Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

M1Ö
Kedvenc játékosaid: Zidane; Modric, Isco, Ramos; Nagy Ádám; Özil, Xabi
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Politika

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2024. szeptember 17., kedd 10:45

csababarca írta:XY, miket WZ.
Na kösz, megidézted wxyz szellemét... :kalapos:
Az is baj az oktatással, hogy a magyarok nagyrésze is úgy van a tanárokkal, hogy "há' ne sírjanak a nagy pénzért, mert 3 hónapig nyaralnak, meg amúgyis leszarják a gyerekeket, nem tanítják jól őket" Amíg ez a közhangulat, megette a fene az egészet...
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2024. szeptember 17., kedd 10:27

Süti írta: A legnagyobb selling pointja számotokra a Mi Hazánknak az értkérendje, meg amit képvisel, de egyikőtök se tudja ezt 5 mondatban összefoglalni, wikipédiáról másolgattok, meg mi nézzünk utána, ha érdekel.
Ez egy pszichologiai jelenseg. Talalkoztam mar szamtalan Mi Hazankossal, nagyjabol ugyanazt a mintazatot lattam naluk. Aki Mi Hazankos az kulonlegesnek erzi/erezheti magat, mert atlat a szitan, a deep state armanykodasain. Hogy filmes hasonlattal eljek, mi atlagos (szamukra vak es tudatlan) emberek olyanok vagyunk mint a muglik a varazsloknak a Harry Potterben. Nem latjuk a valosagot es a melyben huzodo igazsagokat es konspiraciokat, gondoljak ok. Viszont ok maguk zsenialisak, nem lehet rajtuk kifogni. Ezek az emberek 90%-ban olyanok mint Moricz Zsigmond Tragediajanak Kis Janosa: nem eppen a tarsadalom legsikeresebb allampolgarai.

Ha kicsinek es jelentektelennek erzed magad a hetkoznapokban, akkor a Mi Hazank marketing erzes azt hozza, hogy altaluk valaki lehetsz, egy megvezethetetlen allampolgar. Szomoru sorsok ezek egyebkent. Meggyozodesem, hogy ha minden rendben megy az eletedben, akkor az ilyen ideologiak es az uszitas a melegek/kisebbsegek ellen egyaltalan nem tudnak hatni rad.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. szeptember 17., kedd 10:16

kiserik írta: Én is inkább számokra hagyatkozom. Akik nem oltottak, jóval kisebb arányban szenvedtek az mRNS oltás mára bizonyított mellékhatásaitól.
Viszont akik nem voltak beoltva, jóval magasabb arányban szenvednek a mai napig a covid által okozott szövődményektől. Mindenki eldönthette, hogy melyik rizikót vállalja be, az orvosok és szakemberek, és utólag a számok is azt támasztják alá, hogy akik felvették az oltást, jóval kevésbé kockáztattak. Az mRNS vakcináknak pedig annyi az előnyuk mára más betegségek esetén is, hogy azok messze felülírják azt a kevés esetet, amelyek már csak a nagy számok törvénye alapján jelentkeznek, mint mellékhatás.
kiserik írta: Én a járvány alatt is azt vártam, hogy mikor halnak ki a svédek. Máig köszönik szépen, jól vannak. Érdekes példa és az is, hogyan állt hozzájuk Európa vezetése...
Svéd egészségügy világszínvonalú, és még nekik is problémáik adódtak az intenzív osztályok túlterhelésével az elején. A kormánymédia nem egyszer bezzegsvédegészségügyezett az első hullámnál, mikor itt még nem robbant be a járvány. Majd jöttek az oltások, az egyik legjobban átoltott nemzet lett a svéd, és onnantól relatíve alig volt áldozata a járványnak arrafelé.
kiserik írta: A Covid mizéria pont ugyan olyan összeesküvés elmélet, mint sok másik. Mikor idővel kiderülnek a dolgok, már senkit nem érdekel, csak azt, aki emiatt alusisakos bolondnak lett bélyegezve.
Milyen dolgok? Biztos volt pár hibás döntés, a szitu szinte teljesen új volt, de minden adat azt bizonyítja, hogy a korlátozások, a tesztelések, majd az oltások is a járvány leküzdését segítettek. A többlethalálozás (amely Magyarországon arányaiban az egyik legmagasabb volt) pedig világszerte azt adja ki, hogy messze nem csak egy klasszikus influenzajárványról volt szó.

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2024. szeptember 17., kedd 10:15

Arra emlékszem, hogy minket kiírtak oltásra, és az volt az ukáz, hogy kötelező.
Mivel nekem nem volt problémám az oltás felvételével, ezért nem néztem utána, hogy kötelező-e, amúgy is beoltattam volna magam, mint ahogy tettem az első oltásnál is.
De talán 2021 őszén volt ez téma, és január 1-től dolgozhatott csak az, aki felvette az oltást. Viszont arra is emlékszem, hogy 22 tavaszán (talán március?) ezt már vissza is vonták.

Érdekes olvasni a dolgokat, és komoly dejavu-m támad ilyenkor, mert hónapok óta ugyanazokat a köröket futjuk MP-vel kapcsolatban.

Semmit nem tudunk megítélni vele kapcsolatban, feltételezéseink vannak, hogyan vezetné az országot. OV-ről tudjuk, hogy vezeti, Gyurcsányról is (aki már nem versenyző), MP-ről nem, Toroczkairól sem.
Tehát el kell dönteni első körben, hogy szeretnénk-e abban maradni, ami 14-30 éve van.
Ha igen, akkor OV vagy Gyurcsány, aztán vakarózhatunk.
Ha nem, akkor MP vagy MiHazánk, ízlés dolga innentől kezdve.

De azt én személy szerint nem tudom elfogadni, hogy azért ne legyen kormányváltás, mert jajj miket fog csinálni XY, miket WZ.
Tudom a félelem az újtól mindig erős, pláne a mi népünkben, de olyan mélyre taszította az országot, a lelkületet az Orbán-kormány(ok), hogy nincs miért félni egy váltástól. Ha jobb nyertünk, ha rosszabb, akkor meg leváltják 4 év múlva.

btw, megint megy egyesek részéről (akik kikérik maguknak, hogy nem fideszesek, de nem ám) az oktatás és egészségügy problémájának relativizálása. Elfogadom, hogy a probléma nem 2010-ben kezdődött. Egyetértek.
De 14 év alatt még inkább züllesztik a két területet, tudatosan vagy sem, ebben nem vagyok kompetens hogy megítéljem, de pl tisztán emlékszem OV azon programpontjára még anno a hősidőkből, hogy "kevesebb bürokrácia, és adminisztráció" úgy mindenre is értve az országban.
Na ehhez képest az oktatási rendszerünk másról se szól, mint a végeláthatatlan adminisztrációról, papírok tömkelegének gyűjtögetéséről.
Most pl van ez a Nemzeti Emlékezetpedagógiai Program. Most azt hagyjuk hogy nem életkor adekvát programokat szerveznek, de egy 2ésfél órás programhoz 4 különböző felületen kell adatokat megadni a diákokról, személyi számok, születési név, 3 féle szülői beleegyező nyilatkozat, krétában kiírni, elfogadtatni, tankerület felé megküldeni, fogadó intézménynek megküldeni és nyomtatottan is vinni, elképesztő. Több a papírmunka ezzel, mint maga a program. Nem normális ez.
Szeptember eleje óta intézményvezető helyettesként dolgozom, még jobban belelátok, hogy mennyire értelmetlen az egész, amit csinálunk, tényleg semmi értelme ezeknek a papíroknak.

És akkor ez csak egy területe ennek, a fizukat kezdik rendezni, most elértünk egy olyan szintre ahol 5-6 éve kellett volna tartani fizukban (mondjuk már majdnem elértem a 400 nettót a legmagasabb kategóriában, ofópótlékkal együtt:D, ugye történelmi béremelés:D), januártól újabb emelés, de ezek csak a számok. Tényleg jobb a helyzet mint 8 éve mikor 145ezres nettóval kezdtem, de még mindig nem jó, de igazából ha jó lenne a fizu is azt mondanám, hogy 14 év alatt nem sikerült értelmes oktatási koncepciót kidolgozni, ami alapján mondjuk lenne egy értelmes jövőkép ezen a területen.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csababarca 2024. szeptember 17., kedd 10:16-kor.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

Zack
Kedvenc játékosaid: Zidane

HozzászólásSzerző: Zack » 2024. szeptember 17., kedd 10:11

A politika mindig érdekes téma, remélem nem baj, hogy csendes olvasóból előlépek mist írónak :D Max ban vagy ilyesmi.
Magyarországon (egyébként máshol is, de nekünk szerintem most Mo a fontos) nagyon sokat rontott a politika értelmezésen, hogy nagyon nagy többségében humán értelmiségi figura magyarázta a politikát. Emiatt nem tudjuk elkülöníteni, hogy a Fidesz szavakban, szólamokban ultranacionalista, revansista gazdaság irányításban (állami visszaosztás) balos politikát visz és az adópolitikája (itt furán hangzik) liberális az egy kulcsos adóval.
Nem is a Fidesz a lényeg, hanem az, hogy mi (Magyarok) csak a szavak és szólamok szintjén nézzük a politikát. Nekünk van jobb és bal(liberális) oldal, minden más nem létezhet, mert akkor a modellünk is szar.
Folyamatosan baloldalazzuk az Amcsi Demokratákat, pedig ők jóval kevesebb állami visszaosztást mondanak, mint nálunk a "jobb oldal" kormányon. Persze a Republikánusok még kevesebbet. Aztán ott vannak a nyugati zöld pártak, akik innen nézve mind ballipsi, pedig a zöld és baloldali (szociális, rászorultság alapú) politika nem fér meg egymás mellet. A fundamentumok szintjén elválik, baloldal akár makro szintű (környezet ilyen) károkat is bevállal az egyén " jobb és igazságosabb" életéért. A zöld pedig az egyén lemaradását és nehezebb sorsát is bevállalja a környezet javulásáért.
Nem akarom túl hosszúra ereszteni, így is eleget olvastátok most az agyfingomat.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. szeptember 17., kedd 9:56

nuevo_ericco írta:
kiserik írta: Látod, mindig lehet itt tanulni, mondom én Például: https://magyarjelen.hu/tudjak-e-az-embe ... kcinakkal/
A hadseregre teljesen más szabályok vonatkoznak, mint a civilekre. Itt parancsmegtagadás történt (amelynek tartalmával lehet vitatkozni, csak a hadsereg esetében értelmetlen), amely hasonló következményekkel járt volna, ha más a parancs. Ez sem jogi következmény.
Civil életből jogi következményre van példa?
rikko írta: Nekem közeli ismerősöm bukta a melóját mert nem oltotta be magát. Utána majd fél évig nem kapott munkát de lehet volt az 7-9 hónap is.
Melót bukni pedig továbbra sem jogi következmény, mégha sajnálatos is, és erkölcsileg nekem sem tetszik. Viszont a munkaadónak joga van eldönteni, hogy milyen követelményeket állít a munkavállalók elé. Teljesen hétköznapi dolog, amelyeket gondolom te is elfogadsz, ha nem épp a vakcinákról van szó.

Én inkább hagyatkozom a számokra, amelyek egy világjárvány esetén elég magasak ahhoz, hogy utólag is pontos eredményeket kapjunk. Akik beoltatták magukat, jóval kisebb arányban szorultak kórházi vagy intenzív kezelésre, enyhébbek voltak a szövődményeik, pl. véralvadási rendellenességek az oltatlanoknál többszörösen magasabb számban fordultak elő, mint az oltottaknál, pedig utóbbiak a végére jóval többen voltak.

Ismerősökkel nem hozakodom elő, mert az FB szintre viszi le a vitát. Mindenki tud ismerőst hozni, aki épp alátámasztja az elméletét, sajnos én elég közelit, de családi tragédiákkal nem akarok fárasztani senkit.
A hadseregnél pont ez volt a probléma, hogy nem volt parancs. Ha nincs parancs, akkor nincs parancsmegtagadás. Ha van parancs, akkor nincs önkéntes papír és nincs kötelező oltás. A civil életből nem tudok kötelező oltást. Az egészségügyisekből alapból hiány van, így védettek a retorziókkal szemben, amúgy is aki akarta könnyen kijátszotta az oltást, a hivatásosok (rendőr, stb) nem civil, maradtak a tanárok, ott nem tudom volt e kötelező oltás vagy volt e következmény, ezt talán Csaba tudja elmondani.

Coviddal kapcsolatban érdemes utána járni, hogy mit okoznak a felső légúti megbetegedések, hogyan kell őket kezelni és mi lesz a szövődmény, amit a helytelen kezelés miatt kialakul és azt hogyan kell kezelni. Gyakorlatilag a helyes gyógymód a szakemberek kezében volt, de a WHO ajánlása miatt (vagy más miatt) nem azt alkalmazták. Emellett nagyon jól lehetett riogatni a népet az elzárásokkal, tesztekkel. Ugye azt sem árt tudni, hogy miként működik a PCR teszt.

Én is inkább számokra hagyatkozom. Akik nem oltottak, jóval kisebb arányban szenvedtek az mRNS oltás mára bizonyított mellékhatásaitól.

Én a járvány alatt is azt vártam, hogy mikor halnak ki a svédek. Máig köszönik szépen, jól vannak. Érdekes példa és az is, hogyan állt hozzájuk Európa vezetése...

A Covid mizéria pont ugyan olyan összeesküvés elmélet, mint sok másik. Mikor idővel kiderülnek a dolgok, már senkit nem érdekel, csak azt, aki emiatt alusisakos bolondnak lett bélyegezve.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. szeptember 17., kedd 9:26

kiserik írta: Látod, mindig lehet itt tanulni, mondom én Például: https://magyarjelen.hu/tudjak-e-az-embe ... kcinakkal/
A hadseregre teljesen más szabályok vonatkoznak, mint a civilekre. Itt parancsmegtagadás történt (amelynek tartalmával lehet vitatkozni, csak a hadsereg esetében értelmetlen), amely hasonló következményekkel járt volna, ha más a parancs. Ez sem jogi következmény.
Civil életből jogi következményre van példa?
rikko írta: Nekem közeli ismerősöm bukta a melóját mert nem oltotta be magát. Utána majd fél évig nem kapott munkát de lehet volt az 7-9 hónap is.
Melót bukni pedig továbbra sem jogi következmény, mégha sajnálatos is, és erkölcsileg nekem sem tetszik. Viszont a munkaadónak joga van eldönteni, hogy milyen követelményeket állít a munkavállalók elé. Teljesen hétköznapi dolog, amelyeket gondolom te is elfogadsz, ha nem épp a vakcinákról van szó.

Én inkább hagyatkozom a számokra, amelyek egy világjárvány esetén elég magasak ahhoz, hogy utólag is pontos eredményeket kapjunk. Akik beoltatták magukat, jóval kisebb arányban szorultak kórházi vagy intenzív kezelésre, enyhébbek voltak a szövődményeik, pl. véralvadási rendellenességek az oltatlanoknál többszörösen magasabb számban fordultak elő, mint az oltottaknál, pedig utóbbiak a végére jóval többen voltak.

Ismerősökkel nem hozakodom elő, mert az FB szintre viszi le a vitát. Mindenki tud ismerőst hozni, aki épp alátámasztja az elméletét, sajnos én elég közelit, de családi tragédiákkal nem akarok fárasztani senkit.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. szeptember 17., kedd 9:24

Blanco88 írta:
Realista24 írta:

Sajat ideologiara voltak kivancsiak a kollegak szerintem.
Arra írtam, hogy szétfeszítené a fórum kereteit. Amúgy sem hiszem, hogy érthetően, telefonról pötyögve kitudnám fejteni megfelelően. Más dolog gondolni valamit és megint más ezeket a gondolatok átadni írásban.
Nekem mindegy, csak akkor ne egy wikipedia definiciot hozz, mint valasz, mert semmi ertelme.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

swfan

HozzászólásSzerző: swfan » 2024. szeptember 17., kedd 9:18

Blanco88 írta:
Süti írta: Kicsit félve kérdezem meg hogy mi alapján szeparálnád az embereket... De lehet nem is akarom tudni a választ. :lol:

I did nazi that coming. :mrgreen:
Nem kell szeparálni, csak nem beavatkozni a piaci folyamatokba. (szélsőséges eseteket kivéve, mert nyilván van néhány eset, amikor igen) A piac beárazza mennyit ér az ember munkája. (és nyilván nem a jogi egyenlőségről van szó, mert az alap)

Már írtam, hogy nem kötődöm a mi hazánkhoz. (bár kisebb rossz, mint az óellenzék) Nem írtam azt sem, hogy mi hazánkos ideológia....
Lázár János: "Akinek nincs semmije, az annyit is ér" :coffee:

Akkor ha valaki nyomorba születik (tehát nem tehet róla), akkor maradjon is a nyomorban, az állam meg se próbáljon segíteni rajta?

Blanco88
Kedvenc játékosaid: Raul, Hierro, Ramos, Valverde
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Dynamo Dresden

HozzászólásSzerző: Blanco88 » 2024. szeptember 17., kedd 9:16

Realista24 írta:
Blanco88 írta:

Nyilván elkezdhetek idézni egy René Guénon-t, de gondolom sok értelmét te sem látod. Ez így közérthetően leírja a lényeget.
Arra írtam, hogy szétfeszítené a fórum kereteit. Amúgy sem hiszem, hogy érthetően, telefonról pötyögve kitudnám fejteni megfelelően. Más dolog gondolni valamit és megint más ezeket a gondolatok átadni írásban.
"Egész Spanyolország felett felhőtlen az ég"

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2024. szeptember 17., kedd 9:08

swfan írta:
Blanco88 írta:

Ez valóban nagy különbség. Megpróbálok alkalmazkodni az elvárásaidhoz. (arra viszont megkérnélek, hogy ezek a szabályok egységesen vonatkozzanak mindenkire)

szerk: az ideológia kifejtése szétfeszítené a fórum kereteit.
Miért, gázkamrába küldenél embereket, hogy leírni sem mered? :lol:
Ehhez azert eleg sotetnek kell lenni.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. szeptember 17., kedd 9:05

Blanco88 írta:
Realista24 írta:

Most tenyleg bemasoltad ide a wiki jobboldalra vonatkozo elso bekezdeset?
Nyilván elkezdhetek idézni egy René Guénon-t, de gondolom sok értelmét te sem látod. Ez így közérthetően leírja a lényeget.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Blanco88

HozzászólásSzerző: Blanco88 » 2024. szeptember 17., kedd 9:04

Süti írta: Kicsit félve kérdezem meg hogy mi alapján szeparálnád az embereket... De lehet nem is akarom tudni a választ. :lol:

Nem kell szeparálni, csak nem beavatkozni a piaci folyamatokba. (szélsőséges eseteket kivéve, mert nyilván van néhány eset, amikor igen) A piac beárazza mennyit ér az ember munkája. (és nyilván nem a jogi egyenlőségről van szó, mert az alap)

Már írtam, hogy nem kötődöm a mi hazánkhoz. (bár kisebb rossz, mint az óellenzék) Nem írtam azt sem, hogy mi hazánkos ideológia....

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2024. szeptember 17., kedd 9:00

A legnagyobb selling pointja számotokra a Mi Hazánknak az értkérendje, meg amit képvisel, de egyikőtök se tudja ezt 5 mondatban összefoglalni, wikipédiáról másolgattok, meg mi nézzünk utána, ha érdekel.
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. szeptember 17., kedd 8:57

Néha előkerül, hogy érdemes nem csak 1 médiumból informálódni. Nagyon meglátszik, hogy kik azok, akik rendszeresen sokféle médiumot fogyasztanak, és kik akik csak egy oldalt.

Covidhoz pár link, akit érdekel (nem, Telexes nem lesz köztük):
- Zuckerberg: https://www.telegraph.co.uk/business/20 ... AaQniq_3UA
- Németország: https://www.vg.hu/kozelet/2024/08/covid ... any-csalas https://www.berliner-zeitung.de/open-so ... li.2238720 https://rumble.com/v4o9hc3-a-nmet-kormn ... Cv7jj_Lp6A

A többibe nem megyek bele.

Legalább megtudhattuk, hogy egyedül Magyar Péter dolgozik a gátakon, mert ő óránként posztol róla a Facebookra. Gratulálunk hozzá. :agree:
swfan írta: Miért, gázkamrába küldenél embereket, hogy leírni sem mered? :lol:
Ez és a tegnapi viselkedésed mindent elárul rólad. :agree:
Süti írta: Annyit rugoztok ezene mi hazánkos értékrenden, hogy már én is kíváncsi vagyok mi az a mi hazánkos értékrend, és mégis miért elengedhetetlen egy ország kormányzásához, vagy legalábbis milyen extrát tud biztosítani, amitől itt hirtelen jó lesz az élet. Nem sok példa van a történelemben amikor a tisztán ideológiára épített kormányzás elhozta a kanaant. (tudom, ideológia és értékrend kettő, de azért néha úgy érzem nálatok vékony az a határ)
Sok értelme nincs, tudom, de a Mi hazánk nem "tisztán ideológiára épített" (náci) párt. Ha érdekel utánanézel.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

Blanco88

HozzászólásSzerző: Blanco88 » 2024. szeptember 17., kedd 8:52

Realista24 írta:
Blanco88 írta:

Jogos.😅
Akkor két mondatban. "A mennyországban hierarchia van. A pokolban mindenki egyenlő."

Hosszabban:
"A jobboldal azon politikai ideológiák, eszmék csoportja, melyek fő jellemzője, hogy bizonyos társadalmi rendeket és hierarchiákat elkerülhetetlennek, természetesnek, normálisnak vagy kívánatosnak tartanak, az emberek közötti társadalmi és anyagi egyenlőtlenséget helyeslik."

Blanco88

HozzászólásSzerző: Blanco88 » 2024. szeptember 17., kedd 8:50

swfan írta:
Blanco88 írta:

Ez valóban nagy különbség. Megpróbálok alkalmazkodni az elvárásaidhoz. (arra viszont megkérnélek, hogy ezek a szabályok egységesen vonatkozzanak mindenkire)

szerk: az ideológia kifejtése szétfeszítené a fórum kereteit.
Miért, gázkamrába küldenél embereket, hogy leírni sem mered? :lol:
Erre inkább nem reagálnék érdemben, mert a végén még tényleg magikus hatalommal eltüntetnek.

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2024. szeptember 17., kedd 8:49

Kicsit félve kérdezem meg hogy mi alapján szeparálnád az embereket... De lehet nem is akarom tudni a választ. :lol:

Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2024. szeptember 17., kedd 8:47

Blanco88 írta:
hehetheoriginal írta: az az ideológia, amely nem foglalható össze 1-2 mondatban, az megérett a pusztulásra, el kell felejteni :mrgreen:

jó reggelt :kalapos:
Jogos.😅
Akkor két mondatban. "A mennyországban hierarchia van. A pokolban mindenki egyenlő."

Hosszabban:
"A jobboldal azon politikai ideológiák, eszmék csoportja, melyek fő jellemzője, hogy bizonyos társadalmi rendeket és hierarchiákat elkerülhetetlennek, természetesnek, normálisnak vagy kívánatosnak tartanak, az emberek közötti társadalmi és anyagi egyenlőtlenséget helyeslik."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Blanco88

HozzászólásSzerző: Blanco88 » 2024. szeptember 17., kedd 8:44

hehetheoriginal írta: az az ideológia, amely nem foglalható össze 1-2 mondatban, az megérett a pusztulásra, el kell felejteni :mrgreen:

jó reggelt :kalapos:
Jogos.😅

Hosszabban:

Vissza: