), aki nemes egyszerűséggel megzsarolta, hogy megvonja a támogatásokat amivel eléri, hogy az EÜ működés képtelen lesz. Pár év múlva (talán 2028?) már nem kapunk több pénzt az EU-tól, mint amennyit be kell fizetnünk.
Mi hazánk ügyészség: nekik az az ötletük, hogy egy nemzeti ügyészséget kellene felállítani. Ezáltal sokkal több hatalma lenne, mint az EÜ-nek, mert minden hozzá tartozna határokon belül. Ide minden parlamenti párt delegálhatna ügyészt, de az általa delegált ügyész nem tehetne semmit az adott párt ügyében. Szerintem ez egy egész jó ötlet. Egyébként kérlek tételesen sorold fel a Mi hazánkos képviselőkkel kapcsolatos korrupciógyanús ügyeket, amikből Te arra a következtetésre jutottál, hogy "Ha valakit a korrupció zavar, a Mi Hazánk pont hogy az egyik legrosszabb választás".
Én csak gondoltam rászólok az emberre, meg úgy nagy általánosságban, hogy tartson egy szintet, mert nem ez volt nála az első, de manapság másnál is előfordulnak ilyenek. Te szerintem úgy gondoltad, hogy felétek jeleztem, hogy csináljatok valamit.Realista24 írta:hehe: kabbehehetheoriginal írta: na ebben egyetertunk![]()
![]()
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
Nem feltetlenul itt, szerintem itt alapvetoen kulturalt a tarsasag, kiveve par balfaszt es hehet, de en sokat mozgok szakmambol kifolyolag ilyesmi korokben, es ezerszer vegigneztem ahogy a hatalmas tolerans elfogado szoszolok egy perc alatt kuldenenek engem a gulagra, mert nem egyezik a velemenyunk es a gondolkodasunk, pedig a szelsosegektol nagyon tavol allok. Okadok ettol a newages progressziv baloldaltol, a legbeszukultebb, a legkisebb triggerre is habzo szajjal ugro elmebetegek, pont olyanok mint a sztereotip mihazankosok es texasi redneck Trump szavazok.
-
Közben kiderült, hogy a Disney a Lightyear bukása után beleszólt az Inside Out 2 készítésébe, és kivágatta a homoszexualitásra utaló jeleneteket.
Én megmodntam, hogy amit az elmúlt években láttunk, az nem annyira a "buzilobby" műve, hanem inkább a kapzsiság, hozzánemértés és hülyeség kombinációja. Pénz miatt tolták túl, és most a pénz miatt cenzúráznak. Netflixnél is hasonló hírek voltak tavaly.
Én megmodntam, hogy amit az elmúlt években láttunk, az nem annyira a "buzilobby" műve, hanem inkább a kapzsiság, hozzánemértés és hülyeség kombinációja. Pénz miatt tolták túl, és most a pénz miatt cenzúráznak. Netflixnél is hasonló hírek voltak tavaly.
Szólasszabadságba szerintem is beletartozik, hogy elmondjuk a véleményt mások véleményéről. Még a liberálisoknak is meg van egyelőre ez a joguk.Faust írta: Mert elvileg mindent es mindenkit elfogado, a szolasszabadsagot es az egyenjogusagot, eselyegyenloseget hirdeto baloldalinak vallod magad, azert.
Ezt sokszor olvasom. Biztos előfordul, mert idióták vannak mindenhol, de nem gondolom ezt általánosnak. Semmivel sem gyakoribb szerintem, mint mondjuk a kommunistázás, marxistázás, stb.Faust írta:Ahogy nalatok az is, hogy kapasbol lenaciztok mindenkit