Elektronika
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
Re: Elektronika
Nagy vagy Babinho te is, el is kezdtem

Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Egyszerű teszt jellegű, mint egy online kresz kb úgy kell elképzelni.
Ezek a témakörök:
repülésbiztonság
légtér korlátozások
légi-közlekedés szabályozása
emberi teljesítőképesség határai
operatív eljárások
általános UAS ismeretek
magánélet tiszteletben tartása és az adatvédelem
biztosítás
védelem
Tananyagban minden benne van, ha 1-2x átolvasod simán menni fog, 75%-t kell elérni.
Ezt úgy mondom, hogy tényleg hasznos tudás, tehát aki drónozni akar, nem érdemes elbliccelni, azt a néhány óra tudást bele kell rakni, mert mégiscsak egy "légijárműről" beszélünk, és repülés közben sokszor megfogalmazol olyan kérdést magaddal szemben (lehet?-nem lehet?), amikre ez választ ad.
Ezek a témakörök:
repülésbiztonság
légtér korlátozások
légi-közlekedés szabályozása
emberi teljesítőképesség határai
operatív eljárások
általános UAS ismeretek
magánélet tiszteletben tartása és az adatvédelem
biztosítás
védelem
Tananyagban minden benne van, ha 1-2x átolvasod simán menni fog, 75%-t kell elérni.
Ezt úgy mondom, hogy tényleg hasznos tudás, tehát aki drónozni akar, nem érdemes elbliccelni, azt a néhány óra tudást bele kell rakni, mert mégiscsak egy "légijárműről" beszélünk, és repülés közben sokszor megfogalmazol olyan kérdést magaddal szemben (lehet?-nem lehet?), amikre ez választ ad.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Vizsga hogy nez ki? Mibol all vagyis milyen jellegu?Babinho írta: Én tudod mennyit buzultam a némettel? google translate...![]()
De így jah nem vészes ez sem, 6900-ért.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
SejtettemBabinho írta: Én tudod mennyit buzultam a némettel? google translate...![]()

Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Én tudod mennyit buzultam a némettel? google translate...

- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Ertem ertem...dron kepzes itthon is ingyenes, vizsga dija 6900 ft. Nem rossz es akkor nem kell a nemettel buzulnom.Babinho írta:A mini 2 és 3 már nagyon jó szélben is, 35-40 km/h-s szélben is működik, nyilván függ a magasságtól is.Faust írta: A minit hagyd a picsaba, csak szelcsendben mukodik. Legalabbis a regi, nem vagom mar az ujabbakat.
De a mini az A' kategória, arra a jogsi simán egyszerű, az Air-re már A2 kell, az azt hiszem fizetős is, és sokkal nehezebb a jogsi. Én nem vennék hobbi célra, az már munkákra van.
A mini 2-től már szenzorok is vannak, hogy ne menj fának, falnak.
R, azért kell több akksi, hogy ne legyen kompromisszum, én 3 akksival mindent is ledrónozok, aztán lehet hazamenni tölteni.
A 10-20 métert meg felejtsd el, 30-50 métertől látványos a táj. De amúgy 120-ig mehetsz hivatalosan app szerint, ez már bőven kurva jó. De én felé is szoktam menni.
Amúgy ősz elején tökéletes választás vásárolni drónt, a pára, szél, csapadék miatt alig lesz olyan nap áprilisig amikor tudsz repülni![]()
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
A mini 2 és 3 már nagyon jó szélben is, 35-40 km/h-s szélben is működik, nyilván függ a magasságtól is.Faust írta: A minit hagyd a picsaba, csak szelcsendben mukodik. Legalabbis a regi, nem vagom mar az ujabbakat.
De a mini az A' kategória, arra a jogsi simán egyszerű, az Air-re már A2 kell, az azt hiszem fizetős is, és sokkal nehezebb a jogsi. Én nem vennék hobbi célra, az már munkákra van.
A mini 2-től már szenzorok is vannak, hogy ne menj fának, falnak.
R, azért kell több akksi, hogy ne legyen kompromisszum, én 3 akksival mindent is ledrónozok, aztán lehet hazamenni tölteni.
A 10-20 métert meg felejtsd el, 30-50 métertől látványos a táj. De amúgy 120-ig mehetsz hivatalosan app szerint, ez már bőven kurva jó. De én felé is szoktam menni.
Amúgy ősz elején tökéletes választás vásárolni drónt, a pára, szél, csapadék miatt alig lesz olyan nap áprilisig amikor tudsz repülni

- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Nagy vagyBabinho írta:Hosszú évek óta drónozok, hobbi szinten és kisebb-közepes munkákhoz használom.Realista24 írta: Van itt olyan, aki benne van a drón temaban hobbi szinten? Hasznalja, van tapasztalata, stb.
Gondolkodom venni egyet a moka meg unalom elutese kedveert neha-neha.
Dji Mini sorozatot használok csak, ez ugye a 249g-os jószág. Az 1-el kezdtem, most egy mini 3 pro-m van, nagyon kedvelem, mindenre is elég.
Jogsi kell rá, amikor behozták a törvényt, természetesen le voltak maradva mint állat, az osztrákoknál viszont ingyenesen online meg lehetett csinálni a felkészülést és a vizsgát, azóta nem tudom hogy van e ez a lehetőség, ki kell guglizni. A1-A3 kategória jogsi kell (ez a drón az A1 kat.-ba esik.)
Ezután két minisztériumi regisztráció kell, amit egyszerűen e-papíron be kell adni ügyfélkapuval. Egyszer téged, mint üzembentartót kell regisztrálni, másodjára pedig magát a drónt, kap lajtstrom számot. Ezután már csak a mydronespace app-ot kell használnod, ha épp repülsz lakott területen kívül, lakott területen belül meg ugye elvileg légtérhasználati engedély kell, na én ezt sosem kértem, és több tíz óra repülés után sem bactak meg. nyilván nem repülök nagy tömeg felett, vagy magánérdeket nem sértek és akkor nem lesz senkinek baja, hogy repkedsz.
Ezek pikkpakk megvannak és le vagy védve. Felelősségbiztosítás erre a gépre nem kell.
Akkor gondolkodj drónvásárláson ha nem csak a repkedésre szánsz időt, hanem a videóvágásra is. Capcut-ban a legegyszerűbb, de ha nem csinálsz a repkedésekről 1-2-3-5 perces összefoglalókat, akkor a teljes rögzítések, amik 20 percesek értelmetlenek.
Ha veszed ezt a dji-t akkor fly more comboba vedd, egy akksi kevés, bár ez is bír 25-30 perc repülést. És feltételenül az első drónra köss dji care-t, bárhogy töröd össze, cserélik, térítik, javítják.
Amúgy én nagyon ajánlom mindenkinek, nekem nagyon jó hobbi, most nyaralásra is vittem horvátországba, az ottani szabályozás még lazább, csak el kellett nekik küldeni a magyar regisztrációmat és kaptam belépést a horvát appba, nagyon jól működik. Bízom azért abban, hogy ez itthon is még fejlődni fog.
Ha van még kérdés szólj![]()

Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Hosszú évek óta drónozok, hobbi szinten és kisebb-közepes munkákhoz használom.Realista24 írta: Van itt olyan, aki benne van a drón temaban hobbi szinten? Hasznalja, van tapasztalata, stb.
Gondolkodom venni egyet a moka meg unalom elutese kedveert neha-neha.
Dji Mini sorozatot használok csak, ez ugye a 249g-os jószág. Az 1-el kezdtem, most egy mini 3 pro-m van, nagyon kedvelem, mindenre is elég.
Jogsi kell rá, amikor behozták a törvényt, természetesen le voltak maradva mint állat, az osztrákoknál viszont ingyenesen online meg lehetett csinálni a felkészülést és a vizsgát, azóta nem tudom hogy van e ez a lehetőség, ki kell guglizni. A1-A3 kategória jogsi kell (ez a drón az A1 kat.-ba esik.)
Ezután két minisztériumi regisztráció kell, amit egyszerűen e-papíron be kell adni ügyfélkapuval. Egyszer téged, mint üzembentartót kell regisztrálni, másodjára pedig magát a drónt, kap lajtstrom számot. Ezután már csak a mydronespace app-ot kell használnod, ha épp repülsz lakott területen kívül, lakott területen belül meg ugye elvileg légtérhasználati engedély kell, na én ezt sosem kértem, és több tíz óra repülés után sem bactak meg. nyilván nem repülök nagy tömeg felett, vagy magánérdeket nem sértek és akkor nem lesz senkinek baja, hogy repkedsz.
Ezek pikkpakk megvannak és le vagy védve. Felelősségbiztosítás erre a gépre nem kell.
Akkor gondolkodj drónvásárláson ha nem csak a repkedésre szánsz időt, hanem a videóvágásra is. Capcut-ban a legegyszerűbb, de ha nem csinálsz a repkedésekről 1-2-3-5 perces összefoglalókat, akkor a teljes rögzítések, amik 20 percesek értelmetlenek.
Ha veszed ezt a dji-t akkor fly more comboba vedd, egy akksi kevés, bár ez is bír 25-30 perc repülést. És feltételenül az első drónra köss dji care-t, bárhogy töröd össze, cserélik, térítik, javítják.
Amúgy én nagyon ajánlom mindenkinek, nekem nagyon jó hobbi, most nyaralásra is vittem horvátországba, az ottani szabályozás még lazább, csak el kellett nekik küldeni a magyar regisztrációmat és kaptam belépést a horvát appba, nagyon jól működik. Bízom azért abban, hogy ez itthon is még fejlődni fog.
Ha van még kérdés szólj

- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Koszke.Faust írta: A minit hagyd a picsaba, csak szelcsendben mukodik. Legalabbis a regi, nem vagom mar az ujabbakat.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
A minit hagyd a picsaba, csak szelcsendben mukodik. Legalabbis a regi, nem vagom mar az ujabbakat.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
DJI Mavic Mini Fly More Combo-t neztem most vagy DJI Mavic Air-t. Elobbi egy szazas, utobbi 80.Faust írta: Az uzemido a legnagyobb valasztovonal, szerintem vegyel egy Airt, abba olcsobb az akksi, leszallsz, csere, repulsz vissza, ha meglatogatja a csukakat, nem veszel Marknak Mendy mezt ket evig es sima.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Az uzemido a legnagyobb valasztovonal, szerintem vegyel egy Airt, abba olcsobb az akksi, leszallsz, csere, repulsz vissza, ha meglatogatja a csukakat, nem veszel Marknak Mendy mezt ket evig es sima.
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
meg is kaptuk a választ miért mihazánk
btw fegyvertartasi- es fegyverviselesi engedely.
i dont give a fuck.

btw fegyvertartasi- es fegyverviselesi engedely.
i dont give a fuck.
thereisonly1ronaldo
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Tul komolynak tunik, ebbol kifolyolag budget felettinekkiserik írta: Nekem van egy alig használt DJI Mavic 2 pro-m, ha gondolodCigányok elleni harcban vettem, de meghallják és ha behúzódnak a lombkorona alá, akkor nem venni észre őket. Maradt az éjjellátó meg a hőkamera.

Viszont azt latom, hogy a harminc percet le kell adjam 10-20 koze.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- KAG
- Kedvenc játékosaid: G.H#14 ; LuMo#19 ; M#12 ; SR#4 ; CR#7
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F
kiserik írta: Nekem van egy alig használt DJI Mavic 2 pro-m, ha gondolodCigányok elleni harcban vettem, de meghallják és ha behúzódnak a lombkorona alá, akkor nem venni észre őket. Maradt az éjjellátó meg a hőkamera.

ZIDANE
- Caraway
- Kedvenc csapatod: Manchester United
kiserik írta: Nekem van egy alig használt DJI Mavic 2 pro-m, ha gondolodCigányok elleni harcban vettem, de meghallják és ha behúzódnak a lombkorona alá, akkor nem venni észre őket. Maradt az éjjellátó meg a hőkamera.

Nekem van egy alig használt DJI Mavic 2 pro-m, ha gondolod
Cigányok elleni harcban vettem, de meghallják és ha behúzódnak a lombkorona alá, akkor nem venni észre őket. Maradt az éjjellátó meg a hőkamera.

Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Nekem 150-200m hatotav, magassag mindegy, nem kell a holdig mennie, szoval 10-20m boven eleg plusz legyen kameraja. Ezek az alap elvarasaim, es tudjon mondjuk legalabb, uzembiztosan 30 percet repulni.Faust írta: En kettot tonkrebasztam mire rajottem, hogy ez nem az en mufajom. Az arat legalabb az egyiknek visszahoztam vele.![]()
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
En kettot tonkrebasztam mire rajottem, hogy ez nem az en mufajom. Az arat legalabb az egyiknek visszahoztam vele.