HozzászólásSzerző: csababarca » 2024. szeptember 17., kedd 10:15
Arra emlékszem, hogy minket kiírtak oltásra, és az volt az ukáz, hogy kötelező.
Mivel nekem nem volt problémám az oltás felvételével, ezért nem néztem utána, hogy kötelező-e, amúgy is beoltattam volna magam, mint ahogy tettem az első oltásnál is.
De talán 2021 őszén volt ez téma, és január 1-től dolgozhatott csak az, aki felvette az oltást. Viszont arra is emlékszem, hogy 22 tavaszán (talán március?) ezt már vissza is vonták.
Érdekes olvasni a dolgokat, és komoly dejavu-m támad ilyenkor, mert hónapok óta ugyanazokat a köröket futjuk MP-vel kapcsolatban.
Semmit nem tudunk megítélni vele kapcsolatban, feltételezéseink vannak, hogyan vezetné az országot. OV-ről tudjuk, hogy vezeti, Gyurcsányról is (aki már nem versenyző), MP-ről nem, Toroczkairól sem.
Tehát el kell dönteni első körben, hogy szeretnénk-e abban maradni, ami 14-30 éve van.
Ha igen, akkor OV vagy Gyurcsány, aztán vakarózhatunk.
Ha nem, akkor MP vagy MiHazánk, ízlés dolga innentől kezdve.
De azt én személy szerint nem tudom elfogadni, hogy azért ne legyen kormányváltás, mert jajj miket fog csinálni XY, miket WZ.
Tudom a félelem az újtól mindig erős, pláne a mi népünkben, de olyan mélyre taszította az országot, a lelkületet az Orbán-kormány(ok), hogy nincs miért félni egy váltástól. Ha jobb nyertünk, ha rosszabb, akkor meg leváltják 4 év múlva.
btw, megint megy egyesek részéről (akik kikérik maguknak, hogy nem fideszesek, de nem ám) az oktatás és egészségügy problémájának relativizálása. Elfogadom, hogy a probléma nem 2010-ben kezdődött. Egyetértek.
De 14 év alatt még inkább züllesztik a két területet, tudatosan vagy sem, ebben nem vagyok kompetens hogy megítéljem, de pl tisztán emlékszem OV azon programpontjára még anno a hősidőkből, hogy "kevesebb bürokrácia, és adminisztráció" úgy mindenre is értve az országban.
Na ehhez képest az oktatási rendszerünk másról se szól, mint a végeláthatatlan adminisztrációról, papírok tömkelegének gyűjtögetéséről.
Most pl van ez a Nemzeti Emlékezetpedagógiai Program. Most azt hagyjuk hogy nem életkor adekvát programokat szerveznek, de egy 2ésfél órás programhoz 4 különböző felületen kell adatokat megadni a diákokról, személyi számok, születési név, 3 féle szülői beleegyező nyilatkozat, krétában kiírni, elfogadtatni, tankerület felé megküldeni, fogadó intézménynek megküldeni és nyomtatottan is vinni, elképesztő. Több a papírmunka ezzel, mint maga a program. Nem normális ez.
Szeptember eleje óta intézményvezető helyettesként dolgozom, még jobban belelátok, hogy mennyire értelmetlen az egész, amit csinálunk, tényleg semmi értelme ezeknek a papíroknak.
És akkor ez csak egy területe ennek, a fizukat kezdik rendezni, most elértünk egy olyan szintre ahol 5-6 éve kellett volna tartani fizukban (mondjuk már majdnem elértem a 400 nettót a legmagasabb kategóriában, ofópótlékkal együtt:D, ugye történelmi béremelés:D), januártól újabb emelés, de ezek csak a számok. Tényleg jobb a helyzet mint 8 éve mikor 145ezres nettóval kezdtem, de még mindig nem jó, de igazából ha jó lenne a fizu is azt mondanám, hogy 14 év alatt nem sikerült értelmes oktatási koncepciót kidolgozni, ami alapján mondjuk lenne egy értelmes jövőkép ezen a területen.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára
csababarca 2024. szeptember 17., kedd 10:16-kor.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."