Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.

Milyen eredményre számítasz jelenleg a 26-os választásokkal kapcsolatban?

A szavazás 2025. április 25., péntek 21:43-kor befejeződött.

Fidesz 2/3-ad
8
7%
Fidesz 2/3-ad nélkül
33
31%
Tisza 2/3-ad
8
7%
Tisza 2/3-ad nélkül
59
55%

Szavazatok száma: 108

kiserik

Re: Politika

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. szeptember 16., hétfő 23:41

Halfkey írta: Nem sikerült értelmezned ezt a mondatod:
Képzeld el, a liberálisoknak is lehet fontos egy társadalmi vészhelyzet, és gondolhatják úgy hogy alávetik magukat a közös jónak
Attól hogy valami szembe megy egy eszmével, még gondolhatja azt az ember hogy az a jó döntés. Lehet hogy ellenzi valaki a benzines autókat és nem akar olyat vezetni, de ha egy sérült gyereket kell kórházba vinni mégis megteszi. Lehet valaki liberális, és gondolhatja azt hogy van olyan helyzet, mikor nem ez a legfontosabb. Azt mondjuk nem tudom hogy olyan van-e hogy valaki Toroczkai fan, de nem ül fel minden összeesküvés-elméletre, mert ilyet még nem láttam.
Tudod ez a jó az összeesküvés elméletekben, hogy mindenre rá lehet fogni, amire akarjuk. Aztán, ha bebizonyosodik, hogy mégis volt benne valami, akkor azt mondjuk, hogy az már a múlt, nem érdekel senkit. Lásd Covid.
Ez nem csak Magyarországra volt igaz. Gyakorlatilag a vezetők mindent megtettek, hogy átverjék az embereket. A veszélyessége el volt túlozva. A betegek kezelése, hiába megvolt a megfelelő módszer, rossz módszer szerint folyt, ezzel nagyobb kárt okozva a betegeknek. Az elhunytak száma sokszorosa a ténylegeseknek, mindenki, aki úgy halt meg, hogy kimutatták a vírust nála, az Covid áldozat lett a statisztikák miatt. A hagyományosan előállított, biztonságos vakcinát ellehetetlenítették, a, mint utólag kiderült, veszélyes kísérleti vakcinát meg promózták egy kis apróért. Arról ne is beszéljünk, hogy a lezárásoknak sem volt semmi haszna, pont úgy, mint a maszkoknak, csak a félelem, pánik meg szorongás keltés.
Azt meg elég sokan elfelejtik, hogy mi a kötelező oltás fogalma. Ha akarod ha nem beoltanak, vagy például elveszíted a hivatásodat. Ezek aztán a liberális eszmék. Inkább diktatúra, csak remek köntösbe csomagolva.
nuevo_ericco írta:
kiserik írta: Szóval egy kötelező oltás kísérleti szerrel az nem megy szembe a liberális eszmékkel.
Kötelező? Bárkit jogi következmény ért, aki nem vette fel az ojtást? Nekem ez új.
Látod, mindig lehet itt tanulni, mondom én :) Például: https://magyarjelen.hu/tudjak-e-az-embe ... kcinakkal/ https://www.tiktok.com/@mi_hazank_mozga ... 1644837126
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2024. szeptember 16., hétfő 23:11

kiserik írta: Szóval egy kötelező oltás kísérleti szerrel az nem megy szembe a liberális eszmékkel. Ezért jó ez a fórum. Mindig tanul valamit az ember :salute:
BlancoMark írta: Kiss Zoltan Imre a Jobbik korabbi kampanyfonoke. Radnai Laszlo, Radnai Mark apja. Az allitasod az volt, hogy 'Radnaiek kemenyvonalas liberalisok'. Hogyan tamasztja ezt az allitasod ala az hogy valakinek ki az apja vagy hogy egy konzervativ park korabbi kampanyfonoke is feltunik a Tisza kozeleben (elvileg)?

Nem kerek tul sokat szerintem, csak azt a minimalis korrektseget, hogy tenyszeru dolgokrol beszelgessunk.
Ha a múlt eseményei megismétlődnek, akkor abból lehet pár dologra következtetni. Gondolom nem voltál Jobbikos.

Radnai Lászlónak bőven van SZDSZ-es (sőt, máig nem tisztázott ügynöki) múltja. Nevéhez fűződik a Jobbik középre kormányzása és a Mi hazánk még megalakulása előtti Fidesz szatelit pártnak titulálása. Mondjuk ezt a mai napig nem bizonyította senki tényszerűen, de itt elfogadott tényként kezelitek, hamár korrektségről beszélünk (tudom ferni, nem kell hozni a kimásolt reddit oldalt, ami bebizonyítja, hogy 2018-2020 között kölcsönösen kihasználták egymást).

Kiss Zoltán Imre pedig 2019-ben a hangját adta olyan telefonhívásokhoz, amikben arra bíztatták a szavazókat, hogy az 5-6%-os pártokra ne szavazzanak az emberek, mert egy nem létező közvéleménykutatás alapján ezek a pártok 2-3%-on állnak és elvész a szavazatuk. Ezt először az SZDSZ-től láthattuk és idén bevetette a Tisza párt is.

Gondolom az sem jelent semmit, hogy mikor ezek az emberek odakerültek a Jobbikhoz, szépen elkezdett előbb középre húzni, majd teljesen átesett a ló másik oldalára míg végül ki nem múlt, hogy újáéledjen, mint a főnix madár, fiatalosabban, frissebben. Még a Spinoza házat sem hagyták ki :kacsint:
Halfkey írta: Pont ezt mondom én is. Körbe lettek már az elvek szarva, MP-n számonkérni ezt komolytalan.
MP-n én azt fogom számon kérni, hogy miként fognak ügyekben szavazni az EP-ben és mit mond itthon. Majd meglátjuk.
De basszus, tenyleg nem latod, hogy mennyire vegso konkluziokra ugrasz anelkul, hogy bizonyitva lenne az ok-okozati kapcsolat?

Az elso feltelezesed, hogy ha Radnai Laszlo X ideologiat kovetett, X tartalmu (lehetseges) sotet multja van, akkor az meghatarozza majd 100%-ban a gyerekenek tetteit, aki ugyanezekbe az iranyokba viszi el a Tisza partot.

Aztan Kiss Zoltan Imre bevetett 2019-ben egy valasztasi stiklit amit korabban mar az SZDSZ is elkovetett, akkor attol o is azonnal SZDSZ-esse es liberalissa valik. Mi van?

A Spinozas dolgot inkabb nem is kommentalnam. Nagyon gyenge labakon all ez az indoklas.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. szeptember 16., hétfő 23:08

kiserik írta: Szóval egy kötelező oltás kísérleti szerrel az nem megy szembe a liberális eszmékkel.
Kötelező? Bárkit jogi következmény ért, aki nem vette fel az ojtást? Nekem ez új.

h3x0r
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2024. szeptember 16., hétfő 22:54

kiserik írta: Nevéhez fűződik a Jobbik középre kormányzása
Ez a Mi Hazank szimpatizansokon kivul a legtobb embernel egy pozitiv tett. :mrgreen:

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2024. szeptember 16., hétfő 22:42

Azt mondjuk nem tudom hogy olyan van-e hogy valaki Toroczkai fan, de nem ül fel minden összeesküvés-elméletre, mert ilyet még nem láttam.
:lol:
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2024. szeptember 16., hétfő 22:38

Nem sikerült értelmezned ezt a mondatod:
Képzeld el, a liberálisoknak is lehet fontos egy társadalmi vészhelyzet, és gondolhatják úgy hogy alávetik magukat a közös jónak
Attól hogy valami szembe megy egy eszmével, még gondolhatja azt az ember hogy az a jó döntés. Lehet hogy ellenzi valaki a benzines autókat és nem akar olyat vezetni, de ha egy sérült gyereket kell kórházba vinni mégis megteszi. Lehet valaki liberális, és gondolhatja azt hogy van olyan helyzet, mikor nem ez a legfontosabb. Azt mondjuk nem tudom hogy olyan van-e hogy valaki Toroczkai fan, de nem ül fel minden összeesküvés-elméletre, mert ilyet még nem láttam.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. szeptember 16., hétfő 22:31

Szóval egy kötelező oltás kísérleti szerrel az nem megy szembe a liberális eszmékkel. Ezért jó ez a fórum. Mindig tanul valamit az ember :salute:
BlancoMark írta: Kiss Zoltan Imre a Jobbik korabbi kampanyfonoke. Radnai Laszlo, Radnai Mark apja. Az allitasod az volt, hogy 'Radnaiek kemenyvonalas liberalisok'. Hogyan tamasztja ezt az allitasod ala az hogy valakinek ki az apja vagy hogy egy konzervativ park korabbi kampanyfonoke is feltunik a Tisza kozeleben (elvileg)?

Nem kerek tul sokat szerintem, csak azt a minimalis korrektseget, hogy tenyszeru dolgokrol beszelgessunk.
Ha a múlt eseményei megismétlődnek, akkor abból lehet pár dologra következtetni. Gondolom nem voltál Jobbikos.

Radnai Lászlónak bőven van SZDSZ-es (sőt, máig nem tisztázott ügynöki) múltja. Nevéhez fűződik a Jobbik középre kormányzása és a Mi hazánk még megalakulása előtti Fidesz szatelit pártnak titulálása. Mondjuk ezt a mai napig nem bizonyította senki tényszerűen, de itt elfogadott tényként kezelitek, hamár korrektségről beszélünk (tudom ferni, nem kell hozni a kimásolt reddit oldalt, ami bebizonyítja, hogy 2018-2020 között kölcsönösen kihasználták egymást).

Kiss Zoltán Imre pedig 2019-ben a hangját adta olyan telefonhívásokhoz, amikben arra bíztatták a szavazókat, hogy az 5-6%-os pártokra ne szavazzanak az emberek, mert egy nem létező közvéleménykutatás alapján ezek a pártok 2-3%-on állnak és elvész a szavazatuk. Ezt először az SZDSZ-től láthattuk és idén bevetette a Tisza párt is.

Gondolom az sem jelent semmit, hogy mikor ezek az emberek odakerültek a Jobbikhoz, szépen elkezdett előbb középre húzni, majd teljesen átesett a ló másik oldalára míg végül ki nem múlt, hogy újáéledjen, mint a főnix madár, fiatalosabban, frissebben. Még a Spinoza házat sem hagyták ki :kacsint:
Halfkey írta: Pont ezt mondom én is. Körbe lettek már az elvek szarva, MP-n számonkérni ezt komolytalan.
MP-n én azt fogom számon kérni, hogy miként fognak ügyekben szavazni az EP-ben és mit mond itthon. Majd meglátjuk.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2024. szeptember 16., hétfő 21:30

Nagyon érdekes egyébként, hogy a Covid alatt a magukat liberálisnak, szabadság pártinak tartók hogyan bólogattak ahhoz, hogy megfosztották őket az önrendelkezés jogától.
Mindig megbánom ha hozzászólok manapság ebben a topikban. Bármilyen témában ha írsz valamit amiben van igazság, rögtön rákontrázol egy teljesen szemellenzős hiperbolával, hogy emlékeztesd az embert kivel is beszél.

Képzeld el, a liberálisoknak is lehet fontos egy társadalmi vészhelyzet, és gondolhatják úgy hogy alávetik magukat a közös jónak. Tudom nehéz elképzelned.

nuevo_ericco

HozzászólásSzerző: nuevo_ericco » 2024. szeptember 16., hétfő 21:24

kiserik írta: Nagyon érdekes egyébként, hogy a Covid alatt a magukat liberálisnak, szabadság pártinak tartók hogyan bólogattak ahhoz, hogy megfosztották őket az önrendelkezés jogától.
Az önrendelkezés joga nem áll minden felett, pl. nem ülünk részegen volán mögé, öltözéket hordunk az utcán, és járványkor is elfogadunk bizonyos szakemberek és orvosok által tanácsolt ideiglenes szabályokat, korlátozásokat, mert az intenzív osztályok épp omlanak össze a sok covidos beteg miatt. A legtöbb embernél valóban csak influenza-szerű tünetek voltak, csak sajnos jóval magasabb arányban szorultak a betegek intenzív kezelése, mint más hasonló vírusoknál. Így is tízezrek haltak meg feleslegesen, akik egy jobb járványkezelés mellett túl is élhették volna a járványt.

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2024. szeptember 16., hétfő 21:14

Kiss Zoltan Imre a Jobbik korabbi kampanyfonoke. Radnai Laszlo, Radnai Mark apja. Az allitasod az volt, hogy 'Radnaiek kemenyvonalas liberalisok'. Hogyan tamasztja ezt az allitasod ala az hogy valakinek ki az apja vagy hogy egy konzervativ park korabbi kampanyfonoke is feltunik a Tisza kozeleben (elvileg)?

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. szeptember 16., hétfő 21:10

Egy kis Fletó estére :lol:

Mi Hazánkosokkal nagyot ment ma amúgy, ahogy kommentálták is:
Nácik a patás ördöggel. Igazából egészen összeillik a kettő.
Ugyan azon a payrollon vannak, csak más divízió

:kalapos:

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2024. szeptember 16., hétfő 21:03

Halfkey írta:
kiserik írta: Ez is egy érdekes téma. Mennyire nem egyértelmű MP és a Tisza identitása. MP az elején úgy ""mutatkozott be"", hogy nemzeti, keresztény, konzervatív, akinek fontos Magyarország szuverenitása, függetlensége. Radnaiék viszont keményvonalas liberálisok (SZDSZ), ami teljesen szembe megy ezzel. Jól megfigyelhetőek voltak MP kampány alatti utólagos finomításai, helyreigazításai. Innen ered MP középre sodródása és az én egyik aggodalmam. Szerintem. :)
Hát nézd, ez eleve a magyar politikai kultúra teljes hiánya. A ‘lipsi’ az itt hú de baloldali dolog, pedig a gazdasági liberalizmus az jobb oldali gondolkodás.
Pont erről beszéltem a minap, hogy nálam már ezek rég megszűntek, de a köznyelv még használja itt is, így én is használom. Erre írtam ericconak, hogy gyakorlatilag nincs egész Európában olyan párt, ami megfelelne ezeknek a réki ideológiáknak, mert gazdaságilag, kulturálisan, szociálisan meg mindenhogy keverednek ezek a dolgok. Ezért is tettem oda az SZDSZ szócskát :) Nagyon érdekes egyébként, hogy a Covid alatt a magukat liberálisnak, szabadság pártinak tartók hogyan bólogattak ahhoz, hogy megfosztották őket az önrendelkezés jogától.
nuevo_ericco írta:
kiserik írta: kinek fontos Magyarország szuverenitása, függetlensége. Radnaiék viszont keményvonalas liberálisok (SZDSZ), ami teljesen szembe megy ezzel.
Ne én ezzel maximálisan nem értek egyet. A liberális és a nemzeti nem egymás ellentétei, alternatívái. Pl. a mai nemzetállamok liberalizmus nélkül létre sem jöhettek volna, de nemzeti kisebbségi jogok sem lennének, ha a többségi nemzet tagjai között nem lennének liberálisok.
Amúgy az SZDSZ fő bűne mi volt nálad? Hogy koalícióra lépett a szocikkal?
Egyrészt amit Pipita írt. Másrészt fejben megpróbáltam összeszedni, de baromi hosszú és érthetetlen lenne :lol: Talán egyszer visszatérünk rá :kacsint:
BlancoMark írta:
kiserik írta: Ez is egy érdekes téma. Mennyire nem egyértelmű MP és a Tisza identitása. MP az elején úgy ""mutatkozott be"", hogy nemzeti, keresztény, konzervatív, akinek fontos Magyarország szuverenitása, függetlensége. Radnaiék viszont keményvonalas liberálisok (SZDSZ), ami teljesen szembe megy ezzel. Jól megfigyelhetőek voltak MP kampány alatti utólagos finomításai, helyreigazításai. Innen ered MP középre sodródása és az én egyik aggodalmam. Szerintem. :)
Radnait es meg kit ertesz a Radnaiek alatt? Honna tudjuk, hogy kemenyvonalas liberalisok? Most kerestem ra, nem talaltam errol semmit.
Írtam egy fél oldalt, de kitöröltem. Ha nem vagy kíváncsi rá, akkor minek kérdezed?
Nem kell ott ülni a Tisza párt elnökségében, hogy tudjam kicsoda Radnai László és mondjuk Kiss Zoltán Imre.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. szeptember 16., hétfő 20:34

Megafon meg a kétkezi munka :lol:

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2024. szeptember 16., hétfő 20:05

Rozsabimbo2019 írta:
BlancoMark írta:
Radnait es meg kit ertesz a Radnaiek alatt? Honna tudjuk, hogy kemenyvonalas liberalisok? Most kerestem ra, nem talaltam errol semmit.
Torockai mondta. Tehát tény. Csak a sok multi meg covid-diktátor eltagadja. :lol:
De tenyleg... Es meg csodalkozik, hogy hiteltelennek tartjuk az allitasait. Olyan magabiztossaggal tesz allitasokat hatterinformaciokrol mintha ott ulne a Tisza elnoksegeben.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. szeptember 16., hétfő 19:54

Mi az a Jobb és Bal oldal a Politikában?

Ettől már olyan távol van Magyarország egy csomó esetben, hogy arra szavak nincsenek.

Itt egy képkocka a videóból
A full jobboldali fidesz.... :lol:

Mondjuk a rosszabb állami szolgáltatás az megy, csak az utána lévő nem igaz :lol:

Rozsabimbo2019

HozzászólásSzerző: Rozsabimbo2019 » 2024. szeptember 16., hétfő 19:51

BlancoMark írta:
Torockai mondta. Tehát tény. Csak a sok multi meg covid-diktátor eltagadja. :lol:

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2024. szeptember 16., hétfő 19:49

Pont ezt mondom én is. Körbe lettek már az elvek szarva, MP-n számonkérni ezt komolytalan.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2024. szeptember 16., hétfő 19:44

Halfkey írta:
Hát nézd, ez eleve a magyar politikai kultúra teljes hiánya. A ‘lipsi’ az itt hú de baloldali dolog, pedig a gazdasági liberalizmus az jobb oldali gondolkodás.
Fidesz teljesen elmosta ezt a dolgot gyakorlatban, felesleges is ezen agyalni Magyarországon, az ellenzék meg a fidesz szinonimája lett mára a bal- meg jobboldal.

Tiszának se kell emiatt sztem oldalt választania, amit nem is tesz meg okosan, mindkét helyről ép ésszel el kell hozni ami hasznos és kész.

Persze biztos lesznek majd olyan témák, amik tipikus jobboldali vagy baloldali hozzáállás lesz, de nem hiszem, hogy lesz konzisztens oldalválasztás.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2024. szeptember 16., hétfő 19:33

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2024. szeptember 16., hétfő 19:30

nuevo_ericco írta:
kiserik írta: kinek fontos Magyarország szuverenitása, függetlensége. Radnaiék viszont keményvonalas liberálisok (SZDSZ), ami teljesen szembe megy ezzel.
Ne én ezzel maximálisan nem értek egyet. A liberális és a nemzeti nem egymás ellentétei, alternatívái. Pl. a mai nemzetállamok liberalizmus nélkül létre sem jöhettek volna, de nemzeti kisebbségi jogok sem lennének, ha a többségi nemzet tagjai között nem lennének liberálisok.
Amúgy az SZDSZ fő bűne mi volt nálad? Hogy koalícióra lépett a szocikkal?
Hát mondjuk az épp elég, nem? Az adta a párt megalakulását, létjogosultságát, hogy mocskos kommunisták, aztán az első adandó alkalommal beálltak a pufajkás alá.

Gerinces húzás. :shutup:

Vissza: