A hadseregre teljesen más szabályok vonatkoznak, mint a civilekre. Itt parancsmegtagadás történt (amelynek tartalmával lehet vitatkozni, csak a hadsereg esetében értelmetlen), amely hasonló következményekkel járt volna, ha más a parancs. Ez sem jogi következmény.kiserik írta: Látod, mindig lehet itt tanulni, mondom én Például: https://magyarjelen.hu/tudjak-e-az-embe ... kcinakkal/
Civil életből jogi következményre van példa?
Melót bukni pedig továbbra sem jogi következmény, mégha sajnálatos is, és erkölcsileg nekem sem tetszik. Viszont a munkaadónak joga van eldönteni, hogy milyen követelményeket állít a munkavállalók elé. Teljesen hétköznapi dolog, amelyeket gondolom te is elfogadsz, ha nem épp a vakcinákról van szó.rikko írta: Nekem közeli ismerősöm bukta a melóját mert nem oltotta be magát. Utána majd fél évig nem kapott munkát de lehet volt az 7-9 hónap is.
Én inkább hagyatkozom a számokra, amelyek egy világjárvány esetén elég magasak ahhoz, hogy utólag is pontos eredményeket kapjunk. Akik beoltatták magukat, jóval kisebb arányban szorultak kórházi vagy intenzív kezelésre, enyhébbek voltak a szövődményeik, pl. véralvadási rendellenességek az oltatlanoknál többszörösen magasabb számban fordultak elő, mint az oltottaknál, pedig utóbbiak a végére jóval többen voltak.
Ismerősökkel nem hozakodom elő, mert az FB szintre viszi le a vitát. Mindenki tud ismerőst hozni, aki épp alátámasztja az elméletét, sajnos én elég közelit, de családi tragédiákkal nem akarok fárasztani senkit.