Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: Politika

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. szeptember 18., szerda 11:01

kiserik írta:
Realista24 írta:

hehe: kabbe

kiserik: mire gondolsz?
Én csak gondoltam rászólok az emberre, meg úgy nagy általánosságban, hogy tartson egy szintet, mert nem ez volt nála az első, de manapság másnál is előfordulnak ilyenek. Te szerintem úgy gondoltad, hogy felétek jeleztem, hogy csináljatok valamit.
Ertem, koszi.

Az egesz topicnak sok ertelmet nem latom olyan szempontbol, hogy aki ert a politikahoz, es gondol valamit, azt nem fogja tudni megvaltoztatni egy ugyanilyen szemely, aki egy masik allaspontot kepvisel.

Ehhez hozzadodik a beskatulyazas, aztan a szemelyeskedes, valamint a lenezo stilus, mert hat itt erzesem szerint vannak olyanok, akik az orosz, amerikai, ki tudja meg milyen belpolitikaval, es titkos informaciokkal is rendelkeznek.

Pedig neha jo (volt) olvasni az eszmefuttatasokat, amig el nem ment az egesz tevutra.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2024. szeptember 18., szerda 10:59

Realista24 írta:
kiserik írta: Nem lehetne a színvonallal kezdeni valamit?
Topic zaras?
ADOM!
kiserik írta:
Ha úgy érzed, hogy az a megoldás arra, hogy jópár fórumozó szívesen beszélget esetneként vitázik itt politikáról,
Ez jól hangzik, a gond az "esetenként"-tel van, gyakorlatilag 0-24ben pörög a topik nyitás óta, értem én persze hogy van erre igény de ez mégis csak egy sport szurkolói klub, aki ennyire rá van csavarodva a témára az máshol is kifejtheti a véleményét , rengeteg felület alkalmas erre.

u.i: a pörgéssel még nem is feltétlen lenne baj, a színvonallal annál inkább. Persze tudom nem kell megnyitnom és olvasnom.... :)

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. szeptember 18., szerda 10:58

Faust írta: Nem feltetlenul itt, szerintem itt alapvetoen kulturalt a tarsasag, kiveve par balfaszt es hehet, de en sokat mozgok szakmambol kifolyolag ilyesmi korokben, es ezerszer vegigneztem ahogy a hatalmas tolerans elfogado szoszolok egy perc alatt kuldenenek engem a gulagra, mert nem egyezik a velemenyunk es a gondolkodasunk, pedig a szelsosegektol nagyon tavol allok. Okadok ettol a newages progressziv baloldaltol, a legbeszukultebb, a legkisebb triggerre is habzo szajjal ugro elmebetegek, pont olyanok mint a sztereotip mihazankosok es texasi redneck Trump szavazok.

Csak ugyanugy ossze vannak mosva a politika altal a normalisabb balosokkal, ahogy ok is teszik ezt a tuloldallal.
Igen, ez és az információszennyezés szerintem a mai társadalmak előtt álló legnagyobb kihívás. Két hangos kisebbség kiabál át a többség feje fölött, ellehetetlenítve a normális vitákat, mert zajban nehéz. Magyarországon szerintem annyiból nincs egyenlőség a mérleg két tányéra között, hogy a hatalom is ugyanezt a káros jelenséget erősíti, mert neki az az érdeke, hogy ne legyen párbeszéd.

Ami az ügyészséget illeti, szerintem elég lenne, ha a főügyész hatalmát teljesen visszanyesnék, és az egyes ügyeket sem felülről osztanák szét, hanem mondjuk sorsolással. Meggyőződésem, hogy még mindig többségben vannak köztük, akik hisznek a hivatásukban, és ha megteremtenénk a körülményeket, akkor a korrupció is visszaszorulna.
Viszont a jelenlegi kézivezérelt rendszerben tk. tehetetlenek.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. szeptember 18., szerda 10:51

swfan írta:
Miért kéne megadnom a tiszteletet egy olyan párt szavazójának, amelyik emberi jogokat kérdőjelez meg? Miért kéne például egy Trump szavazónak megadnom a tiszteletet, azok után ami a Project 2025-ben szerepel?

Egyébként ha a korrupció zavar, akkor olyan pártokat kell támogatni, amelyek beléptetnék az országot az Európai Ügyészségbe. Ha jól tudom a Mi Hazánk inkább Huxit párti. Egy EU kilépés után burjánzana el csak igazán a korrupció. Ha valakit a korrupció zavar, a Mi Hazánk pont hogy az egyik legrosszabb választás :agree:
Tőled aztán semmi ilyet nem várok, sikerült bemutatkoznod a minap :lol:

Ha már felhoztad: Európai Ügyészség: ha jól tudom, az EÜ csak az EU-ból kapott pénzek után nyomozhat. Egyébként egy nagyon hatékony szervezet lett belőle egy román hölgynek köszönhetően, aki Romániában is szép eredményeket ért el annó. Persze amint bele ütötte az orrát a nagyok dolgába, akkor máris jött a fekete leves. Von der Leyen ellen vizsgálatot indított (az a néni tudod, akinek állva tapsoltak a Tiszások miután megszavazták), aki nemes egyszerűséggel megzsarolta, hogy megvonja a támogatásokat amivel eléri, hogy az EÜ működés képtelen lesz. Pár év múlva (talán 2028?) már nem kapunk több pénzt az EU-tól, mint amennyit be kell fizetnünk.

Mi hazánk ügyészség: nekik az az ötletük, hogy egy nemzeti ügyészséget kellene felállítani. Ezáltal sokkal több hatalma lenne, mint az EÜ-nek, mert minden hozzá tartozna határokon belül. Ide minden parlamenti párt delegálhatna ügyészt, de az általa delegált ügyész nem tehetne semmit az adott párt ügyében. Szerintem ez egy egész jó ötlet. Egyébként kérlek tételesen sorold fel a Mi hazánkos képviselőkkel kapcsolatos korrupciógyanús ügyeket, amikből Te arra a következtetésre jutottál, hogy "Ha valakit a korrupció zavar, a Mi Hazánk pont hogy az egyik legrosszabb választás".
Realista24 írta:
hehetheoriginal írta: na ebben egyetertunk :lol: :lol:

Én csak gondoltam rászólok az emberre, meg úgy nagy általánosságban, hogy tartson egy szintet, mert nem ez volt nála az első, de manapság másnál is előfordulnak ilyenek. Te szerintem úgy gondoltad, hogy felétek jeleztem, hogy csináljatok valamit.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2024. szeptember 18., szerda 10:49

Nem feltetlenul itt, szerintem itt alapvetoen kulturalt a tarsasag, kiveve par balfaszt es hehet, de en sokat mozgok szakmambol kifolyolag ilyesmi korokben, es ezerszer vegigneztem ahogy a hatalmas tolerans elfogado szoszolok egy perc alatt kuldenenek engem a gulagra, mert nem egyezik a velemenyunk es a gondolkodasunk, pedig a szelsosegektol nagyon tavol allok. Okadok ettol a newages progressziv baloldaltol, a legbeszukultebb, a legkisebb triggerre is habzo szajjal ugro elmebetegek, pont olyanok mint a sztereotip mihazankosok es texasi redneck Trump szavazok.

Csak ugyanugy ossze vannak mosva a politika altal a normalisabb balosokkal, ahogy ok is teszik ezt a tuloldallal.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. szeptember 18., szerda 10:47

Közben kiderült, hogy a Disney a Lightyear bukása után beleszólt az Inside Out 2 készítésébe, és kivágatta a homoszexualitásra utaló jeleneteket.
Én megmodntam, hogy amit az elmúlt években láttunk, az nem annyira a "buzilobby" műve, hanem inkább a kapzsiság, hozzánemértés és hülyeség kombinációja. Pénz miatt tolták túl, és most a pénz miatt cenzúráznak. Netflixnél is hasonló hírek voltak tavaly.
Faust írta: Mert elvileg mindent es mindenkit elfogado, a szolasszabadsagot es az egyenjogusagot, eselyegyenloseget hirdeto baloldalinak vallod magad, azert.
Szólasszabadságba szerintem is beletartozik, hogy elmondjuk a véleményt mások véleményéről. Még a liberálisoknak is meg van egyelőre ez a joguk.
Faust írta:Ahogy nalatok az is, hogy kapasbol lenaciztok mindenkit
Ezt sokszor olvasom. Biztos előfordul, mert idióták vannak mindenhol, de nem gondolom ezt általánosnak. Semmivel sem gyakoribb szerintem, mint mondjuk a kommunistázás, marxistázás, stb.

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2024. szeptember 18., szerda 10:43

A ket bit az meg mindig negy informaciot hordoz magaban. Bit=binary digit. :mrgreen:

Faist: en nem lattam, hogy valaki lenacizott volna itt mindenkit aki eltero velemenyen van, csak embereket akik zsidoznak, es mi hazank szavazok, ott meg erosen fennt all a gyanu. :mrgreen:

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2024. szeptember 18., szerda 10:41

Ahogy nalatok az is, hogy kapasbol lenaciztok mindenkit, aki nem ugy gondolkodik mint ti (tehat ugy a bolygo ketharmadat), es ezennel a “vitak” le is vannak zarva. Ha mar a paradoxonokrol beszelunk.

Persze, lehet te nem igy viselkedsz, gondolkodsz, akkor ne is vedd magadra. De ez a intolerancia az intoleranciaval szemben ez egy oriasi alszentseg.

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. szeptember 18., szerda 10:38

Faust írta: Mert elvileg mindent es mindenkit elfogado, a szolasszabadsagot es az egyenjogusagot, eselyegyenloseget hirdeto baloldalinak vallod magad, azert.
Nézz utána, hogy mi az a "tolerancia-paradoxon" ;) Toleránsnak lenni együtt jár azzal, hogy az intolerancia ellen küzdesz, az intoleranciát nem tolerálod.

A szólásszabadságnak pedig része, hogy lehet véleményem valaki más véleményéről

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. szeptember 18., szerda 10:35

hehetheoriginal írta:
Miért kéne megadnom a tiszteletet egy olyan párt szavazójának, amelyik emberi jogokat kérdőjelez meg? Miért kéne például egy Trump szavazónak megadnom a tiszteletet, azok után ami a Project 2025-ben szerepel?
nagyon ketbitesen latod a helyzetet sztem.
mindenfele fullbiztos teny es hatterinfo nelkul raadasul.

de en kiszalltam - bar a ciganyozasban benne vagyok :kalapos:
Nem inkább az a kétbites, mint a fentebbi példa: engem a korrupció érdekel, akkor szavazok egy szavakban korrupcióellenes pártra, arra meg fittyet hányok, hogy amúgy milyen értékeket vall?

Egyébként a fentiben nem nem konkrétan a Mi Hazánkra gondoltam, csak általánosan. A konkrét szereplő Trump volt akit megneveztem - Trump szavazók gondolom itt nincsenek, hiszen senki sem amerikai állampolgár itt :mrgreen:

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2024. szeptember 18., szerda 10:34

Mert elvileg mindent es mindenkit elfogado, a szolasszabadsagot es az egyenjogusagot, eselyegyenloseget hirdeto baloldalinak vallod magad, azert.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. szeptember 18., szerda 10:31

hehetheoriginal írta:
de R24-nél félrement valami.
na ebben egyetertunk :lol: :lol:

Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. szeptember 18., szerda 10:24

nagyon ketbitesen latod a helyzetet sztem.
mindenfele fullbiztos teny es hatterinfo nelkul raadasul.

de en kiszalltam - bar a ciganyozasban benne vagyok :kalapos:
thereisonly1ronaldo

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. szeptember 18., szerda 10:22

kiserik írta:
Realista24 írta:
Topic zaras?
Ha úgy érzed, hogy az a megoldás arra, hogy jópár fórumozó szívesen beszélget esetneként vitázik itt politikáról, más meg csak személyeskedni, meg beszólogatni jár ide azt is kocsma stílusban, akkor akár.
hehetheoriginal írta: Hopihek :kalapos: :lol:
hehe, ez nem hópiheség. Ha ebbe az irányba megyünk el, akkor az szerintem egy rossz irány, mert ha neki lehet, akkor nekem is lehet és akkor előbb utóbb kurvaanyázásba megy át az egyébként elég hasznos topik.

Mint már írtam korábban azért elítélni és megbélyegezni embereket, mert egy akármilyen párttal szimpatizálnak elég gyökkettő felfogás. Mondok egy példát: ha valakinek a korrupció a legfontosabb, akkor mégis kire tud szavazni? Szerintem 2 választás van: Kutyapárt és MI hazánk. Ettől még az az ember drogos vagy náci? Vagy még annak sem jó? Ember egyáltalán?

Erre értettem, hogy tartsunk egy szintet.

Egyébként ha a korrupció zavar, akkor olyan pártokat kell támogatni, amelyek beléptetnék az országot az Európai Ügyészségbe. Ha jól tudom a Mi Hazánk inkább Huxit párti. Egy EU kilépés után burjánzana el csak igazán a korrupció. Ha valakit a korrupció zavar, a Mi Hazánk pont hogy az egyik legrosszabb választás :agree:

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. szeptember 18., szerda 10:16

de R24-nél félrement valami.
na ebben egyetertunk :lol: :lol:
thereisonly1ronaldo

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. szeptember 18., szerda 10:01

hehetheoriginal írta:
akkor az szerintem egy rossz irány, mert ha neki lehet
ilyenkor jön be az iq es ertelmi szint, hogy ha vmi levelibeka elkezd itt fröcsögni meg okadni, akkor nem ereszkedek le a szintjere, es nem kerul az egesz beszelgetes egy ordenareba tarto spiralba.

de nyilvan sokkal egyszerubb tiltani, meg kovetelozni a tiltasert, mint venni a faradsagot es gogyibol legyozni es megszegyeniteni az ilyen amobakat. :lol:
Mint már írtam korábban azért elítélni és megbélyegezni embereket, mert egy akármilyen párttal szimpatizálnak elég gyökkettő felfogás
azert elitelni es megbelyegezni embereket, mert bizonyos temakban alpari okadek stilusuk es mondanivalojuk van...... eleg gyokketto felfogas :lol:
Abban igazad van, hogy nem süllyedünk le az ő szintjére, mert ott nyer a rutinjával (ahogy szokták mondani :D ). Abban viszont nincs, ha jelezzük, hogy tartani kellene egy szintet, az egyenlő azzal, hogy követelnénk a tiltást. Arra amúgy is van egy felkiáltójeles gomb. Gondoltam, ha ennyit beírok, akkor talán veszi az illető a lapot, de R24-nél félrement valami.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. szeptember 18., szerda 9:49

akkor az szerintem egy rossz irány, mert ha neki lehet
ilyenkor jön be az iq es ertelmi szint, hogy ha vmi levelibeka elkezd itt fröcsögni meg okadni, akkor nem ereszkedek le a szintjere, es nem kerul az egesz beszelgetes egy ordenareba tarto spiralba.

de nyilvan sokkal egyszerubb tiltani, meg kovetelozni a tiltasert, mint venni a faradsagot es gogyibol legyozni es megszegyeniteni az ilyen amobakat. :lol:
Mint már írtam korábban azért elítélni és megbélyegezni embereket, mert egy akármilyen párttal szimpatizálnak elég gyökkettő felfogás
azert elitelni es megbelyegezni embereket, mert bizonyos temakban alpari okadek stilusuk es mondanivalojuk van...... eleg gyokketto felfogas :lol:
thereisonly1ronaldo

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. szeptember 18., szerda 9:42

Realista24 írta:
Topic zaras?
Ha úgy érzed, hogy az a megoldás arra, hogy jópár fórumozó szívesen beszélget esetneként vitázik itt politikáról, más meg csak személyeskedni, meg beszólogatni jár ide azt is kocsma stílusban, akkor akár.
hehetheoriginal írta: Hopihek :kalapos: :lol:
hehe, ez nem hópiheség. Ha ebbe az irányba megyünk el, akkor az szerintem egy rossz irány, mert ha neki lehet, akkor nekem is lehet és akkor előbb utóbb kurvaanyázásba megy át az egyébként elég hasznos topik.

Mint már írtam korábban azért elítélni és megbélyegezni embereket, mert egy akármilyen párttal szimpatizálnak elég gyökkettő felfogás. Mondok egy példát: ha valakinek a korrupció a legfontosabb, akkor mégis kire tud szavazni? Szerintem 2 választás van: Kutyapárt és MI hazánk. Ettől még az az ember drogos vagy náci? Vagy még annak sem jó? Ember egyáltalán?

Erre értettem, hogy tartsunk egy szintet.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2024. szeptember 18., szerda 9:32

Hopihek :kalapos: :lol:
thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. szeptember 18., szerda 9:21

Topic zaras?
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Vissza: